-
Για αυτό μη ξύνεις τη μύτη σου δίπλα σε Τέσλα, θα σε δούμε στα viral.
-
Από τα πρώτα συμβάντα που έγραψε το αυτοκίνητο μου ήταν από τον τύπο που πάρκαρε δίπλα στο δικό μου και κατέβηκε και βόλευε τα βρακιά του.
-
Γελάμε, αλλά να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο έχει και κάμερα στο εσωτερικό του.
Οπότε το νου σας οποίος θέλει να κάνει το οτιδήποτε μέσα σε αυτό..... -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Οπότε το νου σας οποίος θέλει να κάνει το οτιδήποτε μέσα σε αυτό.....
Είναι μόνο για να αναγνωρίζει την κόπωση του οδηγού ...
Τι, όχι ;;;
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
το συστημα καταγραφεις απενεργοποιείται απομακρυσμένα?
ελεγχος συμβάντων/ειδοποιήσεων γίνεται απομακρυσμενα?μπορεις ειτε να το ενεργοποιησεις κατα το δοκουν, ειτε να το εχεις ρυθμισει να ενεργοποιειται αυτοματα με το που παρκαρεις. Επισης, μπορεις να ρυθμισεις να ΜΗΝ ενεργοποειται σε καποιες τοποθεσιες. πχ εγω δεν το ενεργοποιω στο σπιτι.
Η εφαρμογη που αναφερθηκε ειναι η sentry pro (η οποια ειναι γραμμενη απο ελληνα μαλιστα) και σου στενει ειδοποιηση (λιγο καθυστερημενα, μερικα δευτερολεπτα νομιζω) αλλα δεν μπορεις να δεις απομακρυσμενα το βιντεο που καταγραφηκε. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι οταν σου ερθει η ειδοποιηση, να ανοιξεις το κινητο και να δεις τι συμβαινει ΕΚΕΙΝΗ την στιγμη.Εχω δει να εχουν βαλει wallboxes μεσα σε ερμαρια. Αν το σκεφτεσαι για δολιοφθορα ,κανε το. Αν φοβασαι μηπως κουμπωσει κανενα αλλο αμαξι, δεν υπαρχει αυτος ο κινδυνος. Μπορεις να "κλειδωσεις" τον φορτιστη και να μην φορτιζει κανενα αλλα αμαξι παρα μονο το δικο σου (βασει vin)
-
@polistas said in TESLA FORUM:
Τι, όχι ;;;
Εξαρτάται πως κουράζεται ο οδηγός.....
-
@sargus said in TESLA FORUM:
Εγώ πάντως έχω ψηθεί για model 2 αν και όταν βγει και με προυπόθεση ότι θα έχει ανοίξει κάποιο σερβις στην Κρήτη.
Έχω κουραστεί να τσακώνομαι με τα μαστόρια για το λάδι που μου έβαλαν, για το συμπλέκτη που τρίζει (στο VW) κτλ κτλ.
Tesla και θα ξενοιάσω από τα κακομαστόρια που έχουμε εδώ κάτω.συμφωνω για το model 2
αλλά και model 2 να μην πάρεις αν αλλάξεις το VAG με κάτι άλλο νομίζω κατα ενα πολύ μεγάλο ποσοστο ετσι και αλλιώς θα ξενοιασεις
Με το HONDA πχ δεν νομίζω να έχεις τέτοια προβλήματα ......
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Πάντως μιλάμε για ηλεκτρικα και δει τεσλα που είναι οι πρωτοποροι και βλέπεις ότι έχουν όλες και όλες 4 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα!
Ερώτηση μιλάμε για μια θέση φόρτισης ανά σημείο; edit Είδα ψαθοπυργο Τουλάχιστον είχε 4 θέσεις.
Δεν υπάρχει σέρβις εκτός Αθήνας, δεν υπάρχει πιστοποιημενος ηλεκτρολόγος για οικιακή εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη όπως τσέκαρα.
Η έκθεση και το τεστ ντραιβ παραδόξως είναι σε λίγα χλμ από το σπίτι μου.
Σίγουρα 34 και 42Κ μετά από την επιδότηση είναι μεγάλο δέλεαρ...
Σταθμοί φόρτισης θα έπρεπε να υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, προς Αλεξανδρούπολη, προς Γιάννενα, προς Τρίπολη, προς Φλώρινα και άλλοι 4 στερεά και Θεσσαλία ηπειρος εκτός εθνικής και κάνα 2 Κρήτη.
Δλδ άλλους 11 ακόμα σταθμούς κατ ελάχιστο....θελουμε 15 κατ ελαχιστο και έχουμε 4... Και τουλάχιστον 4 θέσεων ανά σταθμό.
Έτσι δίνεις κίνητρα και δείχνεις ότι πιστεύεις το πρότζεκτ.
Δλδ είσαι η τεσλα των δισεκατομμυριων και περιμένεις πρώτα να αγοράσει επαρκής αριθμός αμάξια πχ στην Θεσσαλονίκη και μετά θα ανοίξεις σέρβις;
Δλδ πάρτε αμάξια και μπορεί άμα γουστάρουμε κάποια στιγμή να σας ανοίξουμε και σέρβις και να μην χρειάζεται να κάνετε 1000 χλμ και να πληρώνεται το σερβις διπλο...Είμαστε φοβερά μικρή αγορά και ως τέτοια μας αντιμετωπίζουν. Νομίζω η εταιρεία έχει όλα κι όλα 3 χρονια παρουσία στην Ελλάδα. Με την γραφειοκρατία που υπάρχει, πάλι καλά που έχουν κάνει τόσα.
Μικρό Tesla μην περιμένετε άμεσα. Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την αμερικανική αγορά και από ότι φαίνεται σε αυτήν δίνουν πρωτίστως σημασία.
Επίσης, αναφέρεις ένα σωρό φορτιστές που θα έπρεπε να υπάρχουν και ανάθεμα και αν βλέπω ποτε κανέναν να φορτίζει όταν πηγαίνω. Μόνο golden hall έχει συνήθως κόσμο.Νομίζω έχεις άδικο.
Μπορεί αρχικά να μην την ενδιέφερε όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα
η BYD είναι μπροστά από την tesla για αυτό ακριβώς τον λόγο. Παράγει φτηνά καλά μικρά αμάξια (dolphin, seagul) την στιγμή που η Tesla δεν έχει κανένα.....
στα πιο μεγάλα έχουν και οι δυο αυτοκίνητα αλλά κάτω είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ η αγορα
Μπορεί οχι για την αμερική αλλά παγκοσμίως είναι τεράστια για να αφήσει αδιάφορη την Tesla. Απλά το κατάλαβε αργα το λαθος να μην ασχοληθει πιο νωρίς
Νομίζω το 2 θα είναι για την Tesla το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αμάξι της
Για μένα ηταν χαζομάρα της να ασχοληθει με το Cybertrack. Αν ειχε ασχοληθει με το 2 και αφηνε το cybertruck για αργότερα θα ήταν σε καλύτερη θέση τώρα
-
@polistas said in TESLA FORUM:
Τι, όχι ;;;
Εξαρτάται πως κουράζεται ο οδηγός.....
Ελπίζω να αναγνωρίζει την κόπωση μετά το πέρας της εργασίας και ουχί κατά τη διάρκειά της...
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Πάντως μιλάμε για ηλεκτρικα και δει τεσλα που είναι οι πρωτοποροι και βλέπεις ότι έχουν όλες και όλες 4 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα!
Ερώτηση μιλάμε για μια θέση φόρτισης ανά σημείο; edit Είδα ψαθοπυργο Τουλάχιστον είχε 4 θέσεις.
Δεν υπάρχει σέρβις εκτός Αθήνας, δεν υπάρχει πιστοποιημενος ηλεκτρολόγος για οικιακή εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη όπως τσέκαρα.
Σταθμοί φόρτισης θα έπρεπε να υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, προς Αλεξανδρούπολη, προς Γιάννενα, προς Τρίπολη, προς Φλώρινα και άλλοι 4 στερεά και Θεσσαλία ηπειρος εκτός εθνικής και κάνα 2 Κρήτη.
Δλδ άλλους 11 ακόμα σταθμούς κατ ελάχιστο....θελουμε 15 κατ ελαχιστο και έχουμε 4... Και τουλάχιστον 4 θέσεων ανά σταθμό.
Δλδ είσαι η τεσλα των δισεκατομμυριων και περιμένεις πρώτα να αγοράσει επαρκής αριθμός αμάξια πχ στην Θεσσαλονίκη και μετά θα ανοίξεις σέρβις;
Δλδ πάρτε αμάξια και μπορεί άμα γουστάρουμε κάποια στιγμή να σας ανοίξουμε και σέρβις και να μην χρειάζεται να κάνετε 1000 χλμ και να πληρώνεται το σερβις διπλο...Είμαστε φοβερά μικρή αγορά και ως τέτοια μας αντιμετωπίζουν. Νομίζω η εταιρεία έχει όλα κι όλα 3 χρονια παρουσία στην Ελλάδα. Με την γραφειοκρατία που υπάρχει, πάλι καλά που έχουν κάνει τόσα.
Μικρό Tesla μην περιμένετε άμεσα. Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την αμερικανική αγορά και από ότι φαίνεται σε αυτήν δίνουν πρωτίστως σημασία.
Επίσης, αναφέρεις ένα σωρό φορτιστές που θα έπρεπε να υπάρχουν και ανάθεμα και αν βλέπω ποτε κανέναν να φορτίζει όταν πηγαίνω. Μόνο golden hall έχει συνήθως κόσμο.Νομίζω έχεις άδικο.
η BYD είναι μπροστά από την tesla για αυτό ακριβώς τον λόγο. Παράγει φτηνά καλά μικρά αμάξια (dolphin, seagul) την στιγμή που η Tesla δεν έχει κανένα.....
Μπορεί οχι για την αμερική αλλά παγκοσμίως είναι τεράστια για να αφήσει αδιάφορη την Tesla. Απλά το κατάλαβε αργα το λαθος να μην ασχοληθει πιο νωρίς
Για μένα ηταν χαζομάρα της να ασχοληθει με το Cybertrack. Αν ειχε ασχοληθει με το 2 και αφηνε το cybertruck για αργότερα θα ήταν σε καλύτερη θέση τώρα
Συμφωνω απολυτα για το cybertruck. Εμπλεξαν ασχημα και δεν ξερω αν θα εχουν το οικονομικο κερδος στο οποιο αποσκοπουν. Μαλλον εβλεπαν τις πωλησεις του f150 (στην αμερικη) και ηθελαν να τσιμπησουν κομματι της πιτας.
Ομως, τοσο η τεσλα οσο και η byd χρησιμοποιουν ως εφαλτηριο τις εγχωριες αγορες τους, οι οποιες ειναι τεραστιες. Αυτες κοιταζουν πρωτα να ικανοποιησουν και μετα εξαγουν στους υπολοιπους. Η τεσλα επαιξε πολυ και με κινα, αλλα δεν εχω δει καθολου νουμερα πωλησεων εκει. Ισως αν η κινεζικη αγορα θελει ενα model 2, να ασχοληθει. Απο την αλλη ομως, στο low end της κινεζικης αγορας (και γενικοτερα της παγκοσμιας αγορας), οι κινεζικες αγορες κανουν παρτι. Επομενως, δεν ξερω αν η τεσλα θα εχει τα margins που θελει, για να ασχοληθει με ενα "μικρο", που μεταξυ μας, οταν βγει, αμφιβαλλω ποσο "μικρο" θα ειναι. Προσωπικα, δεν πιστευω οτι θα ειναι μικροτερο απο 4.50μ.
Συμφωνω οτι για την ευρωπη, το "model 2" θα ειναι πολυ πετυχημενο, αλλα αμφιβαλλω κατα ποσο θα εχει ενδιαφερον στην αμερικη.
Οπως και να εχει παντως, νομιζω απεχουμε τουλαχιστον 2 χρονια απο την ελευση αυτου του μοντελου. Προς το παρον, παλευουν να λυσουν προβληματα παραγωγης του cybertruck και να αυξησουν τα νουμερα παραδοσης. -
Συμφωνω απολυτα για το cybertruck. Εμπλεξαν ασχημα και δεν ξερω αν θα εχουν το οικονομικο κερδος στο οποιο αποσκοπουν. Μαλλον εβλεπαν τις πωλησεις του f150 (στην αμερικη) και ηθελαν να τσιμπησουν κομματι της πιτας.
Ομως, τοσο η τεσλα οσο και η byd χρησιμοποιουν ως εφαλτηριο τις εγχωριες αγορες τους, οι οποιες ειναι τεραστιες. Αυτες κοιταζουν πρωτα να ικανοποιησουν και μετα εξαγουν στους υπολοιπους. Η τεσλα επαιξε πολυ και με κινα, αλλα δεν εχω δει καθολου νουμερα πωλησεων εκει. Ισως αν η κινεζικη αγορα θελει ενα model 2, να ασχοληθει. Απο την αλλη ομως, στο low end της κινεζικης αγορας (και γενικοτερα της παγκοσμιας αγορας), οι κινεζικες αγορες κανουν παρτι. Επομενως, δεν ξερω αν η τεσλα θα εχει τα margins που θελει, για να ασχοληθει με ενα "μικρο", που μεταξυ μας, οταν βγει, αμφιβαλλω ποσο "μικρο" θα ειναι. Προσωπικα, δεν πιστευω οτι θα ειναι μικροτερο απο 4.50μ.
Συμφωνω οτι για την ευρωπη, το "model 2" θα ειναι πολυ πετυχημενο, αλλα αμφιβαλλω κατα ποσο θα εχει ενδιαφερον στην αμερικη.
Οπως και να εχει παντως, νομιζω απεχουμε τουλαχιστον 2 χρονια απο την ελευση αυτου του μοντελου. Προς το παρον, παλευουν να λυσουν προβληματα παραγωγης του cybertruck και να αυξησουν τα νουμερα παραδοσης.Η Tesla πουλάει πολύ και στην Κίνα
Το 2 μπορεί να είναι ανταγωνιστής του dolphin μια χαρά και να πάρει μεριδιο τόσο στην κίνα όσο και στην Ευρώπη. Στην Αμερική θα είναι αδιάφορο..... Αν αντι για το cybertruck είχε βγάλει ήδη το 2 θα ήταν τρομερή επιτυχία και θα έφερνε πολλές πωλήσεις. Χαζο είναι που δεν το έκαναν....... Γιατι θα λέμε τα εξυπνα που πράτει ο Ελον και η tesla αλλά θα λέμε και τις χαζομάρες που κάνουν. Και το cybertruck οικονομικα τουλάχιστον είναι μια χαζομάρα. Σαν αμάξι μου αρέσει και είναι πρωτοποριακό αλλά μιλάω πάντα για το οικονομικό σκέλος
Στην πολύ μικρή κατηγορία υπαρχουν απειρες κινέζικες μάρκες και εκεί το παιχνιδι έχει ήδη χαθει. Ουτε η tesla νομιζω μπορεί να αλλάξει κάτι ή να αναστρέψει την κατάσταση.....
-
Το cybertrunk θα σπάσει ταμεία
-
-
@lap said in TESLA FORUM:
Το cybertrunk θα σπάσει ταμεία
βγαίνει σκέτο πορτ μπαγκάζ από την TESLA?
Εγώ καλά το έγραψα....
-
Αν αντι για το cybertruck είχε βγάλει ήδη το 2 θα ήταν τρομερή επιτυχία και θα έφερνε πολλές πωλήσεις. Χαζο είναι που δεν το έκαναν....... Γιατι θα λέμε τα εξυπνα που πράτει ο Ελον και η tesla αλλά θα λέμε και τις χαζομάρες που κάνουν.
Το γεγονος οτι ο musk εχει κατω απο τη ζωνη του αρκετες επιχειρηματικες επιτυχιες δεν τον κανει αλανθαστο
-
Νομίζω έχει ξεπουλήσει η παραγωγή του. Και να θες δεν έχει άλλα.
-
Αν αντι για το cybertruck είχε βγάλει ήδη το 2 θα ήταν τρομερή επιτυχία και θα έφερνε πολλές πωλήσεις. Χαζο είναι που δεν το έκαναν....... Γιατι θα λέμε τα εξυπνα που πράτει ο Ελον και η tesla αλλά θα λέμε και τις χαζομάρες που κάνουν.
Το γεγονος οτι ο musk εχει κατω απο τη ζωνη του αρκετες επιχειρηματικες επιτυχιες δεν τον κανει αλανθαστο
σιγουρα.
Αντιθέτως έχει κάνει πολλές πατάτες στο παρελθόν
Αλλα έχει και υπερτεράστιες επιτυχίες που σβηνουν αυτά τα λάθη
-
επειδη ειναι πολυ μικρη. Τεσπα θα δειξει μετα απο κανα 12μηνο που θα βρισκεται στις πωλησεις
-
Οσα και να πουλήσει που είναι μικρή η παραγωγή αν εβγαζε 2 στην θέση του θα ήταν τεραστια διαφορά σε πωλήσεις και μπορεί και με πολύ μεγαλύτερο κέρδος ανα μοναδα αφού το cybertruck τους κόστισε πολύ που πήγε τόσο πίσω και είχε προβλήματα που δεν ξέρω καν αν βγαζει προς το παρον καθόλου κέρδος από δαυτο
-
Ανέπτυξε τεχνολογία που θα τους φανεί χρήσιμη στα μελλοντικά τους μοντελα
TESLA FORUM