-
Ο χρήστης italia83 έγραψε:
Για μικρο suv εντος πολης και χωρις αναγκη για τετρακινηση, μεταξυ 500x και Vitara τι θα διαλεγατε; Εννοειται πως ολα ειναι θεμα γουστου και προσωπικων επιλογων. Τι συγκρισεις θα κανατε εσεις και ποιο νομιζετε οτι θα επιλεγατε;Μπορεί να μοιάζουν, αλλά έχουν κάποιες διαφορές που για εμένα είναι καθοριστικές για την επιλογή:
- Εάν θες diesel, το 500Χ είναι μονόδρομος γιατί το Vitara δεν βγαίνει diesel πιά.
- Σε βενζίνη το Vitara λόγω βάρους είναι λίγο πιο σβέλτο (εάν θυμάμαι καλά) και πιο οικονομικό.
- Σε αυτόματο, για κίνηση μέσα στην πόλη το Vitara είναι προτιμότερο γιατί έχει κλασσικό αυτόματο Aisin με μετατροπέα ροπής το οποίο αντέχει περισσότερο την κίνηση της πόλης σε σχέση με το διπλού συμπλέκτη.
- Το Vitara έχει καλύτερο εξοπλισμό την έκδοση GLX, στην GL+ έχουν παρόμοιο.
Αυτά είναι τα αντικειμενικά...μετά καθοριστικό ρόλο παίζουν τα υποκειμενικά κριτήρια ομορφιάς, συμπεριφορά στον δρόμο και άνεσης, χώρων κλπ. και βασικά το τι θέλει και τι αρέσει στον καθένα.
Προσωπικά θα αγόραζα το Vitara χωρίς 2η σκέψη (αν και Vit θα το ήθελα 4κίνητο για αυτή την φορά που θα θέλω να κάνω την εκδρομή στα βουνά).
-
Ιταλία83, σόρυ που θα σε γειώσω αλλά θα σου πρότεινα να μην πάρεις γουρούνι στο σακκί. Καλύτερα να έρθει το αμάξι και να δοκιμαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους, για να αποκομίσεις μια πιο αποκρυσταλλωμένη γνώμη. Και φυσικά να το οδηγήσει και η σύζυγος.
Κάτι άλλο, χρήση κυρίως πόλης και 150 αλόγατα από τούρμπο βενζίνης, ποντάρω ότι δεν θα είναι η καλύτερη/οικονομικότερη επιλογή. Nα θυμίσω ότι ο προηγούμενος κινητήρας, ο Μούλτιέρ 2, δεν είναι καθόλου παλιός (2016) και προμοταριζόταν για οικονομικός, άσχετα αν πήγαινε πάνω από 9 στην πράξη.
Δεν κοιτάς κάτι σε πετρέλαιο?, θα γλιτώσεις μια περιουσία σε καύσιμο. -
Seat Arona CNG!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Seat Arona CNG!Σχεδόν με έχεις ψήσει τόσο πολύ που το συζητάς!!!
Εάν έβγαινε αυτόματο, θα το είχα παραγγείλει εχτές!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπορεί να μοιάζουν, αλλά έχουν κάποιες διαφορές που για εμένα είναι καθοριστικές για την επιλογή:
- Εάν θες diesel, το 500Χ είναι μονόδρομος γιατί το Vitara δεν βγαίνει diesel πιά.
- Σε βενζίνη το Vitara λόγω βάρους είναι λίγο πιο σβέλτο (εάν θυμάμαι καλά) και πιο οικονομικό.
- Σε αυτόματο, για κίνηση μέσα στην πόλη το Vitara είναι προτιμότερο γιατί έχει κλασσικό αυτόματο Aisin με μετατροπέα ροπής το οποίο αντέχει περισσότερο την κίνηση της πόλης σε σχέση με το διπλού συμπλέκτη.
- Το Vitara έχει καλύτερο εξοπλισμό την έκδοση GLX, στην GL+ έχουν παρόμοιο.
Αυτά είναι τα αντικειμενικά...μετά καθοριστικό ρόλο παίζουν τα υποκειμενικά κριτήρια ομορφιάς, συμπεριφορά στον δρόμο και άνεσης, χώρων κλπ. και βασικά το τι θέλει και τι αρέσει στον καθένα.
+1
-
To 1,3T του εβγαλε 12lt/100km κατανάλωση...
Κατα τα άλλα μια χαρά.Η γυναίκα ψήνεται αλλά με τετοια κατανάλωση μάλλον θα πάμε για το diesel... -
12 λίτρα κατανάλωση; Υπερβολική τιμή μου φαίνεται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν πιστεύω πως στην πράξη θα είναι τόσο υψηλή.
-
Το drive που δοκίμασε το 1.0Τ manual του βγήκε γύρω στο 8.3 αν θυμάμαι καλα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
To 1,3T του εβγαλε 12lt/100km κατανάλωση...
Κατα τα άλλα μια χαρά.Η γυναίκα ψήνεται αλλά με τετοια κατανάλωση μάλλον θα πάμε για το diesel...Πρέπει να είναι λάθος το 12 lt/100km..
Το driveμέτρησε το renegade sta 8,7 -
Πρακτικά, η δύναμη δεν ήταν κάτι που μας έλειψε καθόλου, με τη μέση κατανάλωση να έχει μεγάλο εύρος, ανάλογα με το πόσο επιθετικά ή προσεκτικά οδηγείς. Πιο συγκεκριμένα, ο υπολογιστής ταξιδιού μας έδειξε από 6,5 έως και… διψήφιες τιμές.
Στην καθημερινότητά μας όμως και με το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησής μας να είναι επί αστικού φόντου, η κατανάλωση κυμάνθηκε από 7,3 έως 7,5 lt. ανά 100 χιλιόμετρα.
https://www.gocar.gr/test-drives/test/25761,DOKIMH_Fiat_500X_10_FireFly_120_PS_Cros.html#
Βέβαια, όλα αυτά τα καλά χαρακτηριστικά του κινητήρα επιτυγχάνονται με ελαφρώς τσιμπημένη, για την κατηγορία, κατανάλωση, που κατά τη διάρκεια της δοκιμής **κυμάνθηκε στα 8,3 lt/100 km. **
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-fiat-500x-10-turbo-firefly
Καμιά σχέση με τα 12 λίτρα δηλαδή.
-
Στο 17:34 μηδενιζει το τριπ κομπιουτερ. Στον αυτοκινητοδρομο παει με 100 χλμ/ωρα και προς τελος πηγαινει χαλαρα σε καπως ανηφορικο δρομο. Αισχος και ντροπη τα 12 λιτρα. Τα νικελ τους μαραναν.
Το αυτοκινητο ετσι οπως το βλεπω ειναι ομορφο αλλα εχει αρκετα μειονεκτηματα.
Πρωτα απο ολα ειναι σκληρο στην αναρτηση, δεν εχει τετρακινηση στην εκδοση αυτη, το τιμονι ειναι βαρετο και μετριο οι χωροι ειναι μετριοι, η οθονη ειναι μετρια και εχει αυτο το σπαστικο ηχο στο φλαςΠοιος ο λογος να το παρει καποιος. Τι καλο εχει;
-
Ένα καλό έχει, ότι μοιάζει στο πανέμορφο πεντακοσαρακι. Για αυτό θα το αγοράσεις μονο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι δεν είχε χιλιόμετρα ακομη, πολύ καινούργιο αυτοκίνητο. Πάντως ένα καινούργιο punto t-sport με τον 1.3 θα σκοτώνει κι ας έχει μεγάλη κατανάλωση! [emoji3]
-
Μήπως εκεί που παίξει με τα μίλια και τα χιλιόμετρα άλλαξε και την ένδειξη κατανάλωσης σε Km/lt?
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ποιος ο λογος να το παρει καποιος. Τι καλο εχει;Ένας και μόνο (για εμένα) αλλά αρκετά σημαντικός: υπάρχουν ελάχιστες επιλογές στην κατηγορία (διαθέσιμες και με βενζίνη και με πετρέλαιο) με αυτόματο κιβώτιο και τόσο χαμηλή τιμή. Οπότε ανάμεσα τις 3-4 διαθέσιμες επιλογές, ίσως έχει κάποια θετικά έναντι των ανταγωνιστών του (δεν το έχω ψάξει αναλυτικά).
-
Με 2570 χλ μεταξόνιο δεν μου μοιάζει ιδιαίτερα άνετο μέσα, πχ το νέο φόκους(που είναι και μακρύτερο βέβαια) έχει 2700 χλ μεταξόνιο. 2+ 1 άτομα(με παραχωρήσεις) χωράνε μέσα;
-
Οδηγήσαμε χθες το 500Χ 1,3Τ 150ps DCT cross.
Ο κινητήρας πολύ καλός.Το αμαξάκι είναι πολύ γρήγορο 0-100 σε 8.9,πολύ ζωντανό υπερνικά το βάρος του άνετα.Το κιβώτιο επίσης πολύ καλό ,αν και θα το ήθελα λίγο πιο μακρύ.Ο κινητήρας όταν τον πιέζεις βγάζει έναν ευχάριστο ήχο ,αλλά τις περισσότερες φορές δεν ακούγεται καθόλου.
Οι αναρτήσεις είναι λίγο σφιχτές αλλά δεν κοπανάνε .Το ένιωσα πολύ καλύτερο από το 4x4 pro F/L που είχα οδηγήσει παλιότερα.Το αμάξι σου δίνει μια πολύ ωραία αίσθηση στο στρίψιμο ,μια ζωντάνια σε συνδυασμό με ανάλαφρο πάτημα.Πολύ καλό.Μέσα στη πόλη πολύ ευέλικτο ,άμεσο και άνετο!
Οι χώροι μας φτάνουν μια χαρα. Είχαμε τρία παιδάκια μαζί και καθόντουσαν πολύ άνετα πίσω,ενώ το πορτ μπαγκαζ είναι αρκετά βαθύ.Έκατσα πίσω από τη θέση του οδηγού ρυθμισμένη στα μέτρα μου και είχε αρκετο αέρα στα γόνατα.
Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης έχει τα πάντα μέχρι και GPS ,αυτόματο φρενάρισμα ,Adaptive cruise.Μόνο LED &Πανοραμική δεν έχει αλλά μπαίνουν extra.
Για το κιβώτιο ρώτησα αρκετούς μου είπαν να μην ανησυχώ.Ρώτησα ακόμα και ένα εξειδικευμένο FIAT και μου είπε οτι δε χαλάει.Ο κινητήρας τώρα είναι ένα θέμα με το νέο multiair αλλά τα 5 χρόνια εγγύηση με καθησυχάζουν...Σκεφτόμουν να πάω σε diesel που είναι δοκιμασμένος αλλά δε το βλέπω .
Επίσης ξέχασα να γράψω πόσο καλύτερο είναι το DCT σε σχέση με το 9αρι ...Η μέρα με τη νύχτα...
Εκεί που δε μου άρεσε είναι στα πλαστικά του εσωτερικού ,είναι σκληρά αλλά γενικά καλύτερα απο Troc πχ.
Επίσης η κατανάλωση με ΑΟ αλλά και πόλη βγήκε γύρω στο 8.5 lt/100km.Υπάρχει και ένδειξή σε km /lt
Αυτά.Γενικά μας άρεσε πολύ.Νομίζω οτι για τη δουλειά που το θέλουμε είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή και με 5 χρόνια εγγύηση. -
Νομίζω ότι στα λεφτά (21-22k) που ζητάει ειδικά στο diesel με αυτόματο κιβώτιο και τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει δεν υπάρχει αντίπαλος
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βγαίνει και 4κινητο με αυτό το μοτερ;
-
Όχι.Βασικα δεν εισάγεται καμία έκδοση τετρακίνητη ,προς το παρόν τουλάχιστον...
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Fiat 500X