-
Άκου λοιπόν γιατί το φυσικό αέριο έχει χαμηλό συντελεστή ΕΦΚ :
Έστω ότι το κράτος έχει προϋπολογίσει έσοδα 2δις από τον ΕΦΚ. Έστω χονδρικά ότι αυτή την στιγμή κυκλοφορούν στη χώρα μας 6 εκατομμύρια βενζινοκίνητα οχήματα, 1 εκατομμύριο πετρελαιοκίνητα, 300.000 υγραεριοκίνητα και 2000 φυσικού αερίου. Αν αυξηθεί ο ΕΦΚ φυσικού αερίου στα επίπεδα της βενζίνης, το κέρδος είναι τόσο αμελητέο που είναι παντελώς ανάξιο λόγου. Αντιθέτως η ζημιά θα είναι βαρύτατη και πολλαπλάσια αφού :Πρώτον Θα εξαϋλώσει την ήδη υποτονική πώληση οχημάτων Cng
και δεύτερο και το κυριότερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναμένεται να επιβαρύνει πρόσθετα τη βιομηχανία αλλά και την ηλεκτροπαραγωγή. Η ΔΕΗ αλλά και ανεξάρτητοι παραγωγοί ρεύματος με μονάδες φυσικού αερίου καταναλώνουν το 65% του συγκεκριμένου καυσίμου.
Tα επιχειρήματά σου είναι έωλα, σου απάντησε ήδη ο Σούπερ.Γιατί προσαρτάς την τιμή του φ.α. βιομηχανίας ή οικιακής χρήσης με αυτό του φ.α. που καίνε τα ιχ? Είναι το ίδιο, αλλά μπορεί να φορολογηθεί διαφορετικά, είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, γίνεται ήδη σε σωρεία ενεργειακών προιόντων και καυσίμων.
Πχ. άλλους φόρους έχει το βιομηχανικό ρεύμα, και άλλους το οικιακό, παρόλο που αυτός που το παράγει (μέχρι πρότινος μονοπώλιο, η ΔΕΗ), ή αυτός που έχει το δίκτυο και τη συντήρησή του και ρυθμίζει την παραγωγή (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕ) είναι οι ίδιοι ακριβώς. Π.χ. συνέχεια, άλλους φόρους έχει το στρατιωτικό πετρέλαιο F-54, άλλους το θέρμανσης και άλλους το κίνησης, παρόλο που κατά βάση είναι όλα τα ίδια και με 10 ppm θείο όλα τους. Π.χ. συνέχεια, άλλους φόρους έχει το LPG κίνησης, άλλο το βιομηχανίας και άλλο το θέρμανσης παρόλο που είναι ένα και το αυτό σαν καύσιμα.
Ενέργεια είναι όλα αυτά που είπα, KWh που λένε και στο χωριό μου. Αλλά το καθένα έχει άλλο κανάλι διανομής και χρήσης και άλλη δασμολόγηση εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
Γιατί να μην μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το φ.α. κίνησης? Και εν πάσει περιπτώσει ας μην γίνει αυτό, ας συνεχίσει να απολαμβάνει δασμούς-χάδι. Ας γίνει κάτι για τα υπόλοιπα καύσιμα. Επέλεξε π.χ. την κουρτίνα Νο1 από τις 3 που έδειξα, και ρίξε τους φόρους της βενζίνης και των λοιπών καυσίμων για να ξαλαφρώσεις το πόπολο, γιατί το προσπερνάς αυτό με χαρακτηριστική μυωπία? Βάλε από αύριο τη λιανική στην αμόλυβδη στα 90 λεπτά το λίτρο και μην πειράζεις καν το φ.α. κίνησης, είναι πανεύκολο.
Αλλά τότε είναι που θα βγει κάποιος (που μπορεί να είναι και κάτοχος ενός ιχ TGI ή ενός Natural Power) και θα φωνάξει : 'τι λε ρε dstou? Και ποιός θα πληρώσει τότε τη σύνταξη της φουκαριάρας της μάνας μου? Εγώ?'Μην το ψάχνετε, μην εκτείθεστε, απλώς απολαύστε το ως κάτοχοι ιχ φ.α. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Το ξέρετε, όλοι το ξέρουν.Δεν είναι δικαολογία ότι μιλάμε για 10-100-1000 χρήστες, άρα έχει μηδαμινή επίδραση στα δημόσια έσοδα. Είναι ΤΕΡΜΑ λάθος έτσι όπως γίνεται.+_
ΥΓ. Την Παρασκευή ξαναμπαίνω στον αδηφάγο η/υ.
-
htΝέο SEAT IBIZA CNG
Φυσικό Αέριο, φυσικά στη SEAT Μακρής
& ΔΩΡΟ το πακέτο Style Plus 3.Τώρα το νέο SEAT Ibiza 1.0tgi 90hp CNG (φυσικό αέριο) είναι ετοιμοπαράδοτο στην SEAT Μακρής! Κάντε το δικό σας με 3,9% επιτόκιο & δώρο το πακέτο Style Plus 3.
Ελάτε στη SEAT Makris & επωφεληθείτε!Θέλετε περισσότερα; Κινητοποιηθείτε.
Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.Διαβάστε όλο το άρθρο > https://bit.ly/2Lbuiza
Δείτε το newsletter > https://bit.ly/2NjcIvUSEAT Makris | Σχέση Εμπιστοσύνης!
Λεωφ. Κηφισίας 292, 15232 Χαλάνδρι
Τ. 2106832526 // info@a-makris.gr#seat #seatibiza #cng #seatmakris #seat_makris #amakris
#sxesiempistosinis #startmoving -
Αν η βενζίνη είχε 0,90-1€ ολοι θα μασταν οκ. Τώρα ο καθένας κοιτα να βρει το πιο φθηνό καύσιμο. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν κρατα μια σταθερή πολιτική στους φόρους. Αυτοί που αγοραζουν νέο cng είναι άμεσα θιγομενοι απο οποιαδήποτε αλλαγή στη φορολογία. Αυτοί που ΔΕΝ πληρώνουν σήμερα τελη κυκλοφορίας αγορασαν υπο αυτό το καθεστώς, ενω εγώ πληρωνω άσχετα αν χρησιμοποιώ τους δρόμους περισσότερο ή λιγότερο. Δεν μπορώ ωστόσο να υποστηριξω κατοπιν εορτής να τους βαλουν να πληρώσουν.
Σε ενα κράτος μπ@@ρδελο ο καθένας κοιτά να γλυτώσει. Το κράτος αυτό θέλει να του βγουν τα νούμερα αγνοώντας το κοινωνικό αντίκτυπο. Ουσιαστικά προσαρμοζομαστε στον κρατικο παραλογισμο ούτως ώστε εν τέλει να κλεψουμε ο ένας τον άλλον αφού ο λογαριασμός πρέπει να βγει. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γιατί να μην μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το φ.α. κίνησης? Και εν πάσει περιπτώσει ας μην γίνει αυτό, ας συνεχίσει να απολαμβάνει δασμούς-χάδι. Ας γίνει κάτι για τα υπόλοιπα καύσιμα. Επέλεξε π.χ. την κουρτίνα Νο1 από τις 3 που έδειξα, και ρίξε τους φόρους της βενζίνης και των λοιπών καυσίμων για να ξαλαφρώσεις το πόπολο, γιατί το προσπερνάς αυτό με χαρακτηριστική μυωπία? Βάλε από αύριο τη λιανική στην αμόλυβδη στα 90 λεπτά το λίτρο και μην πειράζεις καν το φ.α. κίνησης, είναι πανεύκολο.
Αλλά τότε είναι που θα βγει κάποιος (που μπορεί να είναι και κάτοχος ενός ιχ TGI ή ενός Natural Power) και θα φωνάξει : 'τι λε ρε dstou? Και ποιός θα πληρώσει τότε τη σύνταξη της φουκαριάρας της μάνας μου? Εγώ?'Μην το ψάχνετε, μην εκτείθεστε, απλώς απολαύστε το ως κάτοχοι ιχ φ.α. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Το ξέρετε, όλοι το ξέρουν.Δεν είναι δικαολογία ότι μιλάμε για 10-100-1000 χρήστες, άρα έχει μηδαμινή επίδραση στα δημόσια έσοδα. Είναι ΤΕΡΜΑ λάθος έτσι όπως γίνεται.+_
Μα αυτό ήθελα ακριβώς να καταδείξω, ξεκινώντας από το παράδειγμα του ρεύματος και την μελλοντική του χρήση για κίνηση οχημάτων. Το ύψος επιβολής ΕΦΚ για κάθε κατηγορία είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης και επιλογής.
Για καύσιμα όπως η βενζίνη αλλά και το πετρέλαιο, σαφώς και διαλέγω τη κουρτίνα ένα γιατί είναι υπέρμετρα βαριά η φορολόγησή τους έως και αισχρή θα έλεγα.
Σε καμία περίπτωση (και ούτε καν ως υποψία) δεν έγραψα και ούτε βέβαια υπονόησα πως καλώς έχει η τιμή πώλησής τους, άλλωστε την άποψή μου όσον αφορά γενικά τη φορολόγηση στη χώρα μας την έχω ήδη εκφράσει στον Κώστα από τα Χανιά (σελίδα 58) όπου γράφω επί λέξη:
«Η δίκαιη κατανομή των διαφόρων βαρών ποτέ στη νεώτερη ελληνική ιστορία δεν υπήρξε αυτό που χαρακτήριζε την χώρα μας. »Οι αδικίες είναι πολλές αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί απόψεις σαν αυτή που εξέφρασες, την βαριά φορολόγηση δηλαδή του Cng μόνο και μόνο για να ικανοποιηθείς ηθικά ως βενζινοκίνητος.
Άλλο να διεκδικείς το δίκιο σου ζητώντας - απαιτώντας μία λογική φορολόγηση για εσένα κι άλλο να επιθυμείς να επιβληθεί και στον άλλο ο ίδιος παραλογισμός.
Άντε αυτοί που καίμε τώρα πετρέλαιο θέρμανσης να ξεσηκωθούμε να επιβληθεί ΕΦΚ και στο πέλλετ ή τα καυσόξυλα. Άντε αυτοί που πίνουν αλκοολούχα ποτά να ξεσηκωθούν εναντίων αυτών που πίνουν καφέ γιατί έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΕΦΚ. Γιατί όχι;
Τέλος, όσον αφορά το ποιός θα πληρώνει την σύνταξη της μητέρας ενός κατόχου ιχ TGI ή ενός Natural Power μην ξύνεις πληγές γιατί μπορώ να είμαι καταιγιστικός παραθέτωντας στοιχεία και νούμερα που δεν θα φτάσει όλο το καλοκαίρι για να τα εκθέσω. Πάντως σίγουρα όχι η εύκολη λύση, αυτός δηλαδή ο πολίτης που πασχίζει καθημερινά για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.
Καλό καλοκαίρι να έχουμε και πάλι, μπήκα μόνο και μόνο για να απαντήσω από σεβασμό στη συζήτηση.
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα γράψω μόνο αν χρειαστεί κάποιος τη βοήθειά μου σε κάτι που γνωρίζω και μπορώ να βοηθήσω.ΥΓ: @W202 AMG
Συμφωνώ απολύτως, έχεις πολύ δίκιο! -
Ασκηση εργασίας.
Ας υποθέσουμε πώς κάποια στιγμή παύουν να υπάρχουν πρατήρια φυσικού αερίου. Γνωρίζει κανείς, ή μήπως έχει διαβάσει κάπου, έαν τα αυτοκίνητα με εργοστασιακό φα μπορούν να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα ? Χωρίς πιθανά προβλήματα λόγω άμεσου ψεκασμού ή λόγω μη ύπαρξης υδραυλικών βαλβίδων ?
Ευχαριστώ. -
https://epirusgate.blogspot.com/2019/06 ... 00_27.html
-
Η διαίρεση βγαίνει 2,56 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
-
Με τι ταχύτητα;;; Αν είναι να γίνονται κινητά εμπόδια για να κάνετε οικονομία, καλύτερα να καίει.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Οι καλοπροαίρετοι θα εντυπωσιαστούν από το κόστος κίνησης. Οι κακοπροαίρετοι θα προδικάσουν ότι ο κάτοχος σερνόταν. Είναι απίστευτο το κόμπλεξ που βγάζει σε πολλούς το φυσικό αέριο. Λογικό, όταν σε κάνει να νιώθεις τόσο κορόιδο με αυτά που πληρώνεις.
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα! Επιτέλους πια! -
Το κινητά εμπόδια που λες, φυσικά συγκρούεται με τα όρια ταχύτητας.
Κινητά εμπόδια είναι ταχύτητες 20-30χλμ. που δεν νομίζω να χρησιμοποιεί κάποιος.
Αλλά να πηγαίνεις με 70χλμ. και να ζορίζεται κάποιος πως πας αργά, επειδή επιλέγουν όλοι να πηγαίνουν με 120 σε δρόμο με όριο 80, δεν σε κάνει εμπόδιο.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Με τι ταχύτητα;;; Αν είναι να γίνονται κινητά εμπόδια για να κάνετε οικονομία, καλύτερα να καίει.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Με το GOLF που κινούμαι στην εθνική δεν με έχουν περάσει και πολλοί. 120-140 km/h και θα έλεγα ότι αυτοί με τις βενζίνες είναι τα κινητά εμπόδια. Να ξέρεις ότι ακριβώς επειδή είναι πολύ φθηνό δεν μας λέει και κάτι να το πατήσουμε.
Η κατανάλωση μου δεν ξεπερνά στην εθνική τα 4,5kg/100km (3,74€/100km max) με διζωνικό κλιματισμό στο φουλ όταν περνάω δίπλα από τα πετρέλαια με τα ανοιχτά παράθυρα...
Είναι απλά μαθηματικά.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο κάτοχος του Arona λέει ότι το στρώνει. Ως εκ τούτου, λογικά θα οδηγεί φυλαγμένα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος στο καινούριο του αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως καυσίμου.
Τα υπόλοιπα σχόλια (ότι σέρνεται, ότι είναι κινητό εμπόδιο, ότι καλύτερα να καίει) είναι αβάσιμα συμπεράσματα που δείχνουν μόνο εμπάθεια και ζήλια. Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο όσων πληρώνουν ακριβά τη μετακίνησή τους, όχι. Αντίστοιχη εμπάθεια έχω συναντήσει και στο ΦουΜπού στην ομάδα του φυσικού αερίου προς τα ηλεκτροκίνητα. Κάτι του στιλ 'εμείς οι γ@μ@τοι που έχουμε πιάσει τον ... από τα ..., άσε μας με τα κουρέλια τα ηλεκτρικά, σε 20 χρόνια (κι αν) μπορεί να πλησιάσουν τα CNG'.Δυστυχώς οι κομπλεξικές νοοτροπίες απαντώνται παντού.
-
το octavia cng πατάει με ευκολία τα 180, χωρίς να ζορίζεται ή να τρίζει το αμάξι
όσο για τα μεγάλα ταξίδια μου, το πηγαίνω με 120 - 130, για λόγους ασφαλείας και μόνο
-
Καλα αν φταναμε εν ετη 2019 στα 180 χλμ να ετριζε ενα μεγαλο αυτοκινητο, να το κλεισουμε το forum ρε παιδια
-
Το σχόλιο μάλλον απαντά στο 'κινητό εμπόδιο', ότι πηγαίνει αβίαστα με 180.
-
Η απορία μου (γιατί για απορία πρόκειται) για την ταχύτητα, βγαίνει από γεγονότα.
Η seat ανακοινώνει μέση κατανάλωση 3,5kg/100km με τιμή 0.8€/kg βγαίνει 2,8€/100κμ (δεν ξέρω πόσο έχει, αν έχει λιγότερο, άντε 0,78 βγαίνει 2,73€/100km).
Με ανηφόρες, φορτωμένος, αεροδυναμική crossover, 1200kg βάρος το αμάξι μόνο, air condition, συν το ότι το μοτέρ δεν έχει στρωθεί ακόμα, 2,56€/100km και νορμάλ ταχύτητες ???
Μακάρι!!! αλλά δεν νομίζω dimsabas (πόσο μάλλον 180χλμ/ώρα και στρώσιμο άρα φυλαγμένα).
Αυτό το πράγμα με τα κινητά εμπόδια (ανεξαρτήτως καυσίμου) είναι τραγικό, πόσο μάλλον με cng, diesel και ηλεκτρικά που είναι οικονομικά στο κόστος κίνησης. Αυτό λέω.Δυστυχώς όμως τα cng και τα ηλεκτρικά δεν βολεύουν τους πάντες.
Aν αναπτυχθεί το δίκτυο, έρθουν και άλλα μοντέλα από κατασκευαστές εκτός VAG, θα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική.
Μέχρι τότε βολεύει λίγους και αυτοί οι λίγοι είναι τυχεροί.το octavia cng στην μέχρι τώρα εκδοσή, με τον 1.4tgi είχε κανονικό ρεζερβουάρ βενζίνης (το καινούριο με τον 1.5, δεν ξέρω, αλήθεια τι ρεζερβουάρ βενζίνης έχει?) πράγμα που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε περιοχές που δεν έχει πρατήρια (όπως τα polo, ibiza, arona).
Φαντάσου να πας διακοπές σε χωριό της ορεινής Ελλάδας με ένα πρατήριο βενζίνης σε ακτίνα 30χλμ, οι μόνες διαδρομές που μπορείς να κάνεις είναι βενζινάδικο, χωριό, βενζινάδικο. -
Το φυσικό αέριο κοστίζει 0,834 ευρώ.
Το παλικάρι προφανώς οδηγεί πολύ ήπια, όπως κάναμε όλοι μας στο στρώσιμο καιπετύχαμε καταναλώσεις που δεν ξαναείδαμε. Ακόμα κι έτσι, το '2,56 ευρώ στα 100' είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό, ούτε 50άρι παπί. Πόσο θα είναι η κανονική του κατανάλωση; Θα μάθουμε όταν στρώσει κι αρχίσει να το οδηγεί πιο επιθετικά. Κι αυτός και τόσοι ακόμα που παρέλαβαν μες στον Ιούνιο κι ακόμα στρώνουν. 3; 3,5 ευρώ; 4; Μέχρι 4 θεωρώ.Όλα τα νέα CNG του Βαγκ έχουν λιγότερο από 15 λίτρα βενζίνης, έτσι είναι ο κανονισμός. Νομίζω 14 έχει η Octavia, από 9 τα Ibiza, Polo, Arona. Δε θυμάμαι το Leon.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Καλα αν φταναμε εν ετη 2019 στα 180 χλμ να ετριζε ενα μεγαλο αυτοκινητο, να το κλεισουμε το forum ρε παιδιαΕδώ τα μισά ηλεκτρικά έχουν - θα έχουν κόφτη στα 140km/h και είναι το μέλλον...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όλα τα νέα CNG του Βαγκ έχουν λιγότερο από 15 λίτρα βενζίνης, έτσι είναι ο κανονισμός. Νομίζω 14 έχει η Octavia, από 9 τα Ibiza, Polo, Arona. Δε θυμάμαι το Leon.
To Leon 1.5 TGI έχει 17,7kg (επίσημα χαρακτηριστικά) χωρητικότητα δεξαμενών φ.α. και 11,8 λίτρα βενζίνης (αντί 9 λίτρα των Arona,Ibiza). Όμως,η αυτονομία βενζίνης σε χλμ. παραμένει το ίδιο σχεδόν με τα μικρά 'αδέλφια' του,λόγω λίγο μεγαλύτερης κατανάλωσης.
Επίσης,οι δεξαμενές φ.α. στο Leon είναι 2 από συνθετικό υλικό και μία μεταλλική,σε αντίθεση με τα άλλα δύο Seat που και οι τρεις είναι μεταλλικές.Υ.Γ. 11,8 lt βενζίνης έχει κι η Octavia.
-
To Ibiza εχει 40 λιτρα βενζινη αν δεν κανω λαθος...
Αεριοκίνηση , CNG vehicles