-
Τον παράγοντα μεταπώληση έχει αξία και νόημα να τον σκεφτεί κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια το πολύ. Αλλά στην δεκαετία και βάλε όλα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει πάτο. Απλά ακόμα και τότε κάποια αυτοκίνητα θα πουληθούν έστω και σκοτωμένα ενώ κάποια άλλα δεν θα μπορούν να πουληθούν καν. Φίλος πούλησε πέρυσι mito που την είχε αγοράσει καινούρια με 22.500 ευρώ, εντελώς χαρτί με 25.000 χλμ, 11.000 ευρώ. Δηλαδή έχασε μέσα σε δυόμιση χρόνια το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου... Το αυτοκίνητο του άρεσε και το γούσταρε αλλά ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναπάρει alfa romeo.
-
Ο καθένας όπως βολεύεται. Προσωπικά όταν αγοράζω αυτοκίνητα, τα λεφτά εκείνα τα ξεχνώ! Το κρατώ μέχρι τέλους και το λιώνω!!!
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Τον παράγοντα μεταπώληση έχει αξία και νόημα να τον σκεφτεί κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια το πολύ. Αλλά στην δεκαετία και βάλε όλα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει πάτο. Απλά ακόμα και τότε κάποια αυτοκίνητα θα πουληθούν έστω και σκοτωμένα ενώ κάποια άλλα δεν θα μπορούν να πουληθούν καν. Φίλος πούλησε πέρυσι mito που την είχε αγοράσει καινούρια με 22.500 ευρώ, εντελώς χαρτί με 25.000 χλμ, 11.000 ευρώ. Δηλαδή έχασε μέσα σε δυόμιση χρόνια το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου... Το αυτοκίνητο του άρεσε και το γούσταρε αλλά ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναπάρει alfa romeo.Ακριβως! Αν ο φιλος σου την κραταγε κανα χρονο ακομα, θα την πουλαγε 8 χιλιαρικα σημερα και σε 1-2 χρονια 5 και αν (δε θα φευγει καν βασικα αν και διατηρω καποια μικρη ελπιδα επειδη ειναι λιγα κυβικα). Ενω αν αγοραζε με τα ιδια λεφτα ενα scirocco (με τον 1.4 122 φυσικα).... τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα και η χασουρα μικροτερη. Απ'την αλλη καποιοι αγορασαν rx8 με 30-40 χιλιαρικα πριν 3-4 χρονια και σημερα τα πουλανε 4 , κι αλλοι πηραν αυτοκινητα των 50 χιλιαδων και σημερα φευγουν (δεν) με 5-10 (και τρελες πιπ3ς στον αγοραστη).
-
Στη μεταπώληση εκτός από την απαξίωση που θα φας,παίζει ρόλο και η ευκολία με την οποία χώνεις ένα αμάξι στην αγορά. Μερικούς μάλιστα πιο πολύ τους ενδιαφέρει το δεύτερο από το πρώτο. Η περίπτωση του Ροχι8 αλλά και αρκετών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού ουσιαστικά σε αυτό έγκειται, ότι κάποιοι δεν θέλουν να τα φορτωθούν όσο χαμηλό και αν είναι το τίμημα.
Φυσικά το φαινόμενο σχεδόν δεν υφίσταται στα 1400άρια. -
Τον παράγοντα μεταπώληση έχει αξία και νόημα να τον σκεφτεί κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια το πολύ. Αλλά στην δεκαετία και βάλε όλα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει πάτο. Απλά ακόμα και τότε κάποια αυτοκίνητα θα πουληθούν έστω και σκοτωμένα ενώ κάποια άλλα δεν θα μπορούν να πουληθούν καν. Φίλος πούλησε πέρυσι mito που την είχε αγοράσει καινούρια με 22.500 ευρώ, εντελώς χαρτί με 25.000 χλμ, 11.000 ευρώ. Δηλαδή έχασε μέσα σε δυόμιση χρόνια το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου... Το αυτοκίνητο του άρεσε και το γούσταρε αλλά ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναπάρει alfa romeo.Μα αυτος ειναι ο σκοπος της αγορας νεου αυτοκινητου.
Να το κρατησω οσο περισσοτερο γινεται .
Αν ηθελα να το κρατησω 3-4 χρονια ,θα επαιρνα ενα μεταχειρισμενο.
Η εννοια μεταπωληση ειναι πλεον αστεια. -
Πάντως ένα σοβαρό μείον της Alfa είναι οι χώροι. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρουν, αλλά στην Alfa εκτός από τους 2 μπροστά (που είναι αρκετά άνετα), τόσο οι πίσω όσο και το μικρό (για την κατηγορία του) πορτ-μπαγκάζ είναι πρόβλημα κατ' εμέ. Δεν ξέρω αν έχεις ή πρόκειται να κάνεις τώρα κοντά οικογένεια, αλλά οι χώροι πίσω είναι άκρως σημαντικοί. Όπως θα πας να τα δεις τσέκαρε τα και από αυτήν την σκοπιά.
Τώρα για εμφάνιση / οδηγική συμπεριφορά / ποιότητα κύλισης κλπ. αναφέρθηκε εκτενώς πιο πάνω.
Όσο για κατανάλωση, μήπως να επέλεγες τις diesel version?
-
Και μια 'μικρή' ματιά στο aftersales. Και οι δυο ... ΔΕΝ έχουν προσαρμοστεί στην κρίση.
-
Ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά την τιμή της Giulietta 1.4 120hp LPG? Την σταματήσανε;
-
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
Πάντως ένα σοβαρό μείον της Alfa είναι οι χώροι. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρουν, αλλά στην Alfa εκτός από τους 2 μπροστά (που είναι αρκετά άνετα), τόσο οι πίσω όσο και το μικρό (για την κατηγορία του) πορτ-μπαγκάζ είναι πρόβλημα κατ' εμέ. Δεν ξέρω αν έχεις ή πρόκειται να κάνεις τώρα κοντά οικογένεια, αλλά οι χώροι πίσω είναι άκρως σημαντικοί. Όπως θα πας να τα δεις τσέκαρε τα και από αυτήν την σκοπιά.Τώρα για εμφάνιση / οδηγική συμπεριφορά / ποιότητα κύλισης κλπ. αναφέρθηκε εκτενώς πιο πάνω.
Όσο για κατανάλωση, μήπως να επέλεγες τις diesel version?
Άσε τον άνθρωπο να ευχαριστηθεί μοτέρ....
-
Αν και δεν είχα ποτέ Alfa ή VW, ούτε έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο εν λόγω αυτοκίνητα, ας πω κ εγώ τη γνώμη μου!
- Εμφάνιση: Εδώ θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, προτιμώ Golf από Giulietta. Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί η δεύτερη θεωρείται τόσο όμορφη. Προσωπικά τη βρίσκω παχουλή σε αναλογίες κ με άσχημο εμπρός μέρος. Αντιθέτως, θεωρώ το Golf VII κομψό και απέριττο που πιθανότατα θα στέκεται αισθητικά μετά από χρόνια, σε αντίθεση με την Alfa.
Από την άλλη, προτιμώ το ταμπλό της Giulietta (διαφορετικό κ σπορτίφ) από του Golf (συνηθισμένο κ βαρετό).
Περί ορέξεως... Μπορεί βεβαίως να φταίει και η ηλικία... - Αξιοπιστία: Συμφωνώ με όσους είπαν ότι πρόκειται για λαχείο, τουλάχιστον όσον αφορά τα ευρωπαϊκά. Αν και, πρόσφατα, γνωστός μου εξιστορούσε τα ατέλειωτα προβλήματα που του έβγαλε το προηγούμενο Civic 1.8, μοντέλο μιας εταιρείας που ίσως και να κατέχει την πρωτιά σε φήμη αξιοπιστίας.
- Μεταπώληση: Εδώ θα συμφωνήσω με τον skye. Όσο καλύτερη κ αν είναι μια Alfa από ένα VW (δεν λέω ότι είναι), νομίζω ότι δεν συγκρίνονται όσον αφορά τη μεταπώληση.
- Προέλευση: Εγώ θα λάμβανα υπόψη και αυτόν τον παράγοντα. Προσωπικά, θα δυσκολευόμουν να αγοράσω γερμανικό αυτοκίνητο, όχι γιατί μισώ τους γερμανούς (σε καμία περίπτωση δε φταίνε αυτοί για τα τωρινά δεινά μας), αλλά επειδή νομίζω ότι το να στηρίζουμε τη γερμανική οικονομία δεν μας συμφέρει ως χώρα, όσο τουλάχιστον επιμένουν στη συγκεκριμένη πολιτική.
Καλορίζικο, ό,τι κ αν αποφασίσεις!
- Εμφάνιση: Εδώ θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, προτιμώ Golf από Giulietta. Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί η δεύτερη θεωρείται τόσο όμορφη. Προσωπικά τη βρίσκω παχουλή σε αναλογίες κ με άσχημο εμπρός μέρος. Αντιθέτως, θεωρώ το Golf VII κομψό και απέριττο που πιθανότατα θα στέκεται αισθητικά μετά από χρόνια, σε αντίθεση με την Alfa.
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
- Προέλευση: Εγώ θα λάμβανα υπόψη και αυτόν τον παράγοντα. Προσωπικά, θα δυσκολευόμουν να αγοράσω γερμανικό αυτοκίνητο, όχι γιατί μισώ τους γερμανούς (σε καμία περίπτωση δε φταίνε αυτοί για τα τωρινά δεινά μας), αλλά επειδή νομίζω ότι το να στηρίζουμε τη γερμανική οικονομία δεν μας συμφέρει ως χώρα, όσο τουλάχιστον επιμένουν στη συγκεκριμένη πολιτική.
Καλορίζικο, ό,τι κ αν αποφασίσεις!
Συμφωνω οτι δεν φταινε -μονο- οι Γερμανοι για τα δεινα μας και ακομα και αυτος ο τροπος (να μποικοταρουμε τα προιοντα τους) μπορει να δειξει κατι. Απλα εγω δεν το μπλεκω με το συναισθημα αλλα με το γεγονος οτι πολλα προιοντα τους ειναι υπερεκτιμημενα και πανακριβα χωρις λογο
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Συμφωνω οτι δεν φταινε -μονο- οι Γερμανοι για τα δεινα μας και ακομα και αυτος ο τροπος (να μποικοταρουμε τα προιοντα τους) μπορει να δειξει κατι. Απλα εγω δεν το μπλεκω με το συναισθημα αλλα με το γεγονος οτι πολλα προιοντα τους ειναι υπερεκτιμημενα και πανακριβα χωρις λογοΔεν πρόκειται για συναίσθημα. Ενισχύοντας περαιτέρω τη γερμανική οικονομία, κάνεις ακόμα ισχυρότερο το πραγματικό αφεντικό της ΕΕ και υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρχει αντίλογος στις (λανθασμένες) αποφάσεις τους.
Το (γερμανικό) αυτοκίνητό μου το πήρα προ κρίσης (2009). Σήμερα θα διάλεγα κάποιο άλλο, παρότι έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι γερμανοί κατασκευαστές οδηγούν τις εξελίξεις. -
Συμφωνω οτι δεν φταινε -μονο- οι Γερμανοι για τα δεινα μας και ακομα και αυτος ο τροπος (να μποικοταρουμε τα προιοντα τους) μπορει να δειξει κατι. Απλα εγω δεν το μπλεκω με το συναισθημα αλλα με το γεγονος οτι πολλα προιοντα τους ειναι υπερεκτιμημενα και πανακριβα χωρις λογο
Δεν πρόκειται για συναίσθημα. Ενισχύοντας περαιτέρω τη γερμανική οικονομία, κάνεις ακόμα ισχυρότερο το πραγματικό αφεντικό της ΕΕ και υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρχει αντίλογος στις (λανθασμένες) αποφάσεις τους.
Το (γερμανικό) αυτοκίνητό μου το πήρα προ κρίσης (2009). Σήμερα θα διάλεγα κάποιο άλλο, παρότι έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι γερμανοί κατασκευαστές οδηγούν τις εξελίξεις.Σωστη τοποθετηση. Ειναι καλο να σκεφτομαστε και με τετοια κριτηρια ως καταναλωτες γενικοτερα.
Προφανως δεν φταινε αυτοι για οσα τραβαμε σαν λαος, αλλα οσο τους ενισχυει ο καθενας απο εμας, τοσο περισσοτερο θα παγιωνεται η κυριαρχια τους, με οτι συνεπαγεται αυτο. Αυτο φυσικα δεν σημαινει πως εαν καποιου του αρεσει ενα γερμανικο αυτοκινητο δεν πρεπει να το αγορασει λογω καταγωγης, απλα δεν ειναι κακο συνυπολογιζει στην αποφαση του και αυτον τον παραγοντα.
-
Δεν πρόκειται για συναίσθημα. Ενισχύοντας περαιτέρω τη γερμανική οικονομία, κάνεις ακόμα ισχυρότερο το πραγματικό αφεντικό της ΕΕ και υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρχει αντίλογος στις (λανθασμένες) αποφάσεις τους.
Το (γερμανικό) αυτοκίνητό μου το πήρα προ κρίσης (2009). Σήμερα θα διάλεγα κάποιο άλλο, παρότι έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι γερμανοί κατασκευαστές οδηγούν τις εξελίξεις.Kαι εγω το 2006 πηρα γερμανικό (και σίγουρα σημερα δεν θα ηταν η επιλογή μου) αφου ηθελα περα απο το γουστο να κανω και ''δοκιμή'' των γερμανικών αφού είχα ήδη γιαπωνέζικο και ιταλικό.
-
Το (γερμανικό) αυτοκίνητό μου το πήρα προ κρίσης (2009). Σήμερα θα διάλεγα κάποιο άλλο, παρότι έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι γερμανοί κατασκευαστές οδηγούν τις εξελίξεις.Kαι εγω το 2006 πηρα γερμανικό (και σίγουρα σημερα δεν θα ηταν η επιλογή μου) αφου ηθελα περα απο το γουστο να κανω και ''δοκιμή'' των γερμανικών αφού είχα ήδη γιαπωνέζικο και ιταλικό.
-
Aγοράστε γερμανική αξιοπιστία θέλετε μια εμπειρία απο γκολφ GT που έπρεπε να λέγεται GTP, κομπρέσορας off στις 27000κμ πιστόνι 1ου κυλίνδρού στις48000χλμ τριγμοί ενα σωρό, συμβουλή απο μηχανικούς εξουσιοδοτημένου, να μην οδηγείς σε ανηφόρα με χαμηλές στροφες γιατί καταπονήται ο κομπρέσορας , α και τουλάχιστον 2 update που μείωσαν ιπποδυναμη του VW, και γαμώ ε?
-
Τον παράγοντα μεταπώληση έχει αξία και νόημα να τον σκεφτεί κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια το πολύ. Αλλά στην δεκαετία και βάλε όλα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει πάτο. Απλά ακόμα και τότε κάποια αυτοκίνητα θα πουληθούν έστω και σκοτωμένα ενώ κάποια άλλα δεν θα μπορούν να πουληθούν καν. Φίλος πούλησε πέρυσι mito που την είχε αγοράσει καινούρια με 22.500 ευρώ, εντελώς χαρτί με 25.000 χλμ, 11.000 ευρώ. Δηλαδή έχασε μέσα σε δυόμιση χρόνια το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου... Το αυτοκίνητο του άρεσε και το γούσταρε αλλά ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναπάρει alfa romeo.αν βαλεις στο car golf του 2010 σε οσα εχουν τιμη βγαινει μια μεση τιμη της ταξης των 11.500 ευρω.... Δηλαδη πανω κατω 50 % απαξιωση και εδω..
Το αυτοκινητο ειναι καταναλωτικο αγαθο (οπως το ψυγειο, τα ρουχα κλπ) και οχι επενδυτικο αγαθο για να περιμενει κανεις αποδοση... -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Τον παράγοντα μεταπώληση έχει αξία και νόημα να τον σκεφτεί κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια το πολύ. Αλλά στην δεκαετία και βάλε όλα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει πάτο. Απλά ακόμα και τότε κάποια αυτοκίνητα θα πουληθούν έστω και σκοτωμένα ενώ κάποια άλλα δεν θα μπορούν να πουληθούν καν. Φίλος πούλησε πέρυσι mito που την είχε αγοράσει καινούρια με 22.500 ευρώ, εντελώς χαρτί με 25.000 χλμ, 11.000 ευρώ. Δηλαδή έχασε μέσα σε δυόμιση χρόνια το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου... Το αυτοκίνητο του άρεσε και το γούσταρε αλλά ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναπάρει alfa romeo.
αν βαλεις στο car golf του 2010 σε οσα εχουν τιμη βγαινει μια μεση τιμη της ταξης των 11.500 ευρω.... Δηλαδη πανω κατω 50 % απαξιωση και εδω..
Το αυτοκινητο ειναι καταναλωτικο αγαθο (οπως το ψυγειο, τα ρουχα κλπ) και οχι επενδυτικο αγαθο για να περιμενει κανεις αποδοση...Δεν διαφωνώ φίλε μου. Οτιδήποτε πινακιδωθεί θεωρείται μεταχειρισμένο και υπόκειται σε απαξίωση. Είναι και το οικονομικό χάλι τα τελευταία χρόνια που έχει φτάσει τις τιμές των μεταχειρισμένων σε τέτοια επίπεδα σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσφορές που παίζουν στα καινούρια. Αυτό που λέω είναι ότι η alfa romeo ουδέποτε διακρινόταν για την μεταπώληση. Κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο συχνά κοιτάει και αυτό τον παράγοντα. Ακόμα και αν χάσει περίπου τα ίδια σαν ποσοστό θα σπρώξει πιο γρήγορα το golf πχ σε σχέση με μια alfa ή ένα seat κλπ. Στο παράδειγμα που αναφέρεις για το golf, αν βάλεις αυτοκίνητα που έχουν μέχρι 30.000 χλμ η μέση τιμή είναι 15.936 ευρώ για τα μοντέλα του 2010-2011. Αντίστοιχα στις mito είναι 12.892 ευρώ. Το φθηνότερο golf που υπάρχει στο car με κάτω από 30.000 χλμ είναι ένα 1.2 tsi MY 2010 που πωλείται 13.850 και μάλιστα στην πιο απλή έκδοση (καινούριο κόστιζε γύρω στα 18.000 ευρώ). Αντίστοιχα η φθηνότερη mito MY2010 155 άλογα, distinctive, 28.800 χλμ έχει μόλις 9.000 ευρώ. Καλώς ή κακώς τα vw και ειδικά τα golf κρατάνε καλύτερα τιμή από τις alfa και είναι πιο εμπορικά. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι η απαξίωση είναι ακριβώς η ίδια για τα αυτοκίνητα των 2 εταιρειών, ένα vw θα πουληθεί πιο εύκολα/γρήγορα. Μου αρέσουν η alfa αν και δεν έτυχε να έχω κάποια στην κατοχή μου και προσωπικά δεν θα αγόραζα το golf έναντι της giulietta επειδή έχει καλύτερα πλαστικά ή θα πιάσει καλύτερη τιμή σε λίγα χρόνια. Αλλά είναι πάρα πολλοί αγοραστές που αυτόν τον παράγοντα τον μετράνε και μάλιστα πολύ.
-
η σωστη συγκριση ειναι giulietta vs golf!!
GIULIETTA 1.4 120HP VS GOLF 1.4 122HP