-
Suzuki Vitara AllGrip 1.6 DDis
Το Vitara, ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών, έπειτα από είκοσι επτά χρόνια «σκληρής» πορείας στις αγορές, υποχωρεί στις σύγχρονες επιταγές. Πιο άνετο, πιο πολιτισμένο, αφήνει το αδερφό Jimny να ξελασπώνει για λογαριασμό της Suzuki στα δύσκολα, και βάζει σε πρώτο πλάνο τον αστικό χαρακτήρα.
Αν άλλοτε τοποθετούνταν δίπλα στο Qashqai και το RAV, σήμερα, αναφορικά με τις διαστάσεις του, απέναντί του βρίσκει το Nissan Juke, το Opel Mokka και το Renault Captur.
**Λογική η απόφαση για περιορισμό των διαστάσεών του, αφού ακριβώς από πάνω του (σ.σ.: τουλάχιστον λόγω του μεγαλύτερου κατά 125 χλστ. μήκους και του κατά 100 χλστ. μεταξονίου, αντίστοιχα) οι Ιάπωνες επέλεξαν να τοποθετήσουν το S-Cross, με το οποίο μοιράζονται το δάπεδο και σχεδόν το σύνολο των μηχανικών μερών τους. Καλώς ή κακώς, εξαιτίας των μηχανολογικών ομοιοτήτων τους και του παραπλήσιου σε κόστη τιμοκαταλόγου, το S-Cross φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής αυτού του Vitara. **To τελευταίο, παρ' ότι πιο κοντό, είναι 10 χλστ. πιο φαρδύ και 35 πιο ψηλό, με την τελευταία μεταξύ τους διαφορά να οφείλεται και στη μεγαλύτερη απόσταση του Vitara από το έδαφος (185 χλστ. έναντι 170 χλστ.). Αυτό είναι και το θετικό για όσους, εκτός από την πόλη, βλέπουν μπροστά τους και χωματόδρομους, τη στιγμή που το κακό προκύπτει από το «κουρεμένο» μεταξόνιο, το οποίο περιορίζει το χώρο αποσκευών του Vitara στα 375 λίτρα (1.120 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων), τιμή που υπολείπεται κατά 55 λίτρα αυτής του S-Cross. Παράλληλα, αν και το πλάτος είναι ικανοποιητικό, τόσο οι επενδύσεις στα πλαϊνά των θυρών όσο και το γενικότερο μέγεθος ορίζουν ένα μοντέλο που ουσιαστικά απευθύνεται σε τέσσερις επιβάτες, αν δε θέλουμε να μιλάμε για περιορισμούς πίσω.
Και αυτά με το S-Cross να παρέχει καλύτερους χώρους, να υπερέχει ελαφρώς σε επίπεδο άνεσης στην καθημερινή χρήση και να υπολείπεται ελάχιστα ως προς την άνεση εκτός δρόμου. To Vitara, δηλαδή, προσπαθεί με ένα κάπως διαφοροποιημένο οδηγικό προφίλ και με την κληρονομιά που κουβαλάει το όνομά του να απευθυνθεί σε ένα κοινό με πιο περιπετειώδεις αναζητήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπερέχει ελαφρώς εκτός δρόμου του αδερφού μοντέλου, που διαθέτει πιο ασφάλτινο προσανατολισμό. Όμως πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό σήμερα;
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/suzuki-vitara-allgrip-16-ddis
Βαζω και την γνωμη των 4troxoi.gr. Εβαλα τα επιμαχα σημεια που αποτελουν θεμα συζητησης και συγκρισης με το S-Cross. Προσωπικα θα πηγαινα προς το Vitara γιατι φαινεται να ειναι λιγο καλυτερο εκτος δρομου απο το αδερφακι του. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλοταξιδο! Το σκουμπυ εργαλειο! Ολα καλα,αλλα η γιαπωνεζικη λαμαρινα,τι δε τσαλακωνει;Ελα να χτυπησεις του Sirion την λαμαρινα. Απογοητευση. Δεν ξερω στα αλλα Γιαπωνεζικα, αλλα στο δικο μου τενεκεδακι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Suzuki Vitara AllGrip 1.6 DDis
...
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/suzuki-vitara-allgrip-16-ddisΒαζω και την γνωμη των 4troxoi.gr. Εβαλα τα επιμαχα σημεια που αποτελουν θεμα συζητησης και συγκρισης με το S-Cross. Προσωπικα θα πηγαινα προς το Vitara γιατι φαινεται να ειναι λιγο καλυτερο εκτος δρομου απο το αδερφακι του.
Ωραίος!...
Τελικά αυτά τα δύο αυτοκίνητα, μάλλον έχουν απειροελάχιστες διαφορές.
Φαντάζομαι ότι ένας υποψήφιος αγοραστής που δεν τον αφορά το όνομα Vitara μάλλον θα βρεθεί σε δίλημμα.
Εγώ σε δύο σημεία θα επικεντρωνόμουν. Στον όγκο, στο προσφερόμενο ύψος από το έδαφος και στην αίσθηση που θα μου έδινε στη θέση οδήγησης.
Από εκεί και πέρα με κάποιο test drive ίσως να έβγαζα ένα καλύτερο συμπέρασμα.
Αλλά με τα test drive δεν τα πάω καλά.
Μόνο μία φορά στη ζωή μου κατάφερα να κάνω test drive και αυτό ήταν το Grand Vitara 2006 1600cc/3door. -
Το test drive ειναι απαραιτητο. Γιατι θα δωσεις τοσα χρηματα. Να παρεις μια γευση. Μπορει να αναθεωρησεις τελικα.
-
Παιδιά όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο και για κάποιους ίσως και χαζό, μην ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό στην σύγκριση ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα. Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο μέσα στα διάφορα σημαντικά που υπολογίζεις νομίζω ότι πολύ σημαντικό είναι και το αυτοκίνητο να σου αρέσει εμφανισιακά... και όσο και αν είναι υποκειμενικό το θέμα της εμφάνισης είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν, μεταξύ τους και εγώ, ότι το scross απλά δεν βλέπεται, ενώ το vitara είναι όμορφο. ...
Στην μεταξύ τους λοιπόν σύγκριση που έχει πάρα πολλά κοινά και πολύ λίγες διάφορες, ίσως και αυτό να παίζει τον ρόλο του.... -
ακριβως αυτο !!! Εγω θα διαλεγα το Vitara αναμεσα στα δυο! Αν δεν εμενα τουλαχιστον ικανοποιημενος μετα το test drive, τοτε θα κοιταγα σε αλλη εταιρεια.
Να πω επισης οτι εμφανισιακα το SX4 μου αρεσει. Πως καταφεραν και εχουν κανει την μουρη του Scross τοσο ασχημη ειναι κατορθωμα !
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το test drive ειναι απαραιτητο. Γιατι θα δωσεις τοσα χρηματα. Να παρεις μια γευση. Μπορει να αναθεωρησεις τελικα.Έτσι είναι. Αλλά για να κάνεις test drive απαιτείται να υπάρχει αυτοκίνητο για δοκιμή και κατά δεύτερον οι εμπορίες να έχουν διάθεση να σου δώσουν το αυτοκίνητο για δοκιμή.
Δυστυχώς πολλές εμπορίες σκαρφίζονται πολλές δικαιολογίες για να μην γίνει τελικά το test drive.
Π.χ. το καλοκαίρι, ενώ η εμπορία της Suzuki είχε test drive το Jimny ο πωλητής έψαχνε δικαιολογία για να μην γίνει το test drive και φυσικά δεν έγινε, παρόλο που το ζήτησα αρκετές φορές.
Αυτό μου έτυχε και στην Fiat που ήθελα να κάνω test drive το Panda.
Την μία δεν το είχαν το αυτοκίνητο. Την άλλη το είχε πάρει ο προϊστάμενος σπίτι του. Την άλλη το είχα στην άλλη εμπορία. Και στο τέλος μου είπαν να τους πάρω τηλέφωνο 5 μέρες ποιο νωρίς για να κλείσω ραντεβού.
Γενικά το παίζουν δύσκολοι. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το test drive ειναι απαραιτητο. Γιατι θα δωσεις τοσα χρηματα. Να παρεις μια γευση. Μπορει να αναθεωρησεις τελικα.
Έτσι είναι. Αλλά για να κάνεις test drive απαιτείται να υπάρχει αυτοκίνητο για δοκιμή και κατά δεύτερον οι εμπορίες να έχουν διάθεση να σου δώσουν το αυτοκίνητο για δοκιμή.
Δυστυχώς πολλές εμπορίες σκαρφίζονται πολλές δικαιολογίες για να μην γίνει τελικά το test drive.
Π.χ. το καλοκαίρι, ενώ η εμπορία της Suzuki είχε test drive το Jimny ο πωλητής έψαχνε δικαιολογία για να μην γίνει το test drive και φυσικά δεν έγινε, παρόλο που το ζήτησα αρκετές φορές.
Αυτό μου έτυχε και στην Fiat που ήθελα να κάνω test drive το Panda.
Την μία δεν το είχαν το αυτοκίνητο. Την άλλη το είχε πάρει ο προϊστάμενος σπίτι του. Την άλλη το είχα στην άλλη εμπορία. Και στο τέλος μου είπαν να τους πάρω τηλέφωνο 5 μέρες ποιο νωρίς για να κλείσω ραντεβού.
Γενικά το παίζουν δύσκολοι.Αλλο παλι τουτο. Καμια φορα που μπαινω στα επισημα sites, εχω δει να εχεις επιλογη για να κλεισεις ραντεβου για τεστ drive ηλεκτρονικα.
-
Γεια σου φίλε Sbr.
Ωραίο, σοβαρό το daihatsu και made in japan.Θα σου απαντήσω για τη λαμαρίνα, αφού μου επιτρέψεις να σου διηγηθώ μια ιστορία:
Στην έκθεση για αγορά του scooby, ήμουν απόλυτα κατασταλαγμένος, ήξερα ακριβώς τι θα περιμένω να δω όσον αφορά την απτή ποιότητα. Για να σπάσω τον πάγο με τον πωλητή, του ανέφερα καθώς άνοιγα την πόρτα: 'καλά, τόσα χρήματα αυτό το σαλόνι βρήκαν να βάλουν?'.Ξέρεις τι μου απάντησε(επί λέξη); 'Κύριος, μην αγοράσετε το αυτοκίνητο, θα το μετανιώσετε σήμερα,αύριο-μεθαύριο.Εμείς εδώ πουλάμε σασί και μηχανή. Για όμορφα σαλόνια, στα έπιπλα Μαρμαρίδης'.
Υπάρχει μια φολοσοφία γύρω από την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Αξιοπιστία.Παρατήρησε (στο δικό σου και σε όλα τα υπόλοιπα ιαπωνικά μοντέλα που κυκλοφορούν), τη μορφή της κεντρικής πλαφονιέρας (διαιρούμενη στα δύο), τις ασφάλειες στις πόρτες, την κεντρική πλαφονιέρα στον ουρανό, και άλλα που δεν είναι του παρόντος.
Δεκαετίες τώρα, όλοι γνωρίζουμε τα Ιαπωνικά δεν έχουν στιβαρή λαμαρίνα, η πόρτα δεν έχει βαρύγδουπο ήχο, πλαστικούρα φθηνή στο ταμπλό και τις πόρτες(με μικρή εξαίρεση τα τελευταία χρόνια την toyota και honda). Και όμως,στα crash test τα περισσότερα Ιαπωνικά λαμβάνουν 5 αστέρια.kaizen,λοιπόν σε όλα τα υπόλοιπα εκτός των παραπάνω που ανέφερα.Είναι η φιλοσοφία τους.
Διαβάζω στο internet αλλά και στις συζητήσεις κατ' ιδίαν, πως μετά την αγορά, πολλοί αγοραστές μετάνιωσαν, για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω αλλά ανέφερες και εσύ ο ίδιος.
Το αυτοκίνητο είναι εργαλείο, πάνω απο όλα,μετακίνησης, ευχαρίστησης και δυστυχώς (μακριά από εδώ) απογοήτευσης. Που θέλω να καταλήξω; Μην αυτομαστιγώνεστε με κάποιο αυτοκίνητο που δε σας ικανοποίησε.Μπορείτε να το πουλήσετε (car.gr) και να αγοράσετε κάποιο άλλο.Η Ιαπωνική πραγματικότητα είναι αυτή, όσον αφορά λαμαρίνες,πλαστικά, ποιότητα εσωτερικού. Take it or leave it.
Ηρακλής.
-
Να σου πω. Δεν ειναι αυτομαστιγωση σε εμενα. Αυτοκριτικη ειναι. Δεν το μετανοιωσα για να με κατηγορω που το πηρα. Ηξερα τι επαιρνα και γιατι. Το εχω για δουλειες εντος και εκτος πολης χωρις να αγχωνομαι ιδιαιτερα για σαμαρακια, λακουβες, αν μου το γρατζουνισουν οταν το παρκαρω κλπ. Για να μετακινουμε δλδ ειναι μια χαρα ειναι και αξιοπιστο. Αν ομως θελησω να χαρω την μετακινηση μου, να χαλαρωσω, θα παρω το αλλο αμαξι που εχω, Γερμανικο ειναι. Οι πωλητες θα προσπαθησουν τα αδυνατα στοιχεια των αυτοκινητων που πουλανε να τα δικαιολογησουν. Η δουλεια τους ειναι αυτη. Δεν περιμενω δλδ να ακουσω μονον αληθειες. Ολοι οι πωλητες το κανουν, ειτε ειναι Γιαπωνεζικων, Κορεατικων, Ευρωπαικων αυτοκινητων. Ασφαλεια εχουν τα Γιαπωνεζικα, τα σημερινα. Γενικα δεν τα θεωρω κακα αυτοκινητα. Για αυτο που ζητω, δεν ειναι στα πλανα μου.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Είχα την τύχη να διαπιστώσω τη διαφορά άνεσης ανάμεσα σε μια Χ1 του 2010 και μια τριάρα πάλι 2010, με την Χ1 να κερδίζει κατά κράτος.Λογικό. Οι σεντάν είναι πολύ πιο σπορ.
-
Τελικά πάντως πάει και off road...
Είναι περισσότερο ικανό από ότι φαίνεται σε πρώτη άποψη!
Περιορισμός μεγάλος μόνο τα ελαστικά. Μικρότερος το ύψος και οι προστασίες που όμως ήδη υπάρχουν καλούδια φθηνά που τα λύνουν.
(από εκδρομή του vitara club στα Γεράνεια)
Ακατάλληλα ελαστικά!
-
Χαζή ερώτηση/απορία πάντα το έχω :
Εσείς που τα 'τραβολογάτε' τα καλά σας αμαξάκια στα όρη και τις βουνοπλιαγιές και γίνονται...dusters (!!), πώς τα καθαρίζετε μετά από τόσο χώμα;;; Μόνοι σας ή σε πλυντήριο;;
Εγώ το δικό μου που μόνο σκόνη πιάνει, άντε και λίγη βρωμιά από βροχή/άσφαλτο και μου παίρνει κανά 45λεπτο να το ξεβρωμίσω απέξω μόνος μου...Εσείς με τόσο χώμα;;; -
Eγω το ξεβρωμισα σε 5 λεπτα. Βασικο να αφησεις λιγο τον αφρο να μαλακωσει την βρωμα πριν το ξεπλυνεις.
-
Τι χρησιμοποιείς για αφρό;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Χαζή ερώτηση/απορία πάντα το έχω :
Εσείς που τα 'τραβολογάτε' τα καλά σας αμαξάκια στα όρη και τις βουνοπλιαγιές και γίνονται...dusters (!!), πώς τα καθαρίζετε μετά από τόσο χώμα;;; Μόνοι σας ή σε πλυντήριο;;
Εγώ το δικό μου που μόνο σκόνη πιάνει, άντε και λίγη βρωμιά από βροχή/άσφαλτο και μου παίρνει κανά 45λεπτο να το ξεβρωμίσω απέξω μόνος μου...Εσείς με τόσο χώμα;;;Αμεσα δεν...
Οταν θα έχει καρπωθεί κάτι από την κλιματική αλλαγή και την έντονη βροχόπτωση, τότε σε πλυντήριο...
Το 508 σε 3 χρόνια το πήγα 1-2 φορές πλυντήριο, κυρίως επειδή χρησιμοποιήθηκε σαν νυφικό....p.s.
Υπάρχει και μία διαφορετικού περιεχομένου φωτό που βεβαιώνει ότι οι αναφερόμενες επιδόσεις της suzuki υπολείπονται των πραγματικών... -
Εγώ βρώμικο δεν μπορώ να το αφήνω για καιρό - εκτός αν βρέχει εκείνες τις μέρες...Μόλις έρθει το ΣΚ που έχω λίγο χρόνο θα πέσει καθάρισμα στάνταρ...
-
http://www.trademe.co.nz/motors/cars/su ... 827746.htm
-
Παρέλαβα αυτή την εβδομάδα 1.6 DDis GL+ AllGrip. Κάποιες πρώτες εντυπώσεις:
Σχεδίαση: Υποκειμενικό βέβαια αλλά δείχνει πιο μεγάλο απ ότι είναι (ειδικά στο άσπρο).
Π.χ. έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Juke αλλά λόγω 'old-fashioned' τετραγωνισμένου σχήματος
εμένα στον δρόμο μου φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Είναι αρκετά 'φρέσκο',
κυκλοφορούν ακόμη(;) λίγα.Χώροι: Ικανοποιητικοί για μένα αλλά μάλλον μικρότεροι γενικά ενός μεσαίου
σε χώρο για τους πίσω (μιλάμε βέβαια για αμάξι 4.17 μέτρων και για μένα το
μικρό μήκος ήταν ζητούμενο και αδιαπραγμάτευτο οπότε δέχομαι στον συμβιβασμό).
Χώρος αποσκευών 375l, αρκετός για εμένα που πλέον δεν χρειάζομαι καρότσια, πορτ μπεμπέ
και διάφορα άλλα 'είδη προικός' μωρού.Εξοπλισμός: Τα έχει όλα (έβαλα σαν αξεσουάρ και το navigation). Σε σχέση με το GLX
λείπουν μόνο στοιχεία 'πολυτέλειας' (suede θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματα αναδιπλούμενοι
καθρέπτες κ.λ.π.) και η δυνατότητα να έχεις την πανοραμική οροφή. Με περίπου 24.5Κ στο GL+
(τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι) έχεις μεταλλικό χρώμα (η διχρωμία είναι +300 ευρώ),
πλήρες infotainment, bluetooth, navigation, κάμερα οπισθοπορείας, active brake support, adaptive
cruise control, ESP, TCS, υποβοήθηση στην κατηφόρα, στην ανηφόρα και άλλα αρτικόλεξα...
Δεν έχει ρεζέρβα, κάποιος που κάνει σχετικά σοβαρό off roading πρέπει να την αγοράσει
extra.Κινητήρας: 32kgm για 1300 κιλά όχημα... Κάποτε ήθελες 3000 κυβικά για κάτι τέτοιο
(τα οποία βέβαια είχαν και 200 άλογα). Αρπάζει πολύ καλά σχεδόν μέχρι και με 5η.
Μόνο με 6η (που είναι βέβαια πολύ μακριά) δείχνει σχετικά νωθρός (δεν τον έχω
δοκιμάσει στο sport πρόγραμμα). τα 'μόνο' 120 άλογα δεν φαίνεται να δημιουργούν κάποιο
πρόβλημα (λόγω μάλλον και αρκετά μακριών σχέσεων).
Εντύπωση μου έχει κάνει ότι τα 'κόκκινα' είναι στις 5000 στροφές οπότε έχεις
κάποιο εύρος για να ρυθμίσεις την οδήγησή σου (ακόμη όμως δεν έχω πατήσει
τόσο ψηλά για να δω που πραγματικά 'ψοφάει'), τους
πετρελαιοκινητήρες πάντως τους είχα για κόκκινα στις 4000 στροφές, έχει εξελιχθεί ο κόσμος...
Η κατανάλωση τείνει προς τα 6-6.5l/100 στο trip computer αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.
Θορυβώδης σχετικά, ειδικά σε χαμηλές στροφές, οπότε και λόγω του ύψους του οχήματος έχω
την αίσθηση ότι οδηγώ φορτηγό. Και 'Fiat' (FPT) βέβαια, οι 'αυθεντικοί' Suzuki είναι
οι βενζίνης αν και οι πετρελαιοκινητήρες των Ιταλών θεωρούνται καλοί
(επίσης τον ίδιο φοράει και το 500Χ και το Renegade).Τετρακίνηση: Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη, βασίστηκα βέβαια στο καλό όνομα της Suzuki
και στα διάφορα τεστ/video στο Youtube και ας είναι σε προδιαγραφές πιο 'light' σε σχέση
με τις παλαιότερες γενιές. Θεωρώ
ότι θα με καλύψει (με την επιλογή Lock για σταθερή παροχή ροπής σε όλους τους τροχούς
και τα 32kgm ροπής δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι παραπάνω). Βέβαια με τα ασφάλτινα λάστιχα
που έχει μάλλον δεν πας και πολύ μακριά οπότε θέλεις σίγουρα και αλυσίδες.Εσωτερικό: Το 'κόκπιτ' από την μέση της κονσόλας και επάνω το θεωρώ
όμορφο. Από την μέση και κάτω στερείται φαντασίας (πολλοί old fashioned παραλληλόγραμμοι διακόπτες
αριστερά του τιμονιού ο ένας δίπλα στον άλλο, περιστροφικοί διακόπτες στο κάτω μέρος
της κονσόλας στον κλιματισμό). Τα πλαστικά στο πάνω μέρος δεν είναι 'αφρώδη', στο κάτω μέρος
φαίνονται ανθεκτικά μεν αλλά σχετικά φτηνά, μάλλον υποδεέστερα αυτοκινήτου 24.5Κ.
Να σημειώσω ότι εδώ η κατάσταση δεν μεταβάλλεται ακόμη και αν κάποιος πάρει το 'πλούσιο' GLX.
Αν πάρω σαν βάση το Auris προηγούμενης γενιάς που τυγχάνει και οδηγώ συχνά, νομίζω ότι
στο πάνω μέρος του ταμπλό έχουμε ισοπαλία, στο κάτω μέρος το Auris δείχνει να έχει ποιοτικότερα
πλαστικά. Φωτισμός λίγο περίεργος και δίχρωμος, άσπρος στο ταμπλό και την οθόνη, κόκκινος στους διακόπτες
σε ταμπλό και πόρτες).
Υπάρχουν και κάποια επιπλέον στοιχεία 'φτήνιας' (π.χ. ο διακόπτης φώτων των πίσω επιβατών, οι πλαστικές
επενδύσεις στο κάτω μέρος των πορτών). Όλα αυτά βέβαια ήταν εν γνώση μου.Συναρμολόγηση: Πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Φαίνεται καλή και τίποτα δεν τρίζει αλλά μην περιμένετε
και αίσθηση 'χρηματοκιβωτίου'. Η συναρμολόγηση γίνεται στην Ουγγαρία οπότε μένει να δούμε
την αντοχή στον χρόνο. Ένα πρωί πάντως βγήκε λίγος λευκός καπνός από την μηχανή και μας τρόμαξε,
αποδείχτηκε βέβαια ότι ήταν απλά κάποιο από τα υγρά πλύσης ή προετοιμασίας του κινητήρα, δεν ξέρω αν
πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στο εργοστάσιο ή στην εγχώρια αντιπροσωπεία.Κύλιση: Καλή απόσβεση στις λακούβες και εγκάρσεις ανωμαλίες σε ότι αφορά την αίσθηση, χωρίς ωστόσο να καλύπτονται
'αρχοντικά' οι διάφοροι θόρυβοι από τα 'γκντουπ' (όπως π.χ. λένε για τα VAG).
Μέχρι τα 120km/h ταξιδεύεις ήσυχα (ο κινητήρας δεν ενοχλεί), από εκεί και πάνω αρχίζουν
και εμφανίζονται αεροδυναμικοί θόρυβοι (π.χ. από τους καθρέπτες). Χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει
με τα άλλα SUV, είναι λίγο κρίμα γιατί λόγω κινητήρα μπορείς να ταξιδέψεις με τέτοιες ταχύτητες
χωρίς θέματα επάρκειας δύναμης και οικονομίας. Ωραία όμως η ψηλή θέση οδήγησης, ειδικά για ταξίδι
και για τα παιδιά.Κράτημα: Δεν έχω εκτιμήσει ακόμη το τι και το πως, το πότε εμπλέκεται η τετρακίνηση και πότε το
ESP, αν συνεργάζονται αρμονικά κ.λ.π. Το ύψος του οχήματος με ξενίζει, πάντα οδηγούσα
'χαμηλά' οχήματα, πλησίασα μια κατηφορική καμπή στο Σχιστό με 120+ χλμ και τρόμαξα οπότε φρέναρα
πριν μπω με πολλά. Θέλει καιρό για να το συνηθίσω και να δω τι μπορεί όντως να κάνει και τι
δεν μπορεί (αλλά πλέον είμαι και αρκετά μεγάλος για 'στροφοκυνηγός').P.S' Στο vitaraclub.gr ακόμη περιμένω κάποιον admin να εγκρίνει την εγγραφή μου.
-
Καλοτάξιδο
Suzuki Vitara 2015