-
Μετά από κρατήματα κινητήρα με την νέα (;) v power, κατόπιν προτροπής για αποφυγή premium πετρελαίων, δοκίμασα bp active απλό diesel και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από απόδοση, στρωτή λειτουργία και οικονομία. Ίδιες εντυπώσεις από την αντίστοιχη βενζίνη
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
...το γυρισα σε avin γιατι το θεωρω καλυτερο και πιο δυνατο απ' ολα και με βολευει και σε λεφτα επιστροφη 3% λογο πειραιως και 3% λογο πιστωτικης καρτα αρα 6%Avin βαζω και γω αλλα πως βγαινει το 6%? Εγω ξερω για 3% με τη πιστωτικη της πειραιως
-
Φιλε εχθες το τσεκαρισα απο τον αναλυτικο λογαριασμο της πειραιως, εχω 3% λογω συμφωνιας με Αvin και 3 % επιστροφη απο την καρτα λογω αγορων.Ειναι MasterCard με επιστροφη 3%....
-
Παιδιά αύριο είναι να ξανά βάλω πετρέλαιο... Μάλλον θα φουλάρω... Με προβλημάτισε λίγο χτες γιατί μου έκανε αναγέννηση στα 135χ-140λμ σήμερα από την τελευταία φορά ενώ συνήθως κάνει κάθε 170-200χλμ το καλοκαίρι... Ίσως επειδή στην προηγούμενη αναγέννηση δεν με πέτυχε σε δρόμο που να μπορώ να το τρέξω με στροφές και μπορεί να μην καθάρισε το ίδιο καλά... Μάλλον θα κάνω ένα διάλειμμα από το NCH και θα ρίξω ένα αντικαπνικό της Liqui Moly να δω πόσο θα το βοηθήσει με τις αναγεννήσεις και όταν αλλάξω φίλτρο πετρελαίου στο σέρβις που κοντοζυγώνει θα του ρίξω και το άλλο της LM το βοηθητικό για το DPF που λέει. Για να δούμε...
Πάντως το AVIN το Diesel Best Action πέρα από τη χαμηλότερη κατανάλωση που έχει σε πορεία, παρατηρώ ότι το καταναλώνει λιγότερο και στις αναγεννήσεις, καθώς η βελόνα του καυσίμου με το V-Power κατέβαινε αισθητά περισσότερο σε κάθε αναγέννηση, ενώ με το AVIN λιγότερο... Σε οικονομία δεν το συζητώ... Είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή, βέβαια κάθε κινητήρας μπορεί να αγαπάει και άλλο καύσιμο καλύτερα και βέβαια αυτά αλλάζουν άρδην ανά καιρούς που ανανεώνουν τις συστάσεις των καυσίμων οι εταιρείες...
-
Φιλε εχθες το τσεκαρισα απο τον αναλυτικο λογαριασμο της πειραιως, εχω 3% λογω συμφωνιας με Αvin και 3 % επιστροφη απο την καρτα λογω αγορων.Ειναι MasterCard με επιστροφη 3%....Τι να σου πω. Μπορει να εχεις δικιο. Εγω εχω την mastercard της πειραιως εκδοσης αβ βασιλοπουλου και μου ειχε ερθει ενημερωση πως βαζοντας απο avin εχω 3%
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Μετά από κρατήματα κινητήρα με την νέα (;) v power, κατόπιν προτροπής για αποφυγή premium πετρελαίων, δοκίμασα bp active απλό diesel και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από απόδοση, στρωτή λειτουργία και οικονομία. Ίδιες εντυπώσεις από την αντίστοιχη βενζίνηSent from my iPad using Tapatalk
Καλές εντυπώσεις εχω και εγώ εδώ και λιγο καιρό απο το νεο BP active Ultimate.. (Παντα βέβσια από πρατήριο που εμπιστεύομαι). Λίγο τσιμπημένες οι τιμές της BP ομως (γενικά..)
-
Αυτό που κάποιοι έχετε πρατήρια που εμπιστευονται το ζηλεύω... Εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης δεν έχω βρει κανέναν να μου πει ' πήγαινε σε εκείνον είναι καθαρό πρατήριο' και εάν γνωρίζει κανείς κάποιον ευχαρίστως
Στάλθηκε από το E2115 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στην BP άραγε καθάρισαν της δεξαμενές πριν βάλουν το νέο βελτιωμένο πετρέλαιο; η απλα γέμισαν της παλιές και έχει ο θεός;
Λέω να το δοκιμάσω και εγώ αλλά θα περιμένω λίγο ακόμα να περάσει λίγο καιρός.
Μεχρι τότε Θα κανωενα γέμισμα με απλό SHELL να δω αν θα δω κάποια διαφορά.
Μετά θα δοκιμάσω και το AVIn αλλά και το νέο BP, να έχω μια άποψη για να μπορώ να συγκρίνω.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Στην BP άραγε καθάρισαν της δεξαμενές πριν βάλουν το νέο βελτιωμένο πετρέλαιο; η απλα γέμισαν της παλιές και έχει ο θεός;...
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλή ερώτηση.. Δεν θα στοιχημάτιζα οτι τις καθάρισαν πάντως..
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ ενδιαφέρων αυτά που λες. Ποιο redex είναι αυτό γιατί βλέπω διαφορά σε ένα search που έκανα;
Εμένα με ενδιαφέρει η βελτίωση της λίπανσης από το πετρέλαιο.
...Lubrizol 539M/A, Infineum R655, Total PC32, Synfluid PAO 6.
Αυτά είναι τα πιο γνωστά βιομηχανικά βελτιωτικά λίπανσης. -
Καλησπέρα!! Λέω να κάνω μια δοκιμή για diesel crystal, έχει κάποιος να προτείνει δοκιμασμένο πρατήριο ανατολική Θεσσαλονίκη???
Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
Κασλησπέρα από εμένα, πρώτο ποστ στο φόρουμ. Πολλές οι ενδιαφέρουσες συζητησεις. Ήθελα να πω 5 πράγματα για τις εντυπώσεις μου από τα διαφορα diesel που έχω δοκιμάσει.
Αρχικά να πω για τον φίλο που ψάχνει αξιόπισο ελιν στην Αν.Θεσ/νίκη, εγώ βάζω στο ελίν της Τούμπας, πάνω στην Λαμπράκη κοντά την έξοδο περιφερειακού από τα Κωνσταντινοπολίτικα. Τον ξέρω χρόνια, εκεί έβαζα βενζίνη πολλές φορές και για το αυτοκίνητο του πατέρα, ο οποίος συνεχίζει να βάζει. Δεν έχει παιχτεί ποτέ κάτι. Είναι αξιόπιστος, ο μόνος λόγος που στράφηκα αλλού είναι γιατί κοντά στην δουλειά μου έχω πιο φθηνές εναλλακτικές (δουλεύω προς Θέρμη).
Το αυτοκίνητο μου είναι Dacia Sandero Stepway 1.5D. Το έχω 9 μήνες και πρώτη φορά οδήγησα ντίζελ οπότ εη εμπειρία μικρή.
Γενικά το ελίν crystal μου φάνηκε πολύ καλό πετρέλαιο σε γενικές γραμμές, κατανάλωση πολύ ικανοποιητική και θεωρώ πως δίνει ενα κλικ πιο ήσυχη λειτουργία του κινητήρα θα έλεγα. Όπως είπα λόγω τιμής δεν το έχω προτιμήσει πολλές φορές αλλά τώρα που είδα ότι έχω επιστροφή με κάρτα Εθνικής θα το τιμήσω περισσότερο.
Avin Best Action, έβαλα 2 φορές, το θεωρώ πολύ καλό ντίζελ, άξιο της κριτικής του και φυσικά με άφησε πολύ ευχαριστημένο με πολύ καλή απόδοση. Ο ήχος του κινητήρα ούτε τραχύς μου φάνηκε αλλά ούτε και φοβερά ήσυχος.
Για το τέλος, άφησα την Shell. Λόγω καθαρότητας, καλής κριτικής και πρότασης από γνωστούς και λόγω επιστροφής με κάρτα Εθνικής, κατά βάση έβαζα από εκεί (λέω έβαζα γτ το γυρνάω σε ελίν). Οι παρατηρήσεις οι εξής: Δεν μπορώ να πω πως μεταξύ απλού και Vpower είδα τρελή διαφορά στην κατανάλωση. Με το Vpower κυρίως σε μακρινές αποστάσεις βλέπω χαμηλή κατανάλωση παρά μέσα στην πόλη (βάζω μέσα και τον περιφερειακό). Επίσης με το Vpower θεωρώ πως ο ήχος του κινητήρα είναι πιο έντονος και πιο βαρύς με διαφορά με ελίν και avin. Ένας επιπλέον λόγος που θέλω να απομακρυνθώ απο την Shell είναι η λούμπα με την έκπτωση της Πέμπτης που υποσυνείδητα με κάνει να τα βολεύω έτσι ώστε να πηγαίνω Πέμπτες να βάζω, συν ότι η ουρά και ο κόσμος δεν παλεύονται, ειδικά σε γνωστό και μεγάλο Shell πρατήριο από όπου βάζω επειδή περνάω μετά τη δουλειά.
-
@Kger ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.. αύριο θα πάω να βάλω πρώτη φορά Ελίν αλλά λόγω απόστασης θα δοκιμάσω το πρατήριο στην θέρμη έξοδο προς Τριάδι. Καινούριο σχετικά πρατήριο κ βλέπουμε.
Μέχρι τώρα έβαζα κ εγώ vpower κυριως στο πρατήριο το εταιρικό στην είσοδο της Θέρμης από πανόραμα, ολα καλά, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για σύγκριση καθώς έχω βάλει μόνο στην αρχή avio καμία 1000χμ κ δεν το ένιωθα ακόμα καλά το αυτοκίνητο. Οπότε επιφυλάσσομαι για κάποια κριτική στο άμεσο μέλλον.
Citroen C4 bluehdi mk2Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
Όπως είχα πει και παλαιότερα, ακόμη και οι λαδιέρες μας θέλουν τον κόφτη τους. Από την άλλη, μιας και αναφέρθηκε η BP, έχει κυμαινόμενη ποιότητα από πρατήριο σε πρατήριο από τη δική μου εμπειρία...
-
αν μπορείς να μας πεις μερικές εντυπώσεις και από αυτό το πρατήριο γτ κατά συνθήκες είναι στον δρόμο μου, αν και στην Τούμπα επειδή μένω με βολεύει καλύτερα.
-
Μέτρηση τέφρας στο dpf με 14,000χλμ και μόνο Vpower, 3,4% αλλαγή στο dpf όταν φτάσει στο 80% μου είπαν.
Οπότε έχω ακόμα μέλλον.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Που την μετρησες την τεφρα και ποσο στοιχισε???
-
Προφανώς στην αντιπροσωπεία από τα δεδομένα του εγκεφάλου. Μετρώντας την διαφορά πίεσης πριν και μετά το DPF ο εγκέφαλος θα βγάζει και ποσοστό 'μπουκώματος'
-
Επανέρχομαι δριμύτερος.
Εδώ και 3 βδομάδες φουλ v-power diesel.
Ναι, είναι καλό το καύσιμο.Δύναμη παντού, κατανάλωση επιστροφή στις καλές πρώτες μέρες, θερμοκρασία καυσαερίων καλή( 150 βαθμοί αν θυμάμαι όταν μέτρησα με φίλο).Αν είμαι μακριά και δε βρω αξιόπιστο πρατήριο shell, θα έβαζα eko avio.
Για εμένα προσωπικά, το θέμα καύσιμα diesel κλείδωσε.
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους τηλεθεατές που ήταν μαζί μας.
Ηρακλής.
-
Που την μετρησες την τεφρα και ποσο στοιχισε???Στην αντιπροσωπία μαζί με το σέρβις. Δεν πλήρωσα κάτι έχτρα.
Το φίλτρο βγήκε πεντακάθαρο, οπότε συνεχίζω το ίδιο πρατήριο κάθε Πέμπτη.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;