-
Επειδή φουλάρετε εκεί που έχει πετρέλαιο ακριβότερο απ΄τη βενζίνη, σας βάζουν απ' το καλό.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο...τότε στην Ελλάδα είχε 1,35 και στην Αυστρία/Γερμανία 1,18.....
-
Το ότι το ένα αμάξι τραβάει καλλίτερα στην Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα έχοντας ξεκινήσει σε ταξίδι από τα νότια και πηγαίνοντας βόρεια θα τα απέδιδα στις ατμοσφαιρικές /κλιματικές συνθήκες παρά στα καύσιμα . Το έχω πάθει και εγώ άλλο τράβηγμα στην Θεσσαλονίκη με 25 βαθμούς και άλλο στην Σόφια με 8 , την ίδια μέρα εννοείται.
Επίσης το ότι πέφτει η κατανάλωση στο εξωτερικό το αποδίδω στον φόβο των ραντάρ και των μπλόκων παρά στα καύσιμα να δείτε πως έπεφτε η κατανάλωση στο τρίλιτρο μοτέρ που κυκλοφορούσα κάποτε κάτω από τα 8 στα 100 αλλά μόλις έβλεπα 50 πινακίδα Φρέεεενο!
-
Σωστός ο Monman!
@otokomae: σεβαστή η άποψη σου, εφόσον έχεις άποψη με το δικό σου αυτοκίνητο. Την όποια διαφορά στην απόδοση όμως, θα την απέδιδα κι εγώ μάλλον στις ευνοϊκότερες θερμοκρασίες και γιατί όχι, στην ψυχολογία που σίγουρα είναι καλύτερη σε ένα ωραίο ταξίδι. Εδώ στην καθημερινότητα μας και πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο πάει καλύτερα ή χειρότερα από τη μια μέρα στην άλλη. Από την άλλη, μπορεί όντως το diesel που έβαλες να είναι καλύτερο ή να ταιριάζει καλύτερα στον κινητήρα σου.
-
Βάζω πετρέλαιο και καταλαβαίνω τη διαφορα αμεσως. Απόκριση από 1400rpm. Μη μου λέτε ιδέες ψυχολογιες.
Υ.Γ Αλλά τώρα που το θυμάμαι όταν πήγα να πληρώσω ήταν στο ταμείο μια ξανθιά γαλανοματα όλο ναζι και κάτι τεράστια μπαλκόνια. Λέτε να μου ανέβασε τη ψυχολογια;;;
-
Το ότι το ένα αμάξι τραβάει καλλίτερα στην Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα έχοντας ξεκινήσει σε ταξίδι από τα νότια και πηγαίνοντας βόρεια θα τα απέδιδα στις ατμοσφαιρικές /κλιματικές συνθήκες παρά στα καύσιμα . Το έχω πάθει και εγώ άλλο τράβηγμα στην Θεσσαλονίκη με 25 βαθμούς και άλλο στην Σόφια με 8 , την ίδια μέρα εννοείται.
Επίσης το ότι πέφτει η κατανάλωση στο εξωτερικό το αποδίδω στον φόβο των ραντάρ και των μπλόκων παρά στα καύσιμα να δείτε πως έπεφτε η κατανάλωση στο τρίλιτρο μοτέρ που κυκλοφορούσα κάποτε κάτω από τα 8 στα 100 αλλά μόλις έβλεπα 50 πινακίδα Φρέεεενο!
Διευκρινιστικά, όταν ξεκίνησα από Ελλάδα εδώ είχε 32-33 και στην Βιέννη πχ 36! Επειδή θέλω να είμαι όσο το δυνατόν ακριβής,κινούμαι πάντα με τα όρια ταχύτητας +/- 10 χλμ, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό. Για αυτό θεωρώ ότι σε όλο το ταξίδι -τουλάχιστον το συγκεκριμένο- οι συνθήκες ήταν παντού ίδιες.
-
Αν δεν το διαβάσατε 3 λεπτά πάνω το diesel για να κλείσει η τρύπα στις ΑΠΕ...
-
Και?
-
Civic και έκανα 4000km. Στο Σάλτσμπουργκ που έβαλα πετρέλαιο κατάλαβα για πρώτη φορά την αλλαγή, δηλαδη την καλύτερη κατανομή της ροπής από χαμηλά ενώ με τα δικά μας πετρελαια δεν υπήρχε ζωντάνια απο 1400 rpm. Ευχαριστήθηκα αναβαση. Το κομπιασμα στις χαμηλές εξαφανίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιστοτητα στην τήρηση προδιαγραφων. Οι προδιαγραφές υπάρχουν, αρκεί να τηρούνται. Το λέω γιατί κάποιος είπε ότι προδιαγραφές είναι ίδιες στην Ευρώπη. Και για να βγω λίγο εκτός θέματος αν σε κάποια άλλη χώρα είχαν βρει ένα κοίτασμα αερίου θα το είχαν εκμεταλλευτεί αμμεσα για παραγωγή ενέργειας.Εμεις εδώ θα το έχουμε ταπωμενο στην Επανωμή δεν ξέρω για πόσο ακόμα όταν θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός πυλώνας για τη Χαλκιδική σχεδόν για παντα.
Καλήμερα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τηρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές και τα καύσιμα που παράγονται στην Ελλάδα είναι και ανώτερα επίσης σχετικά με το ταπωμένο κοίτασμα στην Επανωμή που γράφεις και γενικότερα με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα μην πιστεύεις ότι ακούς και διαβάζεις στο ίντερνετ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και σου γράφω με απόλυτη σιγουριά εκ τον έσω καθότι είμαι εργαζόμενος στην Ελληνικά πετρέλαια και συγκεκριμένα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου.
-
Και?
Τι και; Από που και ως που φορτώνουν φόρο στο πετρέλαιο κίνησης για να κλείσει η τρύπα των ΑΠΕ; Δεν έχει καμία λογική. Προφανώς είναι το πρώτο βήμα στο κυνήγι που θα αρχίσει από όλα τα κράτη στα ορυκτά καύσιμα στην προσπάθειά τους να ετοιμάσουν το έδαφος για την νέα γενιά ηλεκτρικών.
Διαφωνεί κανείς;;
-
Αυτοί μπορεί να νομίζουν πως κλείνουν την τρύπα ( 3 λεπτά ..) εμείς όμως ξέρουμε πως να κλείνουμε την δικιά μας αν το πάνε πιο πολύ από 3 λεπτά ...απλό πετρέλαιο από έμπιστο πρατήριο !
-
Όλα είναι σχετικά τελικά!! Τόσα χρόνια είχα συνηθίσει κατανάλωση βενζίνης και τιμή στο 1.4-1.5 και τώρα με τόσο χαμηλή κατανάλωσή και τιμή στο 1.1-1.2 (βάζω από το 'καλό') μου φαίνεται τρομερή διαφορά...αχαχα! Τα 3-4 λεπτά στο λίτρο δεν μου λένε τίποτα. Βαζω €40 (στο Κούγκα ούτε στην μέση δεν πήγαινε!!), γεμίζω και βγάζω 1 μήνα μετακινήσεις.
-
otokomae wrote:
Civic και έκανα 4000km. Στο Σάλτσμπουργκ που έβαλα πετρέλαιο κατάλαβα για πρώτη φορά την αλλαγή, δηλαδη την καλύτερη κατανομή της ροπής από χαμηλά ενώ με τα δικά μας πετρελαια δεν υπήρχε ζωντάνια απο 1400 rpm. Ευχαριστήθηκα αναβαση. Το κομπιασμα στις χαμηλές εξαφανίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιστοτητα στην τήρηση προδιαγραφων. Οι προδιαγραφές υπάρχουν, αρκεί να τηρούνται. Το λέω γιατί κάποιος είπε ότι προδιαγραφές είναι ίδιες στην Ευρώπη. Και για να βγω λίγο εκτός θέματος αν σε κάποια άλλη χώρα είχαν βρει ένα κοίτασμα αερίου θα το είχαν εκμεταλλευτεί αμμεσα για παραγωγή ενέργειας.Εμεις εδώ θα το έχουμε ταπωμενο στην Επανωμή δεν ξέρω για πόσο ακόμα όταν θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός πυλώνας για τη Χαλκιδική σχεδόν για παντα.
Καλήμερα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τηρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές και τα καύσιμα που παράγονται στην Ελλάδα είναι και ανώτερα επίσης σχετικά με το ταπωμένο κοίτασμα στην Επανωμή που γράφεις και γενικότερα με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα μην πιστεύεις ότι ακούς και διαβάζεις στο ίντερνετ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και σου γράφω με απόλυτη σιγουριά εκ τον έσω καθότι είμαι εργαζόμενος στην Ελληνικά πετρέλαια και συγκεκριμένα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου.
Εσύ εκεί που είσαι δεν μπορεί να τα ξέρεις όλα. Δεν βγάζουν παράρτημα τα ΕΛΠΕ. Έχω μηχανικό που μετείχε στο έργο και υπηρχε πλάνο για την ηλεκτροδοτηση της Χαλκιδικής αφού πρώτα γινόταν η επένδυση για την παραγωγη η οποία κόπηκε λόγω των αγωγών αερίου αφού κοστολογηθηκε οτι δεν συνέφερε το έργο.
-
izz wrote:
otokomae wrote:
Εσύ εκεί που είσαι δεν μπορεί να τα ξέρεις όλα. Δεν βγάζουν παράρτημα τα ΕΛΠΕ. Έχω μηχανικό που μετείχε στο έργο και υπηρχε πλάνο για την ηλεκτροδοτηση της Χαλκιδικής αφού πρώτα γινόταν η επένδυση για την παραγωγη η οποία κόπηκε λόγω των αγωγών αερίου αφού κοστολογηθηκε οτι δεν συνέφερε το έργο.
Αφού εσύ από τον γνωστό σου ξέρεις περισσότερα πάω πάσο.....
Εγώ όπως βλέπεις δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχω και γνωστό...απλά εργάζομαι στην εταιρεία που συμμετέχει σχεδόν σε όλες της υπό διερεύνηση πιθανές περιοχές εξόρυξης στην Ελλάδα και σε συμβουλεύω να μην είσαι ευκολόπιστος σε ότι ακούς..
-
Η όχι για τη γεώτρηση της Επανωμής 2 κοιτασμάτων 9+19 εκατομμύρια κυβικά μετρα;;;
-
Η όχι για τη γεώτρηση της Επανωμής 2 κοιτασμάτων 9+19 εκατομμύρια κυβικά μετρα;;;
Ναι εσύ γνωρίζεις γιατί από το 1985 έχει ταπωθεί και δεν την εκμεταλλεύτηκαν η απλά υποθέτεις;
-
Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, το σημαντικό δεν είναι η ύπαρξη κοιτάσματος, αλλά το κόστος άντλησης (ή μήπως εξόρυξης;) του πετρελαίου / αερίου. Όσο οι τιμές των καυσίμων παραμένουν χαμηλές, τόσο δεν θα έχουν ενδιαφέρον πολλά κοιτάσματα με υψηλό κόστος άντλησης / εξόρυξης.
-
otokomae wrote:
Ναι εσύ γνωρίζεις γιατί από το 1985 έχει ταπωθεί και δεν την εκμεταλλεύτηκαν η απλά υποθέτεις;
Εσύ είσαι ο ειδήμων. Εγώ υποθέσεις κάνω περί αυτού.
-
izz wrote:
otokomae wrote:
Εσύ είσαι ο ειδήμων. Εγώ υποθέσεις κάνω περί αυτού.
Izz δεν μας έδωσες τα φώτα σου επί του θέματος αφού γνωρίζεις το θέμα όπως άφησες να εννοηθει!!!!!
-
Υπάρχει ένα L200 που από το Νοέμβριο ασχολείται συστηματικά με αγροτικές εργασίες. Κουβαλάει εξοπλισμό για ράβδισμα ελιών, κουβαλάει λιπάσματα για τις ελιές, κουβαλάει ξύλα ελιάς κλπ κλπ και όλα αυτά σε όχι τους καλύτερους δρόμους. Χωματόδρομοι, λάσπες κλπ.
Παίζει μια προσφορά μέχρι τέλος του μήνα το πετρέλαιο diesel Avio στην τιμή του κανονικού πετρελαίου και απλά δεν ξέρω αν αξίζει να βάλω. Κερδίζω κάτι? Τι κάνουν αυτά τα 'λουξ' πετρέλαια στα αυτοκίνητα? Μόνο γκάζια δίνουν? Καλύτερη λειτουργία του μοτέρ?
Πρέπει τέλος να πω ότι πριν 2 γεμίσματα είχα βάλει ένα μπουκαλάκι καθαριστικό για τον κινητήρα από αυτά που τα βάζεις σε άδειο ντεπόζιτο και μετά γεμίζεις που υποτίθεται (?) κάνει ας πούμε ένα καθαρισμό.
Για πείτε απόψεις γτ τελειώνει ο μήνας. ( κι έχω ακόμα πετρέλαιο για 100-150 χλμ ακόμα μέσα)
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;