-
Ο χρήστης polaris1 έγραψε:
Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο με τον κινητήρα τον 140 ίππων (1,4)
Θα ήθελα την άποψη σας όσον αφορά την αξιοπιστία (όχι μόνο μηχανικών μερών αλλά και στο εσωτερικό ήτοι τριξίματα - ξεκόλλημα πλαστικών κλπ) καθώς:- H ποιότητα του εσωτερικού δείχνει τουλάχιστον μια σκάλα κάτω από τον ανταγωνισμό παρά το τελευταίο facelift.
- Ο κινητήρας κατασκευάζεται νομίζω από τη Fiat (κάνω λάθος?)
- Το αυτοκίνητο είναι πολύ ελαφρύ αναλογικά - αυτό δε νομίζω ότι αποτελεί δείγμα αξιοπιστίας.
Ευχαριστώ
- ειναι σαν τη πλαστικη τη μπετονιερα που επαιζες μικρος. ομως σε αντεξε.
- ουχι, ειναι σουζ. ασπαστος μεν, καιει δε. καπου 8.5/100.
- γατος αναρωτιεται. ομιλεις σοβαρως?
-
Συνεχίζοντας την προσπάθεια του Lap στην απλοποίηση, συμπυκνώνω προσωπική γνώση (αν και πέρασα νύχτα τα 'πεπερασμένα') στα ακόλουθα:
- 2 ίδια αμαξώματα, κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, δεν συνεπάγονται και αυξημένη ακαμψία αυτού το οποίο διαθέτει περισσότερο υλικό (άρα και βάρος) αφού εκτός της ποσότητας του υλικού που χρησιμοποιείται, η ακαμψία σχετίζεται με τον τρόπο σχεδίασης της κατασκευής. (π.χ. αριθμός και είδων συνδέσεων, απόσταση μεταξύ των συνδέσεων, είδος και μέγεθος διατομής των επιμέρους στοιχείων της κατασκευής και πολλά άλλα). Οι σκαλωσιές π.χ. δεν έχουν τις διαγώνιους δοκούς απλά και μόνο για αυξήσουν το βάρος τους..
- Η υψηλή ακαμψία του αμαξώματος δεν θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός αλλά ο συνδυασμός σχετικών επιδόσεων. Όπως π.χ. δεν θα έπρεπε να αρκούμαστε σε ένα γρήγορο αυτοκίνητο χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την ακρίβεια του τιμονιού, τις επιδόσεις των φρένων κοκ, έτσι και στην περίπτωση της ακαμψίας του αμαξώματος θα πρέπει να μελετώνται και συμπληρωματικά δομικά και μηχανικά στοιχεία του αυτοκινήτου όπως αυτά της ανάρτησης, της ακαμψίας των ανοιγόμενων μερών (πόρτες, καπώ) και της απορροφητικότητας των ζωνών παραμόρφωσης αφού η υψηλή ακαμψία συνεπάγεται υψηλή μετάδοση των κραδασμών κύλισης και σύγκρουσης μέσα στην καμπίνα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.
Και επειδή τα ανωτέρω είναι λίγο δύσκολο να μελετηθούν και αξιολογηθούν από έναν κοινό νοικοκυραίο, προσωπικά 1) οδηγώ το αυτοκίνητο και 2) βασίζομαι στα 'αστεράκια' της NCAP και την ανάλυσή τους.
Από την άλλη, όσοι ενδιαφέρονται για τη γνώμη ενός πραγματικά ειδικού, τα καρντάσια της beta (https://www.beta-cae.com/) ενδεχομένως να έχουν τη διάθεση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.
-
Χθες συμπληρωσα τα πρωτα 1.000 χλμ με το 1.4 f/l 4x4.
Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται.Δεν ειμαι fun καμιας μαρκας.
Τα προηγουμενα 2 αυτοκινητα μου ηταν
1.Civic type-r 2005-2009 ,
2.Golf gti vi 2009-2018
Ναι ξερω,αλλα δεν ειναι της παρουσης να αναλυσω τι και πως.Στο Vitara τωρα.
Κατάρχην οτι και να παρεις ξερεις οτι θα κανεις συμβιβασμους.Το θεμα ειναι ο καθενας σε τι ειναι διατεθειμενος να κανει υποχωρησεις και μεχρι πιο βαθμο.Στο vitara μειωσαν το κοστος και το βαρος (μπραβο),ΑΛΛΑ οχι εις βαρος της ασφαλειας (5 αστερια).
Ηχομονωση ειναι λεξη ανυπαρκτη,ειδικα μετα τα 120 χλμ χρειαζεται να φορανε ολοι οι επιβαινοντες ακουστικα με ενδοεπικοινωνια οπως τα ελικοπτερα (χιουμορ-not).
Κινητηρας πραγματικη αποκαλυψη.Πολυ πολυ καλος και οικονομικος.
Εσωτερικο βαρετο.Οχι ασχημο,αλλα στιβαρο.Πηγα απο περιεργεια και εγω (οπως κανουν οι δημοσιογραφοι) να κουνησω με τα 2 χερια την κεντρικη κονσολα κατω αλλα τιποτα.Ααα στιβαρο σκεφτηκα και τελος.Επισης πολυ καλη θεση οδηγησης με αρκετο χωρο για το κεφαλι ακομα και εαν εχεις την θεση τερμα ψηλα οπως εγω (απο αχτι αφου τωρα εχω SUV).
Χωρος αποσκευων 375 λιτρα.Να η αναβαθμιση!!(με το golf ειχα 350).Για μενα που εχω 2 παιδια δημοτικου ειναι αρκετος.Επισης ωραια μαγκια με το κατω πατωμα που μπορει να δημιουργησει κρυφο χωρο,οποτε βαζω απο κατω ολη τη σαβουρα και ο χωρος ειναι παντα καθαρος και αδειος και φουσκωνω απο υπερηφανεια οταν το δειχνω στη γυναικα που μονίμως γκρινιαζε στο προηγουμενο.Ενταξει ενα θεμα με το κλεισιμο το εχει.Καταφερνω να κλεισω το πορτ-μπαγκαζ κατα μεσω ορο μετα απο 5-6 προσπαθειες.Το εχω συζητησει και με αλλους ιδιοκτητες.Εχει κολπο λενε.Εγω ακομα δεν το βρηκα.Ειναι αρκετα εκνευριστικο,αφου αποφευγω να το ανοιξω για αυτο τον λογο.Σοβαρα τωρα.
All grip.Ειλικρινα ειναι κριμα να παρεις αυτο το αυτοκινητο χωρις τετρακινηση.Οχι οποιδηποτε αυτοκινητο,αλλα αυτο συγκεκριμενα.Νομιζω οτι τα επιπλεον 2.000 ευρω που στοιχίζει τα αξιζει.
Σκορπιες σκεψεις:
1.Full led εχει μονο η ακριβη εκδοση και δεν διατιθεται σαν εξτρα(γιατι ρε Suzuki;)2.Θηκη για μικροπραγματα εχει ΜΟΝΟ στην πλατη του καθισματος του συνοδηγου!Καλα ρε Suzuki εγω παιρνω στις κορες μου τα Χριστουγεννα ακριβως τα ιδια δωρα για να μη ζηλευει η μια την αλλη και ερχεσαι εσυ και βαζεις μονο μια θηκη;Η αλλη που θα βαλει το νερο.κουκλα,γαριδακι.κουλουρι,τυροπιτα,μιξα,μαστιχα κτλ.;Σοβαρο θεμα.
3.Δεν φωτιζονται οι διακοπτες για τα παραθυρα συνοδηγου επιβατων στις ανιστοιχες θεσεις(σοβαρα τωρα;)
-
Καλοτάξιδο να είναι, η μέση κατανάλωση που έχεις πόση είναι? Μπορείς να μας πεις εντός πόλης στην κίνηση τι κατανάλωση βγάζει.
-
Καλοταξιδο!Εάν θες πες λιγα πράγματα για την οδηγική συμπεριφορά (στρίψιμο, πάτημα, επιταχύνσεις κλπ).
-
Καλησπέρα και από εμένα. Κάτοχος και εγώ του 1.4 fl 4χ4 εδώ και 500χλμ. Από κατανάλωση στην Αθήνα μιας και ακόμα δεν έχω πάει κάποιο ταξίδι έχω περίπου 10λτ με νορμάλ οδήγηση μιας και το στρώνω. το start stop το έχω απενεργοποιημένο.
-
Καλοτάξιδο και σε εσένα Δημήτρη, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
-
@moysatos ωραια περιγραφη. Βεβαια μετα το type r, ποιο σουβ να σου φανει αξιοπρεπες; Λογικο.
Το μοτερ ειναι τοσο καλο; Το διαβαζω που το λετε πολλοι. Απλα 1.4 μου φαινεται μικρο (καλα κατι 1.0, 1,2 δεν το συζητω). -
Ο χρήστης moysatos έγραψε:
..............
Στο Vitara τωρα.
................
Ηχομονωση ειναι λεξη ανυπαρκτη,ειδικα μετα τα 120 χλμ χρειαζεται να φορανε ολοι οι επιβαινοντες ακουστικα με ενδοεπικοινωνια οπως τα ελικοπτερα (χιουμορ-not).Αυτό είναι πράγματι ένα θέμα που και έγω το είδα στο test drive που έκανα, αλλά δεν το οδήγησα και αρκετά για να καταλάβω πόσο ενοχλητικό-σοβαρό είναι.
Δηλαδή στα 130-140 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ;
Μήπως επίσης πλζ θα μπορούσες να κάνεις μία σύντομη σύγκριση golf-vitara ;Ευχαριστώ
-
κρύον καμνει..
αλλα ανευ χιονιου.
για να παμε εις τελεφερικ να ειδουμε μαγαρισμενο, ουτε σκεψις.
για αλλου, πρεπει να ψηλωσωμε...
επηρε λοιπον γατος κιτ έιμπαχ 4 ελατηρια +2.5 με 212 κομπλε με μεταφορικα απο φριτσλαντ.
μολις ερθουν και εμπουν θα σας ειπω γαργαλιστικαι λεπτομεριαι... -
Με γειές γάτε...αναμένουμε εντυπώσεις και φωτό!!
-
Είδα στο δρόμο τις προάλλες ένα ψηλωμενο με ζανταρες και λαστιχαρες και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ άγρια όμορφο! Άλλαζε όλο το αμάξι και δυσκολευόσουν να καταλάβεις -ειδικά - από τα πλευρά ποιο αμάξι είναι!
Βάλε μας και καμιά φωτο γάτε! -
Ο χρήστης DIMITRIS_335 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Κάτοχος και εγώ του 1.4 fl 4χ4 εδώ και 500χλμ. Από κατανάλωση στην Αθήνα μιας και ακόμα δεν έχω πάει κάποιο ταξίδι έχω περίπου 10λτ με νορμάλ οδήγηση μιας και το στρώνω. το start stop το έχω απενεργοποιημένο.Μήπως όταν κάνεις κάποια χιλιόμετρα πέσει η κατανάλωση γιατί αν έχεις 10 λίτρα στο στρώσιμο μετά πόσο θα έχεις? Ας μας πουν και άλλοι που το έχουν πάρει και ξεπέρασαν τα 1000 - 1500 χιλιόμετρα
-
1.500 χλμ,το trip λεει 7.6,εγω εχω μετρησει 7.9 με καμια 10αρια εφαρμογες.(1.4 βενζινη,4χ4)
Το 60% εγιναν σε Εγνατια,τα υπολοιπα σε επαρχιακη πολη.
Σχεδον ολα τα χιλιομετρα εγιναν στην επιλογη AUTO.Προβλεψιμη οδικη συμπεριφορα,περιμενα να γερνει περισσοτερο στις στροφες.Μακαρι να ειχε καλυτερη πλευρικη στηριξη απο τα καθισματα.Σε καποιες στροφες που μπηκα με λιγα παραπανω δεν με προβληματισε καθολου.Γενικα μεχρι στιγμης μου εμπνεει εμπιστοσυνη και αυτο ειναι πολυ σημαντικο για μενα.
Το τομινι αρκετα ελαφρυ,μαλλον ταιριαζει πιο πολυ στον χαρακτηρα του αυτοκινητου.Εντυπωση μου εκανε η επιλογη SPORT η οποια πραγματικα μεταμορφωνει το αυτοκινητο.Με 120 πατας το SPORT και νιωθεις μια οθηση την οποια αντιλαμβανεσαι αμεσα.Το ιδιο και το αντιστροφο.Βγαζεις το SPORT εν κινησει και το αυτοκινητο κοβει.Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να εβλεπα ενα διαγραμμα ροπης.
Για το πορτ-μπαγκαζ το ειπα;Το ειπα.Το ξαναλεω.
-
-
-
Στο βίντεο που παραθέτεις, δεν παίζει ρόλο και τί λάστιχα φοράει το κάθε αυτοκίνητο;
Κάτοχος του SX4 το οποίο πούλησα λόγω ...φυγής από τη χώρα, έχει σημαντικές διαφορές από αυτό η τετρακίνηση του Vitara? Σίγουρα θα το εξετάσω για αγορά όταν επαναπατριστώ, μάλλον με αυτόματο κιβώτιο γιατί πλέον έχουμε κακομάθει... -
Από ότι είδα είναι τεστ μάλλον από περιοδικό γιατί και τα δύο έχουν αυτοκόλλητα .Μετά σε κάποιες χώρες τα αυτοκίνητα έρχονται εργοστασιακά με λάστιχα και για χιόνι.Τωρα πιο λάστιχο είναι καλύτερο για χιόνι από τα δύο δεν ξέρω αλλά το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ και εγώ που το SX4 έρχεται με τα Eco contact και άλλο αυτοκίνητο με τα pilot sport ή τα Sport contact...σε περίπτωση που δεν είχε καλά κρατήματα το SX4 . Κάτι που δεν αντιλήφθηκαν ποτέ αντιθέτως είπα εάν μπει και καλό λάστιχο θα είναι ακόμα καλύτερο.Γνωμη μου μπορεί να κάνω λάθος...
-
Ωραιο βιντεακι
Youtube VideoΠαλι εκλεισε σπιτια η suzuki.
Kodiaq εργαλειο για εκσκαφη χιονιου.
Καλα αν βαλεις κατι δικουνες που εχουν ντεμεκ και διακοπτη snow,στην ιδια κατασταση θα γελασουν και οι πετρες.Καποιοι θα γραψουν για λαστιχα,χιονι, καμερα χαλια,δεν εχει αρκουδες το βιντεο.οκ.
Εσυ με την τετρακουνα, τωρα εμαθες και ξερεις.Απλα και ομορφα.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Youtube VideoΚαλή φάση...
Μόνο με τα ίδια ελαστικά θα έχουμε σωστή σύγκριση ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα...
Suzuki Vitara 2015