-
Αυτόματο; Η οθόνη είναι της suzuki ή aftermarket;
-
Ναι εδώ και κάποια χρόνια έχουν τέτοια οθόνη στα suzuki στην Ασία.
Σκέψου το swift στην Ασία και δη ιαπωνια έχει από τότε που βγήκε 360 κάμερα, με 4 κάμερες περιμετρικά, αλλά εδώ στην ευρωπη ούτε ως εξτρα δεν το προσέφεραν.
-
εκτος της bosch που ειναι και γαματη απο οτι καταλαβα εκ των υστερων με ολες αυτες τις φανσυ αχρηστες που κυκλοφορανε, παντα επαιζε μια τουρκικη αντροιντ απο τουρκια, ετσι κυκλοφορει εκει και σε μερικες ασιατικες. η bosch ειναι καλυτερη. τελος.
-
Όχι αυτόματο, κανονικό.. της Σουζούκι.
-
dimitriscsd wrote:
εκτος της bosch που ειναι και γαματη απο οτι καταλαβα εκ των υστερων με ολες αυτες τις φανσυ αχρηστες που κυκλοφορανε, παντα επαιζε μια τουρκικη αντροιντ απο τουρκια, ετσι κυκλοφορει εκει και σε μερικες ασιατικες. η bosch ειναι καλυτερη. τελος.
Bosch είναι η εργοστασιακή του η 7αρα;
-
Bosch είναι η εργοστασιακή του η 7αρα;
Ναι.
-
Πήγα να το δω σήμερα από κοντά, το GL+ σε βενζίνη 2κίνητο ως υποψήφιο αντικαταστάτη του focus Mk 3.5 βενζίνη.
Είχα διαβάσει για τα πλαστικά του, αλλά όσο να ναι απογοητεύτηκα, μου φάνηκαν αρκετά άσχημα και σκληρά, αν και στο πάνω μέρος ήταν μαλακά. Και γενικά η εικόνα του μέσα μου φάνηκε κάπως ξεπερασμένου σχεδιασμού, όπως κι οι διακόπτες, όπου απουσίαζαν πχ νικελ. Βέβαια αν διατηρούνται έτσι στο πέρασμα του χρόνου και δεν γεμίζουν γρατσουνιές είναι ένα προτέρημα. Το τιμονάκι με τους διακόπτες αρκετά αποδεκτό.
Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από τους χώρους. Πίσω ακριβώς από μένα στο κάθισμα του οδηγού είχα πάνω από 15 πόντους απόσταση από την πλάτη του καθίσματος. Μάλιστα ζήτησα από έναν πελάτη πάνω από 1.90 που ήταν εκείνη την ώρα και κοίταζε το αυτοκίνητο να καθίσει στη θέση του οδηγού κι έκατσα πίσω του. Πάλι είχαν απόσταση τα γόνατα από την πλάτη. Προφανώς το μικρό σε βάθος ταμπλό δεν κλέβει πόντους με αποτέλεσμα να κερδίζεται χώρος. Το φόκους μου με τα 2650 χιλ μεταξόνιο δεν έχει τέτοιο χώρο. Βέβαια ο μεσαίος επιβάτης θα ζοριστεί αρκετά στο βιτάρα. Είδα με ικανοποίηση ότι στους θόλους των πίσω τροχών είχε κετσέ που προσφέρει σε ηχομόνωση αν κι οι τσιμούχες παντού ήταν σαφώς μικρότερου πάχους από τις αντίστοιχες του φόκους. Η τιμή που μου έδωσαν με λευκό περλέ χρώμα μου φάνηκε ικανοποιητική κι ο εξοπλισμός πληρέστατος. Μου μένει μόνο η δοκιμή στο δρόμο, όπου σίγουρα είναι ταχύτερο από το φόκους, αλλά ελπίζω να μην χάνει πολύ σε ηχομόνωση και πάτημα. Τελικές και ταξίδια με 160-170 χαω είναι αδιάφορα...
-
Πήγα να το δω σήμερα από κοντά, το GL+ σε βενζίνη 2κίνητο ως υποψήφιο αντικαταστάτη του focus Mk 3.5 βενζίνη.
Είχα διαβάσει για τα πλαστικά του, αλλά όσο να ναι απογοητεύτηκα, μου φάνηκαν αρκετά άσχημα και σκληρά, αν και στο πάνω μέρος ήταν μαλακά. Και γενικά η εικόνα του μέσα μου φάνηκε κάπως ξεπερασμένου σχεδιασμού, όπως κι οι διακόπτες, όπου απουσίαζαν πχ νικελ. Βέβαια αν διατηρούνται έτσι στο πέρασμα του χρόνου και δεν γεμίζουν γρατσουνιές είναι ένα προτέρημα. Το τιμονάκι με τους διακόπτες αρκετά αποδεκτό.
Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από τους χώρους. Πίσω ακριβώς από μένα στο κάθισμα του οδηγού είχα πάνω από 15 πόντους απόσταση από την πλάτη του καθίσματος. Μάλιστα ζήτησα από έναν πελάτη πάνω από 1.90 που ήταν εκείνη την ώρα και κοίταζε το αυτοκίνητο να καθίσει στη θέση του οδηγού κι έκατσα πίσω του. Πάλι είχαν απόσταση τα γόνατα από την πλάτη. Προφανώς το μικρό σε βάθος ταμπλό δεν κλέβει πόντους με αποτέλεσμα να κερδίζεται χώρος. Το φόκους μου με τα 2650 χιλ μεταξόνιο δεν έχει τέτοιο χώρο. Βέβαια ο μεσαίος επιβάτης θα ζοριστεί αρκετά στο βιτάρα. Είδα με ικανοποίηση ότι στους θόλους των πίσω τροχών είχε κετσέ που προσφέρει σε ηχομόνωση αν κι οι τσιμούχες παντού ήταν σαφώς μικρότερου πάχους από τις αντίστοιχες του φόκους. Η τιμή που μου έδωσαν με λευκό περλέ χρώμα μου φάνηκε ικανοποιητική κι ο εξοπλισμός πληρέστατος. Μου μένει μόνο η δοκιμή στο δρόμο, όπου σίγουρα είναι ταχύτερο από το φόκους, αλλά ελπίζω να μην χάνει πολύ σε ηχομόνωση και πάτημα. Τελικές και ταξίδια με 160-170 χαω είναι αδιάφορα...
Όπως γράφει και ο τίτλος του νήματος το αυτοκίνητο είναι του 2015, σίγουρα θα υστερεί σε κάποια πραγματακια από μοντέλα 2020-21, αλλά είναι τρελό value for money τελευταία.
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις οτιδήποτε για τιμές (χρώμα, έξοδα);
Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των suv, όρθιες θέσεις, περισσότερος χώρος στην καμπίνα σε ίδιο μήκος και κυρίως, χώρος αποσκευών. Νομίζω σε πολύ κοντύτερο αυτοκίνητο παίρνεις τουλάχιστον ίδιο χώρο αποσκευών μέχρι την εταζερα, και αν την βγάλεις βάζεις και τίποτα ψιλά από πάνω.
Κάπως έτσι τα B suv κλέβουν πωλήσεις από τα απλά C. Διάβαζα επίσης πρόσφατα ότι τα Β+Β suv είναι το 50% των πωλήσεων Ελλάδα, πραγματικα η χρυσή τομή για τις μάζες, ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολλά έξοδα, και πλέον χωράνε και αρκετά.
-
Ακριβώς, με μικρότερες (4175 χιλ) διαστάσεις από τα 4358 χιλ του φόκους μου, παίρνεις καλύτερους χώρους, ειδικά αν είσαι αναγκασμένος να κινείσαι στη πόλη και να παρκάρεις έξω. Τιμή που πήρα χωρίς παζάρια ήταν 20500 μετρητοίς για λευκό περλέ μεταλλικό έκδοση GL+ χειροκίνητο, βενζίνη και πήγαινε λίγο κάτω από τις 21.000 αν ήθελες την 9αρα οθόνη με το navi (αχρείαστο αφού έχει a/a)
-
Ερωτηση μήπως και γνωρίζετε, από την Gl+ μου λείπουν μόνο οι αισθητήρες μπρος πίσω που δίνει με την Glx. Παίζει να μπορώ να ζητήσω GL+ και να βάλουν και αισθητηρες εργοστασιακά?
-
Ερωτηση μήπως και γνωρίζετε, από την Gl+ μου λείπουν μόνο οι αισθητήρες μπρος πίσω που δίνει με την Glx. Παίζει να μπορώ να ζητήσω GL+ και να βάλουν και αισθητηρες εργοστασιακά?
οχι, δεν μπαινουν ή τουλαχιστον δεν ξερω εγω να εχουν μπει. αλλα πισω γιατι να βαλεις? εχει εξαιρετικη καμερα. και ευκολο καπω που καταλαβαινεις τι γινεται μπροστα.
-
Σε Scross GL+ που έχω δεν μπαίνουν,νομίζω δεν μπορείς καν να παραγγείλεις. Όμως εμένα μου έκαναν δώρο τους πίσω που είναι στο χρώμα του αμαξώματος,εγκατεστημένοι εδώ,με διακριτικό ήχο κι αρκετά συγχρονισμένοι ηχητικά με την εικόνα της απόστασης που σου δίνει η εργοστασιακή κάμερα.Πιστεύω ότι λιγότερη 'ζημιά' μπορούν να σου κάνουν από το να σου βάλουν δώρο συναγερμό.
Για μπροστινούς οτι λέει κι ο γάτος.Δεν τους βρίσκω αναγκαίους στο συγκεκριμένο αμάξωμα,συν ότι 'κινδυνεύεις' με τα βάλε-βγάλε που κάνουν εδώ να 'χεις πρόβλημα με μελλοντικούς τριγμούς κ.τ.λ. Τουλάχιστον αν βάλεις μόνο τους πίσω,θα'χεις 50% μειωμένες ποθανότητες τριγμών
-
Στο ντουστ εχω αισθητηρες μονο πισω και τους χαιρομαι. Στο αλλο εχω πανοραμικη καμερα μα μου λειπουν οι αισθητηρες. Ενιγουέι οι τριγμοι δεν κανουν την εμφανιση τους σε ολα τα αμαξια, παρα μονο οταν τα πλαστικά γεράσουν - πολυμεριστουν.
-
m3rlin wrote:
οχι, δεν μπαινουν ή τουλαχιστον δεν ξερω εγω να εχουν μπει. αλλα πισω γιατι να βαλεις? εχει εξαιρετικη καμερα. και ευκολο καπω που καταλαβαινεις τι γινεται μπροστα.
Υπάρχουν στιγμές (πχ μετά απο βροχή που θολώνει η κάμερα) που είναι πολύ χρήσιμοι οι αισθητήρες.
-
Το βιτ του γατου ή το qq του παγωμενου.
-
Σωστη παρατηρηση. Δε με ειχε απασχολησει μα τωρα που το λες μαλλον πετυχες διάνα.
-
στο βιτ γενικα η πισω καμερα δεν ειχε θολωσει ποτες. ουτε μετα απο βροχη. αλλα ειχα το εξτρα εργοστασιακο σπόιλερ βαλει. και παντως ειναι εξαιρετικα ευκολοπαρκαριστο. μου εχει λειψει πολυ με το τριοχτω το γκεικο που θελει προσοχη μην ακουμπησεις τοιχο και δεν εχεις ιδεα που βρισκεται η ακρια. κατι σαν χοντρος με μικρο τσουτσουνι.
-
Εργοστασιακά, δεν μπαίνουν ως εξτρά(Κ.Π.), ενώ after-market μπροστά, το αποφεύγουν οι εκθέσεις, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολη περίπτωση από τους πίσω(που τους βάζουν τζάμπα παντού). Αν πιέσεις αρκετά, ίσως ασχοληθούν μαζί σου, αλλά ελπίδες έχεις μόνο σε μεγάλη έκθεση.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! Σύντομα θα ακολουθήσει τοπικ όπου θα γελάσετε πολυ με την περίπτωση μου όσον αφορά το επόμενο αυτοκίνητο.. ενδεικτικά κοιτάω από i20N έως Vitara 4Χ4...
-
Όντως οι μπροστά είναι πολύ πιο δυσκολη περίπτωση από τους πίσω που τους βάζουν για πλάκα. Η αντιπροσωπεία από την οποία αγόρασα το s cross θα έμπαινε στη διαδικασία να τους τοποθετήσει αλλά μου εξήγησαν και αυτοι την λεπτότητα της εγχειρησης και το αυξημένο κόστος. Σκέφτομουνα να τους βάλω καθώς το πρώτο εξάμηνο η μακριά του μούρη με αγχωνε καμπόσο....μετά τη συνήθισα.
Τους πίσω αισθητήρες που τους εβαλα τους μετάνιωσα καθώς η κάμερα με έχει καλύψει μέχρι τώρα πλήρως.
Με βάση τα παραπάνω θα πρότεινα να μείνεις όπως είσαι
Suzuki Vitara 2015