-
@antonmone said in Suzuki Vitara 2015:
Μελετακι
λαθος καντηλι σκεφτηκες
χαχαχα
εδω ειναι ο 4x4 παραδεισος
https://www.google.com/maps/place/Παναγιά/@38.6894044,23.4737748,4085m/data=!3m1!1e3!4m8!1m2!2m1!1zzrrOsc69z4TOt867zrk!3m4!1s0x14a12f5cae8ce629:0x40b80b28ea38e956!8m2!3d38.6894421!4d23.4902767
και εκει ακριβως που εβαλα ο πρωτος στοχος για nvστο αλλο που λες εσυ, εχει βασικα μια παρατημενη ασφαλτος που παει κορφη και εχει προς το μοναστηρι δεξια ενα περασμα για να βγεις ορος πατερας. μετα τις φωτιες ομως δεν ειναι ωραια....
-
Εντάξει τώρα καταλαβα καμμία σχέση.Θα έρθω!
-
Πρέπει να είναι φοβερή διαδρομή,και έλεγα που να βγαίνουν αυτοί οι χωματόδρομοι….που έβλεπα από την άσφαλτο!Εχω κάνει άπειρες φορές ανάβαση Φυλής με ποδήλατο δρόμου εκτός από το αυτοκίνητο!Καθε φορά χαλιέμαι που βλέπω καινούριες ανεμογεννήτριες!
Έχε υπόψη σου ότι το σκέλος της δύσκολης διαδρομής από βυτίο μέχρι την δεξιά ορθή γωνία στην πρώτη λάκα που προτείνει ο γάτος θέλει μεγάλη προσοχή αυτή την εποχή με κανονικού ύψους αμάξι και καλοκαιρινά λάστιχα (φυτευτή πέτρα, κροκάλα, νεροσυρμές και ρηχές λασπολίμνες - υπολόγισε συμπλεκταρίσματα ακριβείας, προσεκτική και πολύ αργή διέλευση, στα όρια του ρελαντί σε σημεία, και πλύσιμο από κάτω για το βιτάρα όταν γυρίσεις σπίτι). Αυτή την εποχή, ειδικά αν περάσεις πρωί, θα συναντήσεις σε όλες τις λάκες και περιξ δερβενοχωρίων κυνηγούς - προσέχουν μεν αλλά πρόσεχε τους και εσύ όσο μπορείς. Η ζώνη του αερίου είναι πέρασμα ελαφιών - από τα λίγα "στρωτά" σημεία που μπορείς να φωτογραφίσεις ενήλικα αρσενικά με μακρινό μπαγκράουντ την χιονισμένη δίρφυ κτλ (αν είσαι τυχερός ή βλαμμένος και τα περιμένεις όπως εγώ), πάντως η ανηφόρα του αερίου με ανάστροφη κατεύθυνση από βούντημα σε δερβενοχώρια θα σε δυσκολέψει (μεγάλη κλίση και κατάσταση σχεδόν σάρας λόγω αποσάθρωσης).
-
@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
Πρέπει να είναι φοβερή διαδρομή,και έλεγα που να βγαίνουν αυτοί οι χωματόδρομοι….που έβλεπα από την άσφαλτο!Εχω κάνει άπειρες φορές ανάβαση Φυλής με ποδήλατο δρόμου εκτός από το αυτοκίνητο!Καθε φορά χαλιέμαι που βλέπω καινούριες ανεμογεννήτριες!
Έχε υπόψη σου ότι το σκέλος της δύσκολης διαδρομής από βυτίο μέχρι την δεξιά ορθή γωνία στην πρώτη λάκα που προτείνει ο γάτος θέλει μεγάλη προσοχή αυτή την εποχή με κανονικού ύψους αμάξι και καλοκαιρινά λάστιχα (φυτευτή πέτρα, κροκάλα, νεροσυρμές και ρηχές λασπολίμνες - υπολόγισε συμπλεκταρίσματα ακριβείας, προσεκτική και πολύ αργή διέλευση, στα όρια του ρελαντί σε σημεία, και πλύσιμο από κάτω για το βιτάρα όταν γυρίσεις σπίτι). Αυτή την εποχή, ειδικά αν περάσεις πρωί, θα συναντήσεις σε όλες τις λάκκες κυνηγούς - προσέχουν μεν αλλά πρόσεχε τους και εσύ όσο μπορείς. Η ζώνη του αερίου είναι πέρασμα ελαφιών - από τα λίγα "στρωτά" σημεία που μπορείς να φωτογραφίσεις ενήλικα αρσενικά με μακρινό μπαγκράουντ την χιονισμένη δίρφυ κτλ (αν είσαι τυχερός ή βλαμμένος και τα περιμένεις όπως εγώ), πάντως η ανηφόρα του αερίου με ανάστροφη κατεύθυνση από βούντημα σε δερβενοχώρια θα σε δυσκολέψει (μεγάλη κλίση και κατάσταση σχεδόν σάρας λόγω αποσάθρωσης).
εμπειρο σε βλεπω....
το πρωτο κομματι λοιπον περναει αερα το βιτ. το εχω κανει πριν ελαχιστες μερες. με nv μαμα. δυσκολο ειναι το κομματι αν πας ευθεια και δεν πας απο την ορθη γωνια αλλα πιο κοντα στον Αγιο Δημητριο ακριβως πανω στη στροφη. εχει θαμνους και μεγαλες πετρες.
επισης η ανηφορα στο αεριο ειναι δυσκολη μεν αλλα απο οτι ειδες δεν την προτεινα - τον εβαλα να το αποφυγει
τετοια εποχη δεν ειναι τραγικη, ειναι χειροτερα το καλοκαιρι που δεν εχει υγρασια και ολη η σαρα πεφτει
ομως, γκες γουατ. και εκει το βιτ με λατ κρος ανεβαινει αερα!
Youtube Videoκαι για αισθηση για τι κλιση μιλαμε....
στη περιοχη βεβαια εαν θες να δεις ελαφια - οχι ομως με θεα, εγω θα πηγαινα στον Αγιο Νικολαο, αυτον που ξεκιναει ο δρομος απο το στανοχωραφο δεξια.
Youtube Video -
Το βιντεακι με την αναβαση ,το ειδα τραβηγμενο απο καμερα μεσα απο το ιδιο το αυτοκινητο,εκει φαινεται πραγματικα η κλιση,απιστευτο!!!!
-
Ναι, δεν ήθελα να διορθώσω κάτι στην πλοήγηση, απλά να ενημερώσω από την πλευρά του "συντηρητικού οδηγού" που κινείται φυλαγμένα. Αφού στον τζόκοβιτς-γάτο όλα εύκολα φαίνονται όταν περιγράφει τι πρέπει να κάνει το γατί στο τερέν - για εμένα όχι πάλι καθότι κουλομαρία και χέστης. Ντίζελ αυτόματο το χαλκοπερτοκαλί-λευκό άρα κοντή(τερη, των βενζινάδικων) πρώτη και με κτηνώδη ροπή από χαμηλά - από ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα. Πα μαλ.
-
Έχε υπόψη σου ότι το σκέλος της δύσκολης διαδρομής από βυτίο μέχρι την δεξιά ορθή γωνία στην πρώτη λάκα που προτείνει ο γάτος θέλει μεγάλη προσοχή αυτή την εποχή με κανονικού ύψους αμάξι και καλοκαιρινά λάστιχα (φυτευτή πέτρα, κροκάλα, νεροσυρμές και ρηχές λασπολίμνες - υπολόγισε συμπλεκταρίσματα ακριβείας, προσεκτική και πολύ αργή διέλευση, στα όρια του ρελαντί σε σημεία, και πλύσιμο από κάτω για το βιτάρα όταν γυρίσεις σπίτι). Αυτή την εποχή, ειδικά αν περάσεις πρωί, θα συναντήσεις σε όλες τις λάκες και περιξ δερβενοχωρίων κυνηγούς - προσέχουν μεν αλλά πρόσεχε τους και εσύ όσο μπορείς. Η ζώνη του αερίου είναι πέρασμα ελαφιών - από τα λίγα "στρωτά" σημεία που μπορείς να φωτογραφίσεις ενήλικα αρσενικά με μακρινό μπαγκράουντ την χιονισμένη δίρφυ κτλ (αν είσαι τυχερός ή βλαμμένος και τα περιμένεις όπως εγώ), πάντως η ανηφόρα του αερίου με ανάστροφη κατεύθυνση από βούντημα σε δερβενοχώρια θα σε δυσκολέψει (μεγάλη κλίση και κατάσταση σχεδόν σάρας λόγω αποσάθρωσης).
Ευχαριστω για τις συμβουλες,σιγουρα θα ειμαι με αλλους για αρχη,αλλιως αν δω κατι τρελο και επειδη δεν εχω εμπειρια,αντι για γατος θα κανω αναστροφη και φευγατος.
-
Ναι, δεν ήθελα να διορθώσω κάτι στην πλοήγηση, απλά να ενημερώσω από την πλευρά του "συντηρητικού οδηγού" που κινείται φυλαγμένα. Αφού στον τζόκοβιτς-γάτο όλα εύκολα φαίνονται όταν περιγράφει τι πρέπει να κάνει το γατί στο τερέν - για εμένα όχι πάλι καθότι κουλομαρία και χέστης. Ντίζελ αυτόματο το χαλκοπερτοκαλί-λευκό άρα κοντή(τερη, των βενζινάδικων) πρώτη και με κτηνώδη ροπή από χαμηλά - από ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα. Πα μαλ.
την επομενη βδομαδα απο αυτο, το ιδιο ακριβως το εκανα με βενζινη χιμπριντ. α-ν-ε-τ-α.
με go15 ομως. σπινιαρει και λιγοτερο η βενζινη, πεταει λιγοτερη πετρα πισω.και ο τζοκοβιτς-γατος κλάιν νιαου εχει τους ετεροφωτους πανειδικους χέιτερς.
-
Ευχαριστω για τις συμβουλες,σιγουρα θα ειμαι με αλλους για αρχη,αλλιως αν δω κατι τρελο και επειδη δεν εχω εμπειρια,αντι για γατος θα κανω αναστροφη και φευγατος.
Αν μου επιτρέπεις έναν μόνον σχόλιο - ας με εγκαλέσει ο γάτος αν το θεωρεί υπερβολικό. Όταν δεν είσαι σίγουρος για κάτι κατέβα από το αμάξι, κοίτα-ζύγισε-μέτρησε-αξιολόγησε, ακούγεται προφανές όμως δεν είναι - ναι είναι κουραστικό και σπαστικό αλλά ειδικά αν δεν έχεις οδηγό εδάφους που να νογάει είναι αναγκαίο κακό.
Καλές βόλτες (ψήλωσέ το ελαφρώς ΕΙΔΙΚΑ άμα το φορτώνεις και γουστάρεις σοφτ χωμάτινες καταστάσεις και βάλε ΑΤ λάστιχα - θα στα πουν οι εμπειρότεροι)!
-
Για Α/Τ στα Yokohama G015 μόνο τα Light Truck που έχουν διαφορετικό και περισσότερο πέλμα από τα απλό Passenger που δεν είναι 50/50 αλλά προς το ασφάλτινο, αν βέβαια βγαίνει/βρίσκει στη διάσταση του antonmone.
-
@tesa54 said in Suzuki Vitara 2015:
Για Α/Τ στα Yokohama G015 μόνο τα Light Truck που έχουν διαφορετικό και περισσότερο πέλμα από τα απλό Passenger που δεν είναι 50/50 αλλά προς το ασφάλτινο, αν βέβαια βγαίνει/βρίσκει στη διάσταση του antonmone.
Υποθέτω ότι μάλλον θα του πούνε οι γκουρούδες να πάει σε 215/60R17 για να κερδίσει και κανένα πόντο σε ύψος από τα παχύτερα μάγουλα και να μπορεί να κατεβάσει τις πιέσεις άμα/όταν χρειαστεί χωρίς να κάνει ακόμα ποιο σαύρα το βιτάρα. Γενικά το ερώτημα "ποιο ΑΤ" όντως ανοίγει μια τεράστια συζήτηση πχ τι κοινό έχει το παλιό G012 με το καινούργιο G015? Tι σχέση έχει το πέλμα του BFG K02 με τα Michelin Latitude Cross που αναφέρθηκαν πριν, θεωρητικά και τα 2 ΑΤ? Η δική μου γνώμη πάντως για κάποιον που χρησιμοποιεί το αμάξι για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, στη χάση και στη φέξη σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, και που είναι πρόθυμος να οδηγεί φυλαγμένα στη βροχή χωρίς να πολυ-ενδιαφέρεται για θόρυβο και κατανάλωση, είναι: Kαταρχήν να βάλει ΑΤ λάστιxo με πιστοποίηση για χρήση σε χιόνι και όχι απλό M+S, να μην διανοηθεί μαντολάστιχα ούτε για πλάκα και να αφήσει εκτός συζήτησης τις μπάτζετ φίρμες. ΌΛΑ τα υπόλοιπα παίζονται αφού τελικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά ποιό είναι το καταλληλότερο για το δικό του use case διότι πολύ απλά είναι αδύνατο να δοκιμάσει κανείς διαφορετικά λάστιχα με τα ίδια επίπεδα φθοράς, στο ίδιο αμάξι, σε πανομοιότυπες συνθήκες και τερέν. Και φυσικά να θυμάται το απλό: Ορειβασία και μπαλέτο με το ίδιο ζευγάρι παπούτσια ΔΕΝ κάνουμε.
-
-
Το Vitara είναι πιο όμορφο!
-
#vitara_mono_re makaronades italoi_chrepia-triaines!!
-
-
Το είδα χθες.
Να πω τον απαραίτητο πρόλογο που απαιτείται. Σαν την xantia activa κανένα. Διότι όπως βλέπουμε φρενάρει έντονα το esp. Η activa δεν είχε esp και δεν φρενάρει μόνη της.
Πάμε τώρα στο suzuki.
Εκπληκτικό.... Πω πω ιδιαίτερα στο σλάλομ είναι σαν μικρό χοτ χατς. Ελάχιστες κλίσεις και άμεση κίνηση του μπροστινού μέρους.
Α ρε Σουζούκι..... Ξέρεις να φτιάχνεις οδηγόκεντρικα αυτοκίνητα.
Υ.γ Είναι πλέον κλασικό σχέδιο και είναι πάρα πολύ όμορφο παρά τα χρόνια του.
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
Αφήνω αυτό εδώ και φτιάχνω ποπ κορν
#mono_vitara
τα υπολοιπα σουβια να βλεπουνε να μαθαινουνε
άιντε μπραβο με τις π@π@ριες με τα πλαστικα λεει τα μαλακα....
εμεις εχουμε σκληρα. οχι μονο πλαστικα. -
Έχει κάποιο ιδιαιίτερο νόημα αυτό το τεστ που μπαίνουν με 70κμ και βγαίνουν με 25 εκτός απ το ότι το esp σε σταματάει σχεδόν τελείως;
Τον έλεγχο νομίζω ελάχιστα τον χάνουν. -
@xenos said in Suzuki Vitara 2015:
Έχει κάποιο ιδιαιίτερο νόημα αυτό το τεστ που μπαίνουν με 70κμ και βγαίνουν με 25 εκτός απ το ότι το esp σε σταματάει σχεδόν τελείως;
Τον έλεγχο νομίζω ελάχιστα τον χάνουν.Το έχουμε αναλύσει πως όχι. Κανένας οδηγός δεν οδηγεί έτσι σε κανονικές συνθήκες.
-
τωρα το τεστ ειναι μουφα. οκ.
φυσικα οτι το βιτ τα πηγε καλυτερα ακομη και απο σαυρες γρου-γρου με χεξαλεν.χαχαχα
Suzuki Vitara 2015