-
Από το euro 6 δεν χρειάζεται ούτε να αντιληφθεις ούτε να επιληφθεις. Δεν υπάρχουν ούτε προειδοποιητικες λυχνίες ούτε κάτι άλλο. Απλά εχει επιληφθεί ο κατασκευαστής.
-
Ομολογώ ότι και εγώ δεν το καταλαβαίνω. Οδηγώ diesel από το 2011, 170.000km, αλλά αναγέννηση δεν κατάλαβα ακόμα, λυχνία δεν έχει και ομολογώ με αγχώνει λίγο μην το σβήσω εκείνη την ώρα. Από ότι ακούω δεν είναι ευχάριστη κατάσταση να σου συμβεί αυτό. Από τα 170,000km βέβαια, ανάθεμα και είναι 10,000 μέσα σε πόλη. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν κινείται κάποιος καθόλου σε πόλη για κάποιο μεγάλο χιλιομετρικό διάστημα. Δεν δημιουργείται η ανάγκη για αναγέννηση DPF ή αυτό θα συμβεί έτσι και αλλιώς;
-
@manast said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Ομολογώ ότι και εγώ δεν το καταλαβαίνω. Οδηγώ diesel από το 2011, 170.000km, αλλά αναγέννηση δεν κατάλαβα ακόμα, λυχνία δεν έχει και ομολογώ με αγχώνει λίγο μην το σβήσω εκείνη την ώρα. Από ότι ακούω δεν είναι ευχάριστη κατάσταση να σου συμβεί αυτό. Από τα 170,000km βέβαια, ανάθεμα και είναι 10,000 μέσα σε πόλη. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν κινείται κάποιος καθόλου σε πόλη για κάποιο μεγάλο χιλιομετρικό διάστημα. Δεν δημιουργείται η ανάγκη για αναγέννηση DPF ή αυτό θα συμβεί έτσι και αλλιώς;
Φυσικά και δημιουργείται η ανάγκη για αναγέννηση απλά συμβαίνει χωρίς να την καταλάβεις δεδομένου ότι κινείσαι με κάποιες στροφές...
-
Είτε euro4, είτε5 είτε 6 οι συνεχόμενες διακοπτόμενες αναγεννήσεις μπορεί να κατεβάσουν πετρέλαιο στα λάδια και αυτό ΔΕΝ είναι καλό. Δεν μιλάμε τώρα για τη ζωή του DPF που επιβαρύνεται μιλάμε για θέματα του κινητήρα. Γι' αυτό έγραψα πριν ότι δεν τρέχει κ τίποτα να το σβήσουμε κατά την διάρκεια κάποιας αναγέννησης που είτε δεν έχουμε αντιληφθεί να είναι σε εξέλιξη είτε βρε αδερφέ ΔΕΝ γίνεται να περιμένουμε να τελειώσει. Προφανώς και υπάρχει πρόνοια για τέτοιες περιπτώσεις. Το χαρακτηριστικό κίτρινο λαμπάκι θα ανάψει όταν συνεχόμενες αναγεννήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα πρέπει να δώσουμε χρόνο και θερμοκρασίες στο κινητήρα να κάνει τουλάχιστον την επόμενη. Απλό είναι απλά αρκετοί οδηγοί είτε δεν διαθέτουν το αισθητήριο να καταλάβουν είτε δεν δίνουν σημασία. Προσωπικά κοιτάζω πάντα τη στιγμιαία κατανάλωση και ΑΜΕΣΩΣ καταλαβαίνω ότι είναι σε αναγέννηση και πότε αυτή τελείωσε. Επίσης σταματημένο κοιτάζω το στροφόμετρο ενώ νιώθω και ένα χαρακτηριστικό συντονισμό στο ρελαντί, ενώ αν έχω ανοίξει κ το παράθυρο μυρίζει κ χαρακτηριστικά. Δεν θεωρώ κάτι σπουδαίο την όλη διαδιακασία. Μόλις το μάθεις όλα καλά. Μπροστά στα τεράστια οφέλη του diesel αυτό είναι πταισματάκι και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποτρεπτικό από την αγορά diesel, ακόμη και να κάνεις κ λίγα χιλιόμετρα κατά τη γνώμη μου.
-
@manast said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Όταν το αυτοκίνητο κινείται συνεχώς σε ιδανικές συνθήκες η καύση θα είναι η βέλτιστη και θα επιβαρύνεται πιο αργά το φίλτρο κι οι αναγεννήσεις θα γίνονται πιο αραιά. Αντίστροφα, για συχνές μικρές κρύες διαδρομές.
-
@lifestealer said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Ο χρήστης otso έγραψε:
ενας πρατηριουχος μου ειπε οτι πετρελαιο τωρα με το φυτικο λαδι μεσα παγωνει στους -3 βαθμους.
μπορει να ειναι αληθεια; ξαναγυριζουμε στα παλια που ξεπαγωναμε τα φιλτρα πετρελαιου; και που ριχναμε στις εξωτερικες δεξαμενες του καλοριφερ φωτιστικο για να μην παγωνει;
ξερει κανεις στους ποσο μειον παγωνει το σημερινο ντηζελ;Την ερώτηση αυτή έκανα στη Shell πριν περίπου ένα χρόνο, η απάντησή τους παρακάτω:
Όλα τα καύσιμα Shell ακολουθούν τις κρατικές προδιαγραφές οι οποίες απαιτούν αντοχή στους μέχρι τους -5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο το Shell V-Power Diesel εξασφαλίζει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες για ασφαλέστερη χρήση. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που σχετίζεται με τη χρήση του Shell V-Power Diesel, μπορείτε να μας στείλετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε εδώ έτσι ώστε το αρμόδιο τεχνικό τμήμα της εταιρείας να επικοινωνήσει μαζί σας.
Φιλικά, Shell Smart Club Greece
Αφού η κρατική προδιαγραφή είναι αντοχή μέχρι τους -5, λογικά όλα τα 'απλά' diesel αντέχουν μέχρι αυτή τη θερμοκρασία. Τα ενισχυμένα έχουν σχεδόν πάντα αντιπαγωτικά πρόσθετα το χειμώνα.
Σε ερώτησή μου και πάλι στη Shell για τη θερμοκρασία αντοχής του V-Power Diesel μου είπαν ότι το χειμώνα το ενισχύουν με επιπλέον αντιπαγωτικό το οποίο το κάνει να αντέχει μέχρι και τους -15 βαθμούς.
Μπορεις να μου δωσειςσ τοιχεια επικοινωνιας που εκανες την ερωτηση και σου απαντησανε?
-
@izz said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Civic και έκανα 4000km. Στο Σάλτσμπουργκ που έβαλα πετρέλαιο κατάλαβα για πρώτη φορά την αλλαγή, δηλαδη την καλύτερη κατανομή της ροπής από χαμηλά ενώ με τα δικά μας πετρελαια δεν υπήρχε ζωντάνια απο 1400 rpm. Ευχαριστήθηκα αναβαση. Το κομπιασμα στις χαμηλές εξαφανίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιστοτητα στην τήρηση προδιαγραφων. Οι προδιαγραφές υπάρχουν, αρκεί να τηρούνται. Το λέω γιατί κάποιος είπε ότι προδιαγραφές είναι ίδιες στην Ευρώπη. Και για να βγω λίγο εκτός θέματος αν σε κάποια άλλη χώρα είχαν βρει ένα κοίτασμα αερίου θα το είχαν εκμεταλλευτεί αμμεσα για παραγωγή ενέργειας.Εμεις εδώ θα το έχουμε ταπωμενο στην Επανωμή δεν ξέρω για πόσο ακόμα όταν θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός πυλώνας για τη Χαλκιδική σχεδόν για παντα.
Καλήμερα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τηρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές και τα καύσιμα που παράγονται στην Ελλάδα είναι και ανώτερα επίσης σχετικά με το ταπωμένο κοίτασμα στην Επανωμή που γράφεις και γενικότερα με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα μην πιστεύεις ότι ακούς και διαβάζεις στο ίντερνετ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και σου γράφω με απόλυτη σιγουριά εκ τον έσω καθότι είμαι εργαζόμενος στην Ελληνικά πετρέλαια και συγκεκριμένα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου.
Θα μπορουσες να μου προτεινεις diesel σε εταιρικα πρατηρια?Στην οπελ μου ειπανε να βαζω το απλο ντιζελ απο εταιρικα πρατηρια μονο γενικα.Ερμη - Καλυψω - Μυρτεα - Μακραιων
Εχω ενα κορσα 2020 ντιζελ EURO6d
Ευχαριστω -
Εβαλα μετα απο δυο χρονια avin diesel best και το αμαξι λες και πηρε 20 αλογα.
Μεχρι τωρα ημουν ελιν και aegean δεν ειχα θεμα, απεναντιας καυσιμα με μεγαλη οικονομια στην καταναλωση.
Το avin βεβαια νιωθω οτι το καιει πιο γρηγορα. Αλλαξανε τη συνθεση ή τα χημικα που ριχνουνε στο καυσιμο; -
@japanese1 said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Εβαλα μετα απο δυο χρονια avin diesel best και το αμαξι λες και πηρε 20 αλογα.
Μεχρι τωρα ημουν ελιν και aegean δεν ειχα θεμα, απεναντιας καυσιμα με μεγαλη οικονομια στην καταναλωση.
Το avin βεβαια νιωθω οτι το καιει πιο γρηγορα. Αλλαξανε τη συνθεση ή τα χημικα που ριχνουνε στο καυσιμο;Δεν ξέρω για το best στο action είχαν αλλάξει σύνθεση 4/2019 , μου έστειλαν μήνυμα στην εφαρμογή.
-
Πάντως ρε παιδιά με απλό ντίζελ, ανεξάρτητα μάρκας, νομίζω βγαίνουν λίγο περισσότερα χιλιόμετρα. Συνήθως της προσφοράς της Πέμπτης βάζω, αλλά αν βρεθώ μακριά σπανιότερα ελιν κι αβιν έχω βάλει, πανάκριβο το βλέπω.
-
Καλησπέρα,
Κάνω περίπου 11κ χιλιόμετρα τον χρόνο. Αξίζει να πάρω πάλι πετρέλαιο μιας και η τιμές είναι ίδιες στο καύσιμο πλέον; Τα χιλιόμετρα μου είναι εντός πόλης και μια φορά τον μήνα κάποιο ταξίδι 250-300 χιλιόμετρα.
Βλέπω όλους τους κινητήρες πλέον να είναι 1.0 κυβικά και μου φαίνονται λίγα. Είναι αξιόπιστοι;
Μιλάω για αγορά καινούργιου και όχι μεταχειρισμένου.
-
@sotirisdi said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Καλησπέρα,
Κάνω περίπου 11κ χιλιόμετρα τον χρόνο. Αξίζει να πάρω πάλι πετρέλαιο μιας και η τιμές είναι ίδιες στο καύσιμο πλέον; Τα χιλιόμετρα μου είναι εντός πόλης και μια φορά τον μήνα κάποιο ταξίδι 250-300 χιλιόμετρα.
Βλέπω όλους τους κινητήρες πλέον να είναι 1.0 κυβικά και μου φαίνονται λίγα. Είναι αξιόπιστοι;
Μιλάω για αγορά καινούργιου και όχι μεταχειρισμένου.
σε αυτο που κοιτας ποσο παραπάνω ειναι στην τιμή ο Πετρελαιου ?
Με την τρεχουσα διαφορα τιμής στο καυσιμο, τα 11κ τον χρόνο χιλιόμετρα και τις διαφορετικές καταναλώσεις (αν εχουν) σε ποσα χρόνια θα κανεις αποσβεση τη διαφορα τιμής ?
Γιατι σε εμενα οταν το κοιτουσα το 2014 μου εβγαζε αποσβεση της διαφορας αγορας στα 60.000κλμ
-
This post is deleted!
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;