-
Πολύ κακομαθημένο αυτό το βρωμόγατο... Γρατζουνάει στα φανάρια!
-
-
Τέλεια η 1η φωτό.
Πού σκαρφαλώσατε?
-
Τέλεια η 1η φωτό.
Πού σκαρφαλώσατε?
-
Καλησπέρα,
το νέο Vitara 1.4 4Χ2 είναι από τα υποψήφια για αγορά...
Έχω ακούσει για τριγμούς στο καντράν, για κόψιμο του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και πιο σημαντικό για φθορά των πίσω ελαστικών λόγω προβληματικής τοποθέτησης ή κατασκευής του ημιάκαμπτου(Που μετά από ζόρι τον αλλάζει η αντιπροσωπεία με νέο.)
Είναι όντως έτσι τα πράγματα ή υπερβολές;
-
Καλησπέρα,
Έχω ακούσει για τριγμούς στο καντράν, για κόψιμο του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και πιο σημαντικό για φθορά των πίσω ελαστικών λόγω προβληματικής τοποθέτησης ή κατασκευής του ημιάκαμπτου(Που μετά από ζόρι τον αλλάζει η αντιπροσωπεία με νέο.)
σου απανταω και εδω
τριγμοι τωρα τελευταια κατι ακουστηκε για ενα τζαμακι σε κατσαρη ασφαλτο. στα πολυ τελευταια φεις λιφτ. που λυνεται σε 1'.
δεν ειναι το πιο ησυχο, αλλα οχι και κασκάι. γενικα θα ακουσεις αν πηγαινεις πολυ χωμα.
κοψιμο στις χαμηλες στροφες? για το ντηζελ μιλας? ειχε τον φιατ, δεν παραγεται πια. και ηταν ψιλοαργο μεχρι να τουρμπισει. νομιζω ολα που το χρησιμοποιουσαν, φιατ, σουζ, τζιπ. αν μιλας για βενζινη λες για 1.6 ατμοσφαιρα? και αυτο εχει καταργηθει, σαν ατμοσφαιρα, συμπεριφερεται και σαν ατμοσφαιρα, αρα τραβαει ψηλα.
στο 1.4, αλίμονο, με το χαμηλο του βαρος, σκαβει συνεχεια και παντου. δεν υπαρχει αλλο σουβι αναλογης κατηγοριας να πηγαινει ετσι. και χατς ελαχιστα υπαρχουν. μαλιστα ο μπουστερτζετ ειναι απο τους λιγους τουρμπατους που κρατανε δυναμη και ψηλα.
αυτο με τον ημιακαμπτο... η ιστορια ειναι οτι στα πρωτης παραγωγης (ντηζελ συνηθως, τα 1.4 δεν υπηρχαν) υπηρχε ενα θεμα με κατι βιδες. και ετρωγαν τα λαστιχα ασυμετρα. και τοτε ειχε γινει ανακληση. πολυ λιγα ηταν που ειχαν θεμα, ειχε κατι κωδικους. επειδη ομως αλλαζανε και αναλωσιμα αν τους πιεζες, πολλοι ελεγαν αλλαξε μου το. χωρις να προβλεπεται.
γενικα, τα βιτ ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστα.
δεν ειναι το καλυτερο, δεν ειναι το χειροτερο σε κανενα τομεα. ειναι μια χρυση τομη με εξαιρετικο κινητηρα, ασπαστο στη πραξη και ισως το πιο ευχαριστο μικρο σουβι να το οδηγας καθε μερα. αν και εχω την ευχερια να αλλαζω αυτοκινητο καθε τρια χρονια, χωρις να ειμαι φραγκαουα, και το εκανα μεχρι το βιτ, με το βιτ κολλησα. ηταν ρε παιδι μου, το οχημα που μου ελειπε.
-
cyclon wrote:
Καλησπέρα,
σου απανταω και εδω
τριγμοι τωρα τελευταια κατι ακουστηκε για ενα τζαμακι σε κατσαρη ασφαλτο. στα πολυ τελευταια φεις λιφτ. που λυνεται σε 1'.
δεν ειναι το πιο ησυχο, αλλα οχι και κασκάι. γενικα θα ακουσεις αν πηγαινεις πολυ χωμα.
κοψιμο στις χαμηλες στροφες? για το ντηζελ μιλας? ειχε τον φιατ, δεν παραγεται πια. και ηταν ψιλοαργο μεχρι να τουρμπισει. νομιζω ολα που το χρησιμοποιουσαν, φιατ, σουζ, τζιπ. αν μιλας για βενζινη λες για 1.6 ατμοσφαιρα? και αυτο εχει καταργηθει, σαν ατμοσφαιρα, συμπεριφερεται και σαν ατμοσφαιρα, αρα τραβαει ψηλα.
στο 1.4, αλίμονο, με το χαμηλο του βαρος, σκαβει συνεχεια και παντου. δεν υπαρχει αλλο σουβι αναλογης κατηγοριας να πηγαινει ετσι. και χατς ελαχιστα υπαρχουν. μαλιστα ο μπουστερτζετ ειναι απο τους λιγους τουρμπατους που κρατανε δυναμη και ψηλα.
αυτο με τον ημιακαμπτο... η ιστορια ειναι οτι στα πρωτης παραγωγης (ντηζελ συνηθως, τα 1.4 δεν υπηρχαν) υπηρχε ενα θεμα με κατι βιδες. και ετρωγαν τα λαστιχα ασυμετρα. και τοτε ειχε γινει ανακληση. πολυ λιγα ηταν που ειχαν θεμα, ειχε κατι κωδικους. επειδη ομως αλλαζανε και αναλωσιμα αν τους πιεζες, πολλοι ελεγαν αλλαξε μου το. χωρις να προβλεπεται.
γενικα, τα βιτ ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστα.
δεν ειναι το καλυτερο, δεν ειναι το χειροτερο σε κανενα τομεα. ειναι μια χρυση τομη με εξαιρετικο κινητηρα, ασπαστο και ισως το πιο ευχαριστο μικρο σουβι να το οδηγας καθε μερα.
Κοίτα να δεις που θα με πείσεις!
Για το S-Cross τι λες;
Ή απλά VIT ή SCROSS;
Και από VIT 4x2 GLX ή 4x4 GL+ , αν και φαντάζομαι την απάντηση ..
Επίσης Σφακιανάκης ή κάτι άλλο;
Σε ρωτώ γιατί δείχνει να το έχεις γενικά το θέμα!
-
Χαχαχαχα
Οταν αρχιζει τις τεχνικες αναλυσεις ο νιαου, μ αρεσουν πολυ τα ποστ του..,
Αν και θα επρεπε να απαντησει με το δικο του στυλ να κανει τον ερωτωντα παγωτο
-
χεχε, ο μονος που το εχει εισαι εσυ. το χρημα. και επειδη κατρουγκαλους εχουμε ολοι και με αλαξη και με κουλι, ειναι δυσκολο να το εχεις, η αποφαση σε εσενα.
απο τα 2 σουζ, το σου ξου ειναι μια χαρα και μεγαλυτερο απο το βιτ. δεν ειναι ομως αναλογο του βιτ σε εμφανιση και σε ενα σκασμο πραγματακια που υποστηριζουν το βιτ σαν πιο δημοφιλες μοντελο, απο αφτερ μαρκετ μεχρι ανταλλακτικα. επισης το βιτ θα κρατησει πολυ καλυτερη μεταπωληση. εχει και το κορυφαιο αυτοκινητιστικο κλαμπ στην ελλαδα, μην το περασεις ετσι αυτο, οπου μπορεις να βρεις οτι τραβαει η ψυχη σου απο συμβουλες μαγειρικης, σχεδιαγραματα πλακετων σουζ, μεχρι τι λαστιχο να βαλεις οταν θα πας οδικως σκωτια και ποδιες για χωμα με 150 ευρω.
φυσικα 4x4. το gps το λυνεις με 30 γιουρα, τα λεντ με 150, τα αλλα ειναι παπαριες.
για τα μαλακα πλαστικα, υποθετω καταλαβαινεις ποσο τα μετραω.
α, και ειναι οπως τη πρωτη μερα, αθλια. και αγρατσουνιστα και αλερωτα απο την αλλη.
-
Ελα υπερβολικε...αφου θα αποσυνδεθει απο το υψος εισοδηματος....
Συνταξιουχος δεν εισαι....οποτε ουτε το επικουρικο σε αγγιζει.....
-
Εγώ θα σου πω το εξης:εάν ενδιαφέρεσαι περισσότερα για δρόμο και καλύτερη ασφαλτινη συμπεριφορά πας sx4 αν ενδιαφέρεσαι περισσότερα για χώμα πας vit. Προχθές σε καφέ με ένα παληκαρι που τρέχει σε αναβάσεις με 106 rallye μου λέει 'πιο είναι αυτό κλπ' τεσπα του το έδωσα μια βόλτα και έμεινε έκπληκτος και με τη δύναμη του μοτέρ και με το στήσιμο του. Μάλιστα μου είπε ότι είναι σαν καλοστημένο hatch. Άρα το sx4 πιο πολύ σε hatch φέρνει παρά σε SUV. Το vit είναι SUV. Εσύ επιλέγεις.
-
καταναλωση 1.4 4x4 manual, με καθε ειλικρινεια
μεσα στη πολη, καπου στα 7.5, βαρεια 8. μονιμα σε σπορτ και πατημενο οπου παιρνει. με τα εργοστασιακα λαστιχα. +0.5-1.0lt με ον/οφ λαστιχα.
ΕΟ. μεχρι 130-140, παντα σε σπορτ, με ανοιγματα 180+, 6.5-7.5. με ον.οφφ προσθετεις παλι μισο εως ενα. αν κυνηγησεις ομως διαδρομη, ανετα τα 9. κυνηγι = κατι που κλεινεις το ανταπτιβ κρουιζ που τερματιζει στα 160.
εκτος δρομου, συνηθως σε sport και καποιες φορες σε Lock, μπορει απο 5 εως και 12. παιζει ρολο η διαδρομη...
το 1.4 auto εχει προφανως αυτακια. ομως το aisin τα κανει αχρηστα.
ψηλωμα, λαστιχα, ποδιες, εξοπλισμος. μιλαμε για 2-3 χιλιαρικα. δεν νομιζω να σου τη πουν για την εγγυηση αν και θεωρητικα δεν το καλυπτει. αυτα που λες για χωμα, λιγο, εσυ δεν, και τα λοιπα, ξεχασε το. ειναι απιστευτη η χωρα μας και αν μια φορα χωμα, μετα παντα χωμα. ασχημο κολλημα, με πανεμορφα μερη. λιανα: 300 ελατηρια, (300 αμορτισερια προαιρετικα), 250 ποδιες, 500 λαστιχα, σιμπια, ιμαντες, ωμεγα, φτυαρια, καμπινγκ, ψυγεια κτλ 1-2 χιλιαρικα.
για το 1.0 νομιζω οτι δεν θα εχεις θεμα βασικα σε χωμα ή ασφαλτο. παντα ομως θα σου λειπει η απορια του τι ες άι που τον εσκισε το σουβι στο φαναρι
Κατ' αρχήν την ευγνωμοσύνη μου για τις απαντήσεις και το ότι αυτές ήταν σε κανονικά ελληνικά!
Γιατί το λες αυτό για τα αυτάκια στο aisin, πως δεν χρειάζεται να αλλάζεις χειροκίνητα, ή πως σου φαίνεται αργό στις αλλαγές;
Εμένα στο Μάζντα χωρίς αυτάκια, δε με δυσαρεστεί καθόλου ως προς τις γρήγορες αλλαγές απ' το λεβιέ, ενώ βλέπω τη χειροκίνητη χρήσιμη στις κατωφέρειες (εδώ βουνά δεν έχουμε, για εξόδους απ'τον αυτοκινητόδρομο μιλάω) για να μην πέφτω στα φρένα.
επίσης τί γνώμη θα είχες για αυτόματο δικίνητο Βιτάρα, με στόχο οικονομική κίνηση σε άσφαλτο και πατημένο χωματόδρομο; θα μου ρίξει ανάθεμα το κλάμπ;
πολύ φοβάμαι πως οι αλλαγές φόρου που έρχονται, θα επηρεάσουν αρνητικά το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό του...
-
Ερχονται αλλαγες φορου στα αυτοκινητα;;;;; και δη αρνητικες;;;;
Πρωτα καταργουν το μπαλενακι και τωρα αυξανουν τους φορους;;;;;;
Ποσα ακομα χτυπηματα να αντεξει ο υποψηφιος ελληνας αγοραστης καρου;;;;
-
Ερχονται αλλαγες φορου στα αυτοκινητα;;;;; και δη αρνητικες;;;;
Θεωρητικά έρχονται, αλλά υποτίθεται ότι θα βελτιώσουν την κατάσταση, γιατί ο φόρος θα είναι σε κάθε κλίμακα ποσού και όχι σε όλο το ποσό, άρα θα πέσουν αρκετά οι τιμές - ειδικά των πιο ακριβών αυτοκινήτων. Δεν έχω διαβάσει κάτι διαφορετικό...αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και κάτι.
-
Δεν ειχα ιδεα....
Αρα, αν καταλαβαινω σωστα ο εξτρα εξοπλισμος θα ειναι στην ουσια φθηνοτερος.
-
Κανένα ανάθεμα δεν θα σου ρίξει το club. Κάποια από τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομούλα του Gatoz ήταν με δικίνητα. Αλλά για τις πιο απαιτητικές εκδρομές δεν... Εγώ που έχω απλά on-off ελαστικά χωρίς ψήλωμα και ποδιές από κάτω, δεν ακολουθώ από μόνος μου (ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρής ζημιάς). Για έναν απλό χωματόδρομο πάντως θα είσαι μια χαρά. Αλλά αν είναι χειμώνας και έχει λάσπες/χιόνια θέλεις AllGrip. 100 μέτρα λάσπη με μικρή ανηφορίτσα δικίνητο δεν την βγάζει εύκολα ακόμη και αν έχει on off λάστιχο .
-
Αρα, αν καταλαβαινω σωστα ο εξτρα εξοπλισμος θα ειναι στην ουσια φθηνοτερος.
Ακριβώς! Γιατί όταν π.χ. το αυτοκίνητο ξεπερνάει τις €14.000 ΛΤΠΦ κατά €5.000 για παράδειγμα, δεν θα πληρώνουμε την ανώτερη κλίμακα φόρου στις €19.000 (όπως συμβαίνει σήμερα), αλλά μόνο στις €5.000 (βασικά 2 κλίμακες, μια για τις 3 και μια για τις 2).
Και για να το κάνω πιο χειροπιαστό, έστω ένα αυτοκίνητο με ΛΤΠΦ €16.995 και έξτρα εξοπλισμό €2.005 = τελική ΛΤΠΦ €19.000.
Σήμερα πληρώνει τέλη ταξινόμησης 16% για τις €19.000 = €3,040
Με το νέο τρόπου υπολογισμού (εαν ψηφιστεί τελικά) θα πληρώνει 4% για τις πρώτες €14.000, 8% για τις υπόλοιπες €3.000 (μέχρι τις €17.000 που είναι το επόεμνο σκαλοπάτι) και 16% για τις υπόλοιπες €2.000. Ήτοι συνολικά τέλη ταξινόμησης €1.120!Άρα μιλάμε για μια μείωση σχεδόν €2.000!!
-
Ααααα,
Εδω εχει πολυ ζουμι η υποθεση.....
Αλλαζουν παρα πολλα, ιδιαιτερα για εξοπλισμους οπως αυτοματο κιβωτιο leds και συστηματα αυτονομης οδηγησης και ασφαλειας...(τα σημαντικοτερα εξτρα δηλαδη)
Μακαρι να ψηφιστει επιτελους καποιος σκεφτηκε και εμας τους λατρεις του αυτοκινητου...
-
Ήθελα να το γράψω στο πολιτικό νήμα, για τους καημένους νεοφιλελεύθερους συνομιλητές που πανηγύριζαν που ήρθε κυβέρνηση που θα μας απάλλασε απ' τη φορομπηχτική ...Αριστερά! Τα ίδια Παντελάκη μου...
https://www.capital.gr/tax/3386259/idou-i-nea-klimaka-telon-taxinomisis-gia-ta-ix
Εκτός αν πάρεις Celerio που δεν αλλάζει τίποτα, τα αυτοκίνητα όπως τα είχαν διαμορφώσει οι εισαγωγείς κοντά στα 17 χιλιάρικα, με παράδειγμα το βιτάρα, θα φορολογούνται λίγο παραπάνω!
όπως κι όλα τα οχήματα για κανονικούς ανθρώπους, εκτός κι αν πάρεις Καγιέν ή σούπερκαρ, που θα σου κάνουν λίγο σκόντο...
δηλαδή, θα πληρώσουμε ακριβότερα τις ίδιες εκδόσεις, ή θα αγοράζουμε πάλι αυτοκίνητα με ακόμη λιγότερο εξοπλισμό... πάλι καλά που ήρθαν οι 'φοροελαφρύνσεις'...
-
Φάνη τα είδες τα ποσοστά;
30%,60%,70%... οπότε προκύπτουν αυξήσεις
Οι νέοι συντελεστές για την επιβολή των τελών ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων που προωθούνται έχουν ως εξής:
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 €, 4% (χωρίς αλλαγή)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 14.000 € και μέχρι 17.000 €, 30% για τον τμήμα της αξίας (από 8% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 17.000 € και μέχρι 20.000 €, 60% για το τμήμα της αξίας (από 16% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 20.000 € και μέχρι 25.000 €, 70% για το τμήμα της αξίας (από 24% για το σύνολο της αξίας)
Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 25.000 €, 32% για το τμήμα της αξίας (από 32% για το σύνολο της αξίας).
Suzuki Vitara 2015