-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η 147 ήταν από τα πιο σβέλτα 1600αρια (μαζί με το 1.6 auris-corolla) αλλά ένα καλό 1600αρι diesel είναι ακόμα πιο σβέλτο, πιο ευχάριστο λόγω της ώθησης της ροπής και απείρως οικονομικότερο.Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ. Δουλεύοντας την 147 στις 7000 ΣΑΛ είσαι σαφώς μπροστά και με ήχο και απόκριση που δεν συγκρίνονται.
Τσου. Το εν λόγω πλοίο έχει σε 10 sec τα 100 (γενικά επιδόσεις καλύτερες από τα καλά μικρομεσαία 1600αρια) και στρίβει καλύτερα από όλα σχεδόν τα σημερινά (και τα τότε) μικρομεσαία-μεσαία. Μόνο η 156 και η 147 μπορούσαν να το κοντράρουν στα ίσια στο κομμάτι οδηγική συμπεριφορά. Με δαύτο κυνηγιόμουνα πολύ συχνά με τον κολλητό μου (mx5 1.8 3d generation) και πηγαίναμε προφυλακτήρες στο Καλαμάτα-Σπάρτη για όσους ξέρουν (είμαστε οδηγικά στο ίδιο επίπεδο περίπου). Είναι ένα μεγαλύτερο focus mk1, μακάρι όλα τα πλοία να ήταν τόσο στριφτερά και διασκεδαστικά
Σκέψου λοιπόν να είχε και 200 κιλά λιγότερα καθώς αυτή είναι η σωστή σύγκριση (μικρομεσαίο με μικρομεσαίο) και εκεί πήγαινε ο χαρακτηρισμός πλοίο.
-
Μπήκα να διαβάσω για το Pulsar και διαβάζω φιλοσοφίες.....
-
Για να επανέλθουμε λοιπόν στο pulsar προχτές είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω για αρκετή ώρα μια και το αρχικό test drive ήταν του τύπου γύρω γύρω το τετράγωνο και πάλι στον αντιπρόσωπο.
Στα θετικά εργονομία,καλή ορατότητα και άνετοι χώροι.Ο κινητήρας δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και έχει πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά.Στα αρνητικά φτηνή επένδυση καθισμάτων,μαλακή ανάρτηση,ελαφρύ τιμόνι.Οδηγηκά δεν νομίζω ότι
είναι το αυτοκίνητο που θα εξιτάρει να κινηθείς γρήγορα.Πιστεύω ότι όλο το αυτοκίνητο 'φωνάζει' για οικογενειάρχες που το θέλουν για κίνηση εντος και εκτος και αν το δεις ως τέτοιο είναι μια χαρά. -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μπήκα να διαβάσω για το Pulsar και διαβάζω φιλοσοφίες.....Προηγειται το θάψιμο των ντίζελ! Ποιος ασχολείται με ενα ακομα οικογενειακό αμάξι της σειράς?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ. Δουλεύοντας την 147 στις 7000 ΣΑΛ είσαι σαφώς μπροστά και με ήχο και απόκριση που δεν συγκρίνονται.Η 147 είχε το 0-100 σε 10.4, το 400αρι σε 17.4 και το χιλιόμετρο σε 31.9. Άρα είναι πιο αργή από τα καλά 1600αρια diesel στις μετρήσεις από στάση που υποτίθεται ότι υπερτερεί λόγω ευστροφίας. Στις ρεπρίζ όπως καταλαβαίνεις δεν την σώζει το στροφάρισμα στις 7.000 στροφές. Τα άλογα δεν αυξάνονται. Σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά καλό είναι να βλέπουμε με μια αντικειμενική ματιά τα πράγματα. Για τον ήχο οκ.
Σκέψου λοιπόν να είχε και 200 κιλά λιγότερα καθώς αυτή είναι η σωστή σύγκριση (μικρομεσαίο με μικρομεσαίο) και εκεί πήγαινε ο χαρακτηρισμός πλοίο.
Μιλούσαμε για επιδόσεις, άσχετα του μεγέθους το 1.8 mondeo είναι πιο γρήγορο από την 1.6 147 και στροφάρει επίσης άνετα και ευχάριστα μέχρι τις 6800 στροφές έχοντας πολύ καλύτερη απόκριση και ελαστικότητα από τον twin spark κάτω από τις 4000 στροφές.
-
Να σας θυμίσω τον τίτλο του θρεντ?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ίσως οι ρεπρίζ να είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο...κι εκεί υπάρχει η ουσία, εφόσον την επιτάχυνση την θες όταν πρέπει να προσπεράσεις!
Επίσης, φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό που γράφετε για τη διαφορά βενζίνης - πετρελαίου...
Απλά επειδή οδηγώ αμάξι σχεδόν 9 ετών πλέον, με 0-100 στα 12'' και νιώθω ότι δε μου δίνει αυτό που θέλω, θα περίμενα κάτι σαφώς καλύτερο από ένα νέο αυτοκίνητο.
Από την άλλη, όπως πολύ σωστά γράφτηκε, το συγκεκριμένο αμάξι μπορεί να απευθύνεται σε οδηγούς που αδιαφορούν για το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις, γιατί μπορεί να εστιάζουν σε ένα ευρύχωρο κι άνετο εσωτερικό...Το συγκεκριμένο αμάξι έχει diesel κινητήρα. Αν ψάχνει κάποιος αυτό που ψάχνεις δλδ γρήγορες εκκινήσεις θα κοιτάξει ή περισσότερα κυβικά σε πετρέλαιο ή βενζίνη. Η ενεργητική πάντως ασφάλεια ενός αυτοκινήτου (που αυτήν κοιτάει ένας αγοραστής αυτής της κατηγορίας και κάθε γενικά κατηγορίας) δεν προσδιορίζεται από τα 0-100. Προσδιορίζεται από τις ρεπριζ, το κράτημα κλπ. Αν θες καλή επίδοση στα 0-100 χτυπάς ένα σπορ αυτοκίνητο και είσαι μια χαρά.
Δεν ξεκαθαρίζεις από ποιας κατηγορίας αυτοκίνητα περιμένεις 0-100 σε κάτω από 11 δευτ. Στα οικογενειακά; Έχει και τέτοια. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάρε ένα Golf GTI που έχει και χώρους και εκκινήσεις και ότι θες. 30.000 πάει; Και είναι και ολοκαίνουργιο. -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ίσως οι ρεπρίζ να είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο...κι εκεί υπάρχει η ουσία, εφόσον την επιτάχυνση την θες όταν πρέπει να προσπεράσεις!
Επίσης, φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό που γράφετε για τη διαφορά βενζίνης - πετρελαίου...
Απλά επειδή οδηγώ αμάξι σχεδόν 9 ετών πλέον, με 0-100 στα 12'' και νιώθω ότι δε μου δίνει αυτό που θέλω, θα περίμενα κάτι σαφώς καλύτερο από ένα νέο αυτοκίνητο.
Από την άλλη, όπως πολύ σωστά γράφτηκε, το συγκεκριμένο αμάξι μπορεί να απευθύνεται σε οδηγούς που αδιαφορούν για το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις, γιατί μπορεί να εστιάζουν σε ένα ευρύχωρο κι άνετο εσωτερικό...Το συγκεκριμένο αμάξι έχει diesel κινητήρα. Αν ψάχνει κάποιος αυτό που ψάχνεις δλδ γρήγορες εκκινήσεις θα κοιτάξει ή περισσότερα κυβικά σε πετρέλαιο ή βενζίνη. Η ενεργητική πάντως ασφάλεια ενός αυτοκινήτου (που αυτήν κοιτάει ένας αγοραστής αυτής της κατηγορίας και κάθε γενικά κατηγορίας) δεν προσδιορίζεται από τα 0-100. Προσδιορίζεται από τις ρεπριζ, το κράτημα κλπ. Αν θες καλή επίδοση στα 0-100 χτυπάς ένα σπορ αυτοκίνητο και είσαι μια χαρά.
Δεν ξεκαθαρίζεις από ποιας κατηγορίας αυτοκίνητα περιμένεις 0-100 σε κάτω από 11 δευτ. Στα οικογενειακά; Έχει και τέτοια. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάρε ένα Golf GTI που έχει και χώρους και εκκινήσεις και ότι θες. 30.000 πάει; Και είναι και ολοκαίνουργιο.Στα hatch αναφερόμουν...Μεσαία οικογενειακά δε θεωρούνται αυτά; Η αναφορά μου στα 0-100 ήταν όντως άστοχη, οι ρεπρίζ είναι που μετράνε, έχεις δίκιο. Απλά αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει σε κάποιο βαθμό αναλογία σε αυτά τα μεγέθη; Θέλω να πω ότι λογικά πιο πιθανό είναι ένα αμάξι με καλές επιδόσεις να έχει γενικότερα καλές επιδόσεις και στο 0-100 και στις ρεπρίζ...Λιγότερο πιθανό δεν είναι να σέρνεται στο 0-100 και να 'πετάει' στις προσπεράσεις ; Χωρίς να είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός σε τεχνικά θέματα, απλά έχοντας πάρει το μάτι μου ότι υπάρχουν μηχανές που αποδίδουν σε διαφορετικές στροφές καλύτερα, φαντάζομαι ότι για κάποια μοντέλα θα ισχύει και το να έχουν καλές ρεπρίζ κι όχι καλό 0-100...Είναι όμως αυτά τα περισσότερα;
Τέσπα, αυτό που ήθελα εξ αρχής να πω είναι ότι το Pulsar από αυτά που διάβασα σε ορισμένες κριτικές απευθύνεται σε συγκεκριμένους οδηγούς που δεν ενδιαφέρονται για επιδόσεις, αλλά για άνεση και ήρεμες μετακινήσεις, καθώς και το ότι θα περίμενα από ένα νέο αυτοκίνητο κάτι περισσότερο σε αυτόν τον τομέα. Μάλλον, έμφαση δόθηκε στην οικονομία...ΥΓ : Εμένα προσωπικά τα hatch πια δε με καλύπτουν από χώρους...Golf ιδίως δε θα έπαιρνα...δε μου αρέσει η εμφάνισή των περισσότερων VW γενικότερα...αλλά αυτό είναι υποκειμενικό...
-
γεια σας παιδιά και καλώς σας βρισκώ.
έχω ένα κάπως γενικό ερώτημα, αλλά επειδή είμαι στο παρά πέντε πριν την παραγγελία του pulsar το βάζω εδώ.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν ακούσει για το **android auto ** το νέο λειτουργικό δηλαδή για infotainment systems από την google, αντίστοιχο με τα car play της apple. δυστυχώς επειδή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα, δεν μπορεί κανένας (ή καλύτερα δεν μπορώ εγώ) να αντλήσει πληροφορίες για το προγραμματισμό των εταιρειών σχετικά με το νέο σύστημα. η Nissan όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, ως μέλος της open automotive alliance έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει το android auto αλλά φυσικά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε και τον τρόπο που θα το κάνει.
ρωτάω λοιπόν τους πιο έμπειρους με τέτοιου είδους συστήματα τα εξής:
ας πούμε ότι αγοράζω τώρα μια έκδοση connect με το υπάρχον σύστημα της εταιρείας, πόσο πιθανόν είναι το υπάρχον σύστημα να αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίξει το android auto? με δεδομένο βέβαια ότι στο αυτοκίνητο υπάρχει ήδη η usb αλλά και χειριστήρια στο τιμόνι κτλ.
αν βρισκόσαστε στη θέση μου θα επιλέγατε να κρατήσετε τα 800 παραπάνω που στοιχίζει η connect έκδοση και όταν ανακοινώσει κάτι η nissan να το βάλετε αργότερα στο αυτοκίνητο? θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αυτό?
τέλος, σίγουρα θα υπάρξουν και υλοποιήσεις από άλλους κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων (δείτε τη σελίδα της ΟΑΑ για τα μέλη) το θέμα είναι πόσο καλά κάθονται στο αυτοκίνητο και αν υπάρχει περίπτωση με σύστημα τρίτου κατασκευαστή να δουλεύουν τα χειριστήρια στο τιμόνι.
http://www.openautoalliance.net
κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη
ευχαριστώ -
πολλά συστήματα της αγοράς κάθονται σωστά στην κονσόλα και υποστηρίζουν λειτουργίες στο τιμόνι.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το android auto θα σου πρότεινα να περιμένεις.Βέβαια το εργοστασιακό σύστημα μετά την αγορά αυτοκινήτου θα στοιχίσει πολύ περισσότερο.Εγώ περιμένω να παραλάβω πριν τα Χριστούγεννα την εκδοση acenta. -
Το connect δεν λέει παιδιά. Τσάμπα χρήματα. Κρατήστε τα για κάτι καλύτερο. Εννοείται προφανώς ότι όταν βγει κάτι νέο κάνεις δεν θα αναβαθμίζει παλιά συστήματα
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
πολλά συστήματα της αγοράς κάθονται σωστά στην κονσόλα και υποστηρίζουν λειτουργίες στο τιμόνι.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το android auto θα σου πρότεινα να περιμένεις.Βέβαια το εργοστασιακό σύστημα μετά την αγορά αυτοκινήτου θα στοιχίσει πολύ περισσότερο.Εγώ περιμένω να παραλάβω πριν τα Χριστούγεννα την εκδοση acenta.ναι το android auto με ενδιαφέρει πραγματικά. θεωρώ ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στα συστήματα τέτοιου είδους μέσα στο αυτοκίνητο. το ίδιο βέβαια και το car play για τους φίλους και κατόχους apple συσκευής.
το κακό είναι ότι δεν μπορώ να περιμένω πολύ με δεδομένο ότι η παράδοση του puslar αυτή τη στιγμή είναι στους 2-3 μήνες από την παραγγελία. η οικογένεια μεγαλώνει και τα περιθώρια στενεύουν.
και μένα το connect από μόνο του, όπως και κάθε άλλο 'κλειστό' σύστημα δεν μου λέει και πολλά. λίγο η ομορφιά και η λειτουργικότητα λόγω οθόνης αφής, γιατί όχι η πίσω κάμερα που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ο σημαντικότερος λόγος που θα το επέλεγα αυτή τη στιγμή είναι η ελπίδα να αναβαθμιστεί και να υποστηρίξει android auto. εξάλλου τεχνικά δεν είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό καθώς μπορεί να τρέχει παράλληλα με το σύστημα της κάθε εταιρείας.
αν έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση ή εταιρεία που μπορώ να κοιτάξω, φίλε alexandrine μην διστάσεις να την αναφέρεις.
με το καλό να το δεχτείς, ελπίζω να βγει σωστή η επιλογή μας.υγ. ξέρεις πόσο χρεώνεται το connect αν τοποθετηθεί αργότερα και όχι με την αγορά? θα ρωτήσω βέβαια και στην έκθεση αλλά για να έχω μια εικόνα από πριν.
-
Αυτή την στιγμή επειδή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το αυτοκίνητο δεν νομίζω να υπάρχει κάτι για pulsar εκτός και αν ταιριάζει κάτι από το qashqai.Συνήθως ότι βάζεις μετά είναι πολύ ακριβό.Πχ. στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα ένα
outlander του 2009 το σύστημα που έχε αν ήθελες να το βάλεις μετά είχε 7500 ευρώ.Απιστευτο;Εδώ βέβαια μιλάμε για Σαρακάκη αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι είναι πάγια πολιτική όλων των εταιριών να κοστολογούν ακριβά ότι μπαίνει εκ των υστέρων στο αυτοκίνητο.
Πήγε στους δύο-τρεις μήνες η παράδοση;Αν είναι έτσι φαίνεται ότι τα πρώτα 100 που περίμεναν τα πούλησαν ήδη. -
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Αυτή την στιγμή επειδή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το αυτοκίνητο δεν νομίζω να υπάρχει κάτι για pulsar εκτός και αν ταιριάζει κάτι από το qashqai.Συνήθως ότι βάζεις μετά είναι πολύ ακριβό.Πχ. στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα ένα
outlander του 2009 το σύστημα που έχε αν ήθελες να το βάλεις μετά είχε 7500 ευρώ.Απιστευτο;Εδώ βέβαια μιλάμε για Σαρακάκη αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι είναι πάγια πολιτική όλων των εταιριών να κοστολογούν ακριβά ότι μπαίνει εκ των υστέρων στο αυτοκίνητο.
Πήγε στους δύο-τρεις μήνες η παράδοση;Αν είναι έτσι φαίνεται ότι τα πρώτα 100 που περίμεναν τα πούλησαν ήδη.υπήρχαν κάποια διαθέσιμα αυτοκίνητα για acenta και acenta connect που κοίταζα εγώ (πάντα για το diesel) αλλά δε με κάλυπταν τα χρώματα. οπότε το δικό μου θα πήγαινε παραγγελία.
-
Το παρέλαβα παραμονή Χριστουγένων και έκανα ένα ταξιδάκι γύρω στα 800 χλμ.Εντυπώσεις καλές.
Οικονομικό, με ταχύτητες μέχρι 130 εθνική και 60-100 σε επαρχιακό δίκτυο είδα στο κατράν 4,5/100χλμ.Στο δρόμο πηγαίνει καλά αλλά όπως έχει αναφερθεί και στα test drive δεν σε προδιαθέτει για κάτι παραπάνω οδηγηκά.Πολύ άνετο στην οδήγηση ξεκούραστο και το μοτέρ δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.
Το μόνο μείον μέχρι στιγμής κάποια κακά κουμπώματα των πλαστικών μερών.Πχ ο προφυλακτήρας έχει κάποια διαφορά από το φτερό η ένα πλαστικό στην πίσω πόρτα που δεν έχει κουμπώσει καλά. -
Καλοταξιδο!
-
Καλησπέρα! Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο και το Pulsar είναι ένα από τα βασικά μοντέλα που παίζουν όποιος έχει κάποια εμπειρία ας μου πει
-
Ο χρήστης Reggy έγραψε:
Καλησπέρα! Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο και το Pulsar είναι ένα από τα βασικά μοντέλα που παίζουν όποιος έχει κάποια εμπειρία ας μου πειΙδιαίτερο αυτοκίνητο. Ένας φίλος έχει το τελευταίο μοντέλο 1,2 βενζίνη και έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πας στο 1,5 πετρέλαιο. Η μεσαία έκδοση ACENTA είναι value for money
-
Ο χρήστης Reggy έγραψε:
Καλησπέρα! Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο και το Pulsar είναι ένα από τα βασικά μοντέλα που παίζουν όποιος έχει κάποια εμπειρία ας μου πειΚαλό αμαξάκι το Pulsar αν και για να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα, μεταξύ ποιων είσαι;
-
Δες εδώ
Nissan Pulsar