-
Καμία διαφορά δεν θα δεις, εφόσον είναι σε προσφορά με την ίδια τιμή δοκίμασε το και πες μας κιόλας. Αλλά σαν ακριβότερο , δεν θα το έβαζα.
Το παν είναι να είναι έχει καθαρο καυσιμο το πρατήριο.
Στην δουλειά μου υπάρχει μεγάλος στόλος diesel επαγγελματικών που γράφουν από 120.000 έως 200.000 χλμ το χρόνο.
Βάζουμε πετρέλαια από ελιν, aegean και bp , ελεγμένα από δειγμα , και τα αμάξια δεν έχουν κάνει κιχ στη τροφοδοσία τους ή στο μοτέρ από προβληματικό καύσιμο. Επίσης έχουμε βάλει κάποια εποχή για λίγο καιρο και τα ακριβά τους πετρέλαια . Ουδεμία διαφορά ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.
-
Καμία διαφορά δεν θα δεις, εφόσον είναι σε προσφορά με την ίδια τιμή δοκίμασε το και πες μας κιόλας. Αλλά σαν ακριβότερο , δεν θα το έβαζα.
Το παν είναι να είναι έχει καθαρο καυσιμο το πρατήριο.
Στην δουλειά μου υπάρχει μεγάλος στόλος diesel επαγγελματικών που γράφουν από 120.000 έως 200.000 χλμ το χρόνο.
Βάζουμε πετρέλαια από ελιν, aegean και bp , ελεγμένα από δειγμα , και τα αμάξια δεν έχουν κάνει κιχ στη τροφοδοσία τους ή στο μοτέρ από προβληματικό καύσιμο. Επίσης έχουμε βάλει κάποια εποχή για λίγο καιρο και τα ακριβά τους πετρέλαια . Ουδεμία διαφορά ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.
Δηλαδή είναι μουφα τα pemium πετρέλαια;; Είναι το ίδιο καύσιμο σε άλλη συσκευασία πχ. Υποτίθεται ότι υπάρχουν πρόσθετα για επικαθίσεις, αντιπαγωτικα, για μύκητα και άλλα.
-
Σε κάθε περίπτωση, χειρότερα ποιοτικά δεν μπορεί να είναι τα premium πετρέλαια. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι ο κινητήρας να μην μπορεί να 'επωφεληθεί' της θεωρητικά καλύτερης ποιότητας τους. Ή τα όποια βελτιωμένα χαρακτηριστικά τους να μη φαίνονται παρά μόνο στην κατάσταση του κινητήρα σε βάθος πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων. Όταν όμως τα βάζεις στην ίδια τιμή με τα κανονικά πετρέλαια, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην τα προτιμήσεις.
-
Ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγχου για τα premium πετρελαια σε σχέση με τα απλά εκτός του ελεγχου νοθείας από κρατικής πλευρας. Έτσι μάλλον κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι πληρώνει κάθε φορα. Το συμπέρασμα τελικά είναι ότι μάλλον έχουν δίκιο οι επαγγελματιες που βάζουν το απλό.
-
Βάζεις απλό;
-
Το συμπέρασμα είναι ότι αν είναι να δω διαφορά θα τη δω μετά από πολλά γεμίσματα και διάφορα εννοούμε σε γκάζι. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνω τέτοια κίνηση σε μόνιμη βάση αφού ειδικά αυτή την εποχή δεν έχω κανένα λόγο να κάνω ταρζανιες αφού πρακτικά η χρήση είναι για επαγγελματικό/ αγροτικό σκοπό.
Θα πάω να βάλω κι εγώ αύριο αφού η τιμή είναι ίδια με το απλό.
Να πω, τέλος, ότι 15 χρόνια βάζω απλό πετρέλαιο στο ίδιο πρατήριο ΕΚΟ στη γειτονιά μου και η λειτουργία του μοτέρ είναι εξαιρετική. Απλά μια φορά το χρόνο βάζω ενα μπουκαλάκι καθαρισμού σε άδειο ντεπόζιτο.
-
Το συμπέρασμα είναι ότι αν είναι να δω διαφορά θα τη δω μετά από πολλά γεμίσματα και διάφορα εννοούμε σε γκάζι. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνω τέτοια κίνηση σε μόνιμη βάση αφού ειδικά αυτή την εποχή δεν έχω κανένα λόγο να κάνω ταρζανιες αφού πρακτικά η χρήση είναι για επαγγελματικό/ αγροτικό σκοπό.
Θα πάω να βάλω κι εγώ αύριο αφού η τιμή είναι ίδια με το απλό.
Να πω, τέλος, ότι 15 χρόνια βάζω απλό πετρέλαιο στο ίδιο πρατήριο ΕΚΟ στη γειτονιά μου και η λειτουργία του μοτέρ είναι εξαιρετική. Απλά μια φορά το χρόνο βάζω ενα μπουκαλάκι καθαρισμού σε άδειο ντεπόζιτο.
Δεν υφίσταται θέμα διαφορας επιδόσεων στο κίνησης μεταξυ απλού και πριμιουμ.
-
Η πράξη δείχνει ότι το απλό (από σωστό πρατηριο) δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα ούτε στο κινητήρα ούτε στους μύκητες για πολλά χρόνια και πολλά χλμ.
Tα premium δεν γνωρίζω εάν το καλό που προσφέρουν γίνεται αντιπλητο μόνο σε εργαστηριακή ανάλυση του κινητήρα και της γραμμης τροφοδοσίας.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι το ίδιο καύσιμο σε άλλη συσκευασία. Απλά ότι η παραπάνω αναλογία κάποιων πρόσθετων που έχει δεν προσφέρει κάτι σε σημείο που να γίνεται αντιπλητο. Επίσης δουλευει εξαιρετικά το μάρκετινγκ και προωθείται ένα προϊόν που τους φέρνει παρα πολύ εύκολο έξτρα κέρδος .
-
Να υποθέσω ότι βάζεις απλό;
Υποθέτεις λάθος!
Βάζω V-Power diesel τις Πέμπτες σε εταιρικά πρατήρια μόνο. Εδώ και 6,5 χρόνια και 96.000 Km. Χωρίς κανένα πρόσθετο και χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγχου για τα premium πετρελαια σε σχέση με τα απλά εκτός του ελεγχου νοθείας από κρατικής πλευρας. Έτσι μάλλον κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι πληρώνει κάθε φορα. Το συμπέρασμα τελικά είναι ότι μάλλον έχουν δίκιο οι επαγγελματιες που βάζουν το απλό.
Στη χειρότερη λοιπόν θα σου βάλουν απλό πετρέλαιο αντί για premium, εφόσον έλεγχος νοθείας γίνεται και στα δύο. Αν δεν το έχεις πληρώσει όμως παραπάνω, εκτός της απάτης, δεν έχεις χάσει τίποτα.
Στην πράξη όμως, premium πετρέλαιο βάζεις μόνο από εταιρικό πρατήριο, όπου μπορείς να είσαι πολύ πιο ήσυχος.
Όσο για το τι κάνουν οι επαγγελματίες (π.χ. τι ρίχνουν μέσα για το κρύο) άστο! Ημιμάθεια και χρήση μεθόδων που μπορεί να είχαν λόγο ύπαρξης πριν 50 χρόνια, αλλά όχι πλέον...
-
otokomae wrote:
Να υποθέσω ότι βάζεις απλό;
Υποθέτεις λάθος!
Βάζω V-Power diesel τις Πέμπτες σε εταιρικά πρατήρια μόνο. Εδώ και 6,5 χρόνια και 96.000 Km. Χωρίς κανένα πρόσθετο και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Και πολύ καλά πραττεις.
-
OMV MaxxMotion Performance Diesel . Αν βρεθείτε Βουλγαρία ή Βαλκάνια ή Αυστρία, Γερμανία κ.αλ. δοκιμάστε το. Καμία σχέση με τα δικά μας Premium! Και ναι, φαίνεται από το πρώτο γέμισμα. Τέτοια ποιοτικά καύσιμα είναι απαγορευμένα στην Ελλάδα (και εδώ είναι και ακριβότερα!)
-
Γανικα ακούω πως στο Βαλκάνια έχουν καλά καύσιμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; τι γινετια λάθος σε εμάς;
-
OMV MaxxMotion Performance Diesel . Αν βρεθείτε Βουλγαρία ή Βαλκάνια ή Αυστρία, Γερμανία κ.αλ. δοκιμάστε το. Καμία σχέση με τα δικά μας Premium! Και ναι, φαίνεται από το πρώτο γέμισμα. Τέτοια ποιοτικά καύσιμα είναι απαγορευμένα στην Ελλάδα (και εδώ είναι και ακριβότερα!)
Τι διαφορά υπάρχει δηλαδή ?
Στην Ελλάδα πέρα από το ότι υπάρχουν κακοι επαγγελματίες πρατηρίων και νοθευουν τα καύσιμα , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν βάζεις καύσιμα από σωστό επαγγελματία .
Τα διυλιστήρια μας βγάζουν καύσιμα πλέον με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
-
Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά του λόφου.
Κατά τ' άλλα πήξαμε στους αστικούς μύθους...
-
Εταιρικά πρατήρια είναι μυθος.
-
Δηλαδή, δεν υπάρχουν εταιρικά;
Πόσους μύθους σε μια βραδιά..... Αλκοολικοί θα γίνουμε!
-
-
Φωτοσοπ είναι;
Ετσι ειναι πραγματικά;
-
Δηλαδή, δεν υπάρχουν εταιρικά;
Πόσους μύθους σε μια βραδιά..... Αλκοολικοί θα γίνουμε!
Καλά βρε γυρε αυτό καταλαβες; Ότι τα εταιρικά είναι οι καλοί και οι υπόλοιποι τα μικρότερα πρατήρια μπορεί να είναι και λαμόγια. Αυτή είναι μια λογική που εξυπηρετεί κάποιους. Πες μου τώρα τι κατάλαβες. Χαχαχα!!!
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;