-
REALZEUS wrote:
cirus wrote:
Δεν έχετε κίνηση όμως στην Θεσσαλονίκη γιαυτο.
Φυσικά και έχουμε κίνηση στην Θεσσαλονίκη. Μπορείς άνετα να κάνει 1 ή 1:30 ώρες για 10 χλμ στο κέντρο. Απλά οι διαδρομές στις οποίες αναφέρεται ο Think73 είναι εκτός πόλης (Περιφερειακός, Εθνική Μουδανιών κλπ).
Φυσικά και ΔΕΝ εχετε, νομίζετε ότι έχετε και αμφιβάλω για το 1:30 ώρα αντε να ισχύει για 1-2 δρόμους
Μείνε στην Αθήνα (που είναι τεράστια σε σχέση με Θεσσαλονικη) για 10 μέρες να κάνεις δρομολογιο κάθε μέρα για δουλειά μέσω κέντρου ή εθνικής ή παραλιακής ή οτιδήπωτε και έλα να ξαναμιλήσουμε.
Κινησούλα έχετε, κινησούλα και το λέω γιατι ζηλεύω και θα ήθελα να ήταν έτσι και εδώ αλλά δεν είναι
Έχω ζήσει στην Αθήνα και ζω στην Θεσσαλονίκη, άρα μιλάω από εμπειρία. Η κίνηση είναι παρόμοια. Η διαφορά είναι οι αποστάσεις. Το να κάνεις όμως 1-1 1/2 ώρες για 10 χλμ είναι πραγματικότητα στις ώρες αιχμής στο κέντρο. Στην Αθήνα απλά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις 20 χλμ, η πυκνότητα της κίνησης όμως είναι ίδια.
-
Έχω ζήσει στην Αθήνα και ζω στην Θεσσαλονίκη, άρα μιλάω από εμπειρία. Η κίνηση είναι παρόμοια. Η διαφορά είναι οι αποστάσεις. Το να κάνεις όμως 1-1 1/2 ώρες για 10 χλμ είναι πραγματικότητα στις ώρες αιχμής στο κέντρο. Στην Αθήνα απλά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις 20 χλμ, η πυκνότητα της κίνησης όμως είναι ίδια.
σορυ Δια μου διαφωνώ τελείως και το κλείνουμε εδώ.
Εγώ δεν εχω ζήσει Θεσσαλονίκη αλλά έχω βρεθει πολλές φορες και εχω τύχει σε φίλο μου από εκεί να οδηγαει και να λέει για κίνηση ενώ δεν είχε τίποτα σπουδαίο. Τεσπα ξεφύγαμε ούτως ή αλλως για την οικονομία λέγαμε. Στο συγκεκριμένο διαφωνούμε τελείως
-
Οσες φορες πλην μιας ταξιδευοντας για Τηνο Συρο που περασα απο κει, ειχε νηνεμια. Εσεις τι λετε? Φυσα γενικα πολυ στην Ανδρο? Εγω παντως λεω να εμπιστευτω αυτους που τη ζουν καθημερινα. Στην Αθηνα υπαρχουν μερες διχως πολυ κινηση. Στην εξοδο 8 ΑΟ αν εισαι κυριος θες μιση ωρα για 800μ.
-
Οσες φορες πλην μιας ταξιδευοντας για Τηνο Συρο που περασα απο κει, ειχε νηνεμια. Εσεις τι λετε? Φυσα γενικα πολυ στην Ανδρο? Εγω παντως λεω να εμπιστευτω αυτους που τη ζουν καθημερινα. Στην Αθηνα υπαρχουν μερες διχως πολυ κινηση. Στην εξοδο 8 ΑΟ αν εισαι κυριος θες μιση ωρα για 800μ.
εμπιστέψου οποιους θες δεν σημαίνει πως έχουν και δίκιο
Ετσι οπως τα λες εσυ αφου το λένε κάποιοι οτι έχει κινηση στην θεσσαλονίκη ισχύει. (αν και εγω ξέρω πολλούς συμπεριλαμβανομένης της συντροφου μου που έχουν ζήσει και στις 2 πόλεις και διαφωνούν εντελώς, εγω είπα με ειλικρίνια ότι δεν εχω ζήσει)
Και μετα γράφεις ότι στην Αθηνα υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχει κίνηση. (ναι Κυριακες πρωί και μεσα Ιουλίου με μέσα αυγούστου)
Τεσπα όπως τα γράφεις αν διαβάζει κάποιος που δεν ξέρει θα πει ότι η Αθηνα μπορεί και να έχει λιγότερη κίνηση από την Θεσσαλονίκη. Τι να πω οκ, ότι νομίζετε παιδιά
-
Έχοντας οδηγήσει και Αθήνα αρκετές φορές και ζώντας Θεσσαλονίκη συμφωνώ με τον Δία. Τα μποτιλιάρισματα στις δύο πόλεις είναι παρόμοιας έντασης.
Μια απόσταση από αρχές Όλγας μέχρι Λαδάδικα που είναι μόλις 6 χλμ με άδειο δρόμο γίνεται σε 9 λεπτά με πηχτρα κίνηση μπορεί να κάνεις 1 ώρα για 6 χλμ!
Ανάλογη κίνηση έχει η Αθήνα αλλά τα 6 χλμ γίνονται 20!
Εγώ δεν κάνω τέτοιες διαδρομές κινούμαι 80% περιφερειακό που και εκεί φυσικά αν πέσεις σε μποτιλιάρισμα θες για 20 χλμ 1 ώρα! Αλλά δεν συμβαίνει συχνά ειδικά σε κοβιντ εποχή.
-
Ζώντας στην Αθήνα κι έχοντας οδηγήσει άπειρες φορές στη Θεσσαλονίκη, θα συμφωνήσω με τους Θεσσαλονικείς. Η ένταση των μποτιλιαρισμάτων και η ταχύτητα της κίνησης σε αυτά είναι παρόμοια. Το μόνο που αλλάζει είναι οι αποστάσεις που είναι πολύ μεγαλύτερες στην Αθήνα.
-
Λοιπόν, μου φαίνεται, ότι θα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του νήματος και να το κάνουμε: ' Οι απεριόριστοι τρόποι να συμφωνείς ότι διαφωνείς στα οριοθετημένα συγκοινωνιακά προβλήματα Αθήνας-Θεσσαλονίκης'.
-
Πόσο πάει τώρα το αυτόματο τετρακίνητο και ποσο δικινητο; GL+ το πιο συμφέρον να υποθέσω; (τιμές αντιπροσωπείας, όχι καταλόγου).
Πριν δύο χρόνια είναι το πρώτο αμάξι που πήγα να δω, και είχαν μόνο ένα τελευταίο χειροκίνητο λευκό ντίζελ στη Λάρισα μέσα στην έκθεση. Αλλά αν το αυτόματο έβγαινε ντίζελ διπλού συμπλέκτη, μάλλον θα το απέφευγα έτσι κι αλλιώς.
-
Πόσο πάει τώρα το αυτόματο τετρακίνητο και ποσο δικινητο; GL+ το πιο συμφέρον να υποθέσω; (τιμές αντιπροσωπείας, όχι καταλόγου).
Πριν δύο χρόνια είναι το πρώτο αμάξι που πήγα να δω, και είχαν μόνο ένα τελευταίο χειροκίνητο λευκό ντίζελ στη Λάρισα μέσα στην έκθεση. Αλλά αν το αυτόματο έβγαινε ντίζελ διπλού συμπλέκτη, μάλλον θα το απέφευγα έτσι κι αλλιώς.
GL+ hybrid 2wd 21.300 με το κλειδί στο χέρι + δώρα. το 4κίνητ 2.300 επιπλέον. Αυτόματο δεν έχω ιδέα.
-
Μετα απο 224,000χλμ απροβλημάτιστα, έσκασε λαμπάκι πορτοκαλί μηχανής. Μπήκε εγκέφαλο και εβγαλε μήνυμα πρόβλημα στην egr.(EGR malfunction)
Έπρεπε να είχε προβλεφθεί ο καθαρισμός της κάθε π.χ 100,000χλμ αλλά κανένας δε μου ανέφερε ποτέ κάτι.
Κόστος egr 185 + εργατικά τα οποία φαίνονται εύκολα σε διάφορα βίντεο.
Τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει αύξηση κατανάλωσης και μια ραθυμία στο μοτέρ....πάμε για άλλα!
-
Τι είναι η egr και για ποιον κινητήρα μιλάμε?
-
Βαλβίδα ανακύκλωσης καθσαερίων και αναφέρομαι στον 1.6 diesel.
-
Ο προληπτικός καθαρισμός άραγε τι κόστος έχει; Σε γλυτώνει από την αλλαγή της βαλβίδας ή έτσι κι αλλιώς αυτή αλλάζει κάποια στιγμή;
Από ότι βλέπω έχει συμπτώματα αυτή η βλάβη τραχύ ρελαντί και αρρυθμίες στην επιτάχυνση; Πόσο καιρό είχες παρατηρήσει κάτι τέτοιο;
Το dpf το είδαν γιατί μπορεί και εκεί να βγάλει θεμα.
Ενημέρωσε μας για το συνολικό κόστος όταν το έχεις.
To κόστος της βαλβίδας είναι αγορά από εσένα ή από το συνεργείο; AGR MEAT & DORIA αυτή θα σου βάλουν;
-
Tkin, στην Ινδια που κυκλοφορει επισης το diesel εχουν στο προγραμμα καθαρισμο egr καθε 60,000 χλμ.
Ναι αυτη ειναι η meat and doria. Ο μηχανικος μου ειπε να την αλλαξουμε διοτι τα χλμ ειναι πολλα και αν καθαριζαμε την παλια μπορει σε λιγα χλμ να ειχαμε ξανα το ιδιο θεμα.
Αγορα απο εμενα σε δικο μου μηχανικο. Φυσικα θα ενημερωσω για το τελικο κοστος.
Αξιοσημειωτο ειναι το γεγονος πως το λαμπακι μηχανης δεν ειναι συνεχεια αναμμενο, αλλα αναβει στις τρεις μερες μια φορα και μετα μηδενιζει καθε βραδυ. Αρα λογικα ειμαστε οριακα οσον αφορα την κατασταση της egr.
-
Ευχαριστώ για την ενημέρωση θα ψαχτει και εγώ στο συνεργείο να δω τι παίζει με αυτό.
Πάντως αν ο καθαρισμός γλιτώνει ή επιμηκύνει την διάρκεια ζωής της βαλβίδας έχει νόημα και σε συνδυασμό με το κόστος πάντα γιατί αν ο καθαρισμός είναι ακριβότερος από τα εργατικά της τοποθέτησης νέας και καλύπτει και μέρος της προμήθειας της νέας δεν ξέρω αν έχει νόημα ο καθαρισμός.
Έχει φυσικά νόημα στο ότι λειτουργεί καλύτερα το μοτέρ μέχρι να σκάσει το θέμα.
Αθήνα είσαι;
Εγώ στο ταξίδι μου στις διακοπές και μάλλον με αφορμή το ότι κινουμουν με ανοικτά παράθυρα σε κακοστρωμενους δρόμους από την πίσω δεξιά πλευρά άρχισα να ακούω έναν μεταλλικό ήχο σαν να τρίζει σούστα. Στην αρχή υπεθεσα ότι ήταν τακάκια αλλά το έκανε ανεξάρτητα από το αν πατάω ή όχι φρένο και τελικά διαπιστώθηκε ότι γίνεται αντιληπτό μόνο σε κακοτραχαλους δρόμους. Να έχει να κάνει με ανάρτηση; Μόνο πίσω δεξιά ακούγεται.
-
Θεσσαλονικη-Λιτοχωρο ειμαι.
Αυτο με την αναρτηση δες το, ισως το αμορτισερ τα εφτυσε, δεν ξερω πραγματικα.
Οτι εχει να κανει με αναρτηση- φρενα ειναι must.
Να περνας καλα φιλε μου.
-
Στον συνεργείο του πρώην αρχιμηχανικου του Νταλιάνη πηγες για την βαλβίδα;
-
Ποιον λες; Αυτον στο ρετζικι; Εκεινος φιλε μου ειναι πιο ακριβος και απο αντιπροσωπεια της Φερράρι! Θα σου πω σε π.μ τον μηχανικο μου.
Το απιστευτο ειναι πως με λαμπακι ή χωρις το ρελαντι ειναι αψογο. Μισο λιτρο στα 100 εχω αυξηση καταναλωσης και μια απροθυμια απο κοφτες δευτερα σε τριτη και τεταρτη.Το καλυτερο ομως δεν το ανεφερα: Τι συνεβη και στο θηριο αναψε λαμπακι: εβαλα vpower diesel και ο βενζινας εβαλε ενα no name καθαριστικο αγνωστο αν ηταν για βενζινη ή diesel.
Οποτε εχουμε δύο τεινα: 1) εφυγε καπου κομματι καρβουνιλα και μπουκωσε κατι
- ο γελοιος μου εβαλε καθαριστικο για βενζινη και τα καναμε ολα μανταρα.
Προσοχη στα καθαριστικα λοιπον.
-
Για στείλε μνμ.
Εγώ για αυτό του έχω κόψει την προμήθεια του πάω όλα δικά μου αλλά με κοπαναει περισσότερο στην εργασία ( είμαι φυσικά κερδισμένος γιατί κερδίζω από τα υλικά , πχ 100 μου χρεώνε εγώ τα έβρισκα με 50).
Κάνει καλή δουλειά όμως είναι προσεκτικός. Έχει κλασικά το υφακι του παντογνώστη και το άλλο που μου την σπάει είναι ότι πρέπει να προγραμματίσεις 1 μήνα πριν το σέρβις.
-
Εγώ στο ταξίδι μου στις διακοπές και μάλλον με αφορμή το ότι κινουμουν με ανοικτά παράθυρα σε κακοστρωμενους δρόμους από την πίσω δεξιά πλευρά άρχισα να ακούω έναν μεταλλικό ήχο σαν να τρίζει σούστα. Στην αρχή υπεθεσα ότι ήταν τακάκια αλλά το έκανε ανεξάρτητα από το αν πατάω ή όχι φρένο και τελικά διαπιστώθηκε ότι γίνεται αντιληπτό μόνο σε κακοτραχαλους δρόμους. Να έχει να κάνει με ανάρτηση; Μόνο πίσω δεξιά ακούγεται.
Όσο χαζό κι αν ακούγεται προτίνω 2 πράγματα πρώτα ωστε να βεβαιωθείς αν έχει να κάνει με την ανάρτηση. Πρώτον αφαίρεσε από το χωρο αποσκευών οτιδήποτε έχει την θέση του εκεί (ακόμη και γρύλο ρεζέρβα κλπ) και έλεγξε την εξάτμιση αν έχει φύγει κάτι που την συγκρατεί και είναι χαλαρή. Δες και κάτω από τα πίσω φτερά αν τα προστατευτικά στους πίσω θόλους είναι σταθεροποιημένα.
Πρόσφατα στο νταστερ είχα αρχίσει να ακούω συντονισμό σε ανώμαλους χωματόδρομους κυρίως. Μια βίδα που είχε σπάσει στην μεταλλική ποδιά προκαλούσε το πρόβλημα (Συγκρατείται από 4 που ήταν στη θέση τους).
Επίσης από τοπ μάουντ ή φθαρμένα sillent blocks μπορεί να προκληθούν μεταλλικοί ήχοι που δίνουν την αίσθηση σοβαρότερων προβλημάτων μα στην ουσία ανευ αξίας ως προς την επίλυση τους.
SUZUKI SX4 SCROSS