-
Καλησπέρα,
γνωστή αντιπροσωπεία μου είπε πως τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας του vitara (BLIS-LANE ASSIST κλπ) δεν μπορούν να μπουν στο scross ούτε με παραγγελία - γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό;
Επίσης, πωλητής άλλης αντιπροσωπείας ανέφερε πως στο scross με ACC, και μετά το 60km/h, λειτουργεί κάτι σαν lane assist! Όταν είπα στον πωλητή πως αυτό δεν το έχω δει πουθενά γραμμένο αυτός απάντησε πως το γνωρίζει αλλά ταυτόχρονα επέμενε πως αυτό το σύστημα υπάρχει στο scross - τι λένε οι έχοντες το όχημα;
-
Καμμία σχέση με lane assist το ΑCC του s cross ούτε πριν ούτε μετά τα 60 χλμ. Περίεργα στα είπε ο πωλητής.
-
Δεν υπάρχει lane assist στο S-cross παρά μόνο adaptive cruise control τα οποία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
-
Καμμία σχέση με lane assist το ΑCC του s cross ούτε πριν ούτε μετά τα 60 χλμ. Περίεργα στα είπε ο πωλητής.
Ναι Χρήστο και Rorynes, ευχαριστώ - και εμένα μου φάνηκε περίεργο και για αυτό ρώτησα. Σκέψου μάλιστα πως το παρουσίασε κάπως σαν δική του ανακάλυψη!
Πάντως κρίμα για το scross ενώ υπάρχει η τεχνολογία της ενεργητικής ασφάλειας στη suzuki να μην την ενσωματώνει σε αυτό. Και το λέω έτσι γιατί, όπως διαβάζω στο νήμα, πρόκειτε για ένα αξιόπιστο όχημα με καλή συμπεριφορά στο δρόμο ενώ και η εμφανισή του εμένα μου αρέσει - αν υπηρχε στο s cross το πακέτο ασφάλειας του vitara νομίζω πως θα το κοίταζαν πολλοί περισσότεροι. Τώρα μάλιστα που ο ανταγωνισμός, όπως το qq αλλά και το vitara ίσως, δίνει όλα αυτά τα συστήμτα από τη βασική έκδοση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για αυτό.
-
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από 15 χρονια με ενα focus cmax, αποφάσισα να παω κατά suzuki μεριά. Ευχομαι να βγαλει τα μισά προβλήματα που ειχα με το ford... Θα ηθελα να προσθέσω οτι αν το suzuki scross το ονομαζαν Grand Vitara θα πουλαγε σαν τρελό. Επισης διαβασα ολο το section και μπορω να πω οτι με βοηθησατε ολοι στην απόφασή μου για την αγορά. Θα τα λεμε...
Γιώργος.
-
Χαλαρά θα βγάλει το 1/5 των προβλημάτων τού Ford. Κι αν ήταν made in Japan, το 1/10.
-
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ωραία εμπειρία σε ταξίδι μου με το scross, που εκανα το περασμένο ΣΚ. Επειδή δεν το οδηγώ συχνά μέσα στην εβδομαδα (εργαζομαι απο το σπιτι) ηθελα να το περπατησω λιγο, ωστε να δω καταναλωσεις, να γεμισω τις μπαταριες (και την υβριδική) και κυριως να εκτιμησω την συμπεριφορά του σε ταξιδι με 2 παιδια, το ενα ενηλικο και την γυναίκα.
Ειναι ελαφρύ αυτοκινητο αλλα στριβει αρκετα καλα, οχι τέλεια αλλα πολυ προβλεψιμα εκει που ηθελα πηγαινε αλλα δεν μπορουσα να το πιεσω και πολυ λογω οικογενειας και δεν το ξερω ακομη σαν αυτοκινητο. Επειδη ειμαι στο ρονταρισμα του κινητήρα πηγα μεχρι τις 3000 στροφες και σε σταθερη και στις αλλαγες ταχυτητων κιβωτίου. Ανεβαίνει πολυ ευκολα ανηφορες (το υβριδικο δινει ροπη εκει που χρειάζεται και το νιωθεις πολυ ομορφα). Προσπεραση με κατέβασμα ταχυτητας με εξεπληξε με το γρηγορο ρεπριζ και αυτο που με ενττπωσιασε ειναι το adaptive cruise control που ακολουθουσε τον μπροστινό με κινηση αλλα με ροη (ταχυτητες 80 με 90χλμ). Αυξανε ταχυτητα οταν επρεπε, φρεναρε οταν επρεπε. Απίστευτο αλλα βολικοτατο. Το μονο που με πειράζει ειναι οτι νομιζει οτι ειμαι πολυ κοντα στον μπροστινο και φρεναρει μονο του με κοκκινη οθονη που σε προειδοποιεί για συγκρουση...
Ενα αβολο σημείο που αντιμετωπισα στην νυχτερινή οδήγηση ειναι τα φώτα πορειας (είναι στο auto). Εχω την εντύπωση οτι ενω ειναι απίστευτα ξεκουραστα και φωτεινά δειχνουν προς τα κάτω και δεν ειχα την ορατότητα που θελω. Μπορεί να είναι η μεταβαση στο νέο αυτοκίνητο αλλα ειμαι οδηγος 25 χρόνια και νομιζω οτι αντιλαμβανομαι, ποτε δεν αισθανομαι πλήρης απο την ορατότητα.
Συγνωμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλα νομιζω οτι οσα μοιραζομαστε για το αυτοκίνητο ειναι καλο για ολους μας.
Προσοχή στους δρόμους...
Κατανάλωση Αθήνα - Ερμιόνη - Αθήνα, 6.4 με 5.7. Είδα και 6.7 αλλα και 5.4.
-
Αυτοκίνητα με σκοπό να δώσουν στον ιδιοκτήτη όλα αυτά που πραγματικά θα χρειαστεί για πολλά χρόνια και χλμ. Το αυτοκίνητο είναι αυτής της σχολής. Σε άλλα που μοσχοπουλούν στις μέρες μας ήθελα να ξερα πότε θα βαρεθούν να παίζουν με τις οθονίτσες για να μη πω τπτ άλλο οι ιδιοκτήτες τους?
Αυτό θα πάει για τις ελιές και θα έρθει σπίτι φορτωμένο με μια ντουζίνα τενεκεδες λαδιού, και τα χτενάκια μέσα σε τσουβάλι. Από πάνω στη σχάρα θα μπει το χορτοκοπτικό. το τηλεσκοπικό πριόνι και το ραβδιστικό μια χαρά. Θες θάλασσα? Βάλε ομπρέλες μπαγκάζια και το σκύλο ακόμη μαζί με την οικογένεια και τράβα όπου θες. Εχει χώρο να βάλεις και έναν ακόμα με τρικύλινδρο που τον άφησε στο δρόμο.
Θες σπορ οδήγηση, πας από ριτσώνα και είναι τόσο καλό που μόνη περίπτωση να χαλαστείς είναι να πέσεις πίσω από νταλίκα με τριφύλλια. Να πας Αθήνα Καλαμάτα, για πλάκα και οικονομικά. Μόνο τα πολλά διόδια θα σου τη σπάσουν. Ταξιδιάρικο και οικονομικό γαρ.
Θες να πας σε γάμο βαφτίσια κλπ? Ενα γρήγορο πλύσιμο με πλυστικό, ένα φυσιτήρι και μια σκούπα, έτοιμος.
Λόγω μεγέθους άνετα κινήσαι μες την πόλη για ψώνια, σχολεία κλπ. Αρκεί να μη πέσεις σε μποτιλιάρισμα στην Πανόρμου.
Αμαξι πρακτικότατο με τα όλα του δηλαδής. Από έξοδα συντήρησης αν κρίνω από σχόλια παλαιότερα, ψάχνεις να βρεις αφορμές να φύγεις από το νομό που είσαι να πας αλλού ταχα μου για να γλυτώσεις το δεκαρικό. Λες να το πληρώσω παραπάνω αλλά ας κάνω και βόλτα.
Μια χαρα δηλαδή σα τη ρημάδα την κορόλλα. Αμα το βαρεθείς το πουλάς στα ίδια χρήματα με ένα γκολφ με τα μισά και λιγότερα ακόμη χλμ. Εκεί είναι το μόνο του ζήτημα. Λόγω φάτσας και μόνο μπορεί να σου τη σπάσει και να το ξεφορτωθείς μόνο για να αποκτήσεις ένα άλλο με όμορφα λεντ που θα παρέχει τα μισα από δαυτο .
Καλορίζικο λοιπόν αλλά μη μας σκοτίσεις τους επόμενους μήνες για καταναλώσεις, Αυτά είναι γνωστά. Να μας πεις για εμπειρίες που μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που δε τους περισσεύουν χρήματα για παπατζιλίκια αλλά θέλουν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-
SPI_Duster, ευχαριστώ για την ευχή σου. Χαίρομαι που και εσύ σκέφτεσαι το αυτοκίνητο σαν αυτό το εργαλείο που σου λύνει τα χέρια αλλά είναι και το όχημα διαφυγής από την καθημερινότητα.
Όσο για την διαδρομή Αθήνα Καλαμάτα θα γίνει τον Αύγουστο που θα πάω στο Νησί.
Την κατανάλωση την ανέφερα μόνο και μόνο για να υπάρχει μια αναφορά για το υβριδικό μοντέλο που δεν υπήρχε. Και νομιζω ότι πλέον η κατανάλωση ειναι στις παγιες αναγκες...
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε ΚΑΙ επειδή το θεωρώ σχεδιασμένο για όλες τις ανάγκες μας αλλά ειναι έχει και ωραία φάτσα που λες και εσυ.
-
Καυστικός ο Σπυρος. Όπως το ονομάζω το forester του φτωχού. Εξαιρετικό αυτοκινητο.
-
Με το ντίζελ 5.3 Ελευσίνα Νεάπολη Λακωνίας μετρημένα από αντλία σε αντλία με 130-140 σταθερά σε όλη την διαδρομή εκτός από το τελευταίο κομμάτι Σπάρτης Νεάπολης που δεν μπορεί να ακολουθήσεις αυτούς τους ρυθμούς.
Αμάξι φορτωμένο με 3 άτομα και αποσκευές και κλίμα στο φουλ!
-
Αυτοκίνητα με σκοπό να δώσουν στον ιδιοκτήτη όλα αυτά που πραγματικά θα χρειαστεί για πολλά χρόνια και χλμ. Το αυτοκίνητο είναι αυτής της σχολής. Σε άλλα που μοσχοπουλούν στις μέρες μας ήθελα να ξερα πότε θα βαρεθούν να παίζουν με τις οθονίτσες για να μη πω τπτ άλλο οι ιδιοκτήτες τους?
Αυτό θα πάει για τις ελιές και θα έρθει σπίτι φορτωμένο με μια ντουζίνα τενεκεδες λαδιού, και τα χτενάκια μέσα σε τσουβάλι. Από πάνω στη σχάρα θα μπει το χορτοκοπτικό. το τηλεσκοπικό πριόνι και το ραβδιστικό μια χαρά. Θες θάλασσα? Βάλε ομπρέλες μπαγκάζια και το σκύλο ακόμη μαζί με την οικογένεια και τράβα όπου θες. Εχει χώρο να βάλεις και έναν ακόμα με τρικύλινδρο που τον άφησε στο δρόμο.
Θες σπορ οδήγηση, πας από ριτσώνα και είναι τόσο καλό που μόνη περίπτωση να χαλαστείς είναι να πέσεις πίσω από νταλίκα με τριφύλλια. Να πας Αθήνα Καλαμάτα, για πλάκα και οικονομικά. Μόνο τα πολλά διόδια θα σου τη σπάσουν. Ταξιδιάρικο και οικονομικό γαρ.
Θες να πας σε γάμο βαφτίσια κλπ? Ενα γρήγορο πλύσιμο με πλυστικό, ένα φυσιτήρι και μια σκούπα, έτοιμος.
Λόγω μεγέθους άνετα κινήσαι μες την πόλη για ψώνια, σχολεία κλπ. Αρκεί να μη πέσεις σε μποτιλιάρισμα στην Πανόρμου.
Αμαξι πρακτικότατο με τα όλα του δηλαδής. Από έξοδα συντήρησης αν κρίνω από σχόλια παλαιότερα, ψάχνεις να βρεις αφορμές να φύγεις από το νομό που είσαι να πας αλλού ταχα μου για να γλυτώσεις το δεκαρικό. Λες να το πληρώσω παραπάνω αλλά ας κάνω και βόλτα.
Μια χαρα δηλαδή σα τη ρημάδα την κορόλλα. Αμα το βαρεθείς το πουλάς στα ίδια χρήματα με ένα γκολφ με τα μισά και λιγότερα ακόμη χλμ. Εκεί είναι το μόνο του ζήτημα. Λόγω φάτσας και μόνο μπορεί να σου τη σπάσει και να το ξεφορτωθείς μόνο για να αποκτήσεις ένα άλλο με όμορφα λεντ που θα παρέχει τα μισα από δαυτο .
Καλορίζικο λοιπόν αλλά μη μας σκοτίσεις τους επόμενους μήνες για καταναλώσεις, Αυτά είναι γνωστά. Να μας πεις για εμπειρίες που μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που δε τους περισσεύουν χρήματα για παπατζιλίκια αλλά θέλουν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ρε συ SPI σχεδόν με συγκινησες με το σχόλιο ωδή στις μετρημένες οδηγικές απολαύσεις του συνειδητοποιημενου οικογενειάρχη. Οι ντενεκεδες του λαδιού τα χτενάκια και το ραβδιστικό θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις κορυφαίες στιγμές της κλασικής forumiκης σχολιογραφίας.
Σε ότι αφορά την απόδοση του ήπιου υβριδικού συστήματος σε ελικοειδή επαρχιακό δρόμο με συχνές υψομετρικές διαφοροποιήσεις έχω να πω ότι σε συνδυασμό με το στήσιμο του αυτοκινήτου σε αφήνει με ένα μόνιμο χαμόγελο στο στόμα.
Χθές έκανα Άργαλαστη-Τρικερι και πίσω και αν δεν είχα αφήσει τα τέκνα στον παππού και τη γιαγιά όλη την ημέρα θα το έκανα άλλη μια φορά στο καπάκι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς.
-
Καλα χλμ ευχομαι για αλλη μια φορα σε ολους.
-
Λόγω φάτσας και μόνο μπορεί να σου τη σπάσει και να το ξεφορτωθείς μόνο για να αποκτήσεις ένα άλλο με όμορφα λεντ που θα παρέχει τα μισα από δαυτο .
Πραγματικά,όπως τα λέει ο Spi.Θα το αλλάξεις, γιατί θα βαρεθείς την εξωτ. εμφάνισή του και την εσωτ. σχεδίαση του.
To αμάξι έχει πολύ καλούς χώρους και πρακτικότητα για 4.3μ. μήκος (του επιτρέπει να κινείται αρκετά ευέλικτα και στην πόλη),τετρακύλινδρος κινητήρας με δυνατό τράβηγμα και μηδέν κραδασμούς,δυνατότητα 4wd και με χαμηλή κατανάλωση,εξοπλισμός (στη μεσαία έκδοση έχει από διζωνικό κλίμα ως αναδιπλ. καθρέπτες και πίσω υποβραχιόνιο, μόνο μια usb πίσω λείπει),απ'τα καλύτερα κρατήματα για Suv σε ανοιχτό δρόμο,αλλά και σε στροφές.
Αυτά τα ξαναεκτίμησα και σήμερα που γυρίσαμε μεσημέρι από εξοχικό για ΣΚ 5άτομα (ανήψια κι αδερφή) με κλιματισμό συνεχώς ανοικτό κι όλοι βγήκαν άνετοι και χαλαροί στο τέλος της διαδρομής.
-
Καλά ρε παιδιά! Τι σχέση αγάπης μίσους είναι αυτή για το scross; το πήρα μόλις για να το αλλάξω επειδή θα βαρεθώ την... Φατσα και τον εσωτερικό σχεδιασμό; για ποιο λόγο;
Ο λόγος που το απέκτησα είναι να εχω ενα αυτοκινητο, το οποίο να είναι αξιόπιστο, να μπορώ να κάνω τα όποια ταξίδια και μετακινήσεις με άνεση και να μην μου αναβουν λαμπκια μηχανής συνέχεια οπως με το cmax. Και αφού με 21000 έχει επανω τα πάντα (εκτος 4wd), γιατί να με πειράξει κάτι;
Και όσο για το forrester του φτωχού αν εκανε 14000 θα συμφωνουσα....
-
Η αντίστοιχη πλούσια έκδοση του forester κοστίζει 49.000 ευρώ.
Κανονικά 30.000 ευρώ έπρεπε να κοστίζει αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία.
Μη θίγεσαι από το όρο 'φτωχός' . Έκφραση είναι. Γενικώς και φιλοσοφικώς ολοι φτωχοί είμαστε. Αν γνωρίσεις πραγματικά πλούσιους ανθρώπους θα δεις πως οι άλλοι ειναι φτωχοί και δεν το ξέρουν.
-
Με παρεξήγησες. Δεν θίχτηκα προσωπικά για τον όρο. Απλώς θεωρώ ότι δεν είναι και λίγα χρήματα για ένα αυτοκίνητο, γενικώς. Και οι πλούσιοι που αναφέρεις ούτε καν κοιτούν προς forrester μεριά Mercedes, Bmw, Audi και τα οποία είναι leasing. Μπορεί να αλλάζουν πολλαπλασιαστες σαν καραμέλες αλλα δεν τους νοιάζει...
-
Γεια σας,
Να σας πω και εγώ τον πόνο μου από το S-cross. Μετά από 10 χρόνια και 180000χλμ. επιτυχούς συμβίωσης με το προηγούμενο μοντέλο SX4, χωρίς βλάβες , αποφάσισα να το αλλάξω για το καινούριο μοντέλο. Έτσι τον Ιούνιο του 2017 αγόρασα το facelift s-cross, 1,4 turbo 4x4. Από την αρχή ήμουν προετοιμασμένος για τα προβλήματα ποιότητας των πλαστικών, έτσι δεν με απογοήτευσαν οι τριγμοί στο εσωτερικό, άλλωστε ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά από το προηγούμενο μοντέλο. Από τον πρώτο μήνα είχα 3 προβλήματα, 1. Δεν λειτουργούσε ο αισθητήρας βροχής- φώτων,
2. ο λεβιές των ταχυτήτων «ξεφλούδιζε» και γινόταν αιχμηρός
3.Πάρα πολλές φορές «πετούσε» την όπισθεν κάνοντας ένα ανατριχιαστικό θόρυβο από τα γρανάζια.
Ο αισθητήρας και ο λεβιές αλλάχθηκαν στα πλαίσια της εγγύησης, ο καινούριος λεβιές όμως σε λίγους μήνες έπαθε πάλι το ίδιο και δεν ξανά ασχολήθηκα. Για την όπισθεν προσπάθησαν να με πείσουν ότι δεν έχει τίποτα, ότι δεν την βάζω σωστά, ακόμη και το πατάκι ενοχοποίησαν. Φυσικά το πρόβλημα συνέχιζε και γινόταν όλο και συχνότερα.
Το φθινόπωρο το 2020 χάλασε το φως από το σκιάδιο του συνοδηγού, το Δεκέμβριο στο service παραγγέλθηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Μέσα Ιουνίου ξεκινούν τα μεγάλα προβλήματα. Ενώ ταξιδεύει η γυναίκα μου με τα παιδιά στην Εγνατία οδό, μου τηλεφωνεί και μου λέει ότι μετά τα διόδια, δεν πάει ο λεβιές πέρα από τον άξονα της 3ης-4ης ταχύτητας, δεν μπαίνει δηλαδή η 5η και η 6η. Όταν επιστρέφει σπίτι διαπιστώνω ότι φυσικά δεν μπαίνει ούτε και η όπισθεν. Επικοινωνώ με την αντιπροσωπεία, και μου λένε να το φορτώσω στην οδική και να τους το πάω. Εκεί αρχίζουν οι εκπλήξεις. Τηλεφωνώ στην οδική βοήθεια της Suzuki και μου λένε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει οδική βοήθεια. Στο προηγούμενο Suzuki που αγοράσθηκε από την ίδια αντιπροσωπεία και συντηρούντα ευλαβικά στην ίδια για 10 χρόνια, είχα δωρεάν οδική όσο είχε εγγύηση, και με την λήξη κάθε χρόνο λάμβανα μια ενημερωτική επιστολή, και κάθε φορά στο service ανανεώναμε δωρεάν την οδική. Έτσι υπέθεσα ότι επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει 5 χρόνια εγγύηση, και κανείς δεν με ενόχλησε για την ανανέωση της οδικής, ότι ισχύει για 5 χρόνια. Δυστυχώς όμως έχει μόνο τα πρώτα 3 χρόνια. Επικοινώνησα με την τηλ. Εξυπηρέτηση της Suzuki πιστεύοντας ότι θα μου δώσουν μία λύση για την μεταφορά του αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία. Και της δύο φορές που πήρα, με μεγάλη αγένεια μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν είναι δικό τους πρόβλημα, έπρεπε να γνωρίζω ότι η οδική είναι 3 χρόνια, και τέλος πάντων είναι κάτι που αφορά εμένα και την αντιπροσωπεία και δεν μπορούν να με βοηθήσου. Τελικά μετά από 5 ημέρες, κατάφερα μέσω της οδικής της ασφάλειας να μεταφέρω το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Και εκεί συνεχίζονται οι εκπλήξεις. Στην αρχική τηλεφωνική επικοινωνία είχε μπει η διάγνωση για βλάβη στις ντίζες του κιβωτίου και μου είπαν ότι θα το έχουν έτοιμο σε 1 ημέρα. Τελικά δυστυχώς η βλάβη ήταν στα γρανάζια του άξονα 5ης-6ης, και είχε φυσικά σχέση με το πρόβλημα που είχα με την όπισθεν από τον 1ο μήνα.
Το αυτοκίνητο αύριο συμπληρώνει 5 εβδομάδες στο συνεργείο και ακόμη δεν έχουν έρθει τα ανταλλακτικά, να σημειωθεί ότι το σκιάδιο που παραγγέλθηκε Δεκέμβριο ήρθε τώρα. Δυστυχώς η Suzuki αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο της, είναι αδιανόητο το 2021 να μην έχει ανταλλακτικά για ένα αυτοκίνητο με τόσες πολλές πωλήσεις. -
Πες και την αντιπροσωπεία να μαθαίνουμε αν και τα θέματα της αργοπορίας των ανταλλακτικών μπορεί να φταίει μόνο ο εισαγωγέας αποκλειστικά μπορεί και να καθυστερήσε ο αντιπρόσωπος να βάλει παραγγελία ή μπορεί να φταίνε και οι δύο.
-
Γρανάζια ταχυτήτων και ενώ είχες πει και το πρόβλημα που είχες με την όπισθεν... Τραγικο μου ακούγεται. Έχω την εντύπωση οτι θα έπρεπε να το έχουν εντοπίσει... Καινούργιο το πήρες;
Επίσης nc250, ευχαριστούμε που ανέφερες το θέμα της διάρκειας της οδικής γιατί και εγώ είχα μείνει με την εντύπωση των 5 χρόνων...
Μακάρι να ξεμπλέξεις γρήγορα και να είναι τα τελευταία.
SUZUKI SX4 SCROSS