Το πρόβλημα ξεκίνησε όπως σωστά ειπώθηκε από τον ΑΓΠ , ο οποίος είχε δηλώσει επίσημα . Θα διορίσω το 30 % των Ελλήνων και θα βγαίνω πάντα . Πραγματικά αν δεν είχαν ξεφύγει τα πράγματα με τις μίζες και τον Κοσκωτά και δεν είχε αρρωστήσει και το 89 θα έβγαινε όπως γύρισε το 93 και αν ήταν χάιλαντερ θα κυβερνούσε μέχρι σήμερα...
Μετά φρόντισαν οι ίδιοι οι ΔΥ , ξέρετε τους νόμους τους γράφουν οι λεγόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες , να υπάρχει πολυνομία και μπερδέματα ώστε να κυβερνάνε οι ίδιοι μέσω των εγκυκλίων . Ξέρετε οι εγκύκλιοι είναι εσωτερικά σημειώματα των υπηρεσιών που ΔΕΝ παράγουν νομικά αποτελέσματα , αλλά ο υπάλληλος σου λέει . Η θα κάνεις αυτό που λέω εγώ , ή δεν θα κάνεις την δουλειά σου .
Ξαναθυμίζω ότι σε 2-3 μήνες κρίνω 3 χρόνια από τότε που έχω απευθύνει ένα ερώτημα πολεοδομικής φύσεως και για το οποίο δεν έχω απάντηση , ενώ με τις διάφορες προσβάσεις τα χαρτιά τα παίρνουμε αμέσως .
Ξέρετε ότι όλα αυτά εκτός των προβλημάτων δικαιοσύνης και αξιοκρατίας δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα και στους επαγγελματίες , αφού ο επαγγελματίας που έχει προσβάσεις στα λαμόγια κάνει γρήγορα τις δουλειές και τον προτιμούν οι πελάτες και οι επενδυτές .
Θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα για τα λεγόμενα όρια ηλικίας .
Αυτά θεσπίστηκαν λίγο πριν και κυρίως λίγο μετά τον πόλεμο .
Η εποχή εκείνη ήταν πολύ διαφορετική .
Αρχικά το προσδόκιμο επιβίωσης τότε ήταν στα 55-65 . Ο κόσμος έμπαινε στον εργασιακό βίο από τα 12-15 του , άρα στα 50 του είχε πάνω από 30 ή και 40 χρόνια εργασία .
Οι γυναίκες ήταν στο σπίτι και οι ελάχιστες που άρχιζαν να δουλεύουν , ήταν κυρίως φτωχά κορίτσια μην ξεχνάμε ότι η χώρα ερχόταν από σχεδόν 10ετή πολεμική περίοδο , όλη την δεκαετία του 40 , που δημιούργησε πολλούς φτωχούς .
Ετσι προκειμένου να έχουν ένα είδος προίκας , ουσιαστικά να βοηθηθούν να κάνουν οικογένειες , πολλά κορίτσια στα 18 τους έμπαιναν σε κάποιες υπηρεσίες . Ετσι μπορούσαν να έχουν μαζέψει κάποια λεφτά μέχρι να παντρευτούν στα 23-28 τους , οπότε στα 33 τους , είχαν κάνει ήδη τα παιδιά τους , τουλάχιστον 2 τότε , συχνά 3 και 4 , αλλά η μαμά τους που την βοηθούσε να τα μεγαλώνει ήταν ήδη 55+ οπότε άρχιζε να πλησιάζει το προσδόκιμο επιβίωσης .
Ετσι το κράτος έδινε την δυνατότητα μειωμένης σύνταξης στις μητέρες , ως μισθό ουσιαστικά για την εργασία της μητέρας , την οποία πάντα την ζητάει το κράτος , αφού πλέον δύσκολα θα είχαν άλλη βοήθεια , νηπιαγωγεία δεν υπήρχαν , τα παιδιά έπρεπε να πάνε σχολείο ίσως και λίγο μακρύτερα .
Αυτές οι λογικές όμως δεν μπορούσαν να υπάρχουν 50 χρόνια μετά και κυρίως για αστικές περιοχές .
Εδώ για να ακολουθήσω τον Λαπ στα επιδόματα , έχω πει ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει άλλες εντελώς λογικές .
Για παράδειγμα δίπλα μου έχω ένα γυμνάσιο . Ξέρω ότι ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται όπως και παντού .
Αλλά οι οργανικές θέσεις ΔΕΝ μειώνονται , αλλά διαιρούν τις τάξεις σε αστείο αριθμό μαθητών , τουλάχιστον 14 , όταν εμείς είμαστε 45 και 50 και μιλάμε για 40 χρόνια πίσω .
Δεν λείπουν λοιπόν παντού θέσεις στην παιδεία . Στα αστικά κέντρα έχουμε τεράστιο πλεόνασμα . Το κράτος μας έπρεπε να επιδοτεί προσωπικό να πάει να μείνει να δημιουργήσει την ζωή του εκεί δηλαδή για 15 χρόνια τουλάχιστον στα μέρη που έχουμε προβλήματα . Κυρίως στα νησιά , αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές .
Για τις μεθαυριανές εκλογές , αν δεν έχουμε μεγάλη αποχή , θεωρώ ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40 % , ο Σύριζα θα ακουμπήσει το 30 % , το ΚΙΝΑΛ θα είναι κάτω από 8 , το ΚΚΕ κάτω από 6 και τα άλλα 3 ΧΑ , ΕΛΛ. ΛΥΣΗ , ΜΕΡΑ 25 , αλλά και ίσως ο Λεβέντης , περιστρέφονται περί το 3 % .