-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Iceman που είναι το κείμενο σου;
...στο...κυτίο παραπόνων;;;;
Ζωγραφίσατε πάλι. Μου φτιάξατε τη διάθεση, πραγματικά.
By the way, Iceman (μεταξύ σοβαρού και αστείου) πρέπει να γράψεις.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί μόνο, αλλά ισχύει το παρακάτω από το νήμα για το σέρβιςΝονε δεν το κανω επίτηδες βρε, ουτε σε τρολαρω, αυθόρμητα βγαίνει.
-
Βρε δεν σας παρεξηγώ!
Με έχετε κόψει για άνθρωπο χωρίς χιούμορ ή αυτοσαρκασμο;
Η ιστορία αυτή με το qqstories έχει ήδη ολοκληρώσει έναν κυκλο της, όπου νικητής ήταν ένα μέλος του j11 φόρουμ με τον οποίο μάλιστα παραλίγο να βρεθούμε κιόλας στη Χαλκιδική που είμασταν διακοπές, και τώρα θα τρέξει ο δεύτερος κύκλος.Εγώ δεν θα γράψω όμως, εκτός και αν βάλω link από το car.gr και την αγγελία πώλησης, μπας και τσιμπήσει κανένας
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Iceman που είναι το κείμενο σου;Δεν θέλω να κρύψω ότι αυτός ηταν ο σκοπός μου....
-
To qq είναι ο λόγος που η προσοχή μου στράφηκε στην κατηγορία της οποίας ηγείται επάξια τόσα χρόνια. Ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής ήταν και θα παραμείνει όπως αντιλαμβάνομαι. Ισορροπημένη οδήγηση, ποιότητα με μεγάλες δόσεις πολυτέλειας και τιμές που αν και αλμυρές δεν το κάνουν δυσπρόσιτο. Μάλιστα τόσο καιρό όποιος έχει θίξει το ζήτημα της τιμής το έχει κάνει προσπαθώντας να περιγράψει τη δυσαναλογία με το σήμα που φέρει μπροστά στην μάσκα του. Ανοησίες!!! Το αυτοκίνητο είναι από τα λίγα που ακόμη και οι προηγούμενες γενιές του θα μπορούσαν να βρίσκονται ακόμη στην αγορά και να μοσχοπουλάνε! Το qq είναι μια φίρμα από μόνο του όπως τέτοιο είναι το γκολφ. Για το λόγο αυτό αποτελεί ένα ασφαλές εισιτήριο στον κόσμο της αυτοκίνησης καθώς διατηρεί όλα εκείνα τα θετικά που ζητά ο μέσος αγοραστής από ένα όχημα αυτών των διαστάσεων ενώ παράλληλα έχει τον μοναδικό δικό του χαρακτήρα.
-
Βρε Σπύρο κρίμα να χάνει η νισσαν τέτοιο ταλέντο στη διαφήμιση
(χωρίς παρεξήγηση, έτσι;;; [emoji38])
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βρε Σπύρο κρίμα να χάνει η νισσαν τέτοιο ταλέντο στη διαφήμιση(χωρίς παρεξήγηση, έτσι;;; [emoji38])
Σπύρος στην Ανατολή και...Στέφανος στη...Δύση!
Σας αγαπάμε φυσικά και τους δύο!
-
Με όλο τον σεβασμό Στέφανε νομίζω πως είσαι λάθος... Όσοι μου έχουν κάνει την τιμή να διαβάζουν ότι γράφω εδώ μέσα κατα καιρούς, θα έχουν καταλάβει πως ασκώ κριτική σε οχήματα και όχι εταιρείες. Φυσικά σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέτοιες εξαιρέσεις είναι η αγάπη μου για την ΑΛΦΑ και η απέχθεια για την VW. Από εκεί και μετά όμως βλέπω διακριτά τα οχήματα και με δικά μου κριτήρια τα αξιολογώ ως διαμαντάκια όπως τέτοιο είναι το νέο Tiguan ή το QQ (σε όλες του τις γενιές) ενώ παρόλο που στην οικογένεια παίζει και μια Χ1 προηγούμενης γενιας την βρήκα ανεπαρκή στα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή της, τα καλύτερα έχω να αναφέρω για το παλιότερο hrv που επίσης οδηγώ πολύ συχνά δίχως όμως να με ενθουσιάζει το νέο κλπ... Επαναλαμβάνω πως μου αρέσει να απομονώνω το όχημα από την μάρκα και να το συγκρίνω με αυτά που προσφέρει και αυτά που ζητάει. Το duster ή το qq σε αυτές τις συγκρίσεις μόνο χαμένοι δεν έχουν βγει για εμενα. Βασίλη δεν έχεις άδικο σε αυτό που γράφεις. Δεν κρύβω πως με εξιτάρουν οι διαφωνίες αρκεί να στοχεύουν να βγει κάποιο όφελος για τους αναγνώστες συμφορουμίτες και όχι για τους εμπόρους. Μετοχές δεν διατηρώ σε καμια φίρμα ούτε προεξοφλώ ποιας φίρμας θα είναι το επόμενο όχημα που θα πάρω.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Με όλο τον σεβασμό Στέφανε νομίζω πως είσαι λάθος... Όσοι μου έχουν κάνει την τιμή να διαβάζουν ότι γράφω εδώ μέσα κατα καιρούς, θα έχουν καταλάβει πως ασκώ κριτική σε οχήματα και όχι εταιρείες. Φυσικά σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέτοιες εξαιρέσεις είναι η αγάπη μου για την ΑΛΦΑ και η απέχθεια για την VW. Από εκεί και μετά όμως βλέπω διακριτά τα οχήματα και με δικά μου κριτήρια τα αξιολογώ ως διαμαντάκια όπως τέτοιο είναι το νέο Tiguan ή το QQ (σε όλες του τις γενιές) ενώ παρόλο που στην οικογένεια παίζει και μια Χ1 προηγούμενης γενιας την βρήκα ανεπαρκή στα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή της, τα καλύτερα έχω να αναφέρω για το παλιότερο hrv που επίσης οδηγώ πολύ συχνά δίχως όμως να με ενθουσιάζει το νέο κλπ... Επαναλαμβάνω πως μου αρέσει να απομονώνω το όχημα από την μάρκα και να το συγκρίνω με αυτά που προσφέρει και αυτά που ζητάει. Το duster ή το qq σε αυτές τις συγκρίσεις μόνο χαμένοι δεν έχουν βγει για εμενα. Βασίλη δεν έχεις άδικο σε αυτό που γράφεις. Δεν κρύβω πως με εξιτάρουν οι διαφωνίες αρκεί να στοχεύουν να βγει κάποιο όφελος για τους αναγνώστες συμφορουμίτες και όχι για τους εμπόρους. Μετοχές δεν διατηρώ σε καμια φίρμα ούτε προεξοφλώ ποιας φίρμας θα είναι το επόμενο όχημα που θα πάρω.Αυτό που έχω καταλάβει για σένα Σπύρο είναι πως έχεις πολύ ξεκάθαρες τις προτεραιότητές σου, τα θέλω σου κλπ. Αυτό σε έχει βοηθήσει να διαμορφώσεις ξεκάθαρο κριτήριο για ότι σε αφορά και με βάση αυτό το κριτήριο εκφέρεις τις απόψεις σου ολοκληρωμένα, κάτι που γενικά βοηθάει στο να γίνεται πιο ολόπλευρη κουβέντα. Πραγματικά Μπράβο
-
Φίλε Nick σε ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε Nick σε ευχαριστώ.Εγώ απλά λέω αυτά που έχω καταλάβει βλέποντας την οθόνη μου.
Από όλο τον κόσμο που γνωρίζω (και δια ζώσης και μέσω υπολογιστή), πραγματικά πολλοί λίγοι είναι αυτοί που είναι κατασταλαγμένοι και μπορούν να αναλύσουν καταστάσεις και πράγματα όπως εσύ.
Διαμορφωμένα κριτήρια ζωής το ονομάζω και το θεωρώ πολύ σημαντικό.Ξανά, πραγματικά μπράβο.
-
Πέρα από την πλάκα, είναι απολύτως σεβαστή η άποψη του Σπύρου και δη καλογραμμένη!
Προσωπικά διαφωνώ για το QQ και για την κατηγορία σε πολλά σημεία, που δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε, γιατί τα έχουμε εξαντλήσει.
Επίσης η αναφορά μου στην εταιρεία γίνεται γιατί όσο και να μην θες να βλέπεις το οποιοδήποτε όχημα σε συνδυασμό με την εκάστοτε μαμά εταιρεία, αυτό δεν είναι δυνατό και σε κάθε περίπτωση μοιάζει ρομαντικό.
Το όχημα ποτέ δεν είναι μόνο του στον οδηγικό κόσμο!
Πίσω και δίπλα του είναι η κάθε εταιρεία, η οποία και κρίνεται μαζί με το αμάξι για αυτά που προσφέρει συνολικά, και πριν αλλά κυρίως και μετά την αγορά του αυτοκινήτου.
Άλλες προτεραιότητες βέβαια και διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις! -
Αγαπητε iceman συγχεεις δυο διαφορετικες εννοιες. Συνολικα η ποιοτητα καθε εταιρειας after sale που παρεχει, οπως στο σερβις, στα ανταλλακτικα, στην τεχνικη υποστηριξη κλπ αποτελει παραμετρο της αξιας αγιρας- κτησης ενος αυτοκινητου. Η κριση της αξιας ενος μοντελου αντιθετα γινεται με την αξιολογηση χαρακτηριστικων τεχνικων και αλλων παραμετρων σε μια δεδομενη στιγμη κ δεν εχει σχεση με την αξια αγορας-κτησης που απανταει σε διαφορετικα ερωτηματα.
-
Ο χρήστης heliocantharus έγραψε:
Αγαπητε iceman συγχεεις δυο διαφορετικες εννοιες. Συνολικα η ποιοτητα καθε εταιρειας after sale που παρεχει, οπως στο σερβις, στα ανταλλακτικα, στην τεχνικη υποστηριξη κλπ αποτελει παραμετρο της αξιας αγιρας- κτησης ενος αυτοκινητου. Η κριση της αξιας ενος μοντελου αντιθετα γινεται με την αξιολογηση χαρακτηριστικων τεχνικων και αλλων παραμετρων σε μια δεδομενη στιγμη κ δεν εχει σχεση με την αξια αγορας-κτησης που απανταει σε διαφορετικα ερωτηματα.+1
-
Ο χρήστης heliocantharus έγραψε:
Αγαπητε iceman συγχεεις δυο διαφορετικες εννοιες. Συνολικα η ποιοτητα καθε εταιρειας after sale που παρεχει, οπως στο σερβις, στα ανταλλακτικα, στην τεχνικη υποστηριξη κλπ αποτελει παραμετρο της αξιας αγιρας- κτησης ενος αυτοκινητου. Η κριση της αξιας ενος μοντελου αντιθετα γινεται με την αξιολογηση χαρακτηριστικων τεχνικων και αλλων παραμετρων σε μια δεδομενη στιγμη κ δεν εχει σχεση με την αξια αγορας-κτησης που απανταει σε διαφορετικα ερωτηματα.Κατανοητό, αλλά αν αγοράζεις καταναλωτικό προϊόν, όπως είναι για εμένα τουλάχιστον το αυτοκίνητο, τότε αναγκαστικά τα συγχεεις ή ενδεχομένως βάζεις τα οικονομικά στοιχεία, τα after sales χαρακτηριστικα και τη μεταπωλητικη αξία παραπάνω από το ίδιο το μηχάνημα.
Όταν διαλέγω αμάξι κοιτάω (ανεξάρτητα από τη σειρά αναφορας) :
Εμφάνιση,
Μάρκα και όνομα (για λογους μεταπωλησης και όχι τόσο μουρης, αν και πλέον στην ηλικία μου πρέπει να το κοιτάξω και αυτό)
δίκτυο και after sales
Εγγύηση
Ποιότητα και φινίρισμα
Οικονομία κτήσης και διατήρησης (αυτό ανέβηκε πολύ σαν κριτήριο τα τελευταία χρονια)
Χώρους
Εξοπλισμο
Άμεση διαθεσιμότητα και όχι αναμονή για παραγγελίεςΤωρα αν βγάζει χ ή ψ ίππους, ή πόσο κάνει τα 0-100 ή αν στρίβει καλά δεν με πολύ νοιάζει γιατί όλα λίγο πολύ αυτο το κάνουν στο βαθμό που το θέλω.
Δηλαδή επιλέγω με καθαρά καταναλωτικά και όχι οδηγικα κριτήρια.
-
Το μόνο και κύριο κακό που βλέπω από το dieselgate είναι πως μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, προσπαθησε με απατεωνιά να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων εταιρειών. Γιατί προφανώς το να καταφέρεις να έχεις έναν κινητήρα που να είναι ταυτόχρονα αποδοτικός και σύμφωνος όμως με τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, απαιτεί κεφάλαια.
Το θέμα βέβαια της αξιοπιστίας και της ποιότητας κατασκευής είναι διαφορετικό. Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα πως στο κομμάτι της ποιότητας κατασκευής είναι εξαιρετική εταιρεία, με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια, στο κομμάτι της αξιοπιστίας όμως... Να είναι καλά ο φτηνός και καλός μάστορας που βρήκαμε.
Σχετικά με τους τριγμούς που αναφέρει ο iceman για το QQ, πιστεύω πως μια τεχνική οδηγία δεν θα έδινε λύση. Το VW έχει σε όλο το ταμπλό από κάτω αφρολέξ, για να μην έχει τριγμούς (φαίνεται καθαρά στους αεραγωγούς του ταμπλό για το ξεθάμπωμα των πλαινών τζαμιών). Το QQ στο ίδιο σημείο δεν έχει τίποτα (εκτός από μια αυτοκόλλητη μονωτική ταινία της κακιάς ώρας). Δεν είναι τυχαίο πως VW 15 ετών (παρά τα 1000 προβλήματα που έχει βγάλει) εξακολουθείς να το νιώθεις ένα κομμάτι, ενώ το QQ τρίζει από τον πρώτο χρόνο (και υποψιάζομαι πως θα πάει προς το χειρότερο).
Ίσως τα λεφτά που γλίτωσαν στην VW με το dieselgate, να τα επένδυσαν στην ποιότητα κατασκευής. Τουλάχιστον στο QQ έχουμε εξαιρετικό και οικονομικό κινητήρα
Πάντως η VW δε το βλέπω να συνεχίζει να επενδύει προς το diesel. Πιθανότατα την συμφέρει να το γυρίσει προς τα υβριδικά/ ηλεκτρικά ώστε να φαίνεται και πιο περιβαλλοντικά ευαίσθητη, μετά την πατάτα που έκανε.
-
Μας έχετε γ@μήσει στο off topic.
-
+1
-
επιστρέφουμε στα του Νissan Qashqai J11
-
τέλος το off topic
-
**Κύριοι, το θέμα καθαρίστηκε από τα off topic. Σας ενημερώνω ότι είναι η τελευταία φορά που θα το κάνω. Από εδώ και στο εξής όποιος συνεχίζει το off topic μετά από παρέμβαση moderator θα παίρνει προειδοποίηση. **
Νissan Qashqai J11 [2014-__]