-
@lap said in TESLA FORUM:
Σκέψου τώρα σε δύο τρία έτη με αυτονομία 1000 χλμ με μπαταρίες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας. Το απόλυτο αυτοκίνητο.
Σε χαλαρή βόλτα πως ήταν η αερανάρτηση; Δηλαδή κάνεις οικογενειακό ταξίδι;
Φορούσε τις έξτρα 21άρες, με προφίλ 35-40 ξέρω γω κι ήταν απίστευτα άνετο. Περνούσε φρεάτια και δεν τα νιώθαμε καθόλου. Το πλαίσιο γρανίτης και με το noise cancelling και το φοβερό ηχοσύστημα, δεν ακούς τίποτα όταν κινείσαι με 100-120.
Το παλικάρι μού είπε ότι κάνει 0-267 (που έχει κόφτη προς ώρας) σε 11 κάτι. Ρε συ, θόλωνε η όρασή μου όταν το γκάζωνε. Δε μιλάμε για ζαλάδα ή αίσθηση εμετού, μιλάμε ότι δεν μπορούσα να δω καλά καλά.
-
Πω πω έχω μείνει άλαλος.
Λιμουζίνα και γρηγορότερο από hypercar.Μάλλον το ένιωθαν και άλλοι αυτό, για αυτό αν δεις το plaid mode έχει αυτό το γραφικό σαν να θολώνει ο χωροχρόνος
Πες μου ότι ρώτησες και καθημερινές καταναλώσεις σε kwh. Θέλω να δω αν το αφήγημα πως τα κάνει όλα ισχύει. Δηλαδή το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο είναι οικονομικότερο στην καθημερινή μετακίνηση από ένα παπάκι
-
Αυτός το τρέχει πολύ. Δεν υπάρχει διαδρομή, όσο κοντινή και να είναι, που να μην το σανιδώσει έστω μία φορά. Στο ταξίδι με σταθερά 140 και πατήματα κάθε τόσο, του καίει γύρω στο 40. Αλλά τι συμπέρασμα να βγάλεις; Κάθε βενζινοκίνητο αντίστοιχων επιδόσεων θα έκαιγε 40 λίτρα. Εδώ μου περιέγραφε πώς πέφτει το σώμα σου μπροστά, όταν φτάνεις στα 267. Λες και πατάς φρένο. Το στύβει συνέχεια.
Ή ότι πήγε στην Ιταλία κι έκανε κόντρα με 911 Turbo S από τα 220 ως τα 267 και την ξέσκισε. Στην Ελλάδα δεν έχει χάσει από τίποτα. Εντάξει, δεν πάει να βάλει κόντρες τα βράδια, μιλάμε για αυτοκίνητα και μηχανές που πετυχαίνει στον δρόμο.
Εν τω μεταξύ, ήταν τρελός Πορσάκιας, είχε χτυπήσει μέχρι και τατουάζ της. Τώρα τον βλέπω να χτυπάει τη μούρη του Musk.
-
-
Χαχα όντως με τα πατήματα που του κάνει του κοστίζουν τα 100 χλμ λιγότερο από ένα 300 αρι σκούτερ.
Δεν έχω λόγια.
Που να βάλει και φωτοβολταϊκά.... Τζάμπα καθημερινή μετακίνηση με ένα hypercar, μηδέν αστική ρύπανση.
-
Aπαίσιο όμως, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με Πόρσε. Το ένα είναι ένας ταχύτατος υπολογιστής (αν δε σου αρέσει ο όρος τάμπλετ) και το άλλο μια μηχανική κατασκευή. Ας "πατήσει" όσες θέλει, ο ιδιοκτήτης Πόρσε ξέρει καλά τι σημαίνει κaύλα και "αντρική" old-school μηχανική κατασκευή, κάτι που το Τέσλα δε θα αποκτήσει ποτέ για διάφορους λόγους.
Εν τω μεταξύ το όλο "δεν ακούς τίποτα" με το noise cancelling πρέπει να μπεί στα αρνητικά όχι στα θετικά, σε αποκόβει όλο και περισσότερο από την οδήγηση και τον εξωτερικό κόσμο. Εντελώς διεκπεραιωτική δλδ η οδήγηση και ας πας γ@μιόντας.
Αλλιώς τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, άμεση ροπή, τεράστια επιτάχυνση κτλ. Όλα αυτά τα έχουν τα καλά ηλεκτρικά. Driver engagement και ψυχή δεν έχουν. Άντε ίσως η Taycan από όσο λένε αλλά και πάλι θα προτιμόυσα μια Panamera. Ή βασικά τπτ από τα 2, ένα πιο ελαφρύ βενζινοκίνητο και άσε τα βαριά για τους οικογενειάρχες. -
@pgp737ng said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
322 δεν έχει τελική?
Είναι κλειδωμένη.
Πως ξεκλειδώνει?
Σατιρε
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Aπαίσιο όμως, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με Πόρσε. Το ένα είναι ένας ταχύτατος υπολογιστής (αν δε σου αρέσει ο όρος τάμπλετ) και το άλλο μια μηχανική κατασκευή. Ας "πατήσει" όσες θέλει, ο ιδιοκτήτης Πόρσε ξέρει καλά τι σημαίνει κaύλα και "αντρική" old-school μηχανική κατασκευή, κάτι που το Τέσλα δε θα αποκτήσει ποτέ για διάφορους λόγους.
Εν τω μεταξύ το όλο "δεν ακούς τίποτα" με το noise cancelling πρέπει να μπεί στα αρνητικά όχι στα θετικά, σε αποκόβει όλο και περισσότερο από την οδήγηση και τον εξωτερικό κόσμο. Εντελώς διεκπεραιωτική δλδ η οδήγηση και ας πας γ@μιόντας.
Αλλιώς τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, άμεση ροπή, τεράστια επιτάχυνση κτλ. Όλα αυτά τα έχουν τα καλά ηλεκτρικά. Driver engagement και ψυχή δεν έχουν. Άντε ίσως η Taycan από όσο λένε αλλά και πάλι θα προτιμόυσα μια Panamera. Ή βασικά τπτ από τα 2, ένα πιο ελαφρύ βενζινοκίνητο και άσε τα βαριά για τους οικογενειάρχες.Ξαναλέω. Ο τύπος είχε διάφορες Πόρσε, έχει ταξιδέψει κι έχει μπει δύο φορές στο Ρινγκ με δαυτες, είχε τόση πώρωση που χτύπησε τατού. Να του επιτρέψεις να ξέρει και να κρίνει καλύτερα.
-
Δε με πείθει η άποψη ενός ανθρώπου και ας έχει 100 Πόρσε, κάποιος άλλος θα λέει τα αντίθετα κτλ. Λυπάμαι που στο ξαναλέω γενικά, αλλά όσο hater είμαι εγώ, είσαι τόσο fanboy και εσύ στο θέμα των ηλεκτρικών. Απορώ που δεν το βλέπεις! Δεν υπάρχει ίχνος αντικειμενικότητας όταν θίγεται το θέμα ηλεκτροκίνησης και ειδικά Τέσλα.
-
Ερώτηση 1 έχεις οδηγήσει Porsche ?
Ερώτηση 2 έχεις οδηγήσει Tesla plaid?Ερώτηση 3 Ποσο diego είσαι?
-
322 δεν έχει τελική?
Είναι κλειδωμένη.
Πως ξεκλειδώνει?
βαζεις τα κεραμικα δισκοφρενα και ανεβαινει η τελικη στα 285. Για τα 322 υποτιθεται θα δωθουν μεσα στη χρονια
-
Ρεπόρτ από μένα γιατί δεν επιτρέπονται οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί στο φόρουμ.
-
Αυτός το τρέχει πολύ. Δεν υπάρχει διαδρομή, όσο κοντινή και να είναι, που να μην το σανιδώσει έστω μία φορά. Στο ταξίδι με σταθερά 140 και πατήματα κάθε τόσο, του καίει γύρω στο 40. Αλλά τι συμπέρασμα να βγάλεις; Κάθε βενζινοκίνητο αντίστοιχων επιδόσεων θα έκαιγε 40 λίτρα. Εδώ μου περιέγραφε πώς πέφτει το σώμα σου μπροστά, όταν φτάνεις στα 267. Λες και πατάς φρένο. Το στύβει συνέχεια.
Ή ότι πήγε στην Ιταλία κι έκανε κόντρα με 911 Turbo S από τα 220 ως τα 267 και την ξέσκισε. Στην Ελλάδα δεν έχει χάσει από τίποτα. Εντάξει, δεν πάει να βάλει κόντρες τα βράδια, μιλάμε για αυτοκίνητα και μηχανές που πετυχαίνει στον δρόμο.
Εν τω μεταξύ, ήταν τρελός Πορσάκιας, είχε χτυπήσει μέχρι και τατουάζ της. Τώρα τον βλέπω να χτυπάει τη μούρη του Musk.
Μονο κ μονο για την αισθηση της επιταχυνσης θα ηθελα πολυ να μπω μεσα σε αυτο το αυτοκινητο. Ειναι οντως unreal τα νουμερα της.
Να δω πως ειναι κ ενα γρηγορο αυτοκινητο, που οντως ειναι γρηγοροτερο απο μεγαλο SBK.
Επειδη εχω δει πως ειναι να ανοιγεις με πολλα αυτοκινητα που θεωρουνται γρηγορα αλλα διπλα στα 1000αρια δεν στεκονται ουτε γι αστειο εχω εντυπωσιαστει... -
Ρεπόρτ από μένα γιατί δεν επιτρέπονται οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί στο φόρουμ.
Άσε τα ρεπορτ, και ανέβασε άρθρο για την εμπειρία σου...
-
Το παλικάρι μού είπε ότι κάνει 0-267 (που έχει κόφτη προς ώρας) σε 11 κάτι. Ρε συ, θόλωνε η όρασή μου όταν το γκάζωνε. Δε μιλάμε για ζαλάδα ή αίσθηση εμετού, μιλάμε ότι δεν μπορούσα να δω καλά καλά.
Αυτά είναι της ηλικίας Δημήτρη, να το προσέξεις!
Εκτός ευθείας θα μας πεις τι λέει σε σχέση με τα ψωροπόρσσσσςςς;
-
Μετά την πρώτη γκαζιά, του ξέκοψα σταράτα ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να το οδηγήσω. Πρώτη φορά ένιωσα μικρός και λίγος μπροστά σε ένα αυτοκίνητο. Πρόσφατα ήμουν με ένα R8 620 άλογα και δεν είχα αυτή την αίσθηση.
Έστριβε τάπα χωρίς να προβληματίζεται καθόλου. Πηγαίνοντας για Σαρωνίδα, στο τελευταίο δεξί κατηφορικό πέταλο πριν την Τρύπα του Καραμανλή, το παλικάρι λέει ότι στην κορυφή της στροφής είχαμε 107 χλμ. Εγώ δεν τολμούσα να κοιτάξω, οπότε δεν το είδα. Προφανώς και δεν τον αμφισβητώ, δεν έχει λόγο να πει ψέμματα.
Λέει ότι είναι φανταστικό στην οδήγηση.
Αυτό που κατάλαβα ως συνοδηγός είναι ότι πρόκειται για πάρα πολύ στιβαρό πλαίσιο, ότι δεν καταλαβαίνεις καθόλου τα χλμ που έχεις επειδή είναι πάρα πολύ ήσυχο, πάρα πολύ χαμηλό και φαρδύ.
Επίσης, σε γνωστές διαδρομές, βίωνα ότι ήμασταν πολλή ώρα στα φρένα. Λογικό, γιατί έπιανε τρελές ταχύτητες προηγουμένως. Επίσης, έχω να σχολιάσω ότι δεν έχει χειρολαβή οροφής συνοδηγού και δεν μπορούσα να κρατηθώ. Λες να είχε και να μην τη βρήκα από τη λαχτάρα μου;
Πάντως, η πρώτη γκαζιά ήταν αλλόκοτη, δεν έχω νιώσει τίποτα αντίστοιχο. Και δε μου έλειψε καθόλου ο ήχος του κινητήρα, γιατί είναι τόσο έντονη η αίσθηση, που η ακοή νεκρώνει. Εντάξει, προφανώς αν το συνηθίσεις, ίσως να αποζητάς μετά το ηχητικό, αλλά σίγουρα όχι στην πρώτη βόλτα. Μετά την τρίτη γκαζιά, κάπως άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται. Ο κάτοχος λέει ότι μια συνήθεια είναι όλα.
Βάζει απίστευτα τη δύναμη κάτω. Σταματήσαμε στη δεξιά λωρίδα στην ευθεία της Βάρκιζας, στο ανηφορικό κομμάτι (λες κι έχει σημασία με τόσο γκάζι...) κι έκανε ένα full launch. Δε σπίναρε στιγμή, ενώ δεν έχει κανένα κορυφαίο οδόστρωμα. Ούτε ψάρωμα στο τιμόνι, που κάνει το Μ3 Performance.
Επειδή το είχε πριν, λέει ότι το Μ3 ψοφάει μετά τα 120, ενώ αυτό έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση με όσα κι αν πηγαίνεις. Είναι απόρροια του τρίτου μοτέρ. Εκεί που η Taycan επέλεξε 2τάχυτο κιβώτιο, η Tesla έβαλε τρίτο μοτέρ. Βλέπω ότι το ίδιο κάνει κι η Lucid, οπότε μάλλον αυτό είναι το σωστό για πολλά άλογα. Η Nevera έχει ένα μοτέρ σε κάθε τροχό, εκεί θα γίνεται πανικός.
Είπε ότι μετά από δύο μέρες είχε συνηθίσει πλήρως το yoke τιμόνι και το λατρεύει. Ότι κάνει πιο καλά παντιλίκια όταν έχεις την κατανομή ισχύος στο 20-80 παρά στο 0-100, γιατί θες λίγη δύναμη να τραβάει τη μούρη.
Γενικώς, το έχει και το στύβει, δεν είναι η χαλαρή κυριλέ προσέγγιση με κάποια ψευτοανοίγματα στην ευθεία. Για αυτό και θεωρώ ότι έχουν βαρύτητα τα λόγια του. Έχει πωρωθεί και θέλει να κανονίσει εκδρομή στο Ρινγκ με δαύτο, νομίζω ότι θα γίνει ωραίο ταξιδιωτικό άρθρο αυτό, αν και δε νομίζω ότι έχει καμία όρεξη να γράψει 1.000-2.000 λέξεις. -
This post is deleted! -
-
Τι συγκίνηση.
-
Πρόσφατα ήμουν με ένα R8 620 άλογα και δεν είχα αυτή την αίσθηση.
Ρε συ Ζίκο, κουράγιο ρε φίλε.... Μην στεναχωριέσαι.
TESLA FORUM