-
Οπότε Ιάπωνα, πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καισάρι και να πούμε ένα μπράβο και στους Ιταλούς.
Γιατί με βάση αυτά που γράφεις, μιλάμε για ένα ιταλικό μοτέρ με κάποια περιφερειακά αλλαγμένα από τους Ιάπωνες. Όσο σημαντικά και αν είναι αυτά, νομίζω ότι η μερίδα του λέοντος από τα συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθεί στους Ιταλούς. -
Φιλε harisma, οι Ιταλοι δημιουργησαν την πρωτη γενια common rail και τη δευτερη,την τελευταια,αυτη που χρησιμοποιουμε ολοι με τους πολλαπλους ψεκασμους.
Να τους δωσουμε οσα ευσημα θελεις.Εγω προσωπικα suzuki αγορασα,japan(φτιαγμενο ουγγαρια). Το τι κρυβεται απο πισω,ποιος εκανε τι ,λιγο με ενδιαφερει και αν με ενδιαφερει ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδικα.
Ηρακλης.
-
Και όμως Ηρακλή ο harisma23 έχει μέγα δίκιο καθώς κυρίως όσοι μπαίνουμε ειδικά εδώ μέσα δεν είμαστε της σχολής 'γουρούνι στο σακί'. Προσωπικά για παράδειγμα δεν θα έπαιρνα το ντουστ εάν δεν γνώριζα την προίκα του από renault (1.5dci) καθώς και άλλες καταβολές από nissan. Τέλος αν και χιλιοειπωμένη είναι όμως μια αλήθεια, πως δηλαδή οι Γάλλοι και οι Ιταλοί στο ντίζελ έχουν μακρά παράδοση. Όσο καλοί κι αν είναι οι Ιάπωνες στον τομέα αυτό δεν είχαν δώσει προηγουμένως κάποια ουσιαστικά δείγματα γραφής.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Φιλε harisma, οι Ιταλοι δημιουργησαν την πρωτη γενια common rail και τη δευτερη,την τελευταια,αυτη που χρησιμοποιουμε ολοι με τους πολλαπλους ψεκασμους.Να τους δωσουμε οσα ευσημα θελεις.Εγω προσωπικα suzuki αγορασα,japan(φτιαγμενο ουγγαρια). Το τι κρυβεται απο πισω,ποιος εκανε τι ,λιγο με ενδιαφερει και αν με ενδιαφερει ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδικα.
Ηρακλης.
Φίλε Ηρακλή, άλλο πράγμα είναι ποιος εφηύρε ή διέθεσε εμπορικά πρώτος μια τεχνολογία και άλλο ποιος σχεδίασε ένα μοτέρ.
Οπότε, κατά την άποψη μου, δεν οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα για όλους τους κινητήρες diesel common rail στη Fiat, αλλά εσείς οι ντιζελάτοι Σουζουκαίοι οφείλετε να αποδώσετε πολύ περισσότερα εύσημα για τον κινητήρα σας στη Fiat απ' ότι στη Suzuki. -
Ο κορμος του κινητηρα ταξιδευει στην Ουγγαρια και εκει γινεται η συναρμολογηση απο την Suzuki Ουγγαριας...Τα παρελκομενα ειναι αλλων εταιριων...Πιστευω οτι ολοι οι συγχρονοι κινητηρες ειναι καλοι αρκει να μην εισαι ο 'ΤΥΧΕΡΟΣ' και σου βγαλει θεματα...Παντως αν και εχω το S cross δεν θεωρω τον κινητηρα της Fiat τον πιο ποιοτικο της αγορας σε σχεση με αλλους κινητηρες...Σιγουρα μεχρι στιγμης δεν καιει λαδι,ειναι δυνατος οπως και θορυβωδης....
Υγ.Πολλοι κατασκευαστες διαφορων μηχανηματων που 1η τα εφηύραν στην συνεχεια καποιοι τους ξεπερασανε...
-
Η Ιαπωνια εμεινε πισω στο πετρελαιο εκτος απο τη honda που βγαζει τους δικους της πετρελαιοκινητηρες,διοτι δουλευει μονο βενζινη στην εγχωρια αγορα.
Τωρα,σε σοβαρες ευρωπαικες εθνικες οδους, αυτα που καπνιζανε ηταν α) του μεγαλου γκρουπ,β) mercedes. Αυτα που ειχαν ανοικτο καπο δεξια, ηταν γαλλικα(μεγαλα οχι pegeuot 206) και ακολουθουσαν κατα ποδας τα γερμανικα.Λαδια,νερα ξερεις τωρα, συμπληρωμα.
Ιταλικο δεξια δεν ειδα ουτε ενα( η αληθεια ειναι δεν κυκλοφορουν πολλα) και γιαπωνεζικο ουτε ενα( κυκλοφορουν παρα πολλα).
Η αληθεια ειναι αυτη μαγκες και κρινομαστε εκ του αποτελεσματος.Το αποτελεσμα ειναι οτι το μοτερ ειτε το εχουν φτιαξει ιταλοι,ειτε τανζανοι, παει σαν ελβετικο ρολοι.
Να ειστε ολοι καλα.
-
Γενικά φαίνεται ότι το μόνο που λείπει από αυτόν τον κινητήρα είναι οι 'καλοί τρόποι' (NVH).
Γιατι κατά τ' άλλα έχει δύναμη, ροπή και αξιοπιστία. Μια χαρά! -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γενικά φαίνεται ότι το μόνο που λείπει από αυτόν τον κινητήρα είναι οι 'καλοί τρόποι' (NVH).….και ο συνδυασμός του με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο...!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γενικά φαίνεται ότι το μόνο που λείπει από αυτόν τον κινητήρα είναι οι 'καλοί τρόποι' (NVH).
….και ο συνδυασμός του με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο...!
Αυτό δεν είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από όλους, εν αντιθέση με τους καλούς τρόπους!
Υ.Γ.: Σε πειράζω κι εγώ. Η άποψη μου για τα χειροκίνητα κιβώτια είναι ότι πλέον (με την ραγδαία εξέλιξη των αυτομάτων κιβωτίων) είναι απλώς ένας αναχρονισμός, με σύντομη μάλιστα ημερομηνία λήξης.
-
Παιδια,σας το εχω ξαναπει, Ψαχτειτε!
Ψαχτειτε στον πιο δυνατο ηλιο. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
….και ο συνδυασμός του με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο...!
Αυτό δεν είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από όλους, εν αντιθέση με τους καλούς τρόπους!
Υ.Γ.: Σε πειράζω κι εγώ. Η άποψη μου για τα χειροκίνητα κιβώτια είναι ότι πλέον (με την ραγδαία εξέλιξη των αυτομάτων κιβωτίων) είναι απλώς ένας αναχρονισμός, με σύντομη μάλιστα ημερομηνία λήξης.
Τα χειροκίνητα κιβώτια με σύντομη ημερομηνία λήξης;;;;; γνωρίζεις κάτι ή γράφεις ότι να'ναι;;;;
Προσωπικά σιχαίνομαι τα αυτόματα για άπειρους λόγους! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
….και ο συνδυασμός του με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο...! [emoji38]
Αυτό δεν είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από όλους, εν αντιθέση με τους καλούς τρόπους! [emoji38]
Τα χειροκίνητα κιβώτια με σύντομη ημερομηνία λήξης;;;;; γνωρίζεις κάτι ή γράφεις ότι να'ναι;;;;
Προσωπικά σιχαίνομαι τα αυτόματα για άπειρους λόγους!Γράψε μερικούς λόγους, φόρουμ είμαστε εδώ, να γίνεται ανταλλαγή απόψεων.
(αν και ίσως σε λάθος νήμα συζήτησης).Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Η Ιαπωνια εμεινε πισω στο πετρελαιο εκτος απο τη honda που βγαζει τους δικους της πετρελαιοκινητηρες,διοτι δουλευει μονο βενζινη στην εγχωρια αγορα.Τωρα,σε σοβαρες ευρωπαικες εθνικες οδους, αυτα που καπνιζανε ηταν α) του μεγαλου γκρουπ,β) mercedes. Αυτα που ειχαν ανοικτο καπο δεξια, ηταν γαλλικα(μεγαλα οχι pegeuot 206) και ακολουθουσαν κατα ποδας τα γερμανικα.Λαδια,νερα ξερεις τωρα, συμπληρωμα.
Ιταλικο δεξια δεν ειδα ουτε ενα( η αληθεια ειναι δεν κυκλοφορουν πολλα) και γιαπωνεζικο ουτε ενα( κυκλοφορουν παρα πολλα).
Η αληθεια ειναι αυτη μαγκες και κρινομαστε εκ του αποτελεσματος.Το αποτελεσμα ειναι οτι το μοτερ ειτε το εχουν φτιαξει ιταλοι,ειτε τανζανοι, παει σαν ελβετικο ρολοι.
Να ειστε ολοι καλα.
Τι σχεση εχει το καπνιζανε με το αν εχει αξιοπιστο κινητηρα? Οταν 9 στα 10 δεν ειναι Ιταλικα ή Japan τοτε δεν εχεις ασφαλη συμπερασματα...Δηλαδη περυσι στην Συρο που ημουνα φορτωμενος στην οδικη για ενα σκατουλακι απο τις ντιζες του σασμαν που σε 20 λεπτα ημουν παλι στο δρομο πιο ηταν το συμπερασμα οτι ο Ιταλοιαπωνας χαλάει? Στην δουλεια μου σε συνολο που εχει πανω απο 250 αυτοκινητα diesel EURO 4-5 ΚΑΙ 6 αυτα που δεν εχουν θεματα ειναι 1α τα Κορεατικα και μετα τα Γαλλικου τυπου κινητηρα (Nissan,Dacia-Renault) με λιγα θεματακια τα Γερμανικα και τα Ιταλικα, για να μην μιλησω για Υγραεριο που ολα παρεδωσαν πνευμα πλην Ιταλων...Στην πλειοψηφια τα περισσοτερα ειναi Γαλλικα και Γερμανικα τα diesel στην δουλεια αρα το συμπερασμα ειναι οτι τα Ιταλικα diesel ειναι για φαπες αφου ειναι πιο λιγα και εχουν θεματα...
Καλο ειναι να μην λεμε το ταδε μοτερ γαμει το ταδε δεν χαλαει το ταδε τρεμοπεθαινει γιατι η ''Αληθεια Υπαρχει και το ψεμα πρεπει να το κατασκευασουμε και να το υποστηριξουμε''....Η Suzuki σταματαει πλεον τα diesel αλλα ο λογος ΔΕΝ ειναι οτι οι diesel κινητηρες βαδιζουν προς το τελος τους...
-
Αππ αυτα τα 250 αυτοκινητα που λες μπορει τα περισσοτερα να κινουνται σε διαδρομη θεσσαλονικη- Λαγκαδας και πισω. Σαν να λεμε Αθηνα-Σουνιο και πισω.
Βγηκα εξωτερικο με μοτερ που δεν εχει ουτε 10 ουτε 20 ουτε 50 ουτε 100,000 χλμ αλλα 165000.Και δεν ειναι ουτε νταλικα ουτε ταριφαδικο που εχει βγαλει dpf και εχει ταπωσει την egr.Και γυρισα κουκλος με μηδενικη παρεμβαση σε λαδι και νερο ψυγειου.
Μετα απο 1,000,000 που εχω στην πλατη μου και 6 αμαξια που εχω αλλαξει,ναι αυτο δειχνει αξιοπιστια τελος.
Και δειχνει αξιοπιστια διοτι οταν ενα μοτερ το εχεις ανοιχτο 18 ωρες,ΕΚΕΙ θα δειξει τι δοντια εχει και αν φοραει μασελα η οχι.
Δεν επανερχομαι στο θεμα,γεια απο μενα.
-
.
-
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ένα ΙΧ από ένα επαγγελματίκο (ΤΑΧΙ) που ο άλλος τον ενδιαφέρει μόνο το μεροκάματο-κέρδος και τα συγκρίνουμε?
Για την ιστορία και για να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα οι περισσότεροι που έχουν Diesel στην δουλειά μου έρχονται από Βέροια, Έδεσσα, Κατερίνη και Κιλκίς γι' αυτο ανέφερα και το LPG όπου οι περισσότεροι τα πούλησαν και πήρανε diesel... Απλά όταν κάποιος δεν έχει θέμα με το αμάξι του και Zastava να είναι θα λέει τα καλύτερα ΧΩΡΙΣ να κρίνει αν τα Γερμανικά ή Γαλλικά ειναι ζημιαρικα... Άποψη μου πλεον ολες οι εταιρείες έχουν χαλάσει στα πλαίσια του μεγάλου κέρδους και το καλύτερο αμάξι αν υπάρχει είναι αυτό που μόνο για Servis το πας και ούτε ανακλήσεις, ούτε αστοχίες υλικών και ας ειναι Lada....Θα το ξαναπώ : Ο πωλητής της Opel μου είπε ότι έχουν και την αντιπροσωπεία της Toyota . Μπορεί να είναι 1α στην αξιοπιστία αλλά έχουν πολλά θέματα τα νεα μοντέλα....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η άποψη μου για τα χειροκίνητα κιβώτια είναι ότι πλέον (με την ραγδαία εξέλιξη των αυτομάτων κιβωτίων) είναι απλώς ένας αναχρονισμός, με σύντομη μάλιστα ημερομηνία λήξης.
Προσωπικά σιχαίνομαι τα αυτόματα για άπειρους λόγους!Καταθέτω την προσωπική μου άποψη, βασιζόμενος σε κάποια στοιχεία.
Πριν 20 χρόνια τα αυτόματα κιβώτια επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό επιδόσεις και κατανάλωση, ενώ υποβάθμιζαν και την εμπειρία οδήγησης. Πλέον τα σύγχρονα κιβώτια όχι μόνο δεν επιβαρύνουν επιδόσεις και κατανάλωση, αλλά συχνά τις βελτιώνουν. Προσφέρουν περισσότερες σχέσεις από τα χειροκίνητα, κρατώντας συνεχώς τον κινητήρα στη βέλτιστη περιοχή λειτουργίας, είτε για επιδόσεις είτε για μείωση της κατανάλωσης. Επιπλέον δεν υποβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης, κάνοντας ταχύτατες αλλαγές (πιο γρήγορες από ότι τα χειροκίνητα) όταν αυτό απαιτείται, αλλά και ομαλότατες όταν αυτό είναι το ζητούμενο.
Σε κάθε περίπτωση η ανωτερότητα των αυτομάτων στην εμπειρία χρήσης αποδεικνύεται και από την καθολική σχεδόν επικράτηση τους στην κατηγορία των supercars. Μια κατηγορία όπου το κόστος δεν είναι θέμα και το ζητούμενο είναι η απόλυτη απόδοση σε συνδυασμό με τη βέλτιστη οδηγική εμπειρία.
Προφανώς έχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, μπορούν να γίνουν ακόμη πιο 'έξυπνα', πιο ομαλά και ενίοτε πιο αξιόπιστα, αλλά από την άλλη βλέπουμε ακόμη μετά από πάνω από 100 χρόνια κυριαρχίας και εξέλιξης, ουκ ολίγα μέτρια και βγάλε χειροκίνητα κιβώτια ή/και άθλιους συμπλέκτες...
Όσον αφορά την σύντομη ημερομηνία λήξης, βλέπω την εξέλιξη στη διείσδυση στην αγορά των αυτομάτων κιβωτίων και την αποδοχή που συνεχώς μεγαλώνει στο μέσο αγοραστή. Οι τιμές επίσης μειώνονται και τα αυτόματα κιβώτια αρχίζουν και γίνονται διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα της αγοράς. Αν συνυπολογίσουμε και την έλευση της ηλεκτροκίνησης που σε πρώτο στάδιο (υβριδικά) συνδυάζεται σε συντριπτικό ποσοστό μόνο με αυτόματα, βλέπουμε προς τα που πάνε τα πράγματα...
Τελειώνοντας θα πω ότι προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, αλλά η μελλοντική πορεία των κιβωτίων έχει χαραχθεί. Εξάλλου το πλέον εικονικό χειροκίνητο κιβώτιο, αυτό της Ferrari με τα χτένια, μας έχει προ πολλού χαιρετίσει. Κάτι λέει αυτό, τόσο για την ποιότητα και τις δυνατότητες των αυτομάτων κιβωτίων, όσο και για την εξέλιξη των πραγμάτων...
-
Μπηκα να καταθεσω την προσωπικη μου ιστορια για το vitara στο thread του vitara,και το εχετε μετατρεψει σε αγωνα suzuki εναντιον ολων.
Τοσο πολυ ενοχλησε ετσι; Που να πηγαιναμε μαζι για δουλεια και να διαλεγαν εμενα αντι για εσας δηλαδη.
Σημεια των καιρων μας.
Να ειστε ολοι καλα.
-
Δεν είναι αδερφέ σημεία των καιρών μας,μην το παίρνεις έτσι...Ο λόγος σου είναι πάντα απόλυτος, ότι έχεις βγάλει το σωστό συμπέρασμα και δεν δέχεσαι εύκολα την άποψη των άλλων...
Suzuki έχω και εγώ αλλά ούτε ανακάλυψα τον τροχό ούτε τον ήλιο... Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά όχι να προσπαθείς να μου πεις ότι αυτό είναι και τέλος... Ξέρεις ότι σε πάω και συζητάμε πολλά γύρω από τα αυτοκίνητα αλλά πολλές φορές προσπαθείς να πείσεις με λάθος τρόπο χωρίς να ακούς τους άλλους..... -
Επαναλαμβανω,πως εγω κατεθεσα καποιο βιωμα μου,μια προσωπικη ιστορια με το συγκεκριμενο αυτοκινητο και καποια πραγματα που παρατηρησα στο δρομο. Και στο τελος εβγαλα δικο μου,παλι,συμπερασμα πως το αμαξι ειναι αξιοπιστο για τα 20,000 ευρω που ζητησε ως αγορα.
Εσεις πεσατε να με φατε με παραδειγματα ο φιλος μου με τα 250 αυτοκινητα λενε οτι, σε στυλ 100 κατασκευαστες πλυντηριων προτεινουν Σκιπ.
Το γεγονος οτι το αμαξι ειναι αξιοπιστο ερχεται γερμανικο περιοδικο και αγγλικο site να το επιβραβευσει, links εχουν δωθει εδω μεσα παλιοτερα.
Την καλημερα μου και για μενα εχει τελειωσει το θεμα.Ουτε διαφημιση κανω,ουτε τα παιρνω απο καπου.Κατεθεσα μια αποψη,σεβαστη οπως οι δικες σας,end of story.
Suzuki Vitara 2015