-
Δεν το ξέρω το καθισματακι, σίγουρα δεν είναι i-Size που προτείνω ανεπιφύλακτα.
Η παλιά regulation ECE R44.04 είναι 1995(!), η νέα, δηλαδή η i-Size (R129) είναι του 2013 (δηλαδή και αυτή πάλι παλιά είναι!). Ότι δεν είναι i-Size είναι R44/04. Εδώ και χρόνια λένε ότι θα απαγορευτούν πλήρως τα R44 (οκ πωλήσεις τους) και ακόμη δεν έχει συμβεί.
Η παλιά, όντως στους 9μηνες προτείνει το παιδί να είναι forward facing, δηλαδή να κοιτά στη φορά του αυτοκινήτου, το προτεινόμενο στα i-Size είναι (π.χ στη Σουηδία) τα 5-6 χρόνια, και υποχρεωτικά εκεί τα 4 χρόνια, κάτι το οποίο επιβεβαιώνω ότι γίνεται άνετα.
Η γνώμη μου είναι Sirona/Vaya (τα προτείνω γιατί είναι αρκετά καλά σε ασφάλεια/ποιότητα/design/χαρακτηριστικά ενώ υπάρχουν ακριβότερες μάρκες) από 0-18 κιλά και αποδεδειγμένα rear facing μέχρι τα 4 (πάει με το ύψος του παιδιού, αν είναι στις φυσιολογικές καμπύλες του άνετα φθάνει 4-5 χρονών έτσι) και αργότερα, ένα επίσης καλό (εδώ υπάρχουν λιγότερες i-Size επιλογές, επειδή ο σχεδιασμός δεν έχει μεγάλη διαφορά με πριν, πάλι βέβαια κοιτάμε για κορυφαία επιλογή, με φθηνότερο όριο τα 200€ περίπου, και προτεινόμενο γύρω στα 250-300€) της κατηγορίας 15-36κιλα.
Τα καθισματακια 0-36 γενικά προσπαθούν να κάνουν τα πάντα σε ένα, και συνήθως αυτό δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Δηλαδή με 700-800€ συνολικά, από 0-12 ετών με 2 καθισματακια i-Size έχεις κάνει μία αρκετά καλή επιλογή ασφαλείας για το παιδί σου (γενικά μιλώ, όχι συγκεκριμένα).
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες και η χαμηλή τιμή ως το απόλυτο κριτήριο δεν είναι ενδεδειγμένη λύση. Επίσης να επισημάνουμε πως πλέον οι κατηγορίες ταξινομούνται πλέον με βάση το ύψος του παιδιού και όχι τα κιλά...
-
Ναι, έπρεπε να το αναφέρω, το i-Size πλέον μετράει το ύψος, συνιστάται σαν πιο ενδεδειγμένος τρόπος επιλογής, γι' αυτό και είναι σχετικά τα χρόνια που αναφέρω (π.χ 4-5ετη για την 1η κατηγορία 0-18). Ένα παιδάκι αρκετά πάνω από τους 'φυσιολογικούς' δείκτες ανάπτυξής του, μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο και στα 3 χρόνια, αλλά σίγουρα μιλάμε για ελάχιστες/ιδιαίτερες περιπτώσεις.
Τα 1α i-Size που είχαμε πάρει ήταν 550€, τα ίδια τώρα έχουν πέσει γύρω στα 400-450€, οπότε πάλι καλά! Πολύ σημαντική η πλευρική στήριξη που στο παλιότερο πρότυπο δεν έπαιζε κανέναν ρόλο στη μέτρηση (από τότε βέβαια κορυφαία μοντέλα ήταν και rear facing για πολλά χρόνια, ΚΑΙ είχαν πλευρική προστασία), τώρα μετριούνται κανονικά.
Καλό δείγμα είναι οι μετρήσεις από Σουηδία και φυσικά από τον ADAC. Ένα καθισματακι που παίρνει κοντά στο 2, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από ένα άλλο στα 3. Παίζουν και μικροδιαφορές, καθώς και αν έχουν χημικά ή όχι στα υφάσματα και τέτοια..
-
Καταρχήν εύχομαι να είστε όλοι καλά
Καθώς πρόκειται να γίνω μπαμπάς σε λίγους μήνες για πρώτη φορά, είπα να αρχίσω να οργανώνομαι σιγά-σιγά. Ψάχνοντας λοιπόν για παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου σε διάφορα καταστήματα, έχασα τη μπάλα με το πόσες επιλογές υπάρχουν και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας, σχετικά με τα κριτήρια επιλογής κυρίως, αλλά αν έχετε και προσωπική εμπειρία από κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο, ακόμα καλύτερα.
-Διαλέγεις 0-13 ή 0-18 για αρχή και μετά πας για το επόμενο ή αξίζει να πάρεις εξαρχής ένα 0-36 kg?
-Υπάρχουν κάποια στάνταρτ πρότυπα ασφαλείας που δεν έχουν όλα τα παιδικά καθίσματα?
-Κάποια δυνατότητα που έχει ή είχε το καθισματάκι σας και σας βόλεψε και το θεωρείτε must?
-
Καταρχάς , με ένα πόνο και με το καλό να έρθει το παιδί.
Εγώ ξεκίνησα με το κλασσικό αυγό chicco που ξεκουμπώνει και είτε το κουβαλάς στο σπίτι χωρίς να βγάλεις το παιδί είτε το κουμπώνεις στο ανάλογο καροτσάκι , να σου πώ ότι παρότι είναι χρήσιμο θεωρώ το σετ πεταμένα λεφτά γιατί το παιδί δεν θα χωράει μετά από λίγο , οπότε αρκέσου μόνο στο κάθισμα και όχι σε όλο το σετ και αυτό ισχύει για όλα τα 0-8 ή 0-13 γιατί στα κιλά θα είναι οκ αλλά στο ύψος δεν θα κάνει.
Λογικά κοιτάς για i-size πρότυπα που είναι η καινούρια μόδα.
Το 0-36 δεν θα είναι τόσο ασφαλές για το νεογέννητο και όχι τόσο βολικό για το πιο μεγάλο παιδί , οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρεις αβγό και μετά παιρνεις ενα για τις 2 επόμενε ηλικίες !
Basic features είναι να βγαίνουν εύκολα τα υφάσματα και οι μαξιλάρες για μπουγάδα.
-
Δεν είναι μόδα! Είναι Ευρωπαϊκό πρότυπο! Και μάλιστα του 2013..
https://www.kidscom.gr/categories/26809/ti-einai-to-i-size-/
Πάρε ένα καλό 0-18, το αυγό είναι τελείως άχρηστο και θα το κρατήσεις ελάχιστα, και ειδικά μία περίοδο που δεν θα βγαίνει το παιδί και τόσο πολύ έξω με αυτοκίνητο. Εμείς το αυγό το μετανιώσαμε πάντως. Το Sirona είναι πολύ καλό, και μοιάζει με αυγό επίσης!
Μετά το 0-18 (περίπου 1.10μ σε ύψος στο i-Size) θα πας σε ένα καλό, το οποίο θα είναι και το τελευταίο (είναι φθηνότερα συνήθως από την κατηγορία 0-18,).
Μάρκες καλές είναι Cybex (GB, είναι ολόιδια)/Joie (τρομερό value for money) από αυτές τις εταιρείες έχω αγοράσει, αλλά και Bitax/Besafe/Axkid και 2-3 άλλες είναι κορυφαίες.
-
Εμένα με βόλεψε το αυγό με ζώνη ασφαλειασ για τον πρώτο χρόνο αλλά όντως η χρήση ήταν ελάχιστη. Τώρα έχω το cybex που είναι isofix χωρίς βάση και περιστρεφόμενο. Το περιστρεφόμενο κάνει μεγάλη διαφορά για να το βάζεις εύκολα, κοιτάει την πόρτα και γίνεται πανεύκολα.
-
Τώρα έχω το cybex που είναι isofix χωρίς βάση και περιστρεφόμενο. Το περιστρεφόμενο κάνει μεγάλη διαφορά για να το βάζεις εύκολα, κοιτάει την πόρτα και γίνεται πανεύκολα.
Τα καλύτερα καθίσματα!! Στο 3ο είμαι (και τελευταίο).
-
Ο-18kg και i-size (βασικά το i-size πάει με ύψος, αλλά οκ)!!!
νομίζω ότι η λύση 0-18 και μετά 15-36 σε i-size πρότυπο, είναι η πιο ολοκληρωμένη και συνολικά ασφαλής λύση χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις ιδιαίτερα σε ασφάλεια αλλά ούτε σε άνεση.
Μάρκες υπάρχουν αρκετές, και ΜΗΝ κοιτάξεις κάτι σε επίπεδο μάρκας.
Πήγαινε με το αμάξι σε κάποιο μαγαζί και κούμπωσε το κάθισμα πάνω, δες ποιο κουμπώνει καλύτερα (χωρίς να χάνονται θέσεις ανάκλησης κλπ) και αποφάσισε!!!
Με το καλό να έρθει το μωράκι!!! (αυτό το με ένα πόνο είναι μέγιστο ΨΕΜΑ, δεν ισχύει με τίποτα)
-
Σωστός, τα i-size είναι με ύψος, γι' αυτό είπα ότι τα 0-18 είναι περίπου μέχρι 1.10μ ύψος. Απλά στα μαγαζιά και τις μηχανές αναζήτησης ακόμη τα έχουν με βάρος.
0-18 και 15-36 σε i-size όπως είπε, και είναι κομπλέ.
-
Με το καλό να έρθει το μωράκι!!! (αυτό το με ένα πόνο είναι μέγιστο ΨΕΜΑ, δεν ισχύει με τίποτα)
Καταρχάς καλώς τον, κατά δεύτερον ήμουν μέσα και στα δύο οπότε... Ψέμα αλλά οκ το λέω μπας και πιάσει σε καμιά.
-
Παιδικό κάθισμα 0-36 isofix , 360 μοιρών - Ποιό προτείνετε?
Τιμή απο 250 μέχρι 350 max budget
Φεύγουμε απο το αυγό ,αφου πλέον ειμαστε 16 μηνών και πρέπει να πάμε σε νέο κάθισμα .
Μου ειπαν όχι για αυτά που κοιτάνε μπροστα για διάφορους κινδύνους (παρότι μου είχαν πάρει δώρο για τη βάφτιση) οπότε προτιμάω να πάμε σε κάτι 0-36 ,γιατι ειδα οτι τα 9- 36 δεν γυρνανε ανάποδα παρα μονο στα πλάγια η μπροστά,ενω εμείς θελουμε να ειναι 360 μοιρών.
-
Εμείς έχουμε το maxi Cosi 360.
Μας βόλεψε πάρα πολύ -
Τι είναι μύθος και τι όχι εσύ αποφασίζεις.
Τα πόδια του παιδιού από ένα ύψος και πάνω θα πατάνε συνέχεια στην πλάτη του καθίσματος.
Δεν θα έχουν πολύ χώρο και σε περίπτωση πρόσκρουσης ίσως συμπιεστουν πολύ πάνω στην πλάτη του καθίσματος.
Στα καθίσματα που κοιτούν πίσω τα παιδιά ζαλιζονται πολύ ευκολότερα και η ρουκέτα προς τα πίσω πονάει πολύ -
Εγώ στα δικά μου μόλις φτασανε τους 15 μήνες περίπου τα γύρισα μπροστά και τους πήρα καθίσματα της cybex με την ασπίδα. Την οποία την γουσταρανε και πολύ.
Τώρα τι θα βάλεις είναι δικό σου θέμα...απλά πρόσεξα πόσο τους άρεσε που βλέπανε μπροστά μετά.
Σίγουρα μπαίνεις ADAC στα τεστ των καθισμάτων να πάρεις το ασφαλέστερο (όσο μπορείς). -
@chrisk6 said in Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ:
Εγώ στα δικά μου μόλις φτασανε τους 15 μήνες περίπου τα γύρισα μπροστά και τους πήρα καθίσματα της cybex με την ασπίδα. Την οποία την γουσταρανε και πολύ.
Τώρα τι θα βάλεις είναι δικό σου θέμα...απλά πρόσεξα πόσο τους άρεσε που βλέπανε μπροστά μετά.
Σίγουρα μπαίνεις ADAC στα τεστ των καθισμάτων να πάρεις το ασφαλέστερο (όσο μπορείς).Το θέμα είναι πως σου λένε ολοι απο 9 κιλά η 15 μήνες να αλλάξεις κάθισμα ,αλλα το θέμα ειναι πως αν δεις τα καθισματα που ειναι μπροστά είτε κρεμάει το κεφάλι είτε λένε πως η σπονδυλική στηλη δεν ειναι τοσο δυνατη ακομα. Εψαξα ADAC ,περισσότερο μπερδευτηκα
Για αυτο και ρωτάω για 0-36 kg, 360 μοιρών καθισματα.
-
@petranpireotis said in Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ:
Σίγουρα μπαίνεις ADAC στα τεστ των καθισμάτων να πάρεις το ασφαλέστερο (όσο μπορείς).Το θέμα είναι πως σου λένε ολοι απο 9 κιλά η 15 μήνες να αλλάξεις κάθισμα ,αλλα το θέμα ειναι πως αν δεις τα καθισματα που ειναι μπροστά είτε κρεμάει το κεφάλι είτε λένε πως η σπονδυλική στηλη δεν ειναι τοσο δυνατη ακομα. Εψαξα ADAC ,περισσότερο μπερδευτηκα
Εμείς το είχαμε να κοιτάει προς τα πίσω μέχρι 1.5 έτους περίπου, έπειτα δεν χωρούσαν τα πόδια της, οπότε το γυρίσαμε να κοιτά μπροστά. Μην ανησυχείς για κεφάλι και σπονδυλική στήλη, είναι μελετημένο, κάθεται με κλίση προς τα πίσω, όχι εντελώς κάθετα.
-
Εμένα από 9 μηνών αν ήταν σε κάθισμα ανάποδα σηκώνονταν και ήθελε να δει μπροστά.
Οπότε πήρα κάθισμα να κοιτάζει μόνο μπροστά και ησύχασα.Μέσα σε όλα τα κριτήρια, όταν πας να το δεις από κοντά, κούνα το λίγο. Κάποια κουδουνίζουν στις ανωμαλίες του δρόμου και μερικοί το καταλαβαίνουν όταν είναι ήδη αργά.
-
Σίγουρα δεν έχει θέμα η σπονδυλική στήλη και έχει τη δύναμη να κρατάει το κεφαλάκι του στους 15 μήνες.
Προφανώς το να το έχεις όσο μπορείς ανάποδα είναι το βέλτιστο αλλά δεν σημαίνει πως θα έχει θέμα αν μπει κανονικά.
Όλα τα καθίσματα έχουν μια κλίση.
Στα δικά μου τα cybex τα τραβούσα και τα έβαζα σε ανάκληση που ήταν για ύπνο θεωρητικά σε ταξίδι και καθοντουσαν λίγο ακόμα πιο πίσω.
Έως 4 ετών ανάποδα έχει αρκετά.
Δεν ξέρω αν όλα είναι 360.
Απλά μετά τα 4 θα πάρεις και άλλο κάθισμα.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ