-
Το Kona είναι υπερτιμημένο κατά τη γνώμη μου, και πολύ λίγο αμάξι για τα λεφτά που ζητάει. Από Κορέα x ceed ίσως.
-
@kostashagi said in MERCEDES-BENZ GLA:
GLA 180d του 2017 URBAN
Αν έβγαινε το Xceed στα 24 χιλιάδες ευρώ θα σου έλεγα και εγώ για το ΚΙΑ.
Αλλά εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές , το Gla του 2017 είναι Mercedάρα και μάλιστα αυτόματο και με κερασάκι στην τούρτα την πανοραμική οροφή και τα ωραία σπορ καθίσματα που έχει το Urban.
Όταν κυκλοφόρησε θυμάμαι που έλεγα πόσο αδιάφορο και μαρκετινγ προιόν είναι σε σχέση με την χαμηλή Α.
Τώρα σχεδόν 7 χρόνια μετά τα βλέπω στο δρόμο και στέκονται μια χαρά σχεδιαστικά , με το κύρος του αστεριού , και σίγουρα πολύ πολύ πιο ενδιαφέροντα και απο τα χαμηλά Α και απο τα ψευτο crossover του ανταγωνισμού.
Εχει η μαμημένη η Mercedes αυτό που ενώ αρχικά το βλέπεις συντηρητικό και αδιάφορο καταλήγει μετά απο χρόνια ως διαχρονικό και κυριλάτο. Εμπνέι ένα κύρος και σεβασμό.
Όπως τα golf ένα πράγμα στην κατηγορία τους.Και γενικά οι Γερμανοί είναι μανούλες στην αίσθηση που αποπνεουν στην ποιότητα και την συναρμογή του εσωτερικού τους , την ηχομόνώση , το κλείσιμο της πόρτας , τα γδαπ , γδουπ απο την ανάρτηση κλπ ακόμη και στις μικρές κατηγορίες.
Θα μπείς σε B SUV των 30+ χιλιάδων ευρώ και θα νομίζεις πως μπήκες σε τενεκε μετά το GLA.Ως προς τον κινητήρα και εμένα δεν μου αρέσει ο αναιμικός Dci της Renault , αλλά δεν μπορεί σε τόσα παμπολα μοντέλα που έχει μπεί να είναι όλοι οι οδηγοί του απογοητευμένοι.
Το γεγονός ότι είναι αυτόματο νομίζω κάνει την διαφορά λειαίνοντας θα έλεγα τα αρνητικά χαρακτηριστικά των μικρών ντιζελοματρακάδων.
Και απο την άλλη εν έτει 2024- σε λίγο- το πετρέλαιο ως καύσιμο στην ψωροκωσταινα μας είναι η απόλυτη διέξοδος μέχρι το 2035 και βλέπουμε με το αίσχος των τιμών καυσίμων στην πατρίδα μας.
Τα 24000€ με ένα γρήγορο search στο car δεν είναι κακή τιμή για το συγκεκριμένο , αν μπορείς να κόψεις και 1-1,5 χιλιάρικο θα ήταν τέλειο.
Αν ψάχνεις για καινούργιο αυτοκίνητο με παρόμοιους χώρους, αυτόματο και με αυτό τον εξοπλισμό δοκίμασε το και αν δεν σε καλύψει θα το πουλήσεις και πάλι στην ίδια περίπου τιμή σε 1-2 χρόνια λόγω diesel .
-
Το κέρδισες με την αξία σου! -
-
@arma13 said in MERCEDES-BENZ GLA:
@polistas said in MERCEDES-BENZ GLA:
Το κέρδισες με την αξία σου!Σε ευχαριστώ!!
Σε κάνω παράθεση για να σε δει.
-
Οσοι εχετε θεμα με τα κορεατικα καλα ειναι να μπειτε πρωτα μεσα στο αντιστοιχο μοντελο της εταιρειας και να το πατε μια βολτα.
Πχ gla με xceed
Φιλικα παντα.
24000 με 80000χλμ?Πολλα δεν ειναι?Αληθεια ρωταω γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το μοντελο. -
@georgemit said in MERCEDES-BENZ GLA:
Ναι γιατι το είχα άγχος και με είχε ποιασει φαγούρα.
-
@alex-mix said in MERCEDES-BENZ GLA:
Οσοι εχετε θεμα με τα κορεατικα καλα ειναι να μπειτε πρωτα μεσα στο αντιστοιχο μοντελο της εταιρειας και να το πατε μια βολτα.
Πχ gla με xceed
Φιλικα παντα.
24000 με 80000χλμ?Πολλα δεν ειναι?Αληθεια ρωταω γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το μοντελο.Φίλε μου δεν μπορεί να συγκριθεί η GLA με το XCeed οι διάφορες είναι μεγάλες όπως και η τιμή τους. Απευθύνονται σε διαφορετικά πορτοφόλια.
24.000€ θεωρείται νορμαλ η τιμή του.
-
Φίλε μου δεν μπορεί να συγκριθεί η GLA με το XCeed οι διάφορες είναι μεγάλες όπως και η τιμή τους. Απευθύνονται σε διαφορετικά πορτοφόλια.
24.000€ θεωρείται νορμαλ η τιμή του.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μεχρι να οδηγησω gla (το προηγουμενο)για να εχω ολοκληρωμενη αποψη.Οπως θα σου προτεινα (φιλικα χωρις ιχνος ειρωνειας) να κανεις και εσυ το ιδιο με xceed.
Συμφωνω στο διαφορετικα πορτοφολια. -
@georgemit said in MERCEDES-BENZ GLA:
Ναι γιατι το είχα άγχος και με είχε ποιασει φαγούρα.
Δε μιλάς κυριλάτα.
-
Το είδαμε κι αυτό. Σύγκριση ΚΙΑ Μερκ. Τι ακολουθεί μετά? Merc με ζασταβα?
-
Οπως θα σου προτεινα (φιλικα χωρις ιχνος ειρωνειας) να κανεις και εσυ το ιδιο με xceed.
Ειλικρινά χωρίς να θέλω να προσβάλω το Xceed (δεν κρίνω αν είναι καλό η κακό) μου είναι παντελώς αδιάφορο όπως και η μάρκα του.
-
Ειλικρινά χωρίς να θέλω να προσβάλω το Xceed (δεν κρίνω αν είναι καλό η κακό) μου είναι παντελώς αδιάφορο όπως και η μάρκα του.
Οχι δεν προσβαλεις .Ο καθενας το εχω πει εχει το γουστο του και την τσεπη του δεν μπορει κανεις μας να του κανει κουμαντο σε αυτα.Τιποτα να σαι καλα και οτι διαλεξεις καλοταξιδο.
-
Να είσαι καλά και εσυ να απολαμβάνεις το αυτοκίνητο σου και ότι άλλο σε ευχαριστεί.
-
Σαφώς και δε συγκρίνεται μια καινούρια μερσέντα με ένα καινούριο ΚΙΑ για τον απλούστατο λόγο ότι η μερσεντέ κάνει τα διπλά τουλάχιστον λεφτά.
Ένα καινούριο ΚΙΑ όμως σαφώς και συγκρίνεται με μια μερσεντέ 8ετίας.
Άλλος θέλει αυτοκίνητο κούτα και άκλαστο κάθισμα και άλλος σκόπευτρο στο καπώ.
Γούστα είναι αυτά. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις πάντα. Εγώ θα διάλεγα το καινούριο και όχι για να υπερασπιστώ τα ΚΙΑ, οποιοδήποτε κι αν ήταν αυτό. -
Εντωμεταξυ η προηγουμενη gla και η τωρινή μάλλον, είναι χειρότερο αυτοκίνητο από το xceed.Και είναι και κακάσχημη.
Αν μπούμε και στο θέμα αξιοπιστία μετά χάνετε η μπάλα. -
@kostis20 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Εντωμεταξυ η προηγουμενη gla και η τωρινή μάλλον, είναι χειρότερο αυτοκίνητο από το xceed.Και είναι και κακάσχημη.
Αν μπούμε και στο θέμα αξιοπιστία μετά χάνετε η μπάλα.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, το σίγουρο είναι ότι μια παλιά μερσεντές είναι παλιά και επειδή έχει το σήμα δεν σημαίνει ότι είναι ανώτερη και από όλα τα καινούργια, τα οποία μπορεί να είναι και 10 φορές καλύτερα. Εκτός αν είσαι τίποτα παππούδι του στυλ ‘Το μόνο αμάξι είναι το μερσεντές’…
-
@kostis20 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Αν μπούμε και στο θέμα αξιοπιστία μετά χάνετε η μπάλα.Μπαίνω στον 4ο χρόνο και δεν έχει κάνει Τσικ. Για λέγε για λέγε. Να δω τι με περιμένει δηλαδή. Παρεμπιπτόντως το αμάξι είναι τρένο. Μέσα κι έξω από την πόλη, ησυχία είτε πάω με 50 ή με 150. Προβλέψιμο, δε χάνει τις γραμμές του, απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου δίχως να γέρνει. Φρεναρει ως να είχε άγκυρες αν χρειαστεί. Δεν υποφέρει από πλευρικούς ανέμους. Έχει ολόκληρη ιστορία εξέλιξης από πίσω. Τέτοια που μόνο εταιρείες όπως η bmw και άλλα ιερά τέρατα της αυτοκίνησης μπορούν επίσης να υλοποιήσουν. Θέλει πολλά ψωμιά ακόμη η ΚΙΑ για να γίνει μερκ. Σόρρυ κιόλας.
-
Ο κουνιάδος έχει c200 2010 με 100κ χλμ και επιβεβαιώνω ότι όποτε μπαίνω μέσα δεν ακούγεται κιχ. Επίσης στα 140 150 ταξιδεύει πολύ άνετα.
Του το έχω αναφέρει ότι με εντυπωσιάζει σε αυτό το κομμάτι.
Μου απάντησε ότι αυτός ακούει διαφορά Τσικ τσακ αλλά μάλλον επειδή το έχει από καινούργιο μπορεί να διακρίνει τους θορύβους που έχουν προκύψει με τα χρόνια.
Εγώ ξαναλέω εντυπωσιάζομαι.Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά....
Με κίνηση μόνο σε εκτός πόλης διαδρομές του έχει βγάλει δύο φορές στα 4 και 9 χρόνια βολάν.
1200 βλάβη επί δύο.Και δυο άλλες φορές μου ανέφερε ότι κάτι δακρύζει κοντά στον εγκέφαλο και το αλλάξανε από 500 έκαστος.
Άλλη εμπειρία από Μερσεντές δεν έχω.
-
Παιδιά καλή καί αγία η προηγούμενη GLA για αυτό που είναι , το έγραψα άλλωστε παραπάνω, αλλά το Χceed του 2023 είναι σίγουρα καλύτερο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς.
Με την νέα GLA που πλέον έγινε SUV και όχι crossover δεν συγκρίνεται άμεσα το Xceed αν και δεν θα είναι και τεράστιες οι διαφορές σε αντίστοιχες εκδόσεις κινητήρων και κιβωτίου.
Η προηγούμενη και συγκεκριμένη GLA με σχετικά λίγα χλμ για πετρέλαιο , αυτόματο και εξοπλισμό που ανέφερε ο φίλος υποστηρίζω πως έχει νόημα αν καταφέρει να την πάρει στα 22.000 το πολύ 23.000 σε σύγκριση με κάποιο καινούριο που με βάση τις τιμές που ισχύουν στην αγορά δεν βρίσκει πετρέλαιο, αυτόματο και με πανοραμική οροφή.
MERCEDES-BENZ GLA