-
Σε όλη τη χώρα,όπου και να κοιτάξεις επικρατεί μια μπαχαλοποίηση που τόσο αρέσει στους ντεμέκ αριστερούς.....φυσικά ο μεγάλος νταουλιέρης δουλεύει για τον Κούλη αλλά και αυτός μάλλον είναι λίγος. Ίσως είναι εφικτή μια αυτοδυναμία του και αυτό μπορεί να είναι ευχή και κατάρα....θα πρέπει να σπάσει πολλά αυγά και αν δεν το κάνει,δεν θα έχει καμία δικαιολογία.
-
Έκανα το λάθος να ακούσω τον αρχικαραγκιόζη που κάνει τον πρωθυπουργό και τέτοιο διχαστικό,ειρωνικό,προσβλητικό λόγο δεν έχω ξανακούσει. Μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση....έλεγε για τις απειλές που δέχονται λόγω της Μακεδονίας και ξέχασε φυσικά ότι το άλλο αρχικοπρόσκυλο που κάνει τον υπουργό έχει κάνει πολλάκις το ίδιο. Ένας λόγος προσβολή στην κοινή λογική...και εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτός δηλώνει υπερήφανος που ψήφισε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου....πόσο πιο χαμηλά ρε φούστη μου αυτή η χώρα.....
-
αν μη τι αλλο, η καθαροτερη θεσις
https://www.reader.gr/news/politiki/koy ... -valkanionγατος νοτ ε φαν μπατ αναγνωριζει τον πλεον δομημενο λογο στο μέιντ μπάι cheaprus κωλοχανιο
μακαρι και ο κουλης να ητο τοσον ξεκαθαρος και μεστοςΑρΕς
κρίου, πολλες κεφαλες εχει κρεμασει ο τσιπ στο τζακι απο πανω - τελευταια του χονδρου αυνανα, η επομενη ομως θα ειναι π@@τσ@ και ουχι πανω απο το τζακι -
To έγραψα και στο κάπιταλ, το μεταφέρω με κόπυ πάστε :
Βάστα Τσίπρα εύχεται κάτω από τα μουστάκια του ο Μητσοτάκης. Λίγο ακόμη και θα περάσει και τις Πρέσπες, οπότε θα γλιτώσει αυτός το σχετικό πρέσσινγκ από τους φίλους και σύμμαχους αμερικάνους. Ο νοών νοείτο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θεωρώ δύσκολο να πέσει η Κυβέρνηση, όλο και κάποιοι θα βρεθούν από Ποτάμι-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν. -
Ολο το παιχνίδι πλέον είναι αν θα πιάσει τους 151 η συμφωνία των Πρεσπών . Και βέβαια θεωρητικά θα δούμε ποιοί από τους Παπακώστα , Κουντουρά , Κόκκαλη , Ζουράρι θα ψηφίσουν τις Πρέσπες . Και θα παίξει και ρόλο το μέγεθος του συλλαλητηρίου της Κυριακής . Οι του Ποταμιού που θα ψηφίσουν την συμφωνία πόσοι θα είναι ? Ο Κουβέλης λέει ότι με 150 θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα .
Από την άλλη ο Τσίπρας έχει όλη την Δύση με το μέρος του και προφανώς αν περάσει την συμφωνία θα έχει αβάντες για τις εκλογές από αυτούς στην οικονομία .
Μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσα ως πιθανό αποτέλεσμα την αντιστροφή του 2015 . ΝΔ στο 36 , Σύριζα στο 27 .
Τώρα δεν ξέρω . Θεωρώ ότι η θα πάμε σε έντονο δικομματισμό με την ΝΔ στο 42 και τον Τσίπρα στο 32 , ή θα έχουμε συντριβή του Τσίπρα στην Βόρεια Ελλάδα οπότε θα πάει κάτω από 25 % .Εκτός αν περάσει με 151 η συμφωνία και οι ξένοι ρίξουν τα σπρέντ , μας βγάλουν στις αγορές , έχει και τα νομοσχέδια και μας πάει τον Μάιο σε εκλογές με πρόσφατα τα οικονομικά μέτρα .
Αν μας πάει Οκτώβριο , τότε θα βλέπει μπροστά του συντριβή και θα λέει , ας πάρουμε τα υπουργικά φράγκα μέχρι το τέλος .
Οπότε το συλλαλητήριο θα παίξει μεγάλο ρόλο , για την ψήφο των 4 που απαιτούνται , αφού Παπαχριστόπουλος και Δανέλλης είναι δεδομένοι .
-
Εγώ ξέρω και βλέπω ότι ο Τσίπρας κατάφερε να ενισχύσει την άποψη που έχουν πολλοί κάτοικοι που ζούνε από την Λάρισα και πάνω ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι που ζούνε στην Ελλάδα. Μέχρι και εγώ έχω πέσει θύμα αυτής της διαμάχης τότε που κάποιοι Θεσσαλονικείς με έριξαν με το αυτοκίνητο σε χαντάκι όταν πήγαινα Χαλκιδική.
Οι βόρειοι και οι νότιοι.
Οι νότιοι που κάνουν κουμάντο σε όλα, αδιαφορούν για τους βόρειους και τα θέλω τους και τους έχουν γραμμένους στα @απάρια τους.
Και οι βόρειοι πολίτες που μια ζωή πρέπει να λένε ΝΑΙ στους νότιους, στα καπρίτσια τους και στις αποφάσεις που παίρνουν.
Υπήρχε που υπήρχε μία 'αψιμαχία' μεταξύ βορείων και νοτίων, ήρθε και η συμφωνία σαν τσουνάμι και τα έκανε μπάχαλο εντελώς.
Αν αυτό δεν φανεί στις εκλογές, ε τότε κάτι δεν πάει καλά στη χώρα.
Και όπως έλεγα και παλιότερα, ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης γιατί δεν ακουμπά άλλες προβληματικές περιοχές π.χ. Κρήτη;;;;;;;;;;
Πάντα τα θύματα πρέπει να αναζητούνται σε περιοχές που δεν έχουν μάθει να αντιδρούν βίαια.
-
Εχουμε μία εξέλιξη σημαντική που ίσως προμηνύει διάφορα σε πολιτικό επίπεδο .
Η Φώφη άφησε ελεύθερους τους βουλευτές του νέου ΑΦΜ κλεφτοπασοκ να ψηφίσουν για τις Πρέσπες .Μάλλον νοιώθουν άσχημα στην τανάλια των δύο μεγάλων κομμάτων και ο φόβος του
-
Όπως άκουσα σήμερα το πρωί, έχω όντως κι εγώ μια περιέργεια να δω ποιος από αυτούς
που υποστηρίζουν την συμφωνία (και ειδικά τους ΑΝΕΛίτες) και μιλήσει θα αποκαλέσει
στην συζήτηση της Βουλής τους γείτονες Μακεδόνες (όπως πηγάζει από την συμφωνία και όχι
'ΒορειοΜακεδόνες' όπως υποκριτικά αναφέρουν για να παρακάμψουν τον σκοπελο) και τους δικούς
μας 'Μακεδόνες' (σε εισαγωγικά πλέον) ως 'Έλληνες κατοίκους της Βορείου Ελλάδας'. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Οι νότιοι που κάνουν κουμάντο σε όλα, αδιαφορούν για τους βόρειους και τα θέλω τους και τους έχουν γραμμένους στα @απάρια τους.*'Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν μία σειρά συγκρούσεων μεταξύ κυρίως ελληνικών και βουλγαρικών ένοπλων σωμάτων που διεξήχθη από το 1904 ως το 1908 στην περιοχή της Μακεδονίας (τότε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) με σκοπό τον εθνικό προσεταιρισμό των κατοίκων της περιοχής, ιδίως των σλαβόφωνων Χριστιανών...
...Το 1893 ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η οργάνωση Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΕΟ) με επίσημο σκοπό το συντονισμό των προσπαθειών των χριστιανικών πληθυσμών της Μακεδονίας για την απελευθέρωσή τους από τον οθωμανικό ζυγό...Στην πραγματικότητα ήταν μία βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση με μυστική ατζέντα τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας...
...Κατόπιν δραματικών εκκλήσεων του μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού, ο οποίος είχε αρχίσει ήδη να οργανώνει τοπικά τμήματα αυτοάμυνας σε Καστοριά και Φλώρινα, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μακεδονικό Κομιτάτο υπό τον δημοσιογράφο Δημήτριο Καλαποθάκη...Ακολούθησαν κάποιες αποστολές ελληνικών ένοπλων σωμάτων (κατά κύριο λόγο Κρητών και Μανιατών εθελοντών) στη Μακεδονία...
...οι εθελοντές και συνεπακόλουθα τα τμήματα πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά μετά την πανελλήνια συγκίνηση που προκάλεσε ο θάνατος του Παύλου Μελά...Έτσι στα μακεδονικά βουνά παρουσιάστηκαν Έλληνες αγωνιστές **απ' όλα τα μέρη της τότε Ελλάδας **για την υπεράσπιση του ελληνικού μακεδονικού πληθυσμού...
Η επικράτηση των ελληνικών αντάρτικων σωμάτων δεν επέφερε ως άμεσο κέρδος τη Μακεδονία... εμπόδισε όμως να χαθούν οι περιοχές που αποτέλεσαν αργότερα την ελληνική Μακεδονία...Η χαμένη αυτοπεποίθηση των Ελλήνων αξιωματικών από τον πόλεμο του 1897 ανακτήθηκε.'
*
Έτσι τα λέει η wikipedia και είναι σωστά αρα μάλλον ενδιαφέρθηκαν τουλάχιστον στο παρελθόν οι Νότιοι. -
Αναφέρομαι στην σύγχρονη εποχή. Από την μεταπολίτευση και μετά.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Όπως άκουσα σήμερα το πρωί, έχω όντως κι εγώ μια περιέργεια να δω ποιος από αυτούς
που υποστηρίζουν την συμφωνία (και ειδικά τους ΑΝΕΛίτες) και μιλήσει θα αποκαλέσει
στην συζήτηση της Βουλής τους γείτονες Μακεδόνες (όπως πηγάζει από την συμφωνία και όχι
'ΒορειοΜακεδόνες' όπως υποκριτικά αναφέρουν για να παρακάμψουν τον σκοπελο) και τους δικούς
μας 'Μακεδόνες' (σε εισαγωγικά πλέον) ως 'Έλληνες κατοίκους της Βορείου Ελλάδας'.Πάντως χθες ο Αλέξης είχε το θάρρος και αποκάλεσε πλέον την χώρα ως Βόρεια Μακεδονία.
Κατά τα άλλα τι να πει κανείς για τον συγκεκριμένο τύπο. Επιεικώς απαράδεκτος. Μόνο με τις αναφορές σε πατεράδες και πεθαμένους δείχνει πόσο άθλιος και κακός άνθρωπος είναι. Κούλης Στολίγκας και Αρτέμης Μάτσας ταυτόχρονα ο τύπος.
-
Σχολιον για την συγκεντρωσις των εκπαιδευτικων κατω απο αρθρον αναλογον
'Άρης Β, Αριστερός και Αντιφασίστας
πριν 44 λεπτά
Tα ΚΝΑΤ στην υπηρεσία του Κούλη...Πόσο πιο χαμηλά αυτό το ΚΚΕ;'το τιμημα οσων εδωκαν τοτες, το 2015, ψηφο στην 'αριστερα' και μετα περιθωριο 'αριστερης' κυβερνητικοτητας, αντι αγωνα εναντια στους καλπικους, τουλαχιστον οι αλλοι ειναι εγνωσμενοι οχτροι και ουχι δαναοι
-
Η Φώφη έκανε κωλοτούμπα . Δεν θέλει να έχουν σχέση με τις Πρέσπες...
To ποτάμι είναι σε αναβρασμό , άντε να δούμε τι θα μείνει... -
Επειδή διαβάζω (εδώ μέσα) συχνά/πυκνά ότι ο Μητσοτάκης είναι 'λίγος' καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αναφερθεί πως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Πως θα τον θέλατε τον συγκεκριμένο;
Τον θέλετε ακροδεξιό;
Να μην κρατάει ισορροπίες;
Να διαλύσει την ΝΔ με διαγραφές, απομάκρυνση, τσακωμούς κλπ...;
Να είναι κεντρώος;
Να είναι φιλελεύθερος;
Να δηλώσει νεοφιλελεύθερος;
Να είναι ακραία προοδευτικός;
Να αλλάξει επίθετο;
Να υποκύψει στους αριστερούς και στους Συριζαίους;
Να μην κυνηγήσει την εκλογική νίκη;Σε τι τελικά θα πρέπει να εστιάσει;
Όλα μαζί και ταυτόχρονα πάντως δεν γίνονται. -
Σαφέστερο στις θέσεις του ίσως...αν και στην εποχή της κωλοτούμπας, μάλλον πολλά ζητάμε.
-
Οικονομικά φιλελεύθερο και κοινωνικά συντηρητικό . Οπως είναι και η πλειοψηφία του λαού .
-
Η πλειοψηφία του λαού άλλο είναι και δόξα τω θεώ όσο το πάει έτσι η ΝΔουλα τόσο θα σπάει το κεφαλάκι της επάνω στο 'σιδηρούν παραπέτασμα του Σταλινομαδουρισμου'...
Όσο για τον Κούλη, τον θέλουμε...Κούλη, έτσι απλά. Να ξεφτιλιζεται κάθε φορά στη Βουλή, να γουστάρουμε...
-
Πως θα τον θέλατε τον συγκεκριμένο;
Τον θέλετε ακροδεξιό;
Να μην κρατάει ισορροπίες;
Να διαλύσει την ΝΔ με διαγραφές, απομάκρυνση, τσακωμούς κλπ...;
Να είναι κεντρώος;
Να είναι φιλελεύθερος;
Να είναι ακραία προοδευτικός;
Να αλλάξει επίθετο;
Να υποκύψει στους αριστερούς και στους Συριζαίους;
Να μην κυνηγήσει την εκλογική νίκη;Βασικά όπως το έθεσες και ο ίδιος, ακόμη και στον περιορισμένο χώρο αυτού του νήματος οι απόψεις διίστανται. Όσο ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει και πάει να πιάσει από παντού, τόσο δεν γίνεται πιστευτός. Το κατα πόσο τελικά βγαίνει κερδισμένος γιατί ψαρεύει σε μεγαλύτερη λίμνη, θα φανεί. Όπως απέδειξαν οι νυν, αλλάζοντας το τι αντιπροσωπεύεις βγαίνεις και κυβέρνηση, αν ξέρεις να το παίξεις σωστά, και ας είχες το 3%.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επειδή διαβάζω (εδώ μέσα) συχνά/πυκνά ότι ο Μητσοτάκης είναι 'λίγος' καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αναφερθεί πως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Πως θα τον θέλατε τον συγκεκριμένο;
Τον θέλετε ακροδεξιό;
Να είναι κεντρώος;
Να είναι φιλελεύθερος;
Να είναι ακραία προοδευτικός;Σε τι τελικά θα πρέπει να εστιάσει;
Όλα μαζί και ταυτόχρονα πάντως δεν γίνονται.Έλα μου όμως που προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό το τελευταίο (άντε με εξαίρεση αυτό το «ακραία» στο «προοδευτικός»)...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ