-
Το Τζίμνι έχει πολύ πιο βαρβάτη τετρακίνηση (με 50-50 κλείδωμα, όχι συμπλέκτες κλπ) και φυσικά πλεονέκτημα βάρους και γεωμετρίας (γωνιών).
-
Εχω την αισθηση και το βιτ εχει κλειδωμα και το νεο πλεον τζιμνυ ειναι με συμπλεκτες, πανε τα γραναζια οπως το παλιο. Ενταξει το βαρος οντως αλλα δεν διαφερει και πολυ το βιτ, σε γωνιες με το ψηλωμα μπορει να ηρθε στα ιδια.
-
Το Jimny έχει την κλασική τετρακίνηση παλιάς σχολής. Είναι πισωκίνητο κανονικά και όταν εμπλέκεις τον μπροστινό άξονα γίνεται μέσω transfer case. Δεν έχει συμπλέκτη για να μπορεί να είναι part-time 4x4 και να εμπλέκεται αυτόματα κλπ. Για αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άσφαλτο, καθώς θα 'κουρδίζονταν'.
-
Ο.κ αλλα και το βιτ και το s cross εχουν κλειδωμα μονιμο. 50-50.
Μέχρί τα 50 χ.α.ω. (άντε πες αυτό είναι μικρό πρόβλημα), αλλά το κυριότερο, μέχρι να υπερθερμανθεί ο κεντρικός συμπλέκτης (δεν είναι δύσκολο, ειδικά σε παχιά άμμο ή λάσπη), οπότε γίνεται δικίνητο πάλι...
-
Ο.κ αλλα και το βιτ και το s cross εχουν κλειδωμα μονιμο. 50-50.
Ή αυτοματο για καθε τροχο ξεχωριστα.
https://www.globalsuzuki.com/allgrip/
Βασικα τωρα που ειδα το s cross, αυτο με ολα τα εξτρα του γατου ειναι το απολλυτο οχημα για τα παντα κατω απο 30.000 ευρω.
Το παιρνεις αυτο με τον 1,4 τουρμπο και το αυτοματο κιβωτιο της aisin του βαζεις + 3,5 εκ υψους σε ελατηρια ισως και με καποια wheel spacers μελετημενα απο την εταιρια για την διατηρηση της ευσταθειας (θα μας πει για αυτο ο γαγος) και εχεις το forester του λαου.
Αυτοκινηταρα.
-
το τζιμνυ ειναι το σιγουρον απαιχτο οφ ροαντ, αλλα αξιζει μονο αν εχς κατακτησει το καπιταλιστικο ονειρο και το παρεις σαν τριτο, γιατι δεν κανει για καμμια αλλη χρηση. και μονο που εχει κοντα μετραει. η ροπη του βιτ θελει στροφες και βγαινει αποτομα αρα σημαινει κολλημα. λάπη μεχρι εκει που το εχω αψηλωσει ειναι τελειο απο γεωμετρια, αν βαλω και αποστατες στην αναρτηση για αλλα 4, τοτε πρεπει να βαλω και σπέισερς στις ζαντες. το σου-ξου δεν συγκρινεται με το βιτ, μη τα μπλεκς. το σουξου ειναι χαμηλοτερο και δεν του κανουν ολα τα μπιχλμπιδια που υπαρχουν για βιτ, μιλαμε δεν υπαρχει τπτ αφτερ μαρκετ. επιπλεον εχει προβλημα και με προβολους, οχι οτι δεν εχει το βιτ, αλλα το σουξου το εχει τελειωσει. δεν μπαινουν και αναγομωσεις - δεν χωραν στους θολους - ετσι νομιζω τουλαχιστον καθως δεν το εχω δοκιμασει. σε ιδιες εκδοσεις ειναι και φθηνοτερο το βιτ στα κορυφαια τριμ νομιω.
δια-κο, εχεις κολλησει με το σχολιο του ντράιβ για το κεντρικο συμπλεχτη. αδικο ειχαν, αλλωστε εχουν για τεστ μια βδομαδουλα μονο και οτι προλαβουν λενε, αν και γενικα σωστα - τα σωστοτερα ελληνικου τυπου. λοιπον ο συμπλεχτης ο μεσαιος για να μυρισει εχεις κανει κλειδωμα 50-50 και δοκιμαζεις επιταχυνσεις - παντιλικια και το μπαινοβγαζεις σε λοκ. δεν μυρναει αλλιως ευκολα, θελει τρελο σκισιμο. αυτος ομως που μυρναει ειναι ο δισκος ο κανονικος αν πατιναρεις χαζα γιατι αρπαζει χαμηλα η τουρμπινα και δινει αποτομα, με λιγη τεχνη και τυχη ομως, πας παντου, ακομη και με το διπλοσυμπλεχτο που αναβει αμεσως.
παρτε ματι τον φιλο τονυ με το χρυσαφοασπρο - δια δες που μπορει να παει με ενα λαστιχακι... λαπη καπου ελεγες για βουνα, ηπειρο κτλ - δις ις δη ρηαλ θινγκ
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=86&t=32277&start=75
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=66&t=32391
ΑρΕς
επηγε η αδελφη να παρει ενα βιτ χιλια τζι ελ πλους καινουργιο, αζηλεψε τον γατο τον αδελφο. αλλα της δωκανε παραδοση απο φλεβαρη και αν, ειναι λεει ολα πουλημενα, ατιμη φτωχια βλεπω.
την εζμπρωξα στο σε τριο με τα εκατον δεκα και μπολικα μπλιμπλικια, αλλα μη με δωκετε στον κρίου και με αρχισει στο δουλεμα
-
Πρωτον γατε, κανεις μεγαλη ζημια μας καταστρεφεις τις δικες μας διακοπες-κονσερβα.... θα σου κανω και εγω..
Μακαρι να μπορουσα, και εμενα μ αρεσουν τρελα τετοιες εξορμισεις με 4χ4. Ειναι υπεροχη η χωρα μας για τετοια. Εδω τζιπακι κανω το λιονταρι οποτε μπορω να παω να δω τη θεα απο ψηλα και να αραξω.
Του αλλαξα ζυγαρια αντιστρεπτικης και ακρομπαρα. Τα χαλασα και σκεψου παω με 10 χλμ/ωρα, αναβει το αμαξι και σε απλους χωματοδρομους πολυ λιγων χιλιομετρων. Σκεψου να πηγαινα εκει πανω. Παει το αυτοκινητο.
Τωρα η ζημια που σου υποσχεθηκα:
Διαβαζα συνεντευξη του Δ. Στρατηγικου Σχεδιασμου Προιοντων ή κατι τετοιο τσπ, (ενος γραβατομενου ) της αγαπημενης ολων....(suzuki) και ειπε πως απο 2021 ερχεται το πενταθυρο jimny, το καθυστερουν ειπε καθως δεν μπορουν να αντεξουν την ζητηση του. Θα ειναι 4 μετρα μηκος. Θα εχει αισθητα καλυτερους χωρους για τους πισω και φυσιολογικο πορτπαγκαζ.
Οποτε πανε εσυ σε κανενα μπαλενακι τουρμπακι να πηγαινεις στη δουλεια σου φθηνα και γρηγορα, περασε το και λιζιγκ να βγει φθηνα, και βαλε στοχο απο τωρα για το 2021 και το υπερτατο.
Αρα, το τζιμνυ δεν εχει συμπλεκτη (viscous) για μιρασμα της ροπης. Εχει ομως e-lsd με τα φρενα. Το προηγουμενο ειχε εξτρα μηχανικο lsd νομιζω ως aftermarket.....ψηλοφθηνουτσικη επεμβαση και ηταν ολα καλα. Τελικα δεν ειναι καλο το τουρμπο στη λασπη;;;; καλυτερα ατμοσφαιρα και κοντο ε;;;
-
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι γάτε, αλλά εγώ δεν έκανα καμιά αναφορά σε κανένα περιοδικό...
-
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι γάτε, αλλά εγώ δεν έκανα καμιά αναφορά σε κανένα περιοδικό...
ρήαλ το υπεθεσα αφου αναφερεται μονο στο τεστ τους - που φυσικα και το βιάζουν. αλλιως η μοναδικη εμπειρια που υπαρχει εν γκρης ειναι απο βιτ κλαμπ εκδρομαι οπου και θα το ξερα αφου πλεον με πι ες έι πενηνταρη πλας δυο, το μονο σεξ ειναι με ενα ασπρο βιτ
-
Αν ερμηνευω καλα τον γεροντα, εννοει το γαλα;;;
Το εχω κοψει, πινω αυτα με τα πατημενα αμυγδαλα (συχνοουρια μεγαλυτερης της καφεϊνης).
Εκοψα τη ζαχαρη. Διαβασα αυτα που ελεγε ο Φανης. Παει και αυτη.
Εκοψα το κοκκιμο κρεας. Λευκο πλεον και παμε σιγα σιγα προς καταργηση του (αυτο δικη μου επιλογη λογω του οτι εχω τυψεις καθε φορα που τρωω κρεας, ψυχες σαν εμας τα βλεπω τα ζωα, συνεχως το σκεφτομαι και συνεχως υποκυπτω στο κρεας.)
Τιποτα αλλο;;
Υ.γ
Νιαου, τα πλαστικά και τα εξτρα στο βιτ σου επετρεψαν να τα βαλεις σε leasing;;;;;
-
Αφετε τας γαλάς , άρρενες τε και θήλεις , ελθείν προς ημας ...
-
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=59&p=827735#p827734
οι αλλοι, μαλακα πλαστικα
ΑρΕς
γύρε γατος δεν καταλαβαινει ερωτηξις. αν ρωτας πως και μπηκαν λογιστικα τα αξεσορια, τα ζητησα στη παραγγελια απο το ληζιν και τα πλερωκε. τα υπολοιπα τα ζηταω, τα πλερωνουν και τους πλερω εγω αυτους
-
Ναι αυτο ενοουσα.
Δεν το ξερα οτι μπορει να γινει.........λογικα το περνας ως εξοδο χρεωνοντας την εταιρια leasing (ως παγιο) κανονικα οπως τα μισθωματα, σωστα;;;
-
Ναι αυτο ενοουσα.
Δεν το ξερα οτι μπορει να γινει.........λογικα το περνας ως εξοδο χρεωνοντας την εταιρια leasing (ως παγιο) κανονικα οπως τα μισθωματα, σωστα;;;
απλα προσαυξανεται το μισθωμα αναλογα. παγιο περναει σε καθε περιπτωση.
αλλα ποιος νοιαζεται μετα απο μια μερα στα βουνα και στο χωμα?
-
Οντως, μια ζωη την εχουμε.....
Ωραιος
-
οι αλλοι πλαστικα
μερικοι και τιμονια
καποιο μην γρατζουνιστουν
οι εχοντες βιτ εδω
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=59&t=32583
οπεν φορ ολ
-
https://imotorcarsearch.s3.amazonaws.com/vehicles/large/841458_288954_1_8efd52c5f8445b86.jpg
Το είδα να περνάει! Τι τέλειο σε αυτόν τον συνδυασμό!!
-
Γατοζ και οι υπόλοιποι εθισμένοι χρήστες, έχω ερωτήσεις.
Που τις ρωτάω συνέχεια, αλλά πραγματικά, ψάχνω λόγους για να πάω σ'αυτό το αμάξι όταν έρθει η ώρα, παρ' όλο που δεν διατίθεται σε ντήζελ (και να μείνω Suzuki, να μην αλλάξω μάρκα!)
-
Βασική ερώτηση η κατανάλωση. Μπορείτε να δώσετε μια ρεαλιστική αναφορά για κατανάλωση εντός πόλης και εκτός, σε εθνική ή επαρχιακό δίκτυο; και σε τι κυβικά το υπολογίσατε;
-
Το χιλιάρι με το 1.4 έχουν σεβαστή διαφορά επιδόσεων αλλά και τιμής. Καθώς θέλω να πάρω αυτόματο, το κιβώτιο του βιτάρα απ' ότι έχουμε πει είναι απ' τα καλύτερα, με μετατροπέα ροπής και το έχω δοκιμάσει στο Mazda μου. Νομίζω πως το βάζουν με paddles στο τιμόνι;
Όντας οδηγός που θέλω αξιοπρεπείς επιδόσεις, αλλά πλέον οδηγώ 'εντός των ορίων ταχύτητας', δε νομίζω να έχω πρόβλημα με το χιλιάρι σε ταξίδι.
- αλλά σε ορεινές διαδρομές, με αυξημένη κλίση και ίσως κανένα δασικό δρόμο και πατημένο χωματόδρομο, είναι αρκετή η ροπή του χιλιαριού;
Δε μιλάω για σκληρό off-roading αλλά να φτάσουμε κάποια παραλία για ψαροντούφεκο ή κάποιο δάσος για εκδρομή-περίπατο (καθώς είμαι εκτός Ελλάδος, τα έχω στερηθεί όλα αυτά και τα αναπολώ, και μάλλον θα επιστρέψω σύντομα).
-
Αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά, διατίθεται ακόμη 1.0λτ, αυτόματο, 4Χ4 ? είναι ίσως η μοναδική περίπτωση αυτόματο και 4Χ4 κάτω από το σκαλί φόρου και τα 22 χιλιάρικα. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον αρκεί το χιλιάρι για τις διαδρομές (που στο παρελθόν είχα τις αμφιβολίες μου και συμβούλευα αντίθετα, αλλά το ξανασκέφτομαι)
-
Γατοζ, πόσο το κόστος συνολικά πακέτο για το ψήλωμα; επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου; θα το συμβούλευες για κάποιον που δεν θα κάνει σκληρό off-roading αλλά θέλει να κινείται σε χωματόδρομους που και που;
Ευχαριστώ πολύ!
Υ.Γ.
σε ανάγνωση του τιμοκαταλόγου σήμερα το πρωί, βλέπω GL+ αυτόματο χιλιάρι 4Χ2 στα 19,650€ και GL+ αυτόματο 1.4 4Χ2 στα 21.850€ και μόνο GL+ 1.4 αυτόματο 4X4 στα 24.070€. Προφανώς καταργήθηκε το τετρακίνητο αυτόματο χιλιάρι, ίσως λόγω ρύπων; οπότε περιορίζονται οι επιλογές...
https://auto.suzuki.gr/files/pricelist/Suzuki Pricelist.pdf
-
-
Γατοζ και οι υπόλοιποι εθισμένοι χρήστες, έχω ερωτήσεις.
Που τις ρωτάω συνέχεια, αλλά πραγματικά, ψάχνω λόγους για να πάω σ'αυτό το αμάξι όταν έρθει η ώρα, παρ' όλο που δεν διατίθεται σε ντήζελ (και να μείνω Suzuki, να μην αλλάξω μάρκα!)
- Βασική ερώτηση η κατανάλωση. Μπορείτε να δώσετε μια ρεαλιστική αναφορά για κατανάλωση εντός πόλης και εκτός, σε εθνική ή επαρχιακό δίκτυο; και σε τι κυβικά το υπολογίσατε;
- Το χιλιάρι με το 1.4 έχουν σεβαστή διαφορά επιδόσεων αλλά και τιμής. Καθώς θέλω να πάρω αυτόματο, το κιβώτιο του βιτάρα απ' ότι έχουμε πει είναι απ' τα καλύτερα, με μετατροπέα ροπής και το έχω δοκιμάσει στο Mazda μου. Νομίζω πως το βάζουν με paddles στο τιμόνι;
Όντας οδηγός που θέλω αξιοπρεπείς επιδόσεις, αλλά πλέον οδηγώ 'εντός των ορίων ταχύτητας', δε νομίζω να έχω πρόβλημα με το χιλιάρι σε ταξίδι.
- αλλά σε ορεινές διαδρομές, με αυξημένη κλίση και ίσως κανένα δασικό δρόμο και πατημένο χωματόδρομο, είναι αρκετή η ροπή του χιλιαριού;
Δε μιλάω για σκληρό off-roading αλλά να φτάσουμε κάποια παραλία για ψαροντούφεκο ή κάποιο δάσος για εκδρομή-περίπατο (καθώς είμαι εκτός Ελλάδος, τα έχω στερηθεί όλα αυτά και τα αναπολώ, και μάλλον θα επιστρέψω σύντομα).
- Αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά, διατίθεται ακόμη 1.0λτ, αυτόματο, 4Χ4 ? είναι ίσως η μοναδική περίπτωση αυτόματο και 4Χ4 κάτω από το σκαλί φόρου και τα 22 χιλιάρικα. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον αρκεί το χιλιάρι για τις διαδρομές (που στο παρελθόν είχα τις αμφιβολίες μου και συμβούλευα αντίθετα, αλλά το ξανασκέφτομαι)
- Γατοζ, πόσο το κόστος συνολικά πακέτο για το ψήλωμα; επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου; θα το συμβούλευες για κάποιον που δεν θα κάνει σκληρό off-roading αλλά θέλει να κινείται σε χωματόδρομους που και που;
Ευχαριστώ πολύ!
Υ.Γ.
σε ανάγνωση του τιμοκαταλόγου σήμερα το πρωί, βλέπω GL+ αυτόματο χιλιάρι 4Χ2 στα 19,650€ και GL+ αυτόματο 1.4 4Χ2 στα 21.850€ και μόνο GL+ 1.4 αυτόματο 4X4 στα 24.070€. Προφανώς καταργήθηκε το τετρακίνητο αυτόματο χιλιάρι, ίσως λόγω ρύπων; οπότε περιορίζονται οι επιλογές...
https://auto.suzuki.gr/files/pricelist/Suzuki Pricelist.pdf
καταναλωση 1.4 4x4 manual, με καθε ειλικρινεια
μεσα στη πολη, καπου στα 7.5, βαρεια 8. μονιμα σε σπορτ και πατημενο οπου παιρνει. με τα εργοστασιακα λαστιχα. +0.5-1.0lt με ον/οφ λαστιχα.
ΕΟ. μεχρι 130-140, παντα σε σπορτ, με ανοιγματα 180+, 6.5-7.5. με ον.οφφ προσθετεις παλι μισο εως ενα. αν κυνηγησεις ομως διαδρομη, ανετα τα 9. κυνηγι = κατι που κλεινεις το ανταπτιβ κρουιζ που τερματιζει στα 160.
εκτος δρομου, συνηθως σε sport και καποιες φορες σε Lock, μπορει απο 5 εως και 12. παιζει ρολο η διαδρομη...
το 1.4 auto εχει προφανως αυτακια. ομως το aisin τα κανει αχρηστα.
ψηλωμα, λαστιχα, ποδιες, εξοπλισμος. μιλαμε για 2-3 χιλιαρικα. δεν νομιζω να σου τη πουν για την εγγυηση αν και θεωρητικα δεν το καλυπτει. αυτα που λες για χωμα, λιγο, εσυ δεν, και τα λοιπα, ξεχασε το. ειναι απιστευτη η χωρα μας και αν μια φορα χωμα, μετα παντα χωμα. ασχημο κολλημα, με πανεμορφα μερη. λιανα: 300 ελατηρια, (300 αμορτισερια προαιρετικα), 250 ποδιες, 500 λαστιχα, σιμπια, ιμαντες, ωμεγα, φτυαρια, καμπινγκ, ψυγεια κτλ 1-2 χιλιαρικα.
για το 1.0 νομιζω οτι δεν θα εχεις θεμα βασικα σε χωμα ή ασφαλτο. παντα ομως θα σου λειπει η απορια του τι ες άι που τον εσκισε το σουβι στο φαναρι
-
παντα ομως θα σου λειπει η απορια του τι ες άι που τον εσκισε το σουβι στο φαναρι
Αυτά τα 'τελειώματα' του Γάτου είναι απολαυστικά!!!
Suzuki Vitara 2015