-
Από την Giulia λείπουν 4κίνηση και -κυρίως- το ύψος (συν καλό θα ήταν να υπάρχει και προστασία από κάτω). Ενώ λόγω παιδιών τελικά αποδείχτηκε ότι η ευκολία της συρόμενης/αφαιρούμενης εταζέρας είναι πολύ χρήσιμη. Γι'αυτό κοιτάω κυρίως σε τύπου Allroad/Scout/Alltrack κλπ. Έχω πει και σε ανύποπτο χρόνο ότι το μοναδικό s/w που θα έμπαινα ποτέ είναι τα RS4/RS6, γι'αυτό το Allroad (που μπορεί να 'S-ίζει' με λίγα σχετικά χρήματα) είναι στην κορυφή της λίστας μου.
-
Εφόσον κοιτάς για SUV, σε αυτά τα χρήματα δύσκολα για καινούργιο (ή θα είναι σβέλτα αλλά μικρό ή μεγαλύτερο αλλά αργό), οπότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις σε μεταχειρισμένο. Q5 δεν πιστεύω ότι θα βρείς εύκολα, αλλά XC60 υπάρχουν αρκετά σε αυτά τα χρήματα.
-
Συμφωνώ, γι'αυτό άλλωστε πρακτικά μόνο το XPerience κοιτάω 'σοβαρά' από καινούρια, τα 27Κ για καινούριο αυτοκίνητο με την έκπτωση και τις ευκολίες της Seat (από όσο θυμάμαι όταν κοίταγα για το Ibiza) δεν είναι απλησίαστο νούμερο. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί -με σαφώς μικρότερη ευκολία όμως- για την GLA σε 'λογικό' configuration και το πρόγραμμα Freedom. Για την F-Pace (προφανώς σε Pure) είπαμε, καλό είναι να ονειρεύεσαι
Ωραίο το XC60, αλλά (α) δεν έχω οδηγήσει ποτέ Volvo, άρα δεν ξέρει πόσο κουμπώνει το 'ενδιαφέρον οδηγικά' με τη μάρκα, και (β) ξέρω ότι έχει πολλά μυστήρια συστήματα ασφαλείας, και ναι μεν παίρνει remap, αλλά και πάλι δεν ξέρω τι γίνεται με οδηγική συμπεριφορά, επιδόσεις κλπ. Και τα σχόλια που διαβάζω στον ειδικό τύπο δεν μου αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις...
-
Εγώ θα κοιτούσα κάτι τέτοιο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8424882/
Δεν γνωρίζω πως πάει στον δρόμο, αλλά θυμάμαι δοκιμή στο Top Gear, που ο Clarkson έλεγε ότι το αυτοκίνητο είναι τόσο πρακτικό, που αυτός που το σχεδίασε είχε σίγουρα οικογένεια!
-
Το XC60 είναι σταθερό και σχετικά άνετο στο δρόμο. Σπορ δεν το λες με τίποτα, δεν θα σου προσφέρει το κάτι παραπάνω οδηγικά. Πολύ πρακτικό, πολύ καλοί χώροι (ειδικά το πορτ παγκάζ). Αξιοπιστία γενικώς καλή, ειδικά στο drivetrain. Στα ηλεκτρονικά υπάρχουν ό,τι προβλήματα υπάρχουν στα volvo, αλλά στο XC60 τίποτα το ιδιαίτερο.
Το δικό μου πάντως στα τρία χρόνια δεν έχει βγάλει το παραμικρό.Το πρόβλημα είναι ότι για να παίξεις στα 20-22 χιλιάρικα, χρειάζεται να κοιτάξεις αποκλειστικά το Τ5 (τα πρώτα με 204 άλογα, μετά το 12 με 240 άλογα), το οποίο ναι μεν πάει αρκετά σβέλτα αλλά καίει αρκετά, και είναι αποκλειστικά αυτόματο και προσθιοκίνητο.
Για τετρακίνηση θα πρέπει αναγκαστικά να περάσεις τα 2 λίτρα μοτέρ, και να πας είτε σε 2.4 diesel (πολύ ακριβότερο από το budget σου) είτε στο T6 (3 λιτρο turbo straight-six με 285-306 άλογα ανάλογα τη χρονιά, και τετρακίνηση) το οποίο πάει σφαίρα, αλλά καίει τ'άντερά του. Το Τ6 μπορείς να το βρεις και με το 4C chassis (ρυθμιζόμενη ανάρτηση) που βελτιώνει τη συμπεριφορά γενικώς.Για βελτιώσεις στο μοτέρ υπάρχει η polestar (αν σε ενδιαφέρουν επίσημα πράγματα) που πάει τα παλιά Τ5 (με τα 204) κι αυτά στα 240 άλογα, ή δίνει +30 άλογα περίπου στα Τ6.
Διαφορετικά υπάρχει και η heico.
-
156 crosswagon! Αστειευομαι αλλα αποδεικνυεται ποσο μπροστα ηταν 12 χρονια πριν!
Εχεις δυσκολο γριφο θεωρω. Τα λεμε κι αλλου.
-
Από τη στιγμή που ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και η καλή συμπεριφορά, ξεχνάς τα SUV και πας σε ψηλωμένο SW στυλ Allroad, Scout κλπ. Αν τα κυβικά δεν ήταν πρόβλημα θα σου έλεγα Cayenne.
-
Για καινούριο δεν φτάνουν με τίποτα χρήματα για suv με επιδόσεις...
Για μεταχειρισμένα :
http://www.car.gr/used-cars/bmw.html?ca ... _type=salehttp://www.car.gr/used-cars/audi/q5.htm ... _type=sale
http://www.car.gr/used-cars/volvo.html? ... _type=sale
-
Προσωπικά βλέποντας τιμές και χλμ στις αγγελίες αυτές γελάω. Η γνώμη μου με πρόχειρη ματιά είναι πως δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε για ευνόητους λόγους... Είμαι όμως σίγουρος πως από κοντά με την αμεσότητα της διαπραγμάτευσης με τον έμπορο οι τελικες τιμές θα είναι αρκετά χαμηλότερες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προσωπικά βλέποντας τιμές και χλμ στις αγγελίες αυτές γελάω. Η γνώμη μου με πρόχειρη ματιά είναι πως δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε για ευνόητους λόγους... Είμαι όμως σίγουρος πως από κοντά με την αμεσότητα της διαπραγμάτευσης με τον έμπορο οι τελικες τιμές θα είναι αρκετά χαμηλότερες.Υπάρχουν όλων των ειδών...φρούτα! Και καλά και άσχημα!
Επίσης μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για αμάξια 40 και 50.000 ευρώ που δίνονται στα μισά λεφτά και κάτω...
-
Δυστυχώς ακόμα έχω πρόβλημα με το account μου, αλλά για κάποιο μαγικό λόγο φαίνεται ότι από το γραφείο μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμα το καινούριο, οπότε συνεχίζω εδώ με το παρόν...
Κατ'αρχήν kudos στον mcduck για το info περί του XC60
Κατά δεύτερον, όντως σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κοιτάω είναι αρχικής τιμής περί τα 45-55Κ€, οπότε με την 'λογική' απαξίωση* και θεωρώντας ότι μιλάμε για αυτοκίνητα 5-7ετίας, τότε για ένα μεταχειρισμένο σε άριστη/πολύ καλή κατάσταση, με όλα τα έγγραφα και χλμ που να μην ξεπερνούν τα 15Κ/έτος, η 'λογική' τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 20Κ και 25Κ€. Ακόμα και αν θεωρήσουμε premium τα εν λόγω οχήματα, και άρα είναι με την 'καλή' απαξίωση.
Οπότε περιπτώσεις όπου π.χ. ζητείται ποσό της τάξης των 28Κ€ για Allroad του 2010 είναι εκ προοιμίου χαμένες, εκτός και αν από κοντά ο έμπορος/ιδιώτης κάνει επιτόπου μια έκπτωση της τάξης των 3-4Κ€.
*λογική απαξίωση: θεωρητικά μιλώντας και ως μέσος όρος, έχουμε 1ο έτος 18-20%, 2ο έτος 14-16%, 3ο-4ο-5ο έτος 8-10%. Αυτός είναι γενικός κανόνας που ισχύει κυρίως ΗΠΑ και στην κεντρική Ευρώπη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπούσουλας για εμάς εδώ στα νότια...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Κατ'αρχήν kudos στον mcduck για το info περί του XC60
Δεν κάνει τίποτα
Πάντως SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες. Κάθε φορά που διαβάζω πχ ότι το Χ3 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το Q5 γελάω από μέσα μου.
Εκτός αν με τον όρο 'οδηγική απόλαυση' μιλάμε για το να πηγαίνεις κάπου ατσαλάκωτος και χαλαρός. Τότε ναι, μια χαρά την κάνουν τη δουλειά. Ακριβώς πριν από τρία χρόνια ήμουν μεταξύ των τριών (μαζί με το XC60), προερχόμενος από διάφορα 'βρωμόγκαζα', αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιημένος ότι πάμε γι'άλλα. Μπορείς να μαντέψεις πιο διάλεξα. Τρία χρόνια μετά δεν το έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο.
Για την απαξίωση που αναφέρεις, πρέπει κάπου στον υπολογισμό να προσθέσεις και την παράμετρο 'ελληνική αγορά'. Έχει το κακό ότι α) είναι πολύ μικρή, άρα η προσφορά-ζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες στρεβλώσεις, β) η φορολογία αλλάζει συνεχώς παρασύροντας τις τιμές των μεταχειρισμένων και γ) η έλλειψη μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων δημιουργεί αστείες καταστάσεις:
Δες αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8437450/ (αγοράστηκε περίπου 43k)
Κι αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8420048/ (αγοράστηκε περίπου 75k)
ΟΚ, το δεύτερο έχει 2 χρόνια και 27k χλμ παραπάνω, αλλά είναι και στο υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού (το πρώτο είναι στο μεσαίο).Κλείνοντας θα πω επίσης ότι πριν καταλήξεις στο μοντέλο που θες να πάρεις - επειδή υπάρχει έντονη φημολογία για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας - αν έχεις σκοπό να πάρεις αυτοκίνητο του 2007 κι ύστερα να κοιτάξεις τις εκπομπές CO2 του πρώτα, (http://www.yme.gr/index.php?tid=1054) για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν δεν έχεις πρόβλημα τεκμηρίου μπορεί να αποδειχτεί σημαντικότερο στοιχείο από τον κυβισμό.
-
Σωστά, προφανώς και η ελληνική αγορά έχει τα στραβά της, γι'αυτό και εγώ έγραψα 'μπούσουλα' και όχι τύπου Blue-Book που έχουν στας ΗΠΑς και υπολογίζουν σχεδόν στο δολάριο την 'λογική' τιμή ενός μεταχειρισμένου.
Ωραίο παράδειγμα για τα XC60, αλλά εδώ παίζει ρόλο και το καύσιμο, αλλά κυρίως τα κυβικά, καθώς η αλύπητη φορολόγηση έχει 'σκοτώσει' τα μεγάλου κυβισμού. Που να κάνεις τον υπολογισμό απαξίωσης για Cayenne, μεγάλα Χ5, μεγάλα ML κλπ, μιλάμε για ποσοστά της τάξης του 80%
Όσο για το θέμα 'οδηγικής απόλαυσης', θα φέρω ξανά ως παράδειγμα την απευθείας σύγκριση που έκανα μεταξύ Cayenne GTS, X5is και CX7. Τα είχα δίπλα-δίπλα και τα οδήγησα κυριολεκτικά το ένα μετά το άλλο. Η Χ5 σε σχέση με το Cayenne μου φάνηκε σχεδόν sedan (η Porsche φαινόταν πολύ 'τζιπούρα' σε σχέση με τη BMW), ενώ όταν μπήκα στο CX7 μετά την X5 νόμιζα ότι ξαναμπήκα στο RX8. Μιλάω για τέτοιες διαφορές, γι'αυτό άλλωστε και πήρα το Mazda (πέραν του θέματος των κυβικών). Ε με την C5 ξανααπομακρύνθηκα πάλι από αυτή την αίσθηση/επαφή με το όχημα, και θα ήθελα να οδηγώ, και όχι απλώς να μεταφέρομαι κρατώντας το τιμόνι.
Αλλά όπως λέμε και γνωρίζουμε όλοι, το πιθανότερο είναι ότι οποιοδήποτε SUV (πλην F-Pace ίσως ) θα είναι πιο 'απομακρυσμένο' από οποιοδήποτε sedan ή s/w, γι'αυτό άλλωστε και τα έχω λίγο πιο κάτω στη λίστα μου...
-
Όσο για το θέμα 'οδηγικής απόλαυσης', θα φέρω ξανά ως παράδειγμα την απευθείας σύγκριση που έκανα μεταξύ Cayenne GTS, X5is και CX7. Τα είχα δίπλα-δίπλα και τα οδήγησα κυριολεκτικά το ένα μετά το άλλο. Η Χ5 σε σχέση με το Cayenne μου φάνηκε σχεδόν sedan (η Porsche φαινόταν πολύ 'τζιπούρα' σε σχέση με τη BMW), ενώ όταν μπήκα στο CX7 μετά την X5 νόμιζα ότι ξαναμπήκα στο RX8. Μιλάω για τέτοιες διαφορές, γι'αυτό άλλωστε και πήρα το Mazda (πέραν του θέματος των κυβικών). Ε με την C5 ξανααπομακρύνθηκα πάλι από αυτή την αίσθηση/επαφή με το όχημα, και θα ήθελα να οδηγώ, και όχι απλώς να μεταφέρομαι κρατώντας το τιμόνι.
Εντύπωση μου κάνει το σχόλιο πρώτα για την Χ5, η οποία μου έχει δώσει την εντύπωση λίγο 'βάρκας', ενώ χωρίς να έχω οδηγήσει το mazda, φίλοι μου μού έχουν μεταφέρει τα καλύτερα για το αμάξι...Μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις οδηγικά κάτι το ίδιο καλό στα SUV. H προηγούμενη Χ1 σίγουρα θα σε ικανοποιούσε οδηγικά, αλλά δεν σου κάνει σε χώρους. Δες το Χ3, και το Q5 με δυνατούς κινητήρες...
-
Πάντως και εσύ τελικά, κάνοντας τη σύγκριση εκ των υστέρων, δεν καταλήγεις ότι κακώς έδωσες το CX7 ;
-
Έχω οδηγήσει μόνο Χ3, οπότε δεν ξέρω ακριβώς πως είναι η Χ1, αλλά μπορώ να μαντέψω ότι η προηγούμενη Χ1, είτε S είτε Χ, κατά πάσα πιθανότητα είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που θέλω (πλην χώρων). Και μάλλον η νέα Χ1 είναι ίσως ακόμα καλύτερη επιλογή, αλλά δυστυχώς έχουμε και το οικονομικό στη μέση, πρέπει να ανέβω κοντά στα 40Κ. Για Χ3 μάλλον το ξεχνάμε, είτε είναι με πολλά χλμ, είτε ξεφεύγουν στα κυβικά ή/και στο κόστος (για καινούριο δεν το συζητάμε καν).
Όσο για το CX7, όπως έχω γράψει στο πρώτο post του παρόντος thread, αναγκάστηκα να το δώσω λόγω ξαφνικών οικονομικών προβλημάτων (απανωτές μειώσεις μισθού, να λέω τουλάχιστον ευτυχώς που δεν κλείσαμε). Προφανώς είχα βρει -σχεδόν- την υγειά μου με αυτό το όχημα, μηδέν προβλήματα, επιδόσεις, χώροι, το είχα φτιάξει και όπως ήθελα. Αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις με ανάγκασαν να το αποχωριστώ. Και δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα 2.3lt και γενικώς τα πολλά κυβικά παραμένουν επικίνδυνα. Απλώς πλέον αναγκαστικά κοιτάω και 2λιτρα, μπας και βρω κάτι που να τα συνδυάζει όλα....
-
μεταχειρισμένα suv με επιδόσεις και καλό στήσιμο, με ταβάνι στα 20κάτι χιλιάρικα και χωρίς να έχουν και χιλιόμετρα...πολύ χλωμό σε βρίσκω...Μέχρι πριν λίγο καιρό έψαχνα τα ίδια και σε παρόμοια χρήματα (γιατί δεν είχε νόημα να δώσω περισσότερα σε μεταχειρισμένο...) και τελικά κατέληξα σε καινούριο γιατί δεν έβλεπα συμφέρουσες λύσεις...
Μην ξεχνάς ότι ψάχνεις στη δημοφιλέστερη κατηγορία...όπου οι τιμές είναι επίσης υψηλότερες!
-
Το F-Pace πάντως κάτω από 50άρικο (ρεαλιστικά) δεν θα πάει.
Καλύτερα να μην το βάζεις στην εξίσωση -
Έχω οδηγήσει μόνο Χ3, οπότε δεν ξέρω ακριβώς πως είναι η Χ1, αλλά μπορώ να μαντέψω ότι η προηγούμενη Χ1, είτε S είτε Χ, κατά πάσα πιθανότητα είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που θέλω (πλην χώρων). Και μάλλον η νέα Χ1 είναι ίσως ακόμα καλύτερη επιλογή, αλλά δυστυχώς έχουμε και το οικονομικό στη μέση, πρέπει να ανέβω κοντά στα 40Κ. Για Χ3 μάλλον το ξεχνάμε, είτε είναι με πολλά χλμ, είτε ξεφεύγουν στα κυβικά ή/και στο κόστος (για καινούριο δεν το συζητάμε καν).Όσο για το CX7, όπως έχω γράψει στο πρώτο post του παρόντος thread, αναγκάστηκα να το δώσω λόγω ξαφνικών οικονομικών προβλημάτων (απανωτές μειώσεις μισθού, να λέω τουλάχιστον ευτυχώς που δεν κλείσαμε). Προφανώς είχα βρει -σχεδόν- την υγειά μου με αυτό το όχημα, μηδέν προβλήματα, επιδόσεις, χώροι, το είχα φτιάξει και όπως ήθελα. Αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις με ανάγκασαν να το αποχωριστώ. Και δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα 2.3lt και γενικώς τα πολλά κυβικά παραμένουν επικίνδυνα. Απλώς πλέον αναγκαστικά κοιτάω και 2λιτρα, μπας και βρω κάτι που να τα συνδυάζει όλα....
Αντε παρε παλι πισω το cx7 να βρεις την υγεια σου και μην πειραματιζεσαι αλλο με γαλλογερμανικα μπιπ!!!!!
-
To CX7 θα με ξαναφέρει πίσω στα ίδια οικονομικά προβλήματα, αφού φαίνεται ότι τα τέλη θα αυξηθούν (κατά 50ρικο μάλλον), ενώ λόγω 2,3lt θα έχει τα ίδια προβλήματα με τεκμήρια και φόρο (?). Ναι μεν πλέον δεν έχουμε άμεσα ορατά προβλήματα στη δουλειά, αλλά ως γνωστόν στην Ελλάδα του 2016 πάντα περιμένεις το χειρότερο...
Περιμένω να δω και τι τέλη θα έχει η C5, δεν ξέρω τι εκπομπές έχουν στο Υπουργείο για την συγκεκριμένη (1.6THP MY2010), όπως και αν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές σε τεκμήρια....
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?