-
Πλέον ελάχιστοι ΔΥ τολμάνε να ζητήσουν εξτραδάκια γιατί έχει αγριέψει ο πολίτης (πολλές φορές απλούστατα δεν έχει να δώσει). Όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αργόμισθοι. Άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πολύ καλά λεφτά όχι μόνο για αυτά που προσφέρουν αλλά και σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Όσοι είναι πάνω από 50 έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες γιατί αν βγουν σε σύνταξη ξέρουν ότι θα πάρουν πολύ λιγότερα από όσα παίρνουν τώρα. Γιατί να μην υπάρχει μια μορφή αξιολόγησης και στο δημόσιο? Γιατί να μην μπορεί ο πολίτης να βαθμολογεί/αξιολογεί την κάθε υπηρεσία?
Λόγω επαγγέλματος έχω πολύ συχνά συναλλαγές με εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΑΕΕ. Σε κάθε υπηρεσία οι παραγωγικοί υπάλληλοι είναι πολύ λίγοι, δυστυχώς. Υπάλληλοι οι οποίοι σέβονται και τιμούν τα χρήματα που τους δίνει ο ελληνικός λαός και που εξαιτίας τους λειτουργεί ακόμα ο δημόσιος τομέας (έστω όπως λειτουργεί). Όμως δεν έχω δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ και ούτε με έχει ζητηθεί να δώσω. Πριν 20 χρόνια που έδινα εξετάσεις για δίπλωμα, όταν ο δάσκαλος μου ζήτησε 5 χιλιάδες δραχμές για την επιτροπή το αρνήθηκα. Δεν με έκοψαν αλλά δεν έκανα και κανένα λάθος. Στα νοσοκομεία είναι λίγο πιο σκληρά τα πράγματα, πολλές φορές χωρίς φακελάκι πέφτεις πίσω στην λίστα αναμονής.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Στα νοσοκομεία είναι λίγο πιο σκληρά τα πράγματα, πολλές φορές χωρίς φακελάκι πέφτεις πίσω στην λίστα αναμονής.Αυτό που είδα με τα μάτια μου όταν πριν μερικούς μήνες είχα τον πατέρα μου σε Δημόσιο Νοσοκομείο (φυσικά μια από τις πολλές περιπτώσεις που έχω δει, δεν πήγα πρώτη φορά τώρα σε νοσοκομείο) είναι ότι βάζουν πρώτα τις επείγουσες περιπτώσεις, αλλά για φακελάκι δεν άκουσα καν.
-
Μα δεν θα βγει κανένας γιατρός να φωνάζει για φακελάκι. Παλιά σου έλεγε στο πρώτο ραντεβού ανοιχτά θέλω τόσα για να σε χειρουργήσω. Τώρα μπορεί να γίνει αυτό αλλά είναι σαφώς πιο σπάνιο. Να ξέρεις όμως ότι χωρίς χρήματα το πιο πιθανό είναι να σε αναλάβει ένας γιατρός που δεν είναι καλός ή ακόμα και ειδικευόμενος. Έχω έναν πελάτη που είναι καρκινοπαθής και χωρίς οικονομική άνεση (χαμηλοσυνταξιούχος). Ο άνθρωπος πήγε 3-4 φορές στο εδώ νοσοκομείο και μετά του είπαν ότι πρέπει να πηγαίνει σε άλλο νοσοκομείο 200 χιλιόμετρα μακριά για να συνεχίσει τις θεραπείες. Πηγαινοέρχεται με ΚΤΕΛ καθότι δεν έχει ούτε αυτοκίνητο. Ο ίδιος πιστεύει ότι το έκαναν επειδή δεν τους έδωσε φράγκο. Μπορεί να κάνει και λάθος, δεν παίρνω θέση. Στο δημόσιο νοσοκομείο όταν πας στα επείγοντα θα σε περιθάλψουν. Αν πας για κάτι που δεν είναι επείγον (πχ επέμβαση διαφράγματος) παίζεται αλλιώς το παιχνίδι. Και για να μην πάω μακριά, ο πατέρας μου έβγαλε βουβωνοκύλη πέρυσι το Νοέμβριο γιατί είχε πάει να μαζέψει τις ελιές και την είδε Πύρρος Δήμας και φόρτωσε ένα αγροτικό με 60αρια τσουβάλια μόνος του (σημειωτέον είναι 69). Πήγε στο νοσοκομείο της πόλης μετά από λίγες μέρες, του κράτησαν τα στοιχεία και του είπαν ότι σε 3-4 μήνες το πολύ(!!) θα τον καλέσουν για το χειρουργείο. Όπως κατάλαβες ακόμα περιμένει τηλέφωνο. Πριν λίγες μέρες ήρθε άλλος πελάτης στο γραφείο μου και μου σφύριξε ότι αν δεν 'σπρώξει' κάτι το ραντεβού θα πάει ακόμα πιο πίσω. Και μου είπε 1-2 ονόματα γιατρών που είναι καλοί και με 'λογικά χρήματα' θα ξεμπερδέψει
Είναι άλλο να δώσω εγώ σαν ασθενής στον γιατρό που με έκανε καλά κάποιο δώρο και άλλο να πρέπει να τα δώσω για να μου δώσει σημασία και να με προσέξει. Και μην ξεχνάμε ότι οι γιατροί στο δημόσιο δεν περιμένουν να ζήσουν με τα 1500-2000 ευρώ που παίρνουν μαζί με τις εφημερίες. -
Σέβομαι τις εμεπιρίες μου, έχω εντελώς διαφορετικές όμως. Τι να πω, ίσως στην Σαλονίκη να έχουν καλή καρδιά οι ντόκτορες...
-
Δεν είμαι μηδενιστής αλλά σίγουρα ο τομέας της δημόσιας υγείας έχει πολλές παθογένειες. Παίζει να ανήκεις στο 1% που πιστεύει το αντίθετο [emoji846]. Ελπίζω να μην έχεις την ίδια άποψη για τις δημόσιες υπηρεσίες.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μετά από 10+ χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας (και άλλα 40 ο πατέρας μου), έχω πολύ χειρότερες εμπειρίες από τον ΙΤ, παρά από τον ΔΤ...
-
Υπάρχει μια λεπτομέρεια, ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει να κάνει την δουλειά του και να εξυπηρετεί τον πολίτη. Αν δεν το κάνει αυτό το κράτος θα τον επιβραβεύσει δίνοντάς του τον ίδιο μισθό και με εξασφαλισμένη την θέση του μέχρι να πάρει σύνταξη. Στον ΙΤ αν δεν σου αρέσει ένας επαγγελματίας ή μια συνεργασία απλά δεν ξαναπατάς και τον δυσφημείς ταυτόχρονα. Αν αυτό γίνει σε μεγάλη κλίμακα απλά θα κλείσει. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ως εε τα τελευταία 10 χρόνια οπότε είμαι μέσα στην αγορά. Και τα τραγελαφικά του δημοσίου δεν τα έχω συναντήσει αλλού. Ακόμα περιμένω να πληρωθώ από το νομικό συμβούλιο του κράτους για δουλειά που ολοκλήρωσα το 2015 και το ελληνικό δημόσιο κέρδισε περί το 1.5 εκατομμύριο από μεγάλη εταιρεία. Όμορφα πράγματα [emoji3]
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Και τα τραγελαφικά του δημοσίου δεν τα έχω συναντήσει αλλού.Τυχερός είσαι τότε που δεν είχες πάρε-δώσε με τράπεζα. Κάνει το Δημόσιο να μοιάζει ευέλικτο... Η χειρότερη δε; Η Πειραιώς! Η πιο 'κρατική', η ΕΤΕ, είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο συνεννοήσιμη!!!
-
Για την Πειραιώς συμφωνώ με τον Δία ...
Επειδή όμως πολλά είπαμε για το δημόσιο , ας το γυρίσουμε πάλι στην πολιτική .
Όπως ίιιισως θυμάστε έχουμε εκλογές σε 19 μέρες ..
Ο κόσμος όμως έχει χαλαρώσει . Λίγο το καλοκαίρι , λίγο η μεγάλη διαφορά των ευρωεκλογών , το μόνο που αναμένουμε είναι αν θα έχει αυτοδυναμία ο Κυριάκος . Αυτό πιστεύω θα φανεί προς το τέλος του μήνα .
Από την άλλη και οι φίλοι συριζαίοι στα κοινωνικά δίκτυα έχουν χαλαρώσει . Πριν τις ευρωεκλογές έκαναν προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα , να φανατίσουν τους δικούς τους , τώρα άρχισαν τα μπάνια .
Ευχάριστο αυτό , γιατί έχουμε και τους Τούρκους δίπλα , οπότε να μην κάνουμε κακό στον τουρισμό , που βοηθάει πολύ το ΑΕΠ μας .
Ποσοστά μάλλον προς το τέλος του μήνα θα αρχίσουν και αυτά να σταθεροποιούνται σε δημοσκοπήσεις και στοιχήματα .
-
Βασικά όλες οι τράπεζες είναι απλά τεράστια μπο....λα....μακάρι να γινόταν να μην πατούσαμε ποτέ εκεί. Σε όλες Μα όλες είχα καποια στιγμή πρόβλημα στη δε Εθνική δεν θα ξεχάσω την υπάλληλο -που έπαιζε solitaire- να μου λέει με μια απίστευτη φυσικότητα να πάω στη Ρόδο για να βάλω συνδικαιούχο την γυναίκα μου στον λογαριασμό μισθοδοσίας. Και πολλές άλλες ιστορίες για άγριους βέβαια.
Το πολιτικό κλίμα πάντως ειναι σαν να μην γίνονται εκλογές,η επικαιρότητα ασχολείται κυρίως με αλλά θέματα. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ναι θα έβγαινε με 90 % ο ΓΑΠ και θα συνέχιζε την μάσα και ο άλλος θα είχε το κούτελο καθαρό ...Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις , αλλά εγώ έχω ζήσει τον Γεώργιο Ράλλη πρωθυπουργό . Εσύ τι έχεις ακούσει για αυτόν ?
Όπως μπορεί και κοιμάται ο καθένας τα βράδια criu. Ας συνεχίσουν τη μάσα λοιπόν όλοι, γιατί λίγο ή πολύ όλοι 'τρώνε'...
Τον Ράλλη δεν τον έζησα. Από Ανδρέα και μετά.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Αυτό ήθελα να μου απαντήσεις
Ακου λοιπόν .
Ο Γεώργιος Ράλλης εκλέχτηκε το 1980 πρόεδρος της ΝΔ επικρατώντας του Ευάγγελου Αβέρωφ , μετά την εκλογή του ΚΚ Ι σε ΠτΔ .
Στις εκλογές του 1981 στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση , τότε ήταν όλες ανοικτές και μαζικές με μεταφερόμενους οπαδούς , όταν αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου , το πλήθος από κάτω έκανε Ουυυυυυυυ . Τότε ο Γεώργιος Ράλλης είπε στο πλήθος : Δεν θέλω να αποδοκιμάζετε με το Ου τον αντίπαλο .
Είχε βλέπεις έμφυτη την αστική ευγένεια .
Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει στην ιστορία ως ο Δεν θέλω ου ,με ειρωνικό τρόπο , ενώ ο ολετήρας της χώρας Ανδρέας έμεινε ως ο ηγέτης που μοίρασε λεφτά και που κυριολεκτικά γα...σε και έδερνε , όποιαν γούσταρε . Είναι γνωστή και προσφορά της συζύγου , έναντι της διοίκησης μεγάλης τράπεζας...
Λοιπόν μία φορά κάναμε το λάθος . Δεύτερη φορά είναι ασυγχώρητο . Και ο Κυριάκος πρέπει να έχει μάθει από τα λάθη του πατέρα του , ότι οι αντίπαλοι δεν ξέρουν από ευγένειες κλπ . Το αντίθετο . Τις θεωρούν αδυναμίες .
-
Οι τράπεζες είναι πολύ ειδική περίπτωση, γιατί είναι μεν ιδιωτικός τομέας (λέμε τώρα...!) αλλά λειτουργέι με νοοτροπία, εργασιακή ασφάλεια και πρακτικές δημοσίου στην πελιοψηφία των υπαλλήλων.
Στην Δημόσια Υγεία εαν δεν πληρώσεις, δεν έχεις περίθαλψη...δεν θα πεθάνεις εαν κινδυνεύεις άμεσα, αλλά δεν θα σου δώσουν σημασία εαν δεν πληρώσεις. Δυστυχώς στο οικογενειακό μου περιβάλλον έχουν χρειαστεί νοσηλεία αρκετοί συγγενείς και όλοι πήγαν σε Δημόσιο,λόγω ποιότητας ιατρών (είναι κορυφαίοι συνήθως). ΟΛΟΙ χρειάστηκε να πληρώσουν, εκτός από 3-4 εξαιρέσεις που είχαν φίλο γιατρό μέσα στο νοσοκομείο. Λογικό το βρίσκω βεβαια, με τους μισθούς που έχουν...δεν κακολογώ τους γιατρούς μόνο, αλλά κυρίως το δημόσιο και το κράτος που τους πληρώνει ψίχουλα και φυσικά το κάνει γιατί γνωρίζει για τα φακελάκια.
-
Πως σας φαίνεται η ιδέα ο Τσίπρας να επικαλεστεί αιτία πολέμου και να αναβάλει τις εκλογές ? Σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει δικαιωμα να το κάνει και να επαναλαμβάνει την αναβολή ανά 15 ημέρες.
Θα το τολμήσει ? Θα το δεχθεί ο λαός ή θα ξεφτιλιστεί τελείως και η ΝΔ θα πάρει 40-50-60% όταν αυτές γίνουν ?
-
Τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω το αλέξι.
Φυσικά το έχει σκυλομετανιώσει που το βράδυ των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ότι θα πάει σε εκλογές.
Αλλά από το αλέξι όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.Το πρόβλημα για μένα πλέον είναι στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη. Δεν θέλει όχι μόνο να σπάσει αυγά, αλλά έχει καταντήσει πλέον ποιο κρατιστής και αριστερός και από το αλέξι.
Αυτή η εμμονή για τον κρατισμό, το δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους με εξοργίζει εντελώς.
Ρε ουστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άι σιχτίρ όλοι τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ζούμε σε αυτή τη βρωμοχώρα για να επιβιώνει ο κρατισμός και όσοι τρώνε από αυτόν.Δεν ξέρω, αλλά έχω χάσει κάθε διάθεση για να πάω να ψηφίσω.
Αισθάνομαι σαν να πηγαίνω να ψηφίσω στη Βόρεια Κορέα.Και από ότι βλέπω γύρω μου, πολλοί έχουν την ίδια άποψη με μένα και πολλοί ήδη έχουν αποφασίσει να είναι διακοπές την ημέρα των εκλογών. Στην δική μου οικογένεια (6 ενήλικες) μόνο εγώ ίσως πάω να ψηφίσω. Οι υπόλοιποι ήδη έχουν φύγει εκτός Αττικής.
Θεωρώ ότι η αποχή θα χτυπήσει κόκκινο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το πρόβλημα για μένα πλέον είναι στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη. Δεν θέλει όχι μόνο να σπάσει αυγά, αλλά έχει καταντήσει πλέον ποιο κρατιστής και αριστερός και από το αλέξι.
Αυτή η εμμονή για τον κρατισμό, το δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους με εξοργίζει εντελώς.
Ρε ουστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άι σιχτίρ όλοι τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ζούμε σε αυτή τη βρωμοχώρα για να επιβιώνει ο κρατισμός και όσοι τρώνε από αυτόν..
https://www.ifac.org/global-knowledge-g ... lic-sector
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτό ήθελα να μου απαντήσεις
Ακου λοιπόν .
Ο Γεώργιος Ράλλης εκλέχτηκε το 1980 πρόεδρος της ΝΔ επικρατώντας του Ευάγγελου Αβέρωφ , μετά την εκλογή του ΚΚ Ι σε ΠτΔ .
Στις εκλογές του 1981 στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση , τότε ήταν όλες ανοικτές και μαζικές με μεταφερόμενους οπαδούς , όταν αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου , το πλήθος από κάτω έκανε Ουυυυυυυυ . Τότε ο Γεώργιος Ράλλης είπε στο πλήθος : Δεν θέλω να αποδοκιμάζετε με το Ου τον αντίπαλο .
Είχε βλέπεις έμφυτη την αστική ευγένεια .
Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει στην ιστορία ως ο Δεν θέλω ου ,με ειρωνικό τρόπο , ενώ ο ολετήρας της χώρας Ανδρέας έμεινε ως ο ηγέτης που μοίρασε λεφτά και που κυριολεκτικά γα...σε και έδερνε , όποιαν γούσταρε . Είναι γνωστή και προσφορά της συζύγου , έναντι της διοίκησης μεγάλης τράπεζας...
Λοιπόν μία φορά κάναμε το λάθος . Δεύτερη φορά είναι ασυγχώρητο . Και ο Κυριάκος πρέπει να έχει μάθει από τα λάθη του πατέρα του , ότι οι αντίπαλοι δεν ξέρουν από ευγένειες κλπ . Το αντίθετο . Τις θεωρούν αδυναμίες .
Τέτοιος κώλο-λαός είμαστε...
-
To αλέξι και το ΕΕ θα κάνουν ντα τον Ερντογάν.
Ειδικά η Μέρκελ θα τιμωρήσει τον Ερντογάν.
Και μετά και το ΝΑΤΟ θα βάλει στην θέση του τον Ερντογάν, που είναι όμως μέλος του ΝΑΤΟ...
...
...
Και μετά από όλα αυτά ο Ερντογάν έχει βγάλει και μία τσουγκράνα και τα ξύνει...ΕΕ και ΝΑΤΟ. Για γέλια μόνο...
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Πως σας φαίνεται η ιδέα ο Τσίπρας να επικαλεστεί αιτία πολέμου και να αναβάλει τις εκλογές ? Σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει δικαιωμα να το κάνει και να επαναλαμβάνει την αναβολή ανά 15 ημέρες.Θα το τολμήσει ? Θα το δεχθεί ο λαός ή θα ξεφτιλιστεί τελείως και η ΝΔ θα πάρει 40-50-60% όταν αυτές γίνουν ?
Αν και δεν είμαστε φίλοι όπως έχεις μονομερώς βέβαια συμπερανει, θα στο πω τελείως φιλικα:
'Δεν έχετε κουραστεί μερικοί να χάνετε την οποία σοβαρότητα σας με την ΒΛΑΚΕΙΑ περί μη διεξαγωγής εκλογών;'Και δεν είσαι μόνο εσύ βέβαια, και άλλοι έχουν πετάξει κατά καιρούς αυτή την (...). Εδώ με το που τρώει τις 9+ προκαλει/αναγκαζεται/πείτε ο,τι θελετε ΑΜΕΣΑ εκλογές. Ποιος ο λόγος να καθήσει; Να ρθει λοιπόν καβάλα στο άλογο ο Κυριάκος να σας λύσει ολα τα προβλήματα...
Αλήθεια με εκείνη την εταιρεία από τη Βενεζουέλα που θα ερχόταν για τις εκλογές τι έγινε; Μάλλον δε χωράγαν οι άνθρωποι της στο ίδιο αεροπλάνο με τους 8 τόνους χρυσού...
Να είμαστε λοιπόν στοιχειωδώς σοβαροί. Λίγες μέρες έμειναν και θα παραδωθεί επιτέλους ξανά η χώρα στους 'ιδιοκτήτες της':(Μονταζιερα πάλι)
#Proti_Fora_Marinakis -
Ο κόσμος(οι περισσότεροι δλδ) έχει περάσει από την φάση του φανατισμού.
Τώρα έχουν μείνει κάποιοι κλασικοί εκατέρωθεν που ρίχνουν το φταίξιμο των επιλογών, της κακής τύχης κτλπ κτλπ στους μπλε, τους πράσινους ή τους ροζ και βγάζουν ακόμα και τώρα φανατισμό.
Θέλουν να τα πάει χειρότερα ο επόμενος που τον μισούν ώστε να επιβεβαιωθούν, χωρίς να τους νοιάζει ότι όλοι εμείς πληρώνουμε την νύφη σε ότι συμβαίνει στην χώρα.
Όπως έχω γράψει ξανά, οι Συριζαίοι πήγανε να παίξουν αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι του Τσίπρα του 2014 όπου μιλούσαν για καταστροφή. Μοιράζουν τρόμο δλδ για τον ερχομό του Κούλη. Βέβαια το 2014 υπήρχε βάση για τον φόβο και αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ότι αν δεν έκανε την κωλοτούμπα θα είχαν δίκιο όσοι έλεγαν για πορεία προς τον γκρεμό.Στα της διαφθοράς, για να μην κοροϊδεύομαστε και πριν την κρίση όπου οι γιατροί αμοίβονταν αρκετά καλύτερα, το φακελάκι βασίλευε. Δεν είναι γέννημα της κρίσης δλδ.
Απλά τα τελευταία χρόνια φοβούνται και δεν είναι τόσο αδίστακτοι να ζητάνε στην ψύχρα. Απλά στο δείχνουν με τον τρόπο τους μιλώντας για τεράστιες αναμονές εξετάσεων, επεμβάσεων και αναγκάζεσαι να τους δώσεις χρήματα και δια μαγείας όλα επιτυχύνονται με ροπή TESLA.Υ.Γ: Την περασμένη εβδομάδα ο Μπογιόπουλος σχολιάζε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και μιλούσε για προφανή συναλλαγή μεταξύ Χρυσής Αυγής και Σύριζα. Περάσανε άρθρο όπου οι επικεφαλείς εγκληματικών οργανώσεων, θυμίζω ότι είναι η κατηγορία με την οποία πάνε να δικάσουν την Χ.Α, ΔΕΝ θα υφίστανται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ