-
Αν σταματήσω να τις κυνηγώ κέρδισε η ανομία.
Παντως αν καλείς επωνύμως αργά ή γρήγορα θα έρθουν.
Για το θέμα παιδείας και συμπεριφορών τι να πω; πραγματικά άγρια η κατάσταση και επακόλουθο της γενικότερης κατάστασης. -
Στέφανε αν σε εξοργίζω... εγώ τι πρέπει να πω που όταν ανέφερα πως οι κάτοικοι της γειτονιας (δικής σου πλέον γιατί εγώ έφυγα) πρέπει να κινούνται και με συλλογικές δράσεις να διατυπώνουν την αντίθεση τους στις ανομίες (πολλές εκ των οποίων είναι αποτελέσματα κυβερνητικών πολιτικών) βιάστηκες να μου κρεμάσεις την ταμπέλα ότι σαπορτάρω τον Πατούλη; Τώρα λίγες σελίδες μετά γράφεις ότι έγραφα εγώ πιο πριν και μου βάζεις την ταμπέλα του αντιδραστικού. Να θέλεις να εξοργίζεσαι μαζί μου είναι πλεονασμός.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν σταματήσω να τις κυνηγώ κέρδισε η ανομία.
Παντως αν καλείς επωνύμως αργά ή γρήγορα θα έρθουν.
Για το θέμα παιδείας και συμπεριφορών τι να πω; πραγματικά άγρια η κατάσταση και επακόλουθο της γενικότερης κατάστασης.Το θέμα όμως είναι να ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου δεν χρειάζεται να καταγγέλλει ο καθένας επώνυμα κάτι για να γίνει η δουλειά του όπως ορίζουν οι νόμοι! Προσωπικά δεν μπορώ να κυνηγάω τους βλάκες που δεν έχουν παιδεία, γιατί πλέον κινδυνεύει το σπίτι μου (και ίσως και εγώ ο ίδιος). Σε καταγγελία για παράνομη στάθμευση επάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το την πόρτα του σπιτιού που μένω, δέχθηκαμε βανδαλισμό με κόκκινη μπογιά επειδή ήρθε η δημοτική αστυνομία και έκοψε κλήσεις σε όλα τα παρκαρισμένα που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου.
Τι να λέμε για επώνυμες καταγγελίες κλπ όταν η αστυνομία δεν πράττει τα αυτονόητα και το καθεστώς ανομίας με το πέρασμα των χρόνων έχει γιγαντωθεί;
Όταν η πλειοψηφία δεν έχει τη σωστή παιδεία, θα επικρατήσει μπάχαλο. Όσες επώνυμες καταγγελίες και να γίνουν...
-
Να πω μια ιστορία που έχει πλέον κλείσει 20ετία και έχει παραγραφεί....
Τότε λοιπόν η πασοκίλα σιδερένιου-κινέζου , έβγαλε μια εντολή . Είχαν βγάλει παλιότερα ένα ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών που έπρεπε να μαζέψει ο ιδιοκτήτης τιμολόγια των εργασιών που θα έκανε στην οικοδομή του . Το βασικό θέμα ήταν να πιάνουν τους ιδιώτες που ήθελαν να αποφύγουν το φπα και όχι τους επαγγελματίες που έτσι και αλλιώς είχαν λογιστικές παρακολουθήσεις . Το ποσό που έβαλαν σαν ελάχιστο κόστος ήταν περίπου το μισό των πραγματικών αλλά το έκαναν με τέτοιο τρόπο που έπρεπε ο επιβλέπων μηχανικός να κάνει κάποιους υπολογισμούς και πίνακες , μετά να τα δει λογιστής και άλλα τέτοια χαρωπά , αντί να πουν το αυτονόητο . Εχεις παραπάνω από το ελάχιστο συνολικά ? Είσαι εντάξει .
Οχι όμως έπρεπε να βγούν φραγκάκια . Ετσι είπαν ότι δεν θα έπαιρνες ρεύμα αν δεν γινόταν έλεγχος από την εφορία για τα τιμολόγια .
Στην εφορία βέβαια έβαλαν ένα υπάλληλο ΜΟΝΟ να ελέγχει με αποτέλεσμα σε 1-2 εβδομάδες να γίνουν στοίβα οι φάκελλοι .
Και εκεί άρχισε το παραμυθάκι .... Σημερινά λεφτά 1000άρικο το διαμέρισμα γρηγορόσημο....Αλλιώς τα σπίτια τελειωμένα και ο κόσμος να μην μπορεί να μπει μέσα .
Κράτησε 2-3 χρονάκια αυτή η διαδικασία μέχρι που το σούσουρο έγινε τεράστιο και τότε εἰπαν θα υπόκεινται σε μελλοντικό έλεγχο , δηλαδή στο χρονοντούλαπο....
Αυτό ήταν το κράτος μας και εν πολλοίς είναι ακόμα και απέναντι σε αυτό μας κατηγορεί ο φίλος ότι είμαστε συνυπεύθυνοι ....
Πάντως το 81 , τότε που οι γνωστοί 9 στους 10 ψήφιζαν ή ανέχονταν τον Ανδρέα , εγώ ψήφισα ΚΟΔΗΣΟ και τον ευπατρίδη Γιάγκο Πεσματζόγλου....
Μανία που έχω να μην είμαι ποτέ σε αυτούς τους 9 βρε παιδί μου....
-
Το κράτος αυτό που που σου φαίνεται τόσο αποκρουστικό, εκείνες τις καλές
ημέρες όριζε ότι από τις αμοιβές των μηχανικών για μελέτες (τρέχα γύρευε τι όριζε
ο καθείς σαν μελέτη), φορολογούνταν σε ένα εύρος 65-35(!)%. Δηλαδή έπαιρνε ο μηχανικός
ως αμοιβή για 'μελέτες' 10000, δήλωνε νόμιμα maximum τις 6500, από αυτά αφαιρούσε
έξοδα κοκ και φορολογούνταν για τα υπόλοιπα. 3500 minimum στην παντελόνα, 'νομίμως μαύρα'.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους φόρους που έχω πληρώσει μόνο για 15 χρόνια έγγαμου βίου
και συγκρίνοντας με φίλους μηχανικούς, εύκολα έχω καταλήξει στο συμπερασμα ότι η όποια
περιουσία αυτοί έχουν και εγώ δεν έχω δεν οφείλεται στην 'επιτυχία' τους αλλά στους
φόρους που εγώ πλήρωνα και αυτοί όχι. Μην παραπονιέσαι λοιπόν. Μια χαρά σε προστάτευε
το κράτος. Κατά την λογική σου βέβαια αυτό ήταν 'νόμιμη άμυνα κατά των μαντέληδων' και
όχι ξεδιάντροπο κλέψιμο του διπλανού σου. Πάμε σε δημόσιο σχολείο ή πανεπιστήμιο,
κυκλοφορούμε καθημερινά σε δημόσιους δρόμους, πάμε την γιαγιά σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά
δεν πληρώνουμε μία γιατί 'αμυνόμεθα έναντι των μαντέληδων'. Βέβαια στο δημόσιο νοσοκομείο
ο γιατρός ζητάει φακελάκι (αμυνόμενος μάλλον και αυτός έναντι του Μαντέλη). Ε, ας πάμε την γιαγιά
στο 'Υγεία', αφού θα μας κοστίσει φτηνότερα και όχι στο δημόσιο που το πληρώνουν τα
υπόλοιπα κορόιδα.Γενικώς το 'κράτος' για το οποίο παραπονιόμαστε όλοι, ήταν μια συρραφή από τεμαχικές
συμφωνίες με διάφορες συντεχνίες όπου ο καθείς είχε πάρει και από κάτι. Ο ΔΥ ασυλία
στην ρεμούλα, ο μηχανικός την φοροαπαλλαγή, ο δικηγόρος και ο δημοσιογράφος 'αμοιβές
υπέρ τρίτων' για τα ταμεία τους (και από αυτό είχε το ΤΣΜΕΔΕ), ο αυτοκινητιστής το
'κλειστό επάγγελμα', ο ΕΕ δικαίωμα στην φοροδιαφυγή (πολύ θα ήθελα να ξέρω πως ένας
υδραυλικός για 12000 ευρώ φοροδιαφυγή έπρεπε να έχει τζίρο ...150000 ευρώ) κ.λ.π.
Αν αρχίσουμε να γράφουμε, δεν μας φτάνουν 10 σελίδες. Ελάχιστες άλλωστε από αυτές
τις συμφωνίες κατόρθωσε να τερματίσει η κακή τρόικα.
Ο μόνος που δεν είχε τέτοια συμφωνία ήταν ο ταλαίπωρος μισθωτός του Ιδ. Τομέα.
Ο οποίος οφελήθηκε μόνο έμμεσα από την γενική ρευστότητα που επικρατούσε. -
ΣΥμφωνω με παραπανω. Ο μονος που φαινεται να είναι αμετοχος στο φαγοποτι είναι καποιος ιδιωτικος υπάλληλος που παντοντε ηταν σε μισθο και ποτε δεν πηρε μαυρα (γιατι παιζουν και αυτά στον ιδιωτικο τομεα). Βεβαια αυτό που εχω παρατηρησει είναι και πολλες δουλειες στον ιδιωτικο τομεα εχουν χαλαροτητα και περιορισμένα ωραρια που αντισταθμιζουν τους σχετικα χαμηλους μισθους. Αλλα και παλι εταιρειες που προσεφεραν αυτό το περιβαλλον και δουλειες στον ιδιωτικο τομεα αποδειχτηκαν κρατικοδίαιτες ή εκλεβαν το κρατος (τους αλλους) με μαυρα και φοροδιαφυγες ή μπηκαν στο χρηματιστηριο και μηδενισαν τις μετοχες κλπ.
-
Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμαθείας έλεγαν οι παλαιοί και είχαν απόλυτο δίκιο...
Το παράδειγμα σου βρίθει άγνοιας και κακεντρέχειας και θα πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια .
Οι ΜΣΚΚ υπήρχαν εκείνη την εποχή ΓΙΑ ΟΛΑ τα επαγγέλματα και μάλιστα ακόμα και σήμερα σε περίπτωση ελέγχου συγκρίνονται με αυτούς τα καθαρά κέρδη που έχουν δηλωθεί .
Οι ΜΣΚΚ ήταν διαφορετικοί ανά κατηγορία και αυτοί ήταν ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ που έπρεπε τουλάχιστον να δηλώσεις .
Στο ποσόν της νομίμου μελέτης υπήρχαν πάντοτε εκπτώσεις που στις μεγάλες δουλειές πολυκατοικίες έφταναν το 50 % , ενώ στις ιδιωτικές το 20-30 % . Μιλάω μόνο για τα αρχιτεκτονικά .
Δηλαδή στα 1000 € το πραγματικό σου εισόδημα ήταν από 500-800 € . Ο ΜΣΚΚ ήταν 38 % , δηλαδή το 38 % ήταν καθαρό κέρδος . Για να δηλώσεις όμως θα έπρεπε να είχες έξοδα με παραστατικά τουλάχιστον το 80 % του υπόλοιπου 62 % . Δηλαδή στο 1000 έπρεπε να είχες 496 € έξοδα για να δηλώσεις 380 κέρδος . Αν δεν τα είχες , γιατί ας πούμε δεν είχες ενοίκιο ή γιατί τα έξοδα που σου επέτρεπε ήταν ενοίκιο , ασφάλιση , προγράμματα , γραφική ύλη και μηχανήματα και όχι αμάξια και βενζίνες που σου άφηνε υπό προυποθέσεις ΜΟΝΟ το 3 % του τζίρου , δηλαδή στο 1000 , 30 € τότε αύξανες τον συντελεστή από το 38 % στο 45,6 . Δηλαδή στο 1000 των νομίμων δήλωνες καθαρά κέρδη 456 . Τι είχες πάρει ? Οπως είπαμε από 500 μέχρι 800 και βέβαια πάντα είχες κάποια έξοδα που κατέβαζαν αυτό το ποσό σε αυτό που δήλωνες , ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκεί κοντά .
Ξέρεις γιατί ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχεις πληρώσει περισσότερο φόρο ? Γιατί ξεχνάς (?) , η δεν θέλεις να πεις γιατί θα καταρρεύσει το αστείο παράδειγμα σου , ότι οι μηχανικοί πλήρωναν ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ 10 % , πέραν της όποιας προκαταβολής του 55 % είχες με την φορολογική δήλωση τον επόμενο χρόνο .
Ετσι λοιπόν για τα 380 ή τα 456 είχες δώσει ήδη 100 € φόρο δηλαδή από 22-26,5 % σε μια εποχή που είχε 12000 € αφορολόγητο ...
Αρα πρώτα μάθε και μετά μίλα ...
Τα ποσοστά ΜΣΚΚ δεν ήταν ίδια σε όλους αλλά ανάλογα με το είδος εργασίας και του εργοδότη .
Δηλαδή αν δούλευες σε εταιρεία με μπλοκάκι τα ποσοστά φορολογητέου καθαρού κέρδους ήταν 60 % αν είχες 32 % έξοδα , ή 72 % αν είχες λιγότερα έξοδα .
Σε όσους έκαναν στατικά ήταν πολύ μικρότερα , γιατί αυτοί έπρεπε κάθε λίγα χρόνια να αναβαθμίζουν τα προγράμματα τους που ήταν και είναι ακριβά , το ίδιο και οι τοπογράφοι που έχουν και ανάγκη ακριβών μηχανημάτων .
Να μιλήσουμε και για τον ταλαίπωρο μισθωτό του ιδιωτικού τομέα ? Αν μιλάμε για χαμηλόμισθο , χαμηλών προσόντων να το συζητήσουμε . Αλλιώς ξέρω και αμάξια τζάμπα και μπόνους και άλλα δωράκια , τα περισσότερα παντελώς αφορολόγητα . Αλλωστε τώρα έγινε χαμός με τα αμάξια που , σωστά , τα φορολόγησαν .
Για υπολόγισε το κόστος που είχε ένας μηχανικός που έπρεπε να πάει στην πρωινή εργάσιμη ώρα του σε γιαπιά , πολεοδομίες , εφορίες , ικα , τράπεζες , τσμεδε και αλλού και έπρεπε να έχει ένα αυτοκίνητο και να του βάζει την βενζινούλα του ....
Παρ΄ όλα αυτά , τίποτα από τα παραπάνω δεν συγκρίνεται με την ρεμούλα του δημοσίου και τις μίζες .
Ενας που η δουλειά του στο δημόσιο είχε επαφές με εφοπλιστές , έλεγε 'εγώ τα παίρνω από τους εφοπλιστές , όχι από τον φτωχό λαό' ...
-
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά είμαι μηχανικός. Όχι αρχιτέκτονας ή πολ μηχ. αλλά με καθεστώς ιδ. υπαλλήλου. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά τι γράφω και το τι δήλωναν συγγενείς και φίλοι. Και το παράδειγμά μου δεν έχει να κάνει με 'κακεντρέχεια' γιατί ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Έχει να κάνει όμως με την αέναη κλάψα των υπόλοιπων, τα 'δεν ήξερα' κ.λ.π. ειδικά από κάστες όπως το συνάφι μου που ήταν (λόγω και της στενής τους σχέσης δια πολλών αντιπροσώπων της στην βουλή) από τις λιγότερο αδικημένες (να το πω κομψά...).
Όπως πάμε, θα βγει και κανένας συμβολαιογράφος που αμοίβονταν για τις μεταβιβάσεις που έκανε με ...ποσοστό επί της αντιμεικενικής(!) και θα μας παραπονιέται για τον Μαντέλη.
Και για να μην λέμε λόγια στον αέρα. Το σύστημα ήταν τέτοιο που 1000-2000 δεν ξέρω πόσοι,
φάγανε πολλά. Για να βγάλουμε όμως τον σκασμό, ταίσανε τα υπόλοιπα 9900000 με πολύ λιγότερα
ανά κεφάλι μεν, αλλά όχι σε σύνολο. Όταν ακούω τέτοιες φιλοσοφίες είναι σαν να λέμε ότι
η Ελλάδα το 2008 ήταν μια χώρα με πένητες κατοίκους και μια πάμπλουτη ελίτ. Λάθος. Η
πάμπλουτη ελίτ υπήρχε αλλά επίσης είμασταν και περίπου στο 35 στο GDP per capita όταν
όλοι οι υπόλοιποι δείκτες έδειχναν ότι θα έπρεπε να είμαστε 15+ θέσεις παρακάτω. -
Να κανουμε ενα διαχωρισμό?
Ο συνάδελφος δεν μιλαει για ΜΣΚΚ, μιλαει για εκεινο τον αυθαίρετο συντελεστη που εφαρμοζαν καποιοι μηχανικοι οταν δηλωναν κερδη, καπου 26% ή 60% αν θυμαμαι καλά, για τα τιμολογια που αφορουσαν μελετες. Ισχυε για πολ μηχ, αρχ μηχ, ηλεκ μηχ, μηχ μηχ, χημ μηχ, ΑΛΛΑ οχι για η/υ μηχ...
και οκ, ειχε μια αιτια τοτε σε καποιες κατηγοριες μηχανικων που ασχολιουντουσαν με κατασκευες αλλα οχι π.χ. για τους ηλ. μηχ κλπ... Η αιτια ηταν οτι δεν υπηρχε ουσιαστικα διπλογραφικο στις κατασκευες, απο κρατικη αδυναμια να το υποστηριξει.
Ο μσκκ βεβαιως ισχυει και σημερον: αν π.χ. η ΕΠΕ μου παει για ελεγχο, πρεπει σωνει και καλα να δηλωσει εκ των υστερων κερδη, τοσα ωστε να ερθουν στον μσκκ που προβλεπεται ή το χειροτερο ΔΕΝ προβλεπεται οπως στη παραγωγη λογισμικού που υπαρχει το εντελως αυθαιρετο 33% ως μο απο παροχη υπηρεσιας. Και το κερασακι, ακομη και αν δηλωνεις πανω απο τον μσκκ, παλι θα πληρωσεις 'λογιστικες διαφορες'.
Κατιι σαν τα αντικειμενικα κριτηρια του συχωρεμενου, που πληρωνες εφορια με βαση τα τετραγωνικα (!) της επιχειρησης...Επι της ουσιας...
Παγωμενε, εχεις σχεδον δικαιο: πολλοι έφαγαν ή οφεληθηκαν απο καταστασεις, λιγο ή πολύ. Ειδικα οι πασοκοι καθε χρωματος.
Ομως υπαρχουν και οι καποιοι ελαχιστοι που δεν... Αντιθετα τον ηπιαν. Κυριως απο τον αθεμιτο ανταγωνισμο. Ειτε σαν επιχειρηματιες, είτε σαν ιδιωτες. Παντα υπηρχε ο πρασινομπλεκοκκινος πασοκος που χωνοταν. Ειτε στον δημοσιο, ειτε στον ιδιωτικο τομέα.
και αυτη ειναι η καταρα που εφερε ο ξεφτυλλισμενος αρχιπασοκος: διεβρωσε καθε ηθικη αντισταση.
και το χειροτερον του tseaprus ειναι αυτο ακριβως: υλοποιεί τον αυτόν πασοκισμό, απλά αναστροφα: κοβει λιγοτερα απο τους πασοκους και τιμωρει τους επιμελεις.
Οσο δια τον λαόν...
Ομιλούμε δια λαόν που ετράφηκε πνευματικώς από τον πασόκον κον κωστοπουλον, τον κον λαμπράκη, τον κο μπομπολα... Με υπερτατο ονειρο τη βολτα στη παραλιακη, με μερκεντοάουντομπεμπε, με γκομενες, με τα λεφτα της λαμογιας.
Ομιλουμε δηλαδή δια το πληθος ηλιθιων, πνευματικώς ικανων μονον να καταναλωνουν τηγανητες πατατες και μετά να τις χεζουν...
Μονο ας ελπισουμε η νεα γενια να ειναι καλυτερη... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ομιλούμε δια λαόν που ετράφηκε πνευματικώς από τον πασόκον κον κωστοπουλον, τον κον λαμπράκη, τον κο μπομπολα... Με υπερτατο ονειρο τη βολτα στη παραλιακη, με μερκεντοάουντομπεμπε, με γκομενες, με τα λεφτα της λαμογιας.
Ομιλουμε δηλαδή δια το πληθος ηλιθιων, πνευματικώς ικανων μονον να καταναλωνουν τηγανητες πατατες και μετά να τις χεζουν.......αλλά δυστυχώς πολύ αληθινό! +1.000.000
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά είμαι μηχανικός. Όχι αρχιτέκτονας ή πολ μηχ. αλλά με καθεστώς ιδ. υπαλλήλου. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά τι γράφω και το τι δήλωναν συγγενείς και φίλοι. Και το παράδειγμά μου δεν έχει να κάνει με 'κακεντρέχεια' γιατί ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Έχει να κάνει όμως με την αέναη κλάψα των υπόλοιπων, τα 'δεν ήξερα' κ.λ.π. ειδικά από κάστες όπως το συνάφι μου που ήταν (λόγω και της στενής τους σχέσης δια πολλών αντιπροσώπων της στην βουλή) από τις λιγότερο αδικημένες (να το πω κομψά...).
Όπως πάμε, θα βγει και κανένας συμβολαιογράφος που αμοίβονταν για τις μεταβιβάσεις που έκανε με ...ποσοστό επί της αντιμεικενικής(!) και θα μας παραπονιέται για τον Μαντέλη.
Και για να μην λέμε λόγια στον αέρα. Το σύστημα ήταν τέτοιο που 1000-2000 δεν ξέρω πόσοι,
φάγανε πολλά. Για να βγάλουμε όμως τον σκασμό, ταίσανε τα υπόλοιπα 9900000 με πολύ λιγότερα
ανά κεφάλι μεν, αλλά όχι σε σύνολο. Όταν ακούω τέτοιες φιλοσοφίες είναι σαν να λέμε ότι
η Ελλάδα το 2008 ήταν μια χώρα με πένητες κατοίκους και μια πάμπλουτη ελίτ. Λάθος. Η
πάμπλουτη ελίτ υπήρχε αλλά επίσης είμασταν και περίπου στο 35 στο GDP per capita όταν
όλοι οι υπόλοιποι δείκτες έδειχναν ότι θα έπρεπε να είμαστε 15+ θέσεις παρακάτω.Πες τα χριστιανέ μου γιατί τραβάω τα μαλλιά μου τόσες μέρες που διαβάζω διαφορά παλαβα από παρθένες δήθεν που επειδή ψήφιζαν κοδησο και όχι τα λαμόγια μας το παίζουν τιμητές.
Ο ένας έκλεβε τον άλλο σε αυτή τη χώρα επι χρόνια αλλά τώρα φταίνε μόνο οι άλλοι.
Και γαμω τις αυτοκριτικές και ως άτομα και ως χώρα.Τα ξέρω και από το συνάφι μου ως δικηγόρος όχι μόνο για τους φόρους υπέρ τρίτων (άλλωστε παπάρια συντάξεις περνάμε ακόμα πιο παπάρια τώρα, ποτε δεν είχαμε σπουδαία ταμεία) αλλά με τις υποχρεωτικές παραστάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις και τις ελαχισες αμοιβές που καθόριζε το κράτος και ακόμα ισχύουν ως ένα βαθμό ως βάση υπολογισμό φόρων και εισφορών.
Απλά ακόμα και ο ιδιωτικός υπάλληλος είχε ωφεληθεί όχι μόνο από το γενικότερο πλούτο που κυκλοφορούσε άλλα και από το γεγονός ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία που απασχολούσε υπαλλήλους υπήρξε κυριως κρατικοδίαιτη ή από πολυεθνικές με ένα σωρό τότε αφορολόγητες παροχές καθώς και από τον πακτωλο εύκολων δανείων και χρηματοδοτήσεων που του έδινε ο δήθεν σταθερός μισθός του και τώρα αδυνατεί να πληρώσει και τα φόρτωσε με την ανακεφαλαιοποίηση στους συνεπείς. Η μήπως η διαγραφή χρεών με το νόμο Κατσέλης δεν φόρτωσε στους συνεπείς και νοικοκύρηδες τα γαμισιατικια των άλλων.
Πηγαίνετε μια μέρα μόνο στο ακροατήριο ενός δικαστηρίου να δείτε τέτοιες υποθέσεις να τραβάτε τα μαλλιά σας.
Αλλά και για τον υπερδανεισμό δεν φταίει αυτός που δανείστηκε θα μου πει κανα τρολ πάλι αλλά οι κακές τράπεζες που σε έπαιρναν τηλέφωνα.
Και εμένα με έπαιρναν αλλά τους είχα γράψει.Παρθένες στην ψήφο είναι μόνο οι κάτω των 18 και παρθένες στις συμπεριφορες είναι μόνο τα μωρά. Κατά τα λοιπά είτε έτσι είτε αλλιώς ουδείς αναμάρτητος
-
Σκεφτείτε και αυτούς που άρχισαν να δουλεύουν από το 2009 και μετά (και όχι επειδή έγιναν 18 τότε αλλά επειδή από το 1998 μέχρι το 2008 σπούδασαν και πήγανε φαντάροι).
-
Ένα από τα μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι κλέβουμε ασύστολα ο ένας τον άλλο ακόμα και τώρα. Από δικηγόρους μέχρι τον βενζινά με την πειραγμένα αντλία. Στην ίδια φυσικά κατηγορία ανήκουν και όλοι αυτοί που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή δεν εκδίδουν αποδείξεις. Και αναγκάζομαι εγώ ο συνεπής να πληρώνω τον 'απερίσκεπτο' που πήρε τα διακοποδάνεια της αρκούδας και δεν έχει να τα πληρώσει...και πέρα από κάποιες περιπτώσεις που όντως χρειαζόταν την προστασία του νόμου,υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πατώντας στον νόμο Κατσέλη λένε στην υγεία των κορόιδων. Έχω εδώ που μένω περίπτωση ζευγαριού δημοσίων υπαλλήλων που δεν πλήρωνε τίποτα,μπήκε στην ρύθμιση και την επόμενη εβδομάδα έφτιαξε σκέπαστρο 10000 ευρώ για τη Mercedes.....
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Σκεφτείτε και αυτούς που άρχισαν να δουλεύουν από το 2009 και μετά (και όχι επειδή έγιναν 18 τότε αλλά επειδή από το 1998 μέχρι το 2008 σπούδασαν και πήγανε φαντάροι).Άδικο δεν έχεις.
Μεγάλο γαμησι για τη νέα γενιά η κατάσταση όπως έχει διαμόρφωθει.
Βέβαια έχει και αυτή ευθύνες γιατί πέρασε εύκολα παιδικά χρόνια και έχει κακομάθει.
Αντί επανάστασης μαλακιζεται στα σοσιαλ μίντια.Αν ήμουν 10 χρόνια νεότερος ή δεν είχα οικογένεια θα είχα φύγει στο εξωτερικό.
Η χώρα εδώ έχει καταρρεύσει και δεν το παραδεχόμαστε. -
Αν ήμουν 10 χρόνια νεότερος ή δεν είχα οικογένεια θα είχα φύγει στο εξωτερικό.
Η χώρα εδώ έχει καταρρεύσει και δεν το παραδεχόμαστε.Συμφωνώ για την κατάρρευση Στέφανε. Όμως σκέφτομαι ακριβώς αντίθετα, ότι επειδή** ΕΧΩ **οικογένεια ΠΡΕΠΕΙ να φύγω!! Μόνος μου, ψιλό στα π@πάρια μου, αλλά για το παιδί μου δεν είναι...δεν θα ήθελα να μεγαλώσει σε αυτή την χώρα.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Ένα από τα μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι κλέβουμε ασύστολα ο ένας τον άλλο ακόμα και τώρα. Από δικηγόρους μέχρι τον βενζινά με την πειραγμένα αντλία. Στην ίδια φυσικά κατηγορία ανήκουν και όλοι αυτοί που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή δεν εκδίδουν αποδείξεις. Και αναγκάζομαι εγώ ο συνεπής να πληρώνω τον 'απερίσκεπτο' που πήρε τα διακοποδάνεια της αρκούδας και δεν έχει να τα πληρώσει...και πέρα από κάποιες περιπτώσεις που όντως χρειαζόταν την προστασία του νόμου,υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πατώντας στον νόμο Κατσέλη λένε στην υγεία των κορόιδων. Έχω εδώ που μένω περίπτωση ζευγαριού δημοσίων υπαλλήλων που δεν πλήρωνε τίποτα,μπήκε στην ρύθμιση και την επόμενη εβδομάδα έφτιαξε σκέπαστρο 10000 ευρώ για τη Mercedes.....Γι αυτό λέω είναι μεγάλο σχολείο να πάτε μια μέρα να δείτε ακροατήριο με υποθέσεις νόμου Κατσέλη.
Οι ΔΥ επειδή έχουν υποστεί συγκεκριμένες περικοπές με τα μνημιονια τη βγάζουν σχετικά καθαρή. Αν είδα ΕΕ θεωρείσαι κατά τεκμήριο κλέφτης και δεν σε πιστεύει το δικαστήριο ότι οι δηλώσεις σου είναι αλήθεις γιατί θεωρεί Ότο έκλεβες.
Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις οι σοβαροί δικαστές (υπάρχουν και κάτι κατσαπλιάδες που κάνουν φαίνεται και αυτοί αντίσταση στους Μαντέληδες, που κόβουν αβέρτα σε όλους) θα ελέγξουν έσοδα από τόκους άρα και τυχόν κεφάλαιο, είδη καο σκοπούς δανείων κλπ. Σε τέτοιος δικαστές τύχη έχουν κυριως τα στεγαστικά. -
Σκεφτείτε και αυτούς που άρχισαν να δουλεύουν από το 2009 και μετά (και όχι επειδή έγιναν 18 τότε αλλά επειδή από το 1998 μέχρι το 2008 σπούδασαν και πήγανε φαντάροι).
Άδικο δεν έχεις.
Μεγάλο γαμησι για τη νέα γενιά η κατάσταση όπως έχει διαμόρφωθει.
Βέβαια έχει και αυτή ευθύνες γιατί πέρασε εύκολα παιδικά χρόνια και έχει κακομάθει.
Αντί επανάστασης μαλακιζεται στα σοσιαλ μίντια.Αν ήμουν 10 χρόνια νεότερος ή δεν είχα οικογένεια θα είχα φύγει στο εξωτερικό.
Η χώρα εδώ έχει καταρρεύσει και δεν το παραδεχόμαστε.Ο καθένας έχει τους λόγους τους για τους οποίους κάθεται στην Ελλάδα ή ξενιτεύεται (έχω ζήσει 8 χρόνια εξωτερικό). Είναι σεβαστοί.
Οι ευθύνες της γενιάς μου είναι μεγάλες. Αλλά όχι αποκλειστικές. Σίγουρα καλομάθαμε, αλλά όχι όλοι. Όπως και οι προηγούμενες γενιές στο βαθμό που τους αναλογούσε.
Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Και εκεί είναι που με πιάνει απογοήτευση εμένα. Στο γεγονός ότι δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Η άρρωστη νοοτροπία της ρεμούλας και της λαμογιάς διαιωνίζεται και δεν βλέπω να ισιώνει το πράγμα.
Αλλά πάντα με έλεγαν απαισιόδοξο οι γνωστοί και φίλοι [emoji23]
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Και εκεί είναι που με πιάνει απογοήτευση εμένα. Στο γεγονός ότι δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Η άρρωστη νοοτροπία της ρεμούλας και της λαμογιάς διαιωνίζεται και δεν βλέπω να ισιώνει το πράγμα.
Πριν βρεις τη λύση οφείλεις παντως να βρεις το πρόβλημα, να το αποδειχθείς και να το μελετήσεις.
Όταν διαβάζουμε ακόμα μετά από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας και πόνου ότι δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι, έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο να διαβούμε! -
@gatoz
Ναι, αυτόν ακριβώς τον συντελεστή εννοούσα, νομίζω ήταν minimum 26,2% (προσοχή στο κόμμα δύο, το υπόλοιπο πόπολο έπρεπε να νομίζει ότι ο νομοθέτης είχε κάνει σοβαρή και αιτιολογημένη δουλειά και όχι ρουσφέτι).Για να μην παρεξηγούμαι, ο νόμος ήταν νόμος και όχι ρεμούλα τύπου μαντέλη (που ναι, επιτέλους την άρπαξε σήμερα) αλλά το νόμιμον δεν ήταν και ηθικόν δυστυχώς ώστε να καμωνόμαστε τους 'πόντιους πιλάτους'.
Να πω και μια καλή κουβέντα για την κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι άλλη θα κατάφερνε/επέμενε να βάλει POS σε γιατρούς και δικηγόρους. Ανεξάρτητα από την πρακτική σημασία του μέτρου ως προς τα έσοδα (πάντως οι αντιδράσεις με αστεία πρόφαση το απόρρητο με κάνουν να πιστεύω ότι μπορεί να έχει και κάποια πρακτική σημασία, προσωρινά έστω) είναι σωστό για την εμπέδωση κλίματος ισονομίας μεταξύ των πολιτών (αυτά που λέγαμε και πριν). Εξακολουθώ βέβαια να υποστηρίζω ότι το πλαίσιο φορολόγησης είναι παράλογο και ληστρικό και θα οδηγήσει τους ενδιαφερόμενους να βρουν άλλες λύσεις με μικρότερα τελικά έσοδα για το κράτος.
-
Πριν βρεις τη λύση οφείλεις παντως να βρεις το πρόβλημα, να το αποδειχθείς και να το μελετήσεις.
Όταν διαβάζουμε ακόμα μετά από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας και πόνου ότι δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι, έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο να διαβούμε!Πρώτον, να ξεκαθαρίσω ότι δεν αθωώνω την λαό εντελώς για όσα περνάει, αλλά ούτε και τον ψέγω ασύστολα. Δεύτερον, θέλω να πω όμως ότι ο καθένας φταίει στο μέτρο που του αναλογεί και φυσικά δεν έχουν όλοι συλλογική ευθύνη, ούτε έκλεψαν ή ψήφισαν όλοι από συμφέρον!
Και όχι, δεν τα φάγαμε ΟΛΟΙ μαζί! Θα μιλήσω επί προσωπικού, όχι για να φανώ άμεμπτος, αλλά επειδή μόνο για τον εαυτόν μου γνωρίζω 100%! Ήμουν μισθωτός του Δημοσίου για αρκετά χρόνια, με πολλές προσωπικές δυσκολίες, με τεράστιες ευθύνες και υποχρεώσεις και με κινδύνους για την ζωή και την ακεραιότητά μου (πολλοί συνάδελφοί μου σκοτώθηκαν και σκοτώνονται ακόμα στο καθήκον). Όχι μόνον δεν καταχράστηκα μισό €, αλλά ακόμα μου χρωστάνε λεφτά (που δεν θα πάρω ποτέ προφανώς). Όταν αποστρατεύτηκα δούλεψα λίγο καιρό ως ιδιωτικός υπάλληλος, αλλά βλέποντας την σαπίλα του Ελλ εργοδότη (σε αντιπαραβολή με την Αγγλία που έζησα και εργάστηκα επίσης) αποφάσισα να 'χαραμίσω' τα πτυχία μου και να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση. Ούτε δουλειές έκανα με το Δημόσιο έκτοτε (εκτός από τον ΟΠΑΠ και το ΙΚΑ, αλλά σε μικροποσά και όχι με λαμογιο-διαγωνισμούς, υπερτιμολογήσεις κλπ, απλά σε ρωτούσαν τιμές και αν τις έβρισκαν συμφέρουσες σου έβαζαν παραγγελία), ούτε έκλεψα το Κράτος. Το Κράτος αντίθετα με κλέβει ασύστολα φορολογώντας με τεκμαρτά για εισοδήματα που ποτέ δεν έβγαλα!!! Οπότε ναι, έχω δικαίωμα δια να ομιλώ και να κρίνω!!!
Επίσης όταν μια τράπεζα δίνει δάνειο, αναλαμβάνει το ρίσκο και αν δεν έχει κάνει το due diligence της, είναι δικό της πρόβλημα. Όχι του λαού για να την ανακεφαλαιοποιήσει!
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω μόνον σε ένα πράγμα. Στο ότι ο κόσμος έχει παραιτηθεί και αντί να επαναστατεί βγάζει selfies...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ