-
Νομίζω ότι ο 1.4 θα αποδίδει καλύτερα από τον 1.2 με φορτωμένο το αυτοκίνητο.
-
Κάθε αμάξι έχει τα δικά του +. Ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός επιλέγει είτε το ένα είτε το άλλο
-
Επίσκεψη σήμερα στην αντιπροσωπία, με φιλικό ζευγάρι για να δούμε από κοντά το νέο SX4, ενδιαφέρονται για το χιλιάρι, πουλώντας την από 15ετιας δίπορτη corolla των 1400 κυβικών. Η πρώτη εντύπωση, ότι οι φωτογραφίες το αδικούν, είναι πιο συμπαθητικό από κοντά, μου άρεσε το καπό και ο προφυλακτήρας, αλλά καθόλου η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα. Οι φίλοι ενθουσιάστηκαν από την εμφάνιση. Εσωτερικά ελάχιστες διαφορές με το δικό μας μοντέλο, θα ήθελα η οθόνη να έχει το σχήμα της κονσόλας και όχι αυτό το τετράγωνο που μοιάζει με after market. Φυσικά σε σχέση με την corolla ο εξοπλισμός οι χώροι και η ποιότητα τους ενθουσίασαν. Το αυτοκίνητο στην έκθεση ήταν το 1400, συμμαζεμένος κινητήρας, αφήνει πολύ χώρο στον μηχανικό σε σχέση με τον diesel που έχουμε οι περισσότεροι. Οι φίλοι μου έκαναν test drive με αυτοκίνητο που ήταν όμως το 1400, με την τετρακίνηση, εγώ δεν ακολούθησα. Όταν γύρισαν, τους είχαν φύγει τα τσίσα (συγγνώμη για την έκφραση αλλά είναι η μονή που ταιριάζει), δεν ήθελαν να μπουν στην corolla όταν φεύγαμε, το πρόβλημα ότι σκεπτόταν το χιλιάρι, αλλά γεύτηκαν το 1400. Όπως κατάλαβα από τους πωλητές, το βάρος στο νέο SX4 θα δοθεί στο 1400 και στο diesel, που είναι ακριβότερο, το χιλιάρι δεν μας είπαν πότε θα είναι διαθέσιμο στην βασική έκδοση και αν θα υπάρχει για test drive. Όπως ανέφεραν και στην αντιπροσωπεία το SX4 ευθύς εξαρχής ήταν καλά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο, αλλά όχι τόσο ‘’μπάνικο’’ όσο το VITARA ή άλλα τετρακίνητα, σε αυτό βασίστηκε το VITARA, έχουν το ίδιο σασί και μηχανικά μέρη και με την ανανέωση δεν άλλαξαν τίποτα σε αυτό το επίπεδο (πέρα από τους κινητήρες), πάντως μέσα στην έκθεση το νέο SX4 έδειχνε ποιο πλούσιο αυτοκίνητο από το VITARA.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Με βαση τα νουμερα της suzuki η καταναλωση καυσιμου ειναι περιπου ιδια αλλα και οι επιδοσεις ειναι ιδιες αρα μπορουμε να παμε σε διασταση ελαστικων 215/55/17 .Αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσει καποιος.....Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό.
Κάπου διάβασα ότι κάτι άλλαξαν στην ανάρτηση, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
Αυτό δεν επηρεάζει το τι διαστάσεις ελαστικών μπορεί να δεχτεί;
Από τον αντιπρόσωπο δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση...Ενημερωτικά:
Καταξοδευτηκα και περιμένω τα παρακάτω
Car dashboard
https://www.aliexpress.com/item/Car-dashboard-Avoid-light-pad-Instrument-platform-desk-cover-Mats-Carpets-Auto-accessories-For-Suzuki-sx4/32322259926.html?spm=2114.13010608.0.0.BcooAaθα ενημερώσω αν είναι πεταμένα λεφτά ή όχι...
-
Απο τα χαρακτηριστηκα που ειδα νομιζω δεν εχει αλλαξει κατι.Τωρα αν εβαλαν αλλη αναρτηση ο καθε αντιπροσωπος ΘΑ πρεπει να γνωριζει τις διαφορες τους αλλιως τι να πω...
-
Από όσο έχω διαβάσει, η μόνη διαφορά στο ύψος οφείλεται στην αλλαγή των ελαστικών. Δεν έχω βρει κάποια άλλη πληροφορία που να αναφέρει την αλλαγή της ανάρτησης. Μόνο ένα service θα ξέρει σίγουρα, με τους κωδικούς των ανταλλακτικών.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
**Από όσο έχω διαβάσει, η μόνη διαφορά στο ύψος οφείλεται στην αλλαγή των ελαστικών. **Δεν έχω βρει κάποια άλλη πληροφορία που να αναφέρει την αλλαγή της ανάρτησης. Μόνο ένα service θα ξέρει σίγουρα, με τους κωδικούς των ανταλλακτικών.http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-sx4-s-cross-14-boosterjet-allgrip
κάπου εδω μιλάει για
'η ανάρτηση έχει ψηλώσει κατά 15 mm, για πιο “off-road” εμφάνιση,...'
Οπότε φαντάζομαι παίζει ρόλο στο τι διάσταση βάζεις. -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-sx4-s-cross-14-boosterjet-allgrip
κάπου εδω μιλάει για
'η ανάρτηση έχει ψηλώσει κατά 15 mm, για πιο “off-road” εμφάνιση,...'
Οπότε φαντάζομαι παίζει ρόλο στο τι διάσταση βάζεις.To διάβασα και εγώ αυτό, αλλά εικάζω ότι έχουν κάνει λάθος (συνηθισμένο πράγμα για Ελληνικά περιοδικά και ειδικά το Drive), γιατί δεν το έχω διαβάσει πουθενά αλλού (και σε όσα ξένα sites έχω ψάξει, μιλάνε για διαφορά ύψους λόγω ελαστικών). Βέβαια ίσως κάνω λάθος....θα ήθελα μια επίσημη απάντηση από ένα συνεργείο που να γνωρίζει.
-
Ωραια αλλαζεις λαστιχα με μεγαλυτερη διαμετρο. Με την αλλαγη θα εχεις επιπτωση στα ποσα 'λεει' το κοντερ και με τις λαθος αποστασεις που θα καταγραφει
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ωραια αλλαζεις λαστιχα με μεγαλυτερη διαμετρο. Με την αλλαγη θα εχεις επιπτωση στα ποσα 'λεει' το κοντερ και με τις λαθος αποστασεις που θα καταγραφειΣαφώς! Για αυτό δεν έγραψα και ποτέ για αλλαγή ελαστικών με άλλη διάσταση στο προ-facelift μοντέλο.
-
Γενικη απορια ηταν Φανη και δε πηγαινε σε σενα
-
Το κατάλαβα Νίκο!
Απλά είπα να το διευκρινίσω.
-
https://postimg.org/image/opq3od1sr/
https://postimg.org/image/f2mlen8t7/
https://postimg.org/image/p17k14i8r/
Φωτο απο τους υαλοκαθαριστηρες valeo 21€. Οπως λενε και οι φιλοι Fanis75 και Nikos Golf θα υπαρχει θεμα με το ταχυμετρο αλλα και θα βγαινει η διασταση εκτος οριων κατασκευαστη... -
Να ρωτησω εγω κατι? Δεν μπορεις αφου αλλαξεις ελαστικα στη διασταση που επιθυμεις να πας στην αντιπροσωπεια να σου ξαναρυθμισουν το κοντερ και ολα τα συναφη ωστε να γραφουν σωστα??
Υπαρχει κατι τετοιο?
-
Το κανουν αρκετες εταιρειες αυτο. Το γραφουν και στα manuals.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Λιγο δυσκολο το βλεπω να γινεται απο πλευρας αντιπροσωπειας αλλα θα πρεπει να το ψαξουμε...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Λιγο δυσκολο το βλεπω να γινεται απο πλευρας αντιπροσωπειας αλλα θα πρεπει να το ψαξουμε...Ψαξτο και αν γινεται προχωρα
-
ΠΡΟΣ steve 1978
Φίλε steve 1978 το καινούργιο s-cross το είδα και εγώ.Το έκανα test drive ύστερα από test 2test drive σε volvo s-country 1.5 turbo και audi q3 2wd. Σημειωτέον να σου πώ οτι έχω το vw tiguan 2wd 1.4 122 ps turbo. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το suzuki s-cross μου φάνηκε οτι το οδηγούσα χρόνια.Πολύ φιλικό.Την δοκιμή την έκανα μόνος μου χωρίς dieler...Το αυτοκίνητο πετάει,στέκεται άψογα στον δρόμο (το πήγα όσο μπορούσα έξω από τα όριά του) και αποφάσισα να το αγοράσω.Το παράγγειλα σε δικίνητο GL+ 21135 ευρώ και θα δώσω το tiguan 5-ετίας το οποίο είναι πολύ καλό.Όμως το s-cros με άφησε άφωνο... -
21.135? Για ποιον κινητήρα;
-
Καλοτάξιδο by the way!
SUZUKI SX4 SCROSS