-
Για να μην αδικήσω το seat, σήμερα θα ήταν ψηλά στις επιλογές μου και σίγουρα ψηλότερα από το Qashqai j11 δεδομένων των ασθενειών που έχει έως σήμερα σχεδόν τρία χρόνια μετά την παρουσίασή του
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Επίσης μετά τις 4000 σαλ ψοφάει ενώ το Qashqai μέχρι τις 4500σαλ φορτώνει δυνατά. Ίσως το ιδανικό να είναι το 2.0 tdi 190hpSent from my iPad using Tapatalk
Στις 4.000 που ψοφαει εχει βγαλει 150 αλογα το σεατ (τα οποια υπαρχουν ηδη απο τις 3.400).
Το νισσαν πρεπει να παει 4.000 για να βγαλει 130 αρα παρακατω βγαζει πιο λιγα. Δεν εχει νοημα να το πας μεχρι 4.500 που γραφεις και αποκλειεται να φορτωνει δυνατα μετα τις 4.000 που βγαζει ολη τη δυναμη.
Αρα σαν αισθηση νομιζεις πως ειναι πιο γρηγορο το νισσαν. Δεν ειναι ομως -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Επίσης μετά τις 4000 σαλ ψοφάει ενώ το Qashqai μέχρι τις 4500σαλ φορτώνει δυνατά. Ίσως το ιδανικό να είναι το 2.0 tdi 190hp
Sent from my iPad using Tapatalk
Στις 4.000 που ψοφαει εχει βγαλει 150 αλογα το σεατ (τα οποια υπαρχουν ηδη απο τις 3.400).
Το νισσαν πρεπει να παει 4.000 για να βγαλει 130 αρα παρακατω βγαζει πιο λιγα. Δεν εχει νοημα να το πας μεχρι 4.500 που γραφεις και αποκλειεται να φορτωνει δυνατα μετα τις 4.000 που βγαζει ολη τη δυναμη.
Αρα σαν αισθηση νομιζεις πως ειναι πιο γρηγορο το νισσαν. Δεν ειναι ομωςΣωστό. Πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι το σώμα μας αντιλαμβάνεται επιταχύνσεις, όχι σταθερές ταχύτητες. Άρα αντιλαμβάνεται την αύξηση ή μείωση της ροπής, η οποία προκαλεί επιτάχυνση/επιβράδυνση. Κοινώς αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο εύκολα τα ανεβοκατεβάσματα των καμπύλων ροπής/ιπποδύναμης από ότι τα λεγόμενα 'οροπέδια ροπής' που κυνηγάνε να πετύχουν οι κατασκευαστές.
-
Μετά από 90000 χλμ σε διαβεβαιώ ότι ισχύουν τα παραπάνω. Όμως το Ateca πρέπει να είναι βαρύτερο ή με πιο στρωτή χαρτογράφηση
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μετά από 90000 χλμ σε διαβεβαιώ ότι ισχύουν τα παραπάνω. Όμως το Ateca πρέπει να είναι βαρύτερο ή με πιο στρωτή χαρτογράφησηSent from my iPhone using Tapatalk
Με βαση αυτα που σου ειπα παραπανω και με μια πρωτη ματια στις επιδοσεις και γω με τη σειρα μου σε διαβεβαιωνω πως ισχυουν αυτα που σου λεω
-
Βαλτε ρε παιδια τα διαγραμματα ροπης-ιπποδυναμης να βγει κατευθειαν το συμπερασμα.. Το πως αντιλαμβανεται τι ο καθενας ειναι υποκειμενικο. Τι ωραια που βαζαν καποτε οι 4Τ αυτα τα διαγραμματα μαζι με την κλιμακωση του σασμαν. Μετα μιλαγαν για πλαστικα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βαλτε ρε παιδια τα διαγραμματα ροπης-ιπποδυναμης να βγει κατευθειαν το συμπερασμα.. Το πως αντιλαμβανεται τι ο καθενας ειναι υποκειμενικο. Τι ωραια που βαζαν καποτε οι 4Τ αυτα τα διαγραμματα μαζι με την κλιμακωση του σασμαν. Μετα μιλαγαν για πλαστικα..Σωστός!
-
κριμα παντως τεραστιο λαθος που πουλησες το Mazda SUV που ειχες που ηταν ολοκαινουργιο ανθεκτικο και μονο αυτο σου ταιριαζει με αυτα που γραφετε σε όλη τη συζητηση. Το πολυ πολυ να το εκανες υγραεριο με υγρο ψεκασμο. Όλα αυτα που συζητατε πως μου φαινονται κατωτερα, δεδομενου οτι δε θα ειναι καινουργια και δεν ξερεις τι εχουν παθει και τι θα παθουν και σε τι βλαβες θα σε τρεξουν
Απο την άλλη βεβαια σου αρεσει να αλλαζεις αυτοκινητα. Μπαινει ο δαιμονας στη μεση...
-
Φίλε The Ace μήπως να περίμενες να δεις και το νέο Skoda Kodiaq? Πιστεύω θα είναι καλή περίπτωση σε σωστή τιμή...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μα και τώρα μπορώ να (ξανα)πάρω CX7, μάλιστα είναι και η πιο φθηνή λύση, απλώς θα δώσω 1-2Κ ακόμα για να πάρω ένα f/l. Είναι επιλογή στη λίστα μου, απλώς είναι λίγο πιο κάτω...
Όσο για το Kodiaq, από ότι καταλαβαίνω θα είναι ένα μεγαλύτερο Tiguan (αφού θα βγαίνει και 7θέσιο), και -επίσης από ότι καταλαβαίνω- θα είναι και ακριβότερο. Και ήδη με τα κοντά 30Κ€ ενός Ateca το σκέφτομαι, ενώ τα 35Κ€ για το αντίστοιχο Tiguan δεν τα δίνω, δεν νομίζω ότι θα τα δώσω για το Kodiaq...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μα και τώρα μπορώ να (ξανα)πάρω CX7, μάλιστα είναι και η πιο φθηνή λύση, απλώς θα δώσω 1-2Κ ακόμα για να πάρω ένα f/l. Είναι επιλογή στη λίστα μου, απλώς είναι λίγο πιο κάτω...Όσο για το Kodiaq, από ότι καταλαβαίνω θα είναι ένα μεγαλύτερο Tiguan (αφού θα βγαίνει και 7θέσιο), και -επίσης από ότι καταλαβαίνω- θα είναι και ακριβότερο. Και ήδη με τα κοντά 30Κ€ ενός Ateca το σκέφτομαι, ενώ τα 35Κ€ για το αντίστοιχο Tiguan δεν τα δίνω, δεν νομίζω ότι θα τα δώσω για το Kodiaq...
Εισαι απο τους κατασταλαγμενους και με αποψη καταναλωτες. Σιγουρα οτι παρεις θα χαιρεσαι να το βλεπεις κατω απο το σπιτι σου
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εισαι απο τους κατασταλαγμενους και με αποψη καταναλωτες. Σιγουρα οτι παρεις θα χαιρεσαι να το βλεπεις κατω απο το σπιτι σουΤώρα μου κάνετε και πλάκα, ε ?
Απλώς μου αρέσει να αλλάζω αυτοκίνητα, τώρα έτυχε να κάνω και μια ελαφρώς ατυχή επιλογή, ε τι να κάνουμε ? Αυτή τη φορά θα αλλάξω πιο γρήγορα το μεγάλο αυτοκίνητο....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βαλτε ρε παιδια τα διαγραμματα ροπης-ιπποδυναμης να βγει κατευθειαν το συμπερασμα.. Το πως αντιλαμβανεται τι ο καθενας ειναι υποκειμενικο. Τι ωραια που βαζαν καποτε οι 4Τ αυτα τα διαγραμματα μαζι με την κλιμακωση του σασμαν. Μετα μιλαγαν για πλαστικα..Πόσο δίκιο έχεις!!!
-
Οδήγησα το ateca 4drive 2.0 tdi 150hp. Καλοφτιαγμένο, όμορφο, καλό πάτημα, αθόρυβο, αλλά σε σχέση με το Qashqai j10 1.6 dCi δείχνει πιο νωχελικόSent from my iPad using Tapatalk
Έχοντας οδηγήσει αρκετά ένα Leon FR TDi 150hp κι έχοντας συνοδηγήσει ένα Megane GT 1.6 DCi 130hp (αντίστοιχα αμαξώματα σε μικρομεσαία αντί για SUV) μπορώ να πω ότι ο 2.0 TDi είναι αισθητά πιο δυνατός, σε βαθμό που χρειάστηκε να κοιτάξω την άδεια κυκλοφορίας του Leon για να βεβαιωθώ ότι δεν είναι το 184άρι.
Πιθανότατα η εντύπωση σου έχει να κάνει με τη ρύθμιση της απόκρισης του ηλεκτρόγκαζου, όπου όντως μια πιο άμεση απόκριση κολακεύει και ξεγελάει.Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του Ace κι επειδή είναι 'ανήσυχος' οδηγός, το Ateca θα του δώσει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης, τόσο ως κινητήρας, όσο και ως κιβώτιο με το DSG υγρού τύπου.
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 137646.asp
Για αυτό εδώ μιλάμε?
-
Είδα το Ateca και το XPerience χθες (χωρίς να τα οδηγήσω δυστυχώς). Και τα δύο σε diesel. Για το θέμα του AdBlu δεν ήξεραν τίποτα στη SEAT, είναι εξέλιξη που προκύπτει (?) από δημοσίευμα, και άρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό.
Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω diesel, πάντα κοιτάω μόνο βενζίνη, ενώ αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση είναι με αστεράκι (αν και εφόσον, λαμβάνοντας υπόψη τη τιμή, δεν είναι δηλαδή εκ των ων ουκ άνευ). Το XPerience αναγκαστικά θα αγοραστεί πακέτο με αυτά (αφού δεν υπάρχει άλλο trim με τον 1.8TSi), ενώ στο Ateca στην έκδοση Style ο 1.4 βγαίνει με και χωρίς κάθε ένα από αυτά.
Πρέπει κάποια στιγμή να πάω να δω λίγο πιο σοβαρά και επισταμένα τα Allroad και τα X1 που έχω σταμπάρει....
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?