-
Ο χρήστης modechristo έγραψε:
...
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι , αν υπαρχουν κατοχοι citroen c3 η peugeot με τον 1600 bluhdi 75hp ας μου γραψουν σε αστικη χρηση τι καταναλωση εχουν...Είναι εντελώς υποκειμενικό. Π.χ. όταν οδηγάω εγώ στο δικό μου βλέπω από 4,5 μέχρι 6 λίτρα max. Και μόλις το πάρει η γυναίκα μου ξεκινάει η κατανάλωση από τα 8 και ανεβαίνει!!!
-
εγω το χαμηλοτερο που εχω δει ειναι 4,4 οταν ειχα παει διακοπες στην ηλεια!!
απο εκει και περα δεν θυμαμαι στην αθηνα να ειχα ποτε κατω απο 5l/100..
επισης πριν 3 μηνες ειχα ενα τρακαρισμα, βεβαια δεν πειραχτηκαν μηχανικα μερη...
μονο μασκες κλπ ,κλπ....
αισθανομαι οτι εχει αφησει καποιο κουσουρι στο αμαξι , η μπορει να ειναι και ψυχολογικο δικο μου βεβαια,
ωστόσο δεν νομιζω οτι εχει επηρεαστει η μεση καταναλωση απο αυτο το γεγονος...
τι λετε και εσεις? -
Τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώ Avin best action και είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση, τον μειωμένο θόρυβο και την τιμή που στοιχίζει μετά τις προσφορές της Πειραιώς και της Avin card.
Χθες βράδυ όμως μετά από γκάζωμα παρατήρησα στο φώτα του πίσω μου, ότι έβγαζε αρκετό σκούρο καπνό, που δεν το έκανε με το Shell v power που χρησιμοποιούσα πριν.
Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο; μπορεί αυτός ο σκούρος καπνός να σημαίνει ότι επιβαρύνει το DPF; -
Ο χρήστης gatos69 έγραψε:
Τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώ Avin best action και είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση, τον μειωμένο θόρυβο και την τιμή που στοιχίζει μετά τις προσφορές της Πειραιώς και της Avin card.
Χθες βράδυ όμως μετά από γκάζωμα παρατήρησα στο φώτα του πίσω μου, ότι έβγαζε αρκετό σκούρο καπνό, που δεν το έκανε με το Shell v power που χρησιμοποιούσα πριν.
Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο; μπορεί αυτός ο σκούρος καπνός να σημαίνει ότι επιβαρύνει το DPF;Σε τι αυτοκίνητο;
Εμένα το κανει οταν είναι κρυο, με όλα τα πετρέλαια.Επίσης ποσά χλμ εχεις ;
-
Hyundai i20 1.4 90ps του 2012 με 82000 χιλ.
Εγώ το παρατήρησα με ζεστό το μοτέρ, κρύο πότε δεν το γκαζώνω. -
Με vpower, avio και crystal ποτέ δεν είδα μαύρο καπνό.
-
Μία από τα ίδια. Σύνολο 92.000 χλμ, τα τελευταία 2 χρόνια με avin best action αποκλειστικά. Μία φορά την εβδομάδα το πλακώνω για 15 λεπτά (αν δεν πάω ταξίδι) και δεν έχω κανένα θέμα με το dpf ούτε έχω δει ποτέ καπνό.
-
Το ιδιο και σε μενα.75.000 χλμ με avin best action τον τελευταιο 6 μηνο και δεν εχω δει μαυρο καπνο.Σχεδον καθημερινα το δινω πανω απο 2,200 στροφες για να ξεκαπνισει....
-
Και εγω δεν έχω πρόβλημα, με Avin best action, Kia Rio 1.4 crdi με πρόγραμμα. 45.000χλμ
-
Τι ακριβώς εννοείτε πλακώμα;;; 2200 δεν είναι πλακωμα...
Εμένα κρύος ο 1.3 mjt μυρίζει και φαίνεται σαν να βγάζει λιγο καπνό/ υγρασία από την εξάτμιση τον χειμώνα..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης gatos69 έγραψε:
Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο; μπορεί αυτός ο σκούρος καπνός να σημαίνει ότι επιβαρύνει το DPF;Καπνό απο σύγχρονο ντίζελ δεν εχω δει ποτε. Ουτε η εξάτμιση τους δεν πιάνει καλά καλά μαυριλα μέσα. Μήπως δεν ηταν καπνός αλλά σκόνη απο το δρόμο? Οι εξατμίσεις αυτών νομιζω κοιτανε κάτω στο δρόμο, και όταν γκαζωνεις βγάζουν με πίεση τα καυσαέρια και μπορεί να σηκώνουν οτι έχει ο δρομος κάτω.
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείτε πλακώμα;;; 2200 δεν είναι πλακωμα...Εμένα κρύος ο 1.3 mjt μυρίζει και φαίνεται σαν να βγάζει λιγο καπνό/ υγρασία από την εξάτμιση τον χειμώνα..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Πλάκωμα για μένα σημαίνει συνεχές στροφάρισμα για πάνω από 3000 στροφές για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ή δυνατές επιταχύνσεις με αλλαγές ταχυτήτων στις 4000+ στροφές (ιδανικά εκτός πόλης).
Αν δεν έχω προγραμματίσει ταξίδι ή κάποια εκδρομή, μια φορά την εβδομάδα το βγάζω είτε στον περιφερειακό της πόλης μου είτε το πιέζω σε αγαπημένη ορεινή ανηφορική διαδρομή.
Παρόλο που το αυτοκίνητο κάνει καθημερινά μικρές σε διάρκεια και απόσταση διαδρομές (10-15 λεπτά max και μέχρι 5 χιλιόμετρα) δεν είχα ποτέ κανένα θέμα με dpf και μπουκώματα ούτε βγάζει καπνό. Καμιά φορά μυρίζει λίγο πιο έντονα αλλά δεν με ανησυχεί, ίσως είναι λόγω αναγέννησης του dpf. -
Καπνό απο σύγχρονο ντίζελ δεν εχω δει ποτε. Ουτε η εξάτμιση τους δεν πιάνει καλά καλά μαυριλα μέσα. Μήπως δεν ηταν καπνός αλλά σκόνη απο το δρόμο? Οι εξατμίσεις αυτών νομιζω κοιτανε κάτω στο δρόμο, και όταν γκαζωνεις βγάζουν με πίεση τα καυσαέρια και μπορεί να σηκώνουν οτι έχει ο δρομος κάτω.
Ισχύει ότι η εξάτμιση κοιτάει προς τα κάτω και μπορεί να συνέβησαν αυτά που αναφέρεις μιας και δεν παρατήρησα καπνό ξανά παρόλο που το χρησιμοποιώ μόνο στην Αθήνα.
Θα συνεχίσω με το ίδιο πετρέλαιο αφού είναι το φθηνότερο premium diesel και μπορώ να το προμηθεύομαι από εταιρικά πρατήρια.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! -
παιδια ποια ειναι η μεση τιμη του avin best action και τι παιζει με τις καρτες τις πειραιως?
-
Με καρτα Πειραιώς εχεις επιστροφη 3%.Αν θες βγαζεις και μια καρτα οχι πιστωτικη-χρεωστικη ειναι σαν αυτη που εχει η shell απλα εδω καθε 1litro παιρνεις 2 ποντους στο best action (1ποντο στο απλο) και στους 250 εχεις εκπτωση 3€ ειτε για να αφαιρεθεί απο το καυσιμο ή για να παρεις οτι θελεις απο το πρατηριο...
-
παιδια ποια ειναι η μεση τιμη του avin best action και τι παιζει με τις καρτες τις πειραιως?
Με τις 2 προσφορές που αναφέρθηκαν υπολόγισε περίπου -5% στην αρχική τιμή.
Πολλές φορές βγαίνει φθηνότερο από το απλό. -
Εκει στα διυλιστηρια Κορινθου, ριχνουν χημικα στο vpower diesel? Διοτι βλεπω και φιλους να εχουν ψιλοθεματακια...
-
Δεν ισχύει ότι η vpower εισάγεται? Ή αυτό είναι μόνο για τη βενζίνη racing 100αρα?
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Εγω ξερω μονο για την 100αρα V-Power Racing οτι εισαγεται και το εχω ακουσει πολυ καιρο πριν...
Για την V-Power (97 οκτ.) δεν εχω ακουσει κατι αντιστοιχο.. -
Εχω την εντυπωση πως καμια εισαγεται.
Referravag εχεις δικιο για το dforce της aegean. Καλο φαινεται και ακουγεται.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;