-
Καλησπέρα και από εμένα, Αλεξανδρούπολη στο avin βάζω γιατί είναι και κοντά στο σπίτι μου και επειδή με κάρτα πειριαώς και το προγραμματάκι τους έκανα καλή εξαργύρωση συνολικά. Τώρα που σχεδόν έχει κόψει την επιστροφή στην Πειραιώς (1% αν δεν κάνω λάθος) δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, σκέφτομαι να το ξαναγυρίσω σε shell. Επίσης, έχω και μία υπόνοια πως από τότε που βάζω avin αν και με ικανοποιεί σαν καύσιμο, έχω λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με πριν.
-
Εδω και 1,5 μήνα περίπου το ρόλο του οικογενειακού 'μουλαριού' πήρε ενα Agila diesel.
Απο τοτε που το πηρα εβαζα Shell Vpower. (1500 χιλιομετρα) Κατανάλωση 6 λίτρα.
Στο τελευταίο γέμισμα εβαλα το 'απλό' της Avin.
Αρχισε να βγαζει λιγο καπνο απο πισω (οχι ντουμανι) και μυριζε πιο εντονα το καυσαέριο.
Το κυριότερο: ανεβηκε η κατανάλωση κατα 8% περίπου (απο 6 πηγε στα 6,45λιτ/100) στις ιδιες συνθήκες οδήγησης.Απο τραβηγμα και θόρυβο δεν καταλαβα διαφορες γιατι και αργο ειναι και φασαρια κανει
Μου εκανε ομως εντυπωση η (φανερή) αυξηση της καταναλωσης. Στο Σουμπαρου δεν εχω παρατηρήσει αυξηση στην κατανάλωση (ισως βλεπω και μια μικρή-ανεπαίσθητη μείωση) οταν βάζω απλό. Περισσότερο καπνο βλέπω και εκει ομως
-
Συνεχίζω 90% shell και 10% avin.Θεωρω οτι η αβιν έχασε μετα την μειωση της επιστροφής απο τις καρτες....εξαλου η shell συνεχίζει τους πόντους
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Συνεχίζω 90% shell και 10% avin.Θεωρω οτι η αβιν έχασε μετα την μειωση της επιστροφής απο τις καρτες....εξαλου η shell συνεχίζει τους πόντουςΑπ' ότι ξερω συνεχίζει το 3% με κάρτα πιστωτική της Πειραιώς και το ειδα και στο τελευταίο λογαριασμό μου... Όσο αφορά την shell οι πόντοι που μαζεύεις(οχι εσύ γενικα μιλάω) ειναι κοροϊδία ....
-
Ναι ισχύει με την πιστωτική,αλλά πολλοι έχουν χρεωστική(όπως και εγώ).
Τώρα για τα δώρα που δ'ινει η shell με τους πόντους χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν λέω όχι.περίπου στο εξάμηνο θα το βγάλω το δωράκι -
Για να βγάλεις δώρο στη shell μαζί με 30 ευρώ γέμισμα παίρνεις και κωδικό what's up deals for me 20cents και παίρνεις +100 πόντους στην απλή και +200 στην vpower. Μετά παίρνεις την απόδειξη, μπαίνεις στο site, απαντάς ερωτηματολόγιο και παίρνεις και άλλους 50. Αν το αμάξι γεμιζει με 60 ευρώ και το σπάσεις σε 2 γεμίσματα, με κάθε ντεπόζιτο μπορείς να βγάλεις έως και 500 πόντους έξτρα
-
Σε αυτό το κράτος που μας έχει ταράξει στους φόρους, υπάρχει έστω και κάποιος υποτυπώδης έλεγχος στα καύσιμα;
Ρετζίκι, τα δύο αντικρυστά shell, αυτό στην ανηφόρα, σημερινή τιμή vpower diesel 1.418.
Το BRENT έχει πέσει στα 60 δολλάρια, εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον και κάποιοι μάλλον αισχροκερδούν, τι να πω, με τέτοιες τιμές. Σε ποια τιμή προμηθεύτηκες και σε ποια τιμή πουλάς;Ρώτησα τον υπάλληλο, στο Λαγκαδά 10χλμ πιο μακριά, την έχει 1.388. Και ο υπάλληλος γελούσε ειρωνικά....
Coral energy, από τη μια αφήνουμε χρήματα και από την άλλη μας ειρωνεύεσαι και από πάνω;
Ελίν στο Λαγκαδά στον Μακρή ή EKO A V I O έξω από τα διυλιστήρια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
-
Οι άλλοι παλεύουν στη Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα για φθηνά καύσιμα και ο άλλος χαμογελάει στα 1.42 τη στιγμή που 10 χλμ μακριά η ελίν βρίσκεται στο 1.32....10 λεπτά κάτω και το diesel crystal μάλιστα.
Πρέπει ως καταναλωτές να βλέπουμε και το συμφέρον της τσέπης μας....
Coral άντε γεια και εσύ....στο φινάλε εγώ θα χάσω;
-
Όταν πέφτει το πετρέλαιο η τιμή αφορά συμβόλαια παραδοσεως ενός μήνα μετά. Βέβαια Κύπρο που βρισκομαι τώρα έχει πέσει 10 λεπτά η βενζίνη. Στην Ελλάδα οτι ανεβαίνει δεν ξαναπεφτει.
(απο τους πιο σημαντικους λόγους αποτυχίας των μνημονιων αλλά νταξει έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία και χαριν σ αυτην περασαμε στην οικονομική ιστορία)
-
Γιατι να μην γελάει ο αλλος υπάλληλος ειναι στα τετοια του αν θες βαλε αν οχι... Όταν ανεβαίνει το βαρελι ξερουν και σε μια νύχτα το ανεβαζουν αν πρεπει να το μειώσουν θυμούνται τα συμβόλαια....Εχει τελικα πολλα χλμ για τον πατο του βαρελιού σ' αυτό το κράτος....
-
Η αλήθεια είναι οτι η(ειδικά) shell δεν έχει όρεξη να περάσει τη μείωση
-
Όσο δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση θα υπάρχουν έμποροι που πουλάνε όσο θέλουν. Βασίζονται στον ωχαδερφισμό μας που βαριομαστε να διανύσουμε 2-3 χλμ παραπάνω για να πάμε να γεμίσουμε σε πιο φτηνό πρατήριο. Άμα δεν πατούσε στο πρατήριο ψυχή θα κατέβαζε τις τιμές του σε χρόνο dt , ακόμη και πιο κάτω από τον ανταγωνισμο για να ξανακερδισει την πελατεια που εχασε. Προσωπικά θεωρώ δεν φταίει ο έμπορος , φταίει ο καταναλωτής που με τις προτιμήσεις του επιβραβεύει ή αποδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές.
Βλέποντας τη Βουλγαρία και τη Γαλλία έχουμε δύο χώρες με εισόδημα στα δύο άκρα αλλά ο κόσμος να βγαίνει να διαδηλώνει για τις υψηλές τιμές. Εμείς ως ενας άχρηστος λαός δεχομαστε τα πάντα μοιρολατρικά.
Ίσως για το μόνο λογο που θα έβγαινε στους δρόμους ο Έλληνας θα ήταν άμα έβγαινε κανένας νόμος που θα επιρεαζε αρνητικά τη λειτουργία των μπουζουκτισιδικων, γιατί ως λαός μόνο για τα πανηγύρια είμαστε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Όσο δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση θα υπάρχουν έμποροι που πουλάνε όσο θέλουν. Βασίζονται στον ωχαδερφισμό μας που βαριομαστε να διανύσουμε 2-3 χλμ παραπάνω για να πάμε να γεμίσουμε σε πιο φτηνό πρατήριο. Άμα δεν πατούσε στο πρατήριο ψυχή θα κατέβαζε τις τιμές του σε χρόνο dt , ακόμη και πιο κάτω από τον ανταγωνισμο για να ξανακερδισει την πελατεια που εχασε. Προσωπικά θεωρώ δεν φταίει ο έμπορος , φταίει ο καταναλωτής που με τις προτιμήσεις του επιβραβεύει ή αποδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές.
Βλέποντας τη Βουλγαρία και τη Γαλλία έχουμε δύο χώρες με εισόδημα στα δύο άκρα αλλά ο κόσμος να βγαίνει να διαδηλώνει για τις υψηλές τιμές. Εμείς ως ενας άχρηστος λαός δεχομαστε τα πάντα μοιρολατρικά.
Ίσως για το μόνο λογο που θα έβγαινε στους δρόμους ο Έλληνας θα ήταν άμα έβγαινε κανένας νόμος που θα επιρεαζε αρνητικά τη λειτουργία των μπουζουκτισιδικων, γιατί ως λαός μόνο για τα πανηγύρια είμαστε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολυ σωστος!!!! Να προσθεσω και τα καφε αν ο καφες ανεβαινε στα υψη (οχι πως ειναι φθηνος) μπορει και να βγαιναμε στους δρομους,παραδειγμα πριν λιγους μηνες στην πολη μου Θεσσαλονικη που δεν ειχαμε νερο να πιουμε και στα ραδιοφωνα της πολης ελεγαν οτι δεν μπορουν να δουλεψουν οι εσπρεσιερες.....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Πολυ σωστος!!!! Να προσθεσω και τα καφε αν ο καφες ανεβαινε στα υψη (οχι πως ειναι φθηνος) μπορει και να βγαιναμε στους δρομους,παραδειγμα πριν λιγους μηνες στην πολη μου Θεσσαλονικη που δεν ειχαμε νερο να πιουμε και στα ραδιοφωνα της πολης ελεγαν οτι δεν μπορουν να δουλεψουν οι εσπρεσιερες.....
Δυστυχώς έτσι είναι. Αυτοί είμαστε.
Το να μην μπορούν να δουλέψουν οι εσπρεσιέρες είναι κοινωνική καταστροφή.
Όσο για τον νόμο για τα μπουζούκια, έχει γίνει. Θυμάστε τον νόμο να κλείνουν τα μπουζούκια στις 2.00; Τί φασαρία είχε γίνει και τα τραγούδια 'Παπαθεμελή, Παπαθεμελή κλπ' -
Βέβαια, αν ισχύουν τα νούμερα, στους δρόμους βγήκαν κάτι σαν 2 στα 1000 άτομα.
¯_(ツ)_/¯
-
Στα λόγια και στα πληκτρολόγια όλοι καλοί είμαστε. Αλλά μέχρι εκεί.
-
Απο εξυπνάδες και ειρωνία καλά πάμε είναι το σήμα κατατεθέν του Έλληνα....
-
Στα λογια μου ερχεσαι.
-
Σαν αρχίζει να πέφτει η τιμή του ,επειδή είμαι τώρα σε ταξίδι με το Yaris και φουλάρω πιο συχνά , τον Νοέμβριο 1,40 και κάτι ψιλά , την προηγούμενη εβδομάδα που φούλαρα 1,30 και κάτι ,άντε την επόμενη εβδομάδα που θα το γεμίσω για το γυρισμό θα ήθελα να δω τιμές απο 1,20 και την καινούργια χρονιά εύχομαι τιμές απο 1,10 ...
-
MONMAN2 Πόσο σου πίνει το εργαλείο;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;