-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Λεει στο βιβλιο για αλλαγη του ιμαντα δυναμο πριν το μεγαλο servis? Δεν το θυμαμαι, ισως και να λεει .....Αν δεν κάνω λάθος προτείνει αλλαγή στα 4 χρόνια ή 80.000. Στα 99.000 που έχω δεν δείχνει εμφανή σημάδια φθοράς, αλλά ούτε στα 80.000 τόν αλλάξανε
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ρε παιδιά μιας και μιλάτε για σέρβις. Όταν είστε εντός εγγύησης δέχονται να τους πάτε δικά σας λάδια ή σας τα μασάνε; Στην 1η αλλαγή πέρυσι είχαμε μια έντονη συζήτηση και δέχτηκα τελικά να βάλει της σουζούκι στο μπαλενο.
-
Κουλό που παρατήρησα σήμερα το πρωί με το Infotainment.
Έχω 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς αποθηκευμένους στα presets του FM1.
Όταν ήμουν στον 1ο ή στον 6ο, το κουμπί 'Up ^' από το τιμόνι δεν δούλευε για να πάω στον επόμενο σταθμό, εκτός κι αν το πατούσα επανειλημμένα 3-4 φορές.Αντίθετα το κουμπί 'Down' σε πήγαινε στον προηγούμενο σταθμό κατευθείαν, από οποιαδήποτε θέση και να'σουν.
Χωρίς να πολυλογώ, ανακάλυψα στην κεντρική οθόνη των συχνοτήτων του ραδιοφώνου ότι όταν ήμουν στους σταθμούς 1 ή 6, δεν υπήρχε το πορτοκαλί πλαίσιο που δείχνει την επιλογή, γύρω από το preset. Ενώ στους 4 ενδιάμεσους το έδειχνε.
Η λύση ήρθε με το να ξανασώσω τις ίδιες συχνότητες στα presets 1 & 6. -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Ρε παιδιά μιας και μιλάτε για σέρβις. Όταν είστε εντός εγγύησης δέχονται να τους πάτε δικά σας λάδια ή σας τα μασάνε; Στην 1η αλλαγή πέρυσι είχαμε μια έντονη συζήτηση και δέχτηκα τελικά να βάλει της σουζούκι στο μπαλενο.Κανονικά είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν, εφόσον είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αλλά τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα βρίσκουν ηλίθιες δικαιολογίες να μην τα δεχτούν, γιατί το κέρδος τους από τα λάδια είναι συνήθως αρκετά μεγάλο.
Στην BMW πάντα πήγαινα δικά μου λάδια. Στην Ford δεν ασχολήθηκα γιατί παίρνει πολύ συγκεκριμένα λάδια (δεν υπάρχουν πολλά στο εμπόριο) και η τιμή της αντιπροσωπείας είναι πάρα πολύ λογική (έως και χαμηλή), οπότε δεν έχω λόγο να ψάχνω λάδια στο εμπόριο.
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Λεει στο βιβλιο για αλλαγη του ιμαντα δυναμο πριν το μεγαλο servis? Δεν το θυμαμαι, ισως και να λεει .....
Αν δεν κάνω λάθος προτείνει αλλαγή στα 4 χρόνια ή 80.000. Στα 99.000 που έχω **δεν δείχνει εμφανή σημάδια φθοράς, αλλά ούτε στα 80.000 τόν αλλάξανε
**
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΜια από τα ίδια.
Ούτε τώρα είχε σημάδια φθοράς (με 102.000 χλμ) .Οπτικά δείχνει καινούργιος.
Είναι ο ιμάντας που φαίνεται αριστερά του κινητήρα.
Το έχω ξαναβάλει το εγχειρίδιο το λέει ως ΟΝΔΟΝΤΩΤΟΣ ΙΜΑΝΤΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ 2 είναι ο κινητήρας πετρελαίου)
-
dolomites, παραπάνω χλμ δεν είχες; μόνο 102,000 χλμ έχεις; Είχα την εντύπωση πως είχες περισσότερα.
Τέσπα, αυτό το λάδι Motul 8100 X-clean FE 5W-30 που έβαλες, είναι BEST OF THE BEST.
Το ίδιο φοράμε, εντάξει, πιο ήσυχο μοτέρ δεν έχω ακούσει με κανένα λάδι και έχω αλλάξει πολλά.Τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία περιβάλλοντος, αυτό με το ρελαντί δε μου το ξαναέκανε.
Βάζω μόνο avin τελευταία 8,000 χλμ.
Για e-shops, και χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση δες το carshop στο Φοίνικα και το todos.gr στη Νέα Μοναστηρίου.Την αγάπη σας,
Ηρακλής.
-
Για πέταμα τελικά αυτά τα βρωμοντιζελ ούτε 1100 χλμ σε 47αρι ντεπόζιτο δεν βγαζουν...4.6 λτ/100!,[emoji16]
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να ρωτήσω, σε εθνικές με τι ταχύτητες πηγαίνεις και τι νούμερα κατανάλωσεις βλέπεις;
-
80% περιφερειακή Θεσσαλονίκης & Εγνατία οδό με ταχύτητα από 70 ως 140. 20% πόλη κέντρο. Ομαλή οδήγηση. Ο μο είναι κολλημένος στο 4.9 τα τελευταία 2 χρόνια όσα reset και να κάνω! Το συγκεκριμένο μοτέρ ντίζελ της φιατ που φοράει είναι απίστευτα οικονομικό σε συνδυασμό πάντα με το ελαφρύ ,αλλά πενταστερο ασφαλείας, σασί. Είναι με διαφορά το δυνατότερο χαρτί του αμαξιού. Και όλα αυτά με σχεδόν τις καλύτερες ρεπριζ στην κατηγορία ντίζελ! Όταν και αν αλλάξω αμάξι αυτός ο συνδυασμός οικονομίας ασφαλείας ρεπριζ θα μου λείψουν περισσότερο...
-
Έχεις να μου πεις κάποιο μέσο όρο μετά από κάποιο ταξίδι σε Εγνατία; Σε ρωτάω γτ και εγώ Θεσσαλονίκη είχα 4,5 μέσο όρο με περιφερειακό και πόλη και τώρα με την Εγνατία έχω 5,5-6 γτ πάω κάθε μέρα Αλεξανδρούπολη-Σάπες Κομοτηνής που περνάς από το Καρανύκτερι που λενε εδώ οι ντόπιοι (το βουνό μεταξύ κομοτηνής-αλε/πολης) και είναι όλο ανηφόρες κατηφόρες. Επίσης, Αλεξ/πολη-Θεσσαλονίκη δεν έχω πέσει κάτω από 6/100 με 130χιλ/ώρα. (αν και το κάνω πάντα φορτωμένος)
-
Θεσσαλονίκη Βοιωτία που το κάνω μέσω Μπράλου με γυναίκα και μικρό και σχετικά φορτωμένος πηγαίνω και έρχομαι με ένα ντεπόζιτο και μου περισσεύει και λιγο. Δλδ κάνω 850 χλμ με 47 λτ δλδ περίπου 5.2 με 5.5λτ/100 με ως 140 χλμ.
Φυσικά αν είμαστε σύνολο 4 ενήλικες ( εγώ πιάνω και για 1,5) στην ίδια διαδρομή νομίζω θα τα πιάσω τα 6λτ σίγουρα
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Σόρυ για το οφτοπικ, σκ΄φεφτομαι μήπως οι υψηλές ταχύτητες δεν ταιριάζουν στα 90 αλόγατα του αυτοκινήτου μου και καίει παραπάνω. Πάντως για αρκετούς μήνες έβαζα μόνο shell vpower, στο τελευταίο γέμισμα άλλαξα οπότε θέλω να δω διαφορές. Στην Θεσσαλονίκη έβαζα ελίν κρίσταλ.
-
Ποιο αμάξι έχεις; Εγώ μιλάω για το 1.6 ντίζελ
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ρε παιδιά μιας και μιλάτε για σέρβις. Όταν είστε εντός εγγύησης δέχονται να τους πάτε δικά σας λάδια ή σας τα μασάνε; Στην 1η αλλαγή πέρυσι είχαμε μια έντονη συζήτηση και δέχτηκα τελικά να βάλει της σουζούκι στο μπαλενο.
Κανονικά είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν, εφόσον είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αλλά τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα βρίσκουν ηλίθιες δικαιολογίες να μην τα δεχτούν, γιατί το κέρδος τους από τα λάδια είναι συνήθως αρκετά μεγάλο.
Στην BMW πάντα πήγαινα δικά μου λάδια. Στην Ford δεν ασχολήθηκα γιατί παίρνει πολύ συγκεκριμένα λάδια (δεν υπάρχουν πολλά στο εμπόριο) και η τιμή της αντιπροσωπείας είναι πάρα πολύ λογική (έως και χαμηλή), οπότε δεν έχω λόγο να ψάχνω λάδια στο εμπόριο.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι ότι, ενώ βάζουν λάδι από ας το πω βαρέλι, το χρεώνουν σαν να είναι συσκευασίας. Το επόμενο είναι ότι ποτέ δεν μου έχουν βάλει περίσσευμα στο πορτ μπαγκάζ. Και πως να μου βάλουν αφού βάζουν 'χύμα' λάδι. Ποιοτικά είναι ίδιο με της συσκευασίας, το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Δύο φορές μου έτυχε που έκανα το λάθος να πάω σε αντιπροσωπεία (χωρίς να είμαι στην εγγύηση) δεν θέλω να πω ποια είναι. Δηλαδή τι θα πάθουν αν μου χρεώσουν ένα 4λιτρο ή αν δεν έχουν τέτοια συσκευασία, 4 μονόλιτρα και μου βάλουν στο πορτ μπαγκάζ ότι περισσέψει; Πάλι καλό κέρδος θα έχουν...
Πριν φύγω πήγαινα και έπαιρνα και ένα μονόλιτρο να το έχω για τυχόν συμπλήρωμα....
Η Ford στη Γαλλία πριν 4 χρόνια έβαζε κάτι λάδια με περίεργο όνομα, ενώ εδώ έβαζε castrol. Δεν είχε πρόβλημα (ακόμα και αν ήσουν εντός εγγύησης) να πας λάδια castrol. Εννοείται προδιαγραφών για το μοντέλο που είχες. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για πέταμα τελικά αυτά τα βρωμοντιζελ ούτε 1100 χλμ σε 47αρι ντεπόζιτο δεν βγαζουν...4.6 λτ/100!Για πέταμα δε λες τίποτα...
H μούφα το allgrip δε, μου ζητάει κάθε 800 και κάτι, συνήθως φορτωμένο... αίσχος!
-
5,3 σε 43.000χλμ με 2wd και μανίσια λάστιχα.
alatar166666=βελζεβουλης
-
Εμενα το δικο μου all grip εχει μεση καταναλωση 5,6 με 5,8 μετρημένο μονο απο αντλια σε αντλια.Αυτονομια δεν θα πω γιατι αν πέσει κατω απο την μεση παντα το γεμιζω εκτος αν εχω ταξιδι και ποτε δεν αφηνω να αναψει λαμπακι....
-
Καλημέρα σας.
Να ρωτήσω,είναι δυνατόν να ανεβαίνει η μέση κατανάλωση τόσο πολύ με την χρήση του κλιματιστικού ?
από 6,4 πήγε και 8,3. -
Απίθανο χρησιμοποιώ καθημερινά κλίμα τέτοια διαφοροποιήση δεν παίζει
-
Μεσα στην πολη μπορει να δεις αυξηση στην καταναλωση + το clima αλλα γενικα αυτο που βλεπεις σαν νουμερο ειναι μεγαλο....
SUZUKI SX4 SCROSS