-
Ακριβως.. και την ποιοτητα δλδ να καταλαβαινε πως μπορει ακριβως να υπολογιστει η αυτονομια χωρις την παραμετρο της καταναλωσης (λτ/100χλμ)? Οποτε χρειαζεται και αυτη σιγουρα και ειναι λογικα των τελευταιων χιλιομετρων.
-
Φίλε Petran από ότι έχω καταλάβει δείχνει πάντα την μέγιστη αυτονομία που μπορεί να διανύσει το αμάξι και μάλλον λειτουργεί ανεξάρτητα με την μέση κατανάλωση δεν ξέρω πως δεν είμαι ούτε προγραμματιστής ούτε ηλεκτρονικός απλά αν κάνω χιλιόμετρα μέσα στην πόλη ναι πέφτει 2 ας πούμε για ένα..Αν θέλεις έλα μαζί μου να το δεις η οδήγησε ένα νέο i20 και τσέκαρε το..
-
Δεν σε αμφισβητω φιλε Δημητρη.. σε πιστευω προς θεου.
Απλα λεω οτι μου φαινεται περιεργη αυτη η λογικη της Hyundai που ακολουθει για την αυτονομια...
Επισης εσενα σου φαινεται σωστο αυτο το πραγμα?? δλδ αν κινεισαι σε πολη δεν ξερεις εστω και στο περιπου τι αυτονομια θα εχεις αφου θα μειωνονται δυο δυο ή τρια τρια μαζι... -
Πέτρο κοιτά το έχω συνηθίσει εντάξει έχουμε και τον δείκτη καυσίμου και τα l/100km..απλά μου αρέσει γιατί όταν πάω για φουλάρισμα τσεκάρω πάντα το range πρέπει να δείχνει 1019 για να δω ότι δεν μου έβαλε αέρα μέσα η μου έβαλε χειρότερη ποιότητα καυσίμου όποτε και θα δείχνει 960 ας πούμε που μου έχει τύχει..
-
Πραγματικα πολυ περιεργο μου φαινεται.. παντα 1019?? ουαου... το εχεις σαν στανταρ δλδ.
Μια εξηγηση μπορει να δωσω για αυτο το νουμερο που ειναι παντα ιδιο... το να το υπολογιζει βασει της επισημης μεσης καταναλωσης του κατασκευαστη... και αν τελικα εχεις την διπλασια καταναλωση τοτε θα διανυσεις τα μισα χλμ δλδ..
Παντως θεωρω οτι σε καμια περιπτωση δεν εχεις εικονα της αυτονομιας που υπολειπεται..
-
Παιδιά τι προσθετο να βάλω τωρα με τα κρύα ώστε να βοηθάει μπεκ, κρύα εκκίνηση και dpf?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σαν τι να βάλεις δηλαδή?
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι.... -
Φίλε Δημήτρη θα σου πω την άποψή μου φιλικά. Εάν φουλαρεις ,όπως κάνεις ,σε ένα υψόμετρο πχ 5000μ και κατέβεις σταδιακά στο 0 υψόμετρο ακόμα και αν σου δείξει αυτονομία 1019 μπορεί να δυανυσεις περισσότερα από 1019 χλμ μέχρι να αδειάσει το τεποζιτο. Πιστεύω πως δείχνει range σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης. Κάτοχος i 30.
Στάλθηκε από το SM-J320F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Σήμερα έβαλα 20€ revoil απλό για δοκιμή. Ήταν σχεδόν άδειο το ρεζερβούαρSent from my iPhone using Tapatalk
Έως τώρα θετικές εντυπώσεις. Λιγότερο κροτάλισμα στο κρύο ξεκίνημα, καλή απόκριση κινητήρα από χαμηλά ενώ τα καυσαέρια μυρίζουν 'οινόπνευμα' σαν παλιά. Μένει να το δοκιμάσω εκτός πόλης.
(Σύγκριση με BP active) -
Σήμερα έβαλα 20€ revoil απλό για δοκιμή. Ήταν σχεδόν άδειο το ρεζερβούαρ
Έως τώρα θετικές εντυπώσεις. Λιγότερο κροτάλισμα στο κρύο ξεκίνημα, καλή απόκριση κινητήρα από χαμηλά ενώ τα καυσαέρια μυρίζουν 'οινόπνευμα' σαν παλιά. Μένει να το δοκιμάσω εκτός πόλης.
(Σύγκριση με BP active)Το BP δεν μυρίζει δηλαδή ;
-
Μυρίζει περισσότερο 'πετρελαιίλα' το BP
-
Εγώ βάζω ένα χρόνο τώρα μόνο Vpower diesel και πραγματικά το μόνο που μυρίζει είναι κρύο και μόνο σαν οινόπνευμα. Ειδικά τον πρώτο καιρό μέχρι να το συνηθίσω νόμιζα ότι έκανα εντριβές Καπνίλα, πετρελαίλα, λαδίλα ή όπως αλλιώς το λέτε ούτε σαν υπόνοια δεν έχω μυρίσει.
-
Το Vpower δημιούργησε πρόβλημα σε egr και το αποφεύγω. Υπάρχει και προφορική οδηγία της NISSAN για μη χρήση premium πετρελαίων. Επί της ουσίας πρόκειται για το ίδιο προϊόν διύλισης των ΕΛΠΕ και MOTOROIL όπου στην συνέχεια η κάθε εταιρεία βάζει τα πρόσθετα που επιθυμεί. Προσωπικά βάζω απλά πετρέλαιο για περισσότερα από 10000 χλμ και ενδιάμεσα έβαλα ένα καθαριστικό WYNN'S.
-
Πέτρο ναι κάθε φορά που το γεμίζω από εκεί ξεκινάει..,Κοίτα το 1019 δεν είναι ουτοπικό που δίνει το trip computer γιατί δίνει ένα 5l/100 περίπου έχω 50litre ντεπόζιτο σκέψου και είναι diesel...Η πραγματική σύνηθες κατανάλωση που έχω είναι 5,1-5,5 τώρα τον χειμώνα και το καλοκαίρι 4,7-5,1 περίπου..ΑΝ βγω αυτοκινητόδρομο η σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ρυθμίσω το cruise στα 100χλμ ας πούμε βλέπω να σταθεροποιήται η μέση κατανάλωση στα 4,0-4,1 περίπου λίτρα εδώ η αυτονομία περνάει τα 1000χλμ...Απλά έτσι δουλεύει το range του trip...Επίσης τα l/100 που γράφει το trip είναι πραγματικά το έχω μετρήσει σε πάνω από 10 γεμίσματα ότι γράφει τόσα λίτρα βάζω πάντα...
-
Το Vpower δημιούργησε πρόβλημα σε egr και το αποφεύγω. Υπάρχει και προφορική οδηγία της NISSAN για μη χρήση premium πετρελαίων. Επί της ουσίας πρόκειται για το ίδιο προϊόν διύλισης των ΕΛΠΕ και MOTOROIL όπου στην συνέχεια η κάθε εταιρεία βάζει τα πρόσθετα που επιθυμεί. Προσωπικά βάζω απλά πετρέλαιο για περισσότερα από 10000 χλμ και ενδιάμεσα έβαλα ένα καθαριστικό WYNN'S.- Δεν είπα ότι είναι διαφορετικό από τα άλλα. Ούτε έχω βάλει κάτι άλλο για να ξέρω πως θα μυρίζει, μπορεί να μυρίζει το ίδιο μπορεί και διαφορετικά. Το μόνο που είπα ήταν ότι έχω βάλει μόνο αυτό και από 1 μόνο βενζινάδικο και πάντα μυρίζει το ίδιο.
- Για τη Nissan και τις 'προφορικές' οδηγίες μπορείς να φανταστείς τι πραγματική αξία έχουν. Μέχρι να δώσουν γραπτές οδηγίες, καμία, και κάλλιστα μεθαύριο αν τους κάνει μήνυση μια εταιρία θα το πάρουν πίσω άρον άρον. Ξαναλέω, δεν υποστηρίζω καμιά εταιρία ούτε παίρνω προμήθεια, αλλά το πρώτο πράγμα που κάνουν τα συνεργεία είναι να ρίχνουν το φταίξιμο σε 3ους.
- Για τη βλάβη του egr ισχύει το ίδιο. Σου έδωσαν γραπτά ότι η βλάβη οφείλετε στο καύσιμο; Έχεις 2 ίδια αυτοκίνητα που τα οδηγείς εναλλάξ με διαφορετικό καύσιμο; Προς θεού, μη το δεις σαν επίθεση επί προσωπικού.
Εγώ έχω κάνει 10.000 με πετρέλαιο ΜΟΝΟ από ένα πρατήριο, αλλά και πάλι, σε περίπτωση βλάβης, δεν θα είμαι 100% βέβαιος για την ποιότητα. Πώς βγάζουν συμπεράσματα οι εταιρίες, μόνο και μόνο από τα λεγόμενα των πελατών, πραγματικά με ξεπερνάει. Αλλά η εξήγηση είναι μία. Ο εξουσιοδοτημένος μάστορας, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να κακολογήσει την ίδια του την εταιρία. Και όταν ο πελάτης ζητά επίμονα απαντήσεις, τον στρέφει διακριτικά αλλού. Ίσως να είναι το πρόσθετο, ίσως η βενζίνη, ίσως νοθεία, πάντα όμως χωρίς έγγραφη διαβεβαίωση.
-
Συμφωνώ. Τα περισσότερα χλμ (90%) προ αλλαγής EGR τα είχα κάνει με vpower. Επίσης προβληματίζει η μόνιμη προσφορά την Πέμπτης με τιμή απλού. Σχετικά με τα συμπεράσματα των εταιρειών εικάζω ότι προκύπτουν από τις εμπειρίες του δικτύου τους στις συναντήσεις των τεχνικών στα κεντρικά. Επίσης με vpower από εταιρικό που έβαζα πάντα, την τελευταία φορά είχα 'μικροκρατήματα' του κινητήρα. Πάντως δοκίμασε και άλλο καύσιμο (20€ νομίζω αρκούν όταν είσαι ρεζέρβα) για να διαπιστώσεις διαφορές. Κατά κοινή ομολογία σημαντικότερο ρόλο από την φίρμα έχει ο πρατηριούχος. Άλλωστε εχθρούς του καλού είναι το καλύτερο
-
Χρησιμοποιώντας απο το 2012 το V-Power δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε σε DPF, ούτε σε EGR, ούτε και στην αντλία υψηλής πίεσης και τα φίλτρα που έχω αλλάξει βγαίνουν πεντακάθαρα. Βάζω πάντα απο εταιρικό ακόμα και στα ταξίδια. Η διαφορά του V-POWER από τα υπόλοιπα εκτός από τα χημικά είναι και η πρόσθεση 5% πετρελαίου που εχει παραχθεί απο GTL. Ένα διάλειμμα έκανα με AEGEAN D-FORCE το οποίο στην τελική δεν με ικανοποίησε και ξαναγύρισα στο Shell.
Και στο Ηράκλειο Κρήτης λένε ότι δημιουργεί προβλήματα το Shell αλλά κανείς δεν στο δίνει γραπτά, πιστεύω ότι ο αποπροσανατολισμός από την πραγματικότητα είναι σε όλο του το μεγαλείο με κάλυψη παράλληλα της άγνοιας για εξήγηση της ζημιάς που έχει υποστεί ενα αυτοκίνητο. -
Ξέχασα να αναφέρω το αυτοκίνητο είναι Ford Kuga 2.0 tdci 4x4 του 2008 με 85000 χλμ. Τα 50000 χλμ με V-Power.
-
Εχει παρατηρησει κανεις το diesel του να σβηνει πολυ ευκολα οταν ειναι κρυο; Στα κρυα το Astra cdti μου εσβηνε πολυ ευκολα αν δεν ειχε αρκετες στροφες οταν αφηνα συμπλεκτη. Οταν ζεσταινοταν, κανενα προβλημα.
-
kapami στο εταιρικό fiat panda έσβηνε όταν πήγαινα να σταματήσω και άναβε το check engine και έπρεπε να ξαναβάλω μπρος με μαρσάρισμα για να ξεκινήσει επίσης ακουγόταν και ένας ήχος κάτω από τα καθίσματα σαν βουητό μετά από διάγνωση είπαν ότι μπούκωνε η αντλία με ένα καθαριστικό και δούλεμα για αρκετά χιλιόμετρα κάπου στα 500 για 4-5 μέρες ψηλά 2500-3500 rpm το αμάξι επανήλθε και δεν ξανάκανε διακοπή..
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;