-
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Συμπέρασμα ακόμα και σε μικτές διαδρομές το ντίζελ υπερτερεί του υβριδικού. Πρέπει να μείνεις αυστηρά σε αστικό κύκλο για να πας στο υβριδικό.
Φίλε tkin73, πιστεύω με ένα υβριδικό θά ήσουν πολύ χαμηλότερα στην συγκεκριμένη διαδρομή. Εγώ χθες, μια δύσκολη μέρα, από Λαγκαδά, ΒΙΠΕ Σίνδου, Εύοσμο, Περαία, αεροδρόμιο, Σταυρούπολη, ΒΙΠΕ και επιστροφή βράδυ Λαγκαδά, με το καλοριφέρ νά δουλεύει συνεχώς, 4,1 lit μέση τιμή ημέρας, για 160 km περίπου
-
@ektoras said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Συμπέρασμα ακόμα και σε μικτές διαδρομές το ντίζελ υπερτερεί του υβριδικού. Πρέπει να μείνεις αυστηρά σε αστικό κύκλο για να πας στο υβριδικό.
Φίλε tkin73, πιστεύω με ένα υβριδικό θά ήσουν πολύ χαμηλότερα στην συγκεκριμένη διαδρομή. Εγώ χθες, μια δύσκολη μέρα, από Λαγκαδά, ΒΙΠΕ Σίνδου, Εύοσμο, Περαία, αεροδρόμιο, Σταυρούπολη, ΒΙΠΕ και επιστροφή βράδυ Λαγκαδά, με το καλοριφέρ νά δουλεύει συνεχώς, 4,1 lit μέση τιμή ημέρας, για 160 km περίπου
Φίλε Έκτορα ίδιο κόστος είναι το 4.1 βενζίνη με το 5 σε πετρέλαιο! Και χθες ήταν μια μέρα με φουλ κίνηση το πρωί που ευνόησε τον υβριδισμό και οδηγείς ένα αμάξι μικρότερου συνολικού όγκου από το Σουζούκι. Πιστεύω ότι πχ με το hrv θα ήσουν παραπάνω.
-
@ektoras said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Φίλε Έκτορα ίδιο κόστος είναι το 4.1 βενζίνη με το 5 σε πετρέλαιο! Και χθες ήταν μια μέρα με φουλ κίνηση το πρωί που ευνόησε τον υβριδισμό και οδηγείς ένα αμάξι μικρότερου συνολικού όγκου από το Σουζούκι. Πιστεύω ότι πχ με το hrv θα ήσουν παραπάνω.
Έτσι είναι όπως τα λες, συν η διαδρομή, ο οδηγός, οι συνθήκες, το συνολικό βάρος του αυτοκίνητου (με φορτίο ή όχι), η εποχή. Στο κόστος υπολόγισε και τέλη κυκλοφορίας, σέρβις, φθορές (π.χ. επιβάρυνση φίλτρου DPF). Το transit που έχω, με 3,5 ton μεικτό, κάτω από 9 lit πετρέλαιο δεν πέφτει, ούτε άδειο από φορτίο. Γι αυτό πιστεύω, το ποιο είναι οικονομικό και πιο όχι, εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες.
-
Έτσι είναι πχ με το ταπεινό κορσα του 2011 ντίζελ με Σταρτ στοπ βέβαια που κυκλοφορώ καθημερινά κάνοντας όλον τον περιφερειακό και νέα Εγνατία 65 χλμ πήγαινε έλα και εσωτερικά της πόλης κάποιες λίγες διαδρομές έχει χωρίς να το μηδενίσω εδώ και 1.5 χρόνο 15000 γράψει 4.9λτ χειμώνα καλοκαίρι με μο 40 χλμ. άδειο αμάξι με ένα άτομο που κάνει για δύο.
Και με ντίζελ της προηγούμενης δεκαετίας όχι υβριδικό του 2020 !
Απλά μιας και ήσουν ντίζελακιας δεν θα έπρεπε να έλεγες για θέματα dpf! Είχες θέμα με το Σουζούκι όσο το είχες στις διαδρομές που περιγράφεις;
Σχεδόν 8 χρόνια με 80-20% περιφερειακό κανένα θέμα dpf μετά από 130000 χλμ. Αμαεχειςτο ντίζελ για να πηγαίνεις για τσιγάρα μια ζωή ναι μάλλον μπορεί να σου βγάλει θέμα. Με μερικά ταξιδιακια όμως και μερικά ανοίγματα δεν έχεις κανένα θέμα. Μόνο λάδια ξυδια... -
Έτσι είναι πχ με το ταπεινό κορσα του 2011 ντίζελ με Σταρτ στοπ βέβαια που κυκλοφορώ καθημερινά κάνοντας όλον τον περιφερειακό και νέα Εγνατία 65 χλμ πήγαινε έλα και εσωτερικά της πόλης κάποιες λίγες διαδρομές έχει χωρίς να το μηδενίσω εδώ και 1.5 χρόνο 15000 γράψει 4.9λτ χειμώνα καλοκαίρι με μο 40 χλμ. άδειο αμάξι με ένα άτομο που κάνει για δύο.
Και με ντίζελ της προηγούμενης δεκαετίας όχι υβριδικό του 2020 !
Απλά μιας και ήσουν ντίζελακιας δεν θα έπρεπε να έλεγες για θέματα dpf! Είχες θέμα με το Σουζούκι όσο το είχες στις διαδρομές που περιγράφεις;
Σχεδόν 8 χρόνια με 80-20% περιφερειακό κανένα θέμα dpf μετά από 130000 χλμ. Αμαεχειςτο ντίζελ για να πηγαίνεις για τσιγάρα μια ζωή ναι μάλλον μπορεί να σου βγάλει θέμα. Με μερικά ταξιδιακια όμως και μερικά ανοίγματα δεν έχεις κανένα θέμα. Μόνο λάδια ξυδια...Και σήμερα ντιζελάκιας είμαι, έχω 3 van (2 ευρο 4 και 1 ευρο 5) με εκατοντάδες χιλιόμετρα το καθένα, και όλη μέρα γκαζώνω τους οδηγούς, για να τα σέβονται. Το suzuki δεν θα το πουλούσα, αλλά χρειαζόμασταν ένα αυτοκίνητο που να το οδηγούν και μή γνώστες των τεχνικών θεμάτων. Ούτε καν η γυναίκα μου δεν το έπαιρνε, δεν άντεχε την γκρίνια μου
''πρόσεχε πως θα το ζεστάνεις, πως θα το κρυώσεις, πρόσεχε να μην κάνει αναγέννηση το φίλτρο, πρόσεξε μην κάψεις τον συμπλέκτη", εννοείτε ότι το φίλτρο του ήταν σαν καινούργιο. Στο ενα van 2 φορές το άλλαξα, ποιος θα το προσέξει όμως όπως εγώ. -
εννοειται ο μεγαλυτερος εχθρος των αμαξιων ειναι οι αλλαγες οδηγων, οταν αλλαζουν 2-3 οδηγοι το ίδιο αμαξι τα προβληματα σε περιμένουν στην γωνιά. Το σουζουκι μου πχ είμαι ο μοναδικος οδηγος , στο κορσα πριν το παρω, που ειχε καμια 250.000 ετριζε και εσκουζε ο κινητηρας σαν τρατα! μετα απο 15.000 που του εκανα ενας οδηγος , μαλακωσε το κορταλισμα αισθητα σταδιακα...
-
@da-tsun said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Και μιας και το ανέφερα.
Εχεις αλλάξει κανείς αμορτισερ σε S-Cross facelift? Και αν ναι στα πόσα χρόνια και πόσα km?
Σκέφτομαι να αλλάξω μπας και σωθώ γιατί δεν το παλεύω άλλο.Μολις αλλαξα,εβαλα kyb και στην ουσια εβαλα τα ιδια αμορτισερ,ισως ειναι λιγο ποιο σκληρα,ιδια χωρα παραγωγης με τα μαμα και η αισθηση ειναι οπως ηταν καινουργιο,τα εβαλα στις 75χιλ,δεν βγαζει αλλο κωδικο η kyb για το scross,μαζι αλλαγη ελαστικων,νομιζω λες και ειναι καινουργιο,εχει δοκιμασει κανεις bilstein και αν ναι,ποιο.
υγ. τα μαμα ειναι και αυτα kyb
-
Πόλη στην οποία έκανες την αλλαγή, συνεργείο (αντιπροσωπεία ή όχι) και κόστος;
Αγγίζω τις 100k και μάλλον δεν είναι κακή ιδέα..
-
@luckies said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Η αλλαγή έγινε Ιωάννινα ,300 ευρώ με ευθύγραμμιση,όχι αντιπροσωπεία,για κανένα λόγο.
-
@chris-r675 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@luckies said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Η αλλαγή έγινε Ιωάννινα ,300 ευρώ με ευθύγραμμιση,όχι αντιπροσωπεία,για κανένα λόγο.
Για 4αδα μιλάμε; Τζάμπα μου ακούγεται
-
Σίγουρα kyb είναι;
Ένας τυπάς μου έλεγε πως κυκλοφορούν μαϊμού στην αγορά και είναι εοτε ανακατασκευή είτε ότι να ναι μάρκα. Τα βάφουν κιόλας να μοιάζουν τα αυθεντικά. Δεν ξέρει από πού να φυλάγεται κανείς με τις απάτες
-
Για εργοστασιακά που κινούνται στην επαρχία και όχι στην Αθήνα σχετικά πρόωρη αλλαγή, είχε πέσει η απόσβεσή τους, τα τσέκαρες όταν τα έβγαλες σε τι κατάσταση ήταν ; Για συνεργεία ιδιωτών στην επαρχία έχω ακούσει κι εγώ πολύ χαμηλές τιμές, καμία σχέση με Αθήνα. Αλλά και εδώ και στην Αθήνα γνωστά βουλκανιζατέρ χρεώνουν την ευθυγράμμιση 40 ευρώ και αποκλειστικά ευθυγραμμισάδες εξίσου γνωστοί 25 ευρώ ! https://www.rellasamortiser.gr/el/product/amortiser/suzuki/suzuki-sx-4/suzuki-sx-4-s-cross-2013-2022/63767
-
υποθετω οτι ειναι σχεδον ιδια με του βιτ.
τα πισω λοιπον, 60 το τεμαχιο και 80 τα μπροστινα.
και ειναι kyb ακριβως ιδια με τα μαμα
αν και εμενα συγκρινοντας με τα παλια μου φανηκαν καλυτερης κατασκευης τα kyb τα μετα
...ειχα δοκιμασει καμποσα. τελικα τα kyb αυτα ειναι τα καλυτερα στο συνδυασμο eibach-vitara, υποθετω και σουξου-eibach ειναι εξαιρετα. Με τα eibach αναβαθμιστηκε πολυ και η συνολικη λειτουργια καθως ειναι πιο προοδευτικα. Εψαχνα λοιπον συνδυασμο και πληρωσα πολλα. παρα πολλα. σε εξωτικα και πανακριβα και επωνυμα και ανωνυμα και φτιαχτα. και ηταν τελικα τα ταπεινα kyb που εδωσαν τη λυση με κατω απο 300.
τωρα στο φιλο που εβαλε τα kyb, θα του ελεγα οτι με 250+100 περαστικα να βαλει και τα eibach pro lift kit. -
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σίγουρα kyb είναι;
Ένας τυπάς μου έλεγε πως κυκλοφορούν μαϊμού στην αγορά και είναι εοτε ανακατασκευή είτε ότι να ναι μάρκα. Τα βάφουν κιόλας να μοιάζουν τα αυθεντικά. Δεν ξέρει από πού να φυλάγεται κανείς με τις απάτες
Δεν ισχύει αυτό ,kyb σφραγισμένα στο κουτί τους και με εγγύηση δύο χρόνων,η τιμή είναι νορμάλ ,ρώτησα Αθήνα 260 χωρίς τοποθέτηση
-
@tesa54 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Για εργοστασιακά που κινούνται στην επαρχία και όχι στην Αθήνα σχετικά πρόωρη αλλαγή, είχε πέσει η απόσβεσή τους, τα τσέκαρες όταν τα έβγαλες σε τι κατάσταση ήταν ; Για συνεργεία ιδιωτών στην επαρχία έχω ακούσει κι εγώ πολύ χαμηλές τιμές, καμία σχέση με Αθήνα. Αλλά και εδώ και στην Αθήνα γνωστά βουλκανιζατέρ χρεώνουν την ευθυγράμμιση 40 ευρώ και αποκλειστικά ευθυγραμμισάδες εξίσου γνωστοί 25 ευρώ ! https://www.rellasamortiser.gr/el/product/amortiser/suzuki/suzuki-sx-4/suzuki-sx-4-s-cross-2013-2022/63767
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμορτισέρ που να κρατάει πάνω από 60-70 Χιλ χλμ,ειδικά τα πίσω ήταν χάλια,λες και ήταν βάρκα στο γυαλο στις στροφές,τώρα για τις τιμές ότι γράφω ποιο πάνω
-
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
αν και εμενα συγκρινοντας με τα παλια μου φανηκαν καλυτερης κατασκευης τα kyb τα μετα
...ειχα δοκιμασει καμποσα. τελικα τα kyb αυτα ειναι τα καλυτερα στο συνδυασμο eibach-vitara, υποθετω και σουξου-eibach ειναι εξαιρετα. Με τα eibach αναβαθμιστηκε πολυ και η συνολικη λειτουργια καθως ειναι πιο προοδευτικα. Εψαχνα λοιπον συνδυασμο και πληρωσα πολλα. παρα πολλα. σε εξωτικα και πανακριβα και επωνυμα και ανωνυμα και φτιαχτα. και ηταν τελικα τα ταπεινα kyb που εδωσαν τη λυση με κατω απο 300.
τωρα στο φιλο που εβαλε τα kyb, θα του ελεγα οτι με 250+100 περαστικα να βαλει και τα eibach pro lift kit.Τα eibach gatoz είναι για ψηλωμα?δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο,στο vitara όταν έρθει η ώρα του θα το κάνω, ευχαριστώ.
-
τωρα στο φιλο που εβαλε τα kyb, θα του ελεγα οτι με 250+100 περαστικα να βαλει και τα eibach pro lift kit.Τα eibach gatoz είναι για ψηλωμα?δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο,στο vitara όταν έρθει η ώρα του θα το κάνω, ευχαριστώ.
μονο 2cm. χωρις να ειναι ομως μακρυτερα απο τα μαμα. εχουν πυκνο σπειρωμα. βασικα ειναι πολυ πιο προοδευτικα.
-
μονο 2cm. χωρις να ειναι ομως μακρυτερα απο τα μαμα. εχουν πυκνο σπειρωμα. βασικα ειναι πολυ πιο προοδευτικα
Ευχαριστώ gatoz!
-
@tesa54 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμορτισέρ που να κρατάει πάνω από 60-70 Χιλ χλμ,ειδικά τα πίσω ήταν χάλια,λες και ήταν βάρκα στο γυαλο στις στροφές,τώρα για τις τιμές ότι γράφω ποιο πάνω
Ε όχι και μόνο 60-70 Χιλ! Αλλά όπως και να έχει γιατί δεν κινούνται όλα τα αμάξια στις ίδιες συνθήκες πας σε ένα συνεργείο και τα μετράς , όπως στα μετρούν και στα ΚΤΕΟ.
-
Επιστροφή από Λιβαδειά Θεσσαλονίκη ένα άτομο ( γράψε 2) με μια βαλίτσα και θερμοκρασία από 6 ως 10 βαθμούς έγραψα τελικό 4.9 λτ !
Λιβαδειά μέχρι και τον Μπράλο με 83 χλμ μο σε κατά βάση ανηφορική διαδρομή και στο τέλος κατωφέρεια για 10 χλμ ως την εθνική μο 4.1 λτ!
Και από εκεί μέχρι Θεσσαλονίκη με συνολικό μο 103 χλμ το 4.9!
Ταχύτητα 125 πραγματικά χλμ στα όρια 100-110-120 και 137 στο όριο των 130.
Πραγματικά εξαιρετική κατανάλωση!
Επίσης μετά από 129000 χλμ μου άναψε μια βδομάδα που έμεινα επαρχία κάνοντας 3 χλμ όλα και όλα την μέρα και φεύγοντας και φουλαρωντας άναψε ένδειξη με μνμ για αναγγενηση dpf.
Πρώτη φορά είδα το μνμ!
Μετα από μερικά χλμ που άνοιξα λίγο το αμάξι έσβησε κατευθείαν.
SUZUKI SX4 SCROSS