-
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να αγοράσω το Tesla model 3 και ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους τι προβλήματα τους έχει βγάλει μέχρι τώρα, γιατί ακούω ότι βγάζει αρκετά προβλήματα και δεν αξίζει.
Κι εγω εχω ακουσει διαφορα, και οταν πηγα στην εκθεση να τα δω απο κοντα, ανοιξα το model Y (νομιζω) και οταν το επιασα απο τη πορτα, εφυγε ενα πλαστικο και μου εμεινε στο χερι.
-
Αυτός είναι ο λόγος που αντιπαθώ απόλυτα αυτή την εταιρεία. Οτι προσπαθεί να επανεφεύρει χωρίς λόγο το αυτοκίνητο. Δεν είναι το σύστημα κίνησης (που οκ δεν το γουστάρω και το ξέρουν όλοι), είναι το γεγονός οτι θέλει να φέρει την επανάσταση ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται πχ. παντελής απουσία πίνακα οργάνων, τα πάντα σε μια οθόνη, έλλειψη διακόπτη φλας κτλ. Βλέπει το αυτοκίνητο ως γκάτζετ που πρέπει να το κάνει επαναστατικό, και όχι ως αυτοκίνητο με διαφορετικό σύστημα κίνησης όπως είναι πχ. μια ηλεκτρική 4ρα.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Αυτός είναι ο λόγος που αντιπαθώ απόλυτα αυτή την εταιρεία. Οτι προσπαθεί να επανεφεύρει χωρίς λόγο το αυτοκίνητο. Δεν είναι το σύστημα κίνησης (που οκ δεν το γουστάρω και το ξέρουν όλοι), είναι το γεγονός οτι θέλει να φέρει την επανάσταση ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται πχ. παντελής απουσία πίνακα οργάνων, τα πάντα σε μια οθόνη, έλλειψη διακόπτη φλας κτλ. Βλέπει το αυτοκίνητο ως γκάτζετ που πρέπει να το κάνει επαναστατικό, και όχι ως αυτοκίνητο με διαφορετικό σύστημα κίνησης όπως είναι πχ. μια ηλεκτρική 4ρα.
-
Kαι μετά από αυτό το πολύ έξυπνο ποστ μπορούμε να συνεχίσουμε με γκιφάκια γατιών που πέφτουν κάτω όταν χασμιουριόνται, από φάρσες με κλανιές κτλ. Θα είναι μια μεγάλη ποιοτική βελτίωση
-
Kαι μετά από αυτό το πολύ έξυπνο ποστ μπορούμε να συνεχίσουμε με γκιφάκια γατιών που πέφτουν κάτω όταν χασμιουριόνται, από φάρσες με κλανιές κτλ. Θα είναι μια μεγάλη ποιοτική βελτίωση
-
-
-
Δεν το κάνει για να επανευευρει το αυτοκίνητο
Περιορισμός κόστους μεγαλή κλίμακας είναι για να είναι πιο φτηνα τα προιόντα
οπως είναι και το να μην έχεις μαγαζια και να πουλάς μέσω internet πλατφορμας (πολύ λιγοτερα χρήματα από το να έχεις πωλητες, ενοικιασεις κτιρίων κτλ κτλ)
αλλιως θα ήταν πολύ πιο ακριβά και θα έχαναν το συγκριτικό πλεονεχτημα τους έναντι των κλασικών κατασκευαστών. Σαρεσει δεν σαρέσει είναι εξυπνο και εχει αποδώσει μεγιστα
-
Θα το δεχόμουν αν δεν πέταγε χρήματα συνεχώς στο βαρέλι δίχως πάτο που λέγεται FSD. Για μένα καλύτερα να παρουσίαζε ένα λογικά κατασκευασμένο σαλόνι και να γλύτωνε τα χρήματα από αυτό το εγχείρημα. Ακομα απορώ ποιός θα ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο που δε θα μπορούσε να οδηγήσει (αν ποτέ φτάσει σε level 5).
Θεωρώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εταιρείας το δίκτυο με τους φορτιστές, προσωπικά αυτό (αν ήμουν στο μάρκετ για ηλεκτρικό), θα το έβαζα πάνω από όλα. Το FSB ούτε ευρώ δε θα το πλήρωνα.
-
Αυτό που ανεβάζει το κόστος στα ηλεκτρικά είναι κυρίως η μπαταρία.
Κατά τα άλλα στο ζυγι μεταξύ κουμπιών για το κλιματιστικό ή συστήματα ασφαλείας μέσω της πλατφόρμας της αυτόνομης οδήγησης.... Προφανώς η απάντηση είναι η ασφάλεια.
-
@diego1960 γράφεις λες και είμαστε στο mx5 club. Το 90 τοις εκατό των οδηγών εκεί έξω δεν έχει ιδέα από οδήγηση και εσύ περιμένεις να φρενάρουν με το αριστερό και να κάνουν μύτη τακούνι κατεβάσματα. Την αυτόνομη οδήγηση την περιμένουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι άσχετοι και ανίκανοι σε θέματα οδήγησης για να ξεφύγουν από την καθημερινή ταλαιπωρία, αυτό είναι για κάποιους. Οι νεότερες γενιές θα το έχουν αυτο ως δεδομένο και η οδήγηση θα θεωρείται χειρονακτική εργασία, όπως δεν χρησιμοποιούμε τώρα γραφομηχανες, έτσι και στο (απώτερο) μέλλον δεν θα οδηγούμε.
Το ct τα σπάει και παίζει αν μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή να γίνει best seller στο us.
-
Δεν είναι ανάγκη να κάνει μύτη-τακούνι κάποιος για να γουστάρει να οδηγήσει, ούτε να είναι Σουμάχερ. Για τον ίδιο λόγο που δε χρειάζεται να είμαστε η Βέφα Αλεξιάδου για να μαγειρέψουμε ή ο Rocco Siffredi για να πηδήξουμε. Κάποιοι μπορεί να μη γουστάρουν και είναι δεκτό, αλλά δε βλέπω γιατί όλοι πρέπει να συμβιβαστούμε για τους κάποιους που δε θέλουν ή δε μπορούν.
Όλο αυτό το χάλι της νέας εποχής και το κυνήγι της αυτόνομης οδήγησης μου προκαλεί θλίψη πραγματικά. Σα να υπάρχουν παγκόσμιες ντιρεκτίβες για να θάψουμε/καταστρέψουμε/ξεχάσουμε ό,τι προκαλεί κάβλα, από τα ταξίδια (γιατι....C02), την οδήγηση, τα δερμάτινα, το κρέας (ατομικό αποτύπωμα άνθρακα), την αγορά ρούχων (ήδη μιλούν για...επιδιωρθώσεις αντί για αντικατάσταση) κτλ. Συγγνώμη αλλά εγώ δε θέλω να ζήσω έτσι.
Και φυσικά σε καμία μα καμία περίπτωση δε θέλω να θυσιάσω ελευθερία για ασφάλεια, γιατί ως τέτοιο θα πλασαριστεί η αυτόνομη οδήγηση, ως μέγιστη ασφάλεια. -
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να αγοράσω το Tesla model 3 και ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους τι προβλήματα τους έχει βγάλει μέχρι τώρα, γιατί ακούω ότι βγάζει αρκετά προβλήματα και δεν αξίζει.
Κι εγω εχω ακουσει διαφορα, και οταν πηγα στην εκθεση να τα δω απο κοντα, ανοιξα το model Y (νομιζω) και οταν το επιασα απο τη πορτα, εφυγε ενα πλαστικο και μου εμεινε στο χερι.
Το model y δεν έχει κομμάτια πλαστικό στην πόρτα, μέσα ή έξω. Εκτός αν εννοείς ότι έφυγε κάποιο κουμπί πχ ανοίγματος παραθύρων ή ότι ξεκόλλησε ολόκληρο το door pocket
-
Σε άλλες μικρές λεπτομέρειες προχειρότητας.
Tesla says the Cybertruck will be offered with a "Range Extender" and that's how it'll get closer to the promised 500 miles of range (470 for some trims). What is it? Well, it's not a gas engine if you're wondering. It's an additional battery bank that looks like it will take up between 1/3 and 1/2 the cargo bed. It'll be permanently installed, so this isn't something you can keep at home until you need it.
-
Κάποιοι μπορεί να μη γουστάρουν και είναι δεκτό, αλλά δε βλέπω γιατί όλοι πρέπει να συμβιβαστούμε για τους κάποιους που δε θέλουν ή δε μπορούν.
Θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος με αυτά που γράφεις.
Ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος γύρω από εσένα. Οι πολλοί και οι ανάγκες τους επιβάλουν τον τρόπο λειτουργίας μιας κοινωνίας. Αυτό ονομάζεται δημοκρατία. Δεν ξέρω τι αντίληψη έχεις για την δημοκρατία αλλά αυτή είναι.
Όχι οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι ούτε για να τρέχουμε ούτε για να οδηγούμε με πάθος με 7000σαλ ούτε για να ακούγεται η φτιαγμένη εξάτμιση του αυτοκινήτου μας στις γειτονιές όπου ζουν άνθρωποι και οικογένειες. Το κάνουμε όλοι μας, αλλά είναι λάθος.
Αν θέλεις μπορείς να πας σε πίστα και να ξεδινεις.Πλέον η κατάσταση σε πολλά επίπεδα ειναι δύσκολη και για την κίνηση στους δρόμους με το πλήθος των οχημάτων, και με την κλιματική κρίση η οποία επηρεάζει τους πολίτες των χωρών με πολλούς τρόπους και την οικονομία μας
Σταμάτα λοιπόν να θεωρείς ότι εσύ και τα πάθη σου είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είναι. Με αυτά που γράφεις συγχώρεσε με αλλά παρουσιάζεις μια συμπεριφορά σαν αυτήν ενός παιδιού που του χαλάνε τα χατίρια , δεν μπορεί να κάνει ότι και όπως θέλει και δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Είσαι απλά ένας άνθρωπος, ένας πολίτης με απόψεις για κάποια θέματα τα οποία κάποιες φορές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον, τρόπο ζωής, και απόψεις των περισσοτέρων.
Αποδεξου το και ηρέμησε. Όσο και αν το αναφέρεις δεν θα αλλάξει τίποτα.
-
Είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Tesla προτείνει και εξελίσσει νέα δεδομένα:
-
Από μόνη της η ύπαρξη αυτού του εκτρώματος, είναι αρκετή απάντηση στον Λαπ που οραματίζεται ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σώσουν τον πλανήτη...
-
Και η εναλλακτική ρε Πηλίου ποια είναι;
-
όχι πάντως αυτή η αηδία.....
-
Όχι αυτό = δεν υπάρχει κάτι καλύτερο τη παρούσα στιγμή.
TESLA FORUM