-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Τα Toyota εξαιρούνται γενικώς γιατί τόσο η άνεση όσο και η συμπεριφορά τους είναι απο τις χειρότερες....
Ανετα σε τροπο λειτουργιας αναρτησης και χωρους ανα κατηγορια θεωρω οτι ειναι και συγκριτικα με τον ανταγωνισμο. Αυτο εχει ενα κοστος σε οδικη συμπεριφορα οπου τα θεωρω απο εντελως αδιαφορα εως στο μεσο ορο. Σε σχεση με τα '90s εχουν κανει αλματα εμπρος παντως...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αισθητικο θεμα και μονο.. δε γραφεις κατι ουσιαστικο σα πλεονεκτημα.. και απο την αλλη αισθητικα ενας γεματος θολος με ζαντολαστιχο και οχι τεραστικοι θολοι με 'μπαλονολαστιχα' και αποσταση ελαστικου-φτερου θεορατη ειναι πολυ καλυτερη στα δικα μου ματια...
Απο εκει και περα πολλα περισσοτερα τα μειωνεκτηματα απο τα πλεονεκτηματα ενος crossover-suv απο το αντιστοιχο 'χαμηλο' αυτοκινητο του οποιου μοιραζονται το σασσι για εμενα παντα.
Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαραθέσεων.
Ο καθένας μας (εδώ μέσα) ακολουθεί την δική του τετράτροχη φιλοσοφία και βλέπει το θέμα από την δική του οπτική γωνία.Η δική μου φιλοσοφία είναι αποτέλεσμα των δικών μου εμπειριών στο δρόμο και φυσικά δεν πείθομαι από φορουμικές απόψεις.
Και δεν πείθομαι γιατί οι προσωπικές εμπειρίες είναι περισσότερο 'πειστικές' από οτιδήποτε άλλο.Για το μόνο που λυπάμαι και θα ήθελα να γυρίσει ο χρόνος πίσω, είναι για κάποιες πολύ κακές επιλογές αυτοκινήτων που έκανα ή μάλλον μου έκαναν... Πεταμένα χρήματα. Κρίμα.
Εχεις μια ταση να παιρνεις εντελως προσωπικα οτιδηποτε σου γραψω που δε συμφωνει με τη κοσμοθεωρεια σου. Ιστορικα εδω και χρονια. Αν δε θες παντως να πειθεσαι για τιποτα φτιαξε ενα φορουμ να γραφεις μονο εσυ. Παντα φιλικα
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχεις δίκαιο, δεν θα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις συγκεκριμένα, αυτό το παράδειγμα είχα όμως
Πάντως νομίζω ότι γενικά τα suv υπερέχουν σε άνεση.
Τα Toyota εξαιρούνται γενικώς γιατί τόσο η άνεση όσο και η συμπεριφορά τους είναι απο τις χειρότερες....Ελπίζω να έχεις εμπειρία για αυτό που λες γιατί προσωπικά έχοντας οδηγήσει και rav και νεο qq το qq και περισσότερο κοπαναει και χειρότερο είναι οδικα.
Έχω οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα το auris και αρκετά το rav (το ακριβώς προηγούμενο), και τα δυο πολύ χειρότερα απο το qashqai σε άνεση.
Για οδική συμπεριφορά δε το συζητάμε, πολύ πίσω τα Toyota. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.εγω παντως που πηγα απο οικογενειακο σενταν σε SUV, πιο ανετα αισθανομαι στην εθνικη οδο τωρα
απο αποψη ποιοτητας κυλισης, αναρτησης, αποσβεσης κραδασμων, ανεσης καθισματων για μεγαλα ταξιδια κλπ.
ισως μονο στους αεροδυναμικους θορυβους να ηταν καλυτερο το χαμηλο αμαξι, σε τιποτα αλλο. -
Ψευδαίσθηση είναι πάντως αλλά ωραία, τέτοια που αν πας σε ψηλότερο δεν γυρνάς πίσω.
Εγώ που κάνω ταξίδια και με ψηλό και με χαμηλό δεν βρίσκω διαφορά και αν αυτή υπάρχει είναι μάλλον υπέρ του χαμηλού.
Αν μάλιστα τύχει να οδηγήσει και κάνα καλό σενταν δεν συγκρίνεται με τίποτα η οδήγηση.
Οδηγούσα πρόσφατα για κανα 15μερο το mondeo 2003 του πατέρα μου που είχε καλές κριτικές σαν συμπεριφορά και έπαθα πλάκα με το πόσο αυτοκίνητο ήταν και είναι σε σχέση με τους κουβαδες που οδηγούμε σήμερα. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Έχω οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα το auris και αρκετά το rav (το ακριβώς προηγούμενο), και τα δυο πολύ χειρότερα απο το qashqai σε άνεση.
Για οδική συμπεριφορά δε το συζητάμε, πολύ πίσω τα Toyota.Εγώ είχα για 8 χρόνια το mk3 και μου έχει λήψει η στιβαρότητα του και ο τρόπος που κατακτουσε το δρόμο.
Μπορεί η δική σου αίσθηση, στην άνεση, να είναι υπέρ του qq αλλά το νέο qq έχει αντιστρεπτικη δοκο σε αντίθεση με το προηγούμενο που έχεις που έχει πολλαπλών. Οπότε ίσως εκεί να οφείλεται η καλύτερη αίσθηση που λες. Εγώ με την πολλαπλών τετρακινητου που είχα στο rav πως νομίζεις μου φαίνεται η δοκος του νέου qq; -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.Μπορει εγω να το μπερδευω Νονε. Suv εννοω να εχει μεγαλες ζαντες αλλα χωρις χαμηλου προφιλ ελαστικα και οχι αναρτηση σκληρη. Κατι σαν το Rav του 2000. Εκεινο στα Suv δεν ηταν;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά.Μιας και αναφέρθηκε από κάποιους φίλους το ταπεινό μου duster, θα ήθελα να γράψω λίγες γραμμές. Πριν 1,5 χρόνο παρέλαβα το 4x2 1.5 dci. Με 18000 ευρώ. Πλέον έχω κανει 45000 χλμ δίχως προβλήματα. Esp, asr hill assist, πλοηγός media player Bluetooth στον βασικο εξοπλισμο του με μέση κατανάλωση στα 5,3/100 και κόστη συντήρησης αστεία είναι μονο ένα μέρος από τα ευχάριστα που εντόπισα στο duster. Η απουσία τριγμων μετά τόσα χλμ αποτελεί επίσης ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Οι χώροι του επίσης άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Είναι φθηνό αλλά όχι φθηνιαρικο. Το μονο που θα ήθελα ήταν δέκα άλογα παραπάνω. Τα 140 δεδομένου του όγκου και του χαρακτήρα του τα πιάνει απίστευτα εύκολα ενώ μετά και ενώ η οδική συμπεριφορά του είναι θαυμάσια εντούτοις κάπου στα 160 ο κινητήρας πλέον ξεφουσκώνει. Όσον αφορά το κύρος της μάρκας ουδέν σχόλιο. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που θα έπαιρναν ένα αυτοκίνητο για να τραβήξουν θετικά σχόλια των άλλων οδηγών και εν πολλοίς άγνωστων . Σίγουρα όμως στο πλυντήριο δεν σφάζονται ποιος θα μου το πλύνει. Για το βιταρα έχω δηλώσει σε αυτό το νήμα πως θα ήθελα να βγάζει πραγματικά πιο άγριο χαρακτήρα. Για πιο ντελικατα γούστα υπάρχει και το scross στην γκάμα. Υπό το πρίσμα του ονόματος που φέρει ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή. Η φιατ για παράδειγμα έχει μια εναλλακτική πρόταση (500) στην κατηγορία του scross εν τέλει όμως και του νεου βιταρα... Οι Ιάπωνες όμως τι πρότειναν τελικά στην κατηγορία του renegade? Μια σκέτη από γιουβετσι...Καλή χρονιά, οσό αφορά την σύγκριση renegade vs vitara, ok το πρώτο δείχνει πιο άγριο αλλά όμως έχουν ίδια τετρακίνηση (βγάζω εκτός το trailhawk) με επιπλέον 'αργά'. Το vitara έχει μεγαλύτερη απόσταση έδαφος 185 εκ έναντι 175 και καλύτερη γωνία προσέγγισης 18.2 μοίρες αντί 17.9.Επιπλέον μπορείς να πάρεις και αυτόματο κιβώτιο στο suzuki.Στα νούμερα λοιπόν φαίνεται το ιαπωνικό να μην υστερεί εκτός δρόμου,** εαν** φυσικά υστερεί.Τα πάντα βέβαια αποδεικνύονται στο χώμα!
-
Ξέρουμε τι χρηματοδοτικα δίνει η suzuki για το vitara? Κυρίως επιτόκιο κ μέγιστη διάρκεια?
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.
Μπορει εγω να το μπερδευω Νονε. Suv εννοω να εχει μεγαλες ζαντες αλλα χωρις χαμηλου προφιλ ελαστικα και οχι αναρτηση σκληρη. Κατι σαν το Rav του 2000. Εκεινο στα Suv δεν ηταν;
Σωστα Suv. Εκεινο κι αν δεν ηταν μπαχαλο σε ανεση,εννοω το μκ2. Ετυχε και το εζησα καμποσο συνεπιβατης σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα.
Για οδική συμπεριφορά δε το συζητάμε, πολύ πίσω τα Toyota.Εγώ είχα για 8 χρόνια το mk3 και μου έχει λήψει η στιβαρότητα του και ο τρόπος που κατακτουσε το δρόμο.
Μπορεί η δική σου αίσθηση, στην άνεση, να είναι υπέρ του qq αλλά το νέο qq έχει αντιστρεπτικη δοκο σε αντίθεση με το προηγούμενο που έχεις που έχει πολλαπλών. Οπότε ίσως εκεί να οφείλεται η καλύτερη αίσθηση που λες. Εγώ με την πολλαπλών τετρακινητου που είχα στο rav πως νομίζεις μου φαίνεται η δοκος του νέου qq;Αντιστρεπτικες εχουν ολα. Εννοεις πολλαπλων συνδεσμων στο rav4 και ημιακαμπτο στο qq. Μου κανει εντυπωση αν φοραγε πολλαπλων συνδεσμων,δε το γνωριζω.
Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχετε συνδεσει οτι το suv περναει καλυτερα πανω απο λακκουβες, σαμαρακια και φαγωματα.. Πεζοδρομιο,κρασπεδο μονο καβαλαει πιο ανετα. Δε φτιαχτηκε για να περναει λακκουβες,σαμαρακια κτλπ.. δε φτιαχτηκε καν για αμαξι πολης.. Φτιαχτηκε για ευκολους ανωμαλους δρομους,πατημενο χωμα κτλπ.. Ουτε ανετα ειναι σα λειτουργια αναρτησης, το ακριβως αναποδο λογω σφιχτων ρυθμισεων για τη μειωση των κλισεων αφου ειναι που ειναι ηδη πιο ψηλα και πιο ευπαθη. Στη εθνικη δε εν συγκριση ξανα με το sed.c/d ειναι παντου χειροτερο.
εγω παντως που πηγα απο οικογενειακο σενταν σε SUV, πιο ανετα αισθανομαι στην εθνικη οδο τωρα
απο αποψη ποιοτητας κυλισης, αναρτησης, αποσβεσης κραδασμων, ανεσης καθισματων για μεγαλα ταξιδια κλπ.
ισως μονο στους αεροδυναμικους θορυβους να ηταν καλυτερο το χαμηλο αμαξι, σε τιποτα αλλο.Εχω συγκρινει κατι πολυ συγκεκριμενο Ιδιας γενιας-χρονιας αυτοκινητα απο τον ιδιο ή διαφορετικο κατασκευαστη κυριως κατηγοριας sed D με το αντιστοιχο SUV.. αν πηγες απο κανα sedan αρχαιο σε ενα suv 15 χρονια μετα αλιμονο αν ηταν χειροτερο σε ποιοτητα κυλισης,ανεση καθισματων κτλπ!!! αλιμονο!
-
Ναι συγνώμη τα μπέρδεψα. Ημιακαμπτο έχουν όλα τα νέα qq πλην του 4Χ4.
Αντίθετα το rav είχε πολλαπλών.
Σαφώς πιο ξερη η αντίδραση του qq. -
Ειναι χαρακτηριστικο της συγκεκριμενης λυσης ιδιως στις εγκαρσιες ανωμαλιες.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
εγω παντως που πηγα απο οικογενειακο σενταν σε SUV, πιο ανετα αισθανομαι στην εθνικη οδο τωρα
ισως μονο στους αεροδυναμικους θορυβους να ηταν καλυτερο το χαμηλο αμαξι, σε τιποτα αλλο.Ποιο ήταν το χαμηλό και ποιο το ψηλό που συγκρίνεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ισως μονο στους αεροδυναμικους θορυβους να ηταν καλυτερο το χαμηλο αμαξι, σε τιποτα αλλο.Ποιο ήταν το χαμηλό και ποιο το ψηλό που συγκρίνεις;
Εγώ πάντως που μπορώ να πω το ίδιο. Πήγα από ople astra 1.4 120hp 2011 μοντέλο στο qq. Οδηγός ολκής δεν είμαι, αλλά το qq μου φαίνεται στα περισσοτερα θεματα πιο άνετο...
-
Το ίδιο από VW Bora σε QQ. Και από όσα έκανα test drive (Vitara, 500x, Focus Civic) επίσης μου φάνηκε πιο άνετο από όλα. Ήταν μάλιστα ένας από τους κύριους λόγους για την αγορά του.
-
Και φυσικά είναι πιο ανετα τα αυτοκίνητα μας από πολλά σενταν φίλοι plutare και geiasou . Παρεμπιπτόντως χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Εγώ για παράδειγμα έφυγα από ένα αυτοκίνητο σεντάν και εχασα ένα άριστο κράτημα και την απίστευτη ροη πληροφοριών που μου έδινε ένα ακριβεστατο τιμόνι. Κερδισα όμως σε άνεση χώρους και πρακτικότητα που λόγω οικογενειας ήρθαν πρώτα στις απαιτήσεις μου ενώ τα προαναφερθέντα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα.
-
Ο ενας γραφει για bora ο αλλος ο αλλος για astra '11... μπειτε σ ενα rav και μετα σ ενα avensis..ιδια χρονια,ιδιας γενιας..! το γραφω ξανα και ξανα τι συγκρινουμε..!ο ελληνας δε θα μαθει ποτε του να διαβαζει! Και απ του παππου μου το καρο πιο ανετα ειναι.
Την ανεση επισης να τη μετρατε στο ΠΙΣΩ καθισμα ,να σας πηγαινουν, οχι μπροστα οδηγωντας...μεγαλη διαφορα... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο ενας γραφει για bora ο αλλος ο αλλος για astra '11... μπειτε σ ενα rav και μετα σ ενα avensis..ιδια χρονια,ιδιας γενιας..! το γραφω ξανα και ξανα τι συγκρινουμε..!ο ελληνας δε θα μαθει ποτε του να διαβαζει! Και απ του παππου μου το καρο πιο ανετα ειναι.
Την ανεση επισης να τη μετρατε στο ΠΙΣΩ καθισμα ,να σας πηγαινουν, οχι μπροστα οδηγωντας...μεγαλη διαφορα...Η αλήθεια είναι ότι το post σου ούτε καν το διάβασα. Στο post του plutare αναφερόμουν έτσι και αλλιώς.
Τι αξία έχει να μετράς την άνεση στο πίσω κάθισμα; Εκτός και αν ο άλλος είναι ανήλικος και απαγορεύεται να καθίσει μπροστά. Γιατί όσους ενηλίκους γνωρίζω που έχουν αυτοκίνητο, στις μόνες περιπτώσεις που χρειάζεται να καθίσουν στο πίσω κάθισμα, το αυτοκίνητο δεν κινείται
-
Ωραία τα γράφει ο νονος, όπως πάντα!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οδηγούσα πρόσφατα για κανα 15μερο το mondeo 2003 του πατέρα μου που είχε καλές κριτικές σαν συμπεριφορά και έπαθα πλάκα με το πόσο αυτοκίνητο ήταν και είναι σε σχέση με τους κουβαδες που οδηγούμε σήμερα....συγγενείς μου έχουν κλάψει με μαύρο δάκρυ για τα mondeo και τα fiesta της προηγούμενης δεκαετίας...
Στα συνεργεία πιο συχνά και από την καφετέρια...
Suzuki Vitara 2015