-
Ήταν ΕΤΝΑ αυτά που πέταξε ο Γερμανός πανεπιστήμονας στον "μπλε κάδο"; Υπάρχει θέμα με την νέα πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και αυτό έχει φανεί νομίζω σε αρκετά θέματα.
Νομίζω ότι τα "άκρως απόρρητα" είναι τα ΕΤΝΑ. Υπάρχουν οι γνωστές διαβαθμίσεις. Τα "εμπιστευτικά" είναι ποιο χαμηλά στην διαβάθμιση. Αν θυμάμαι καλά.
Στην ΝΑΤΟϊκή μονάδα που ήμουν εγώ (όχι ο πατέρας μου, ο πατέρας μου ήταν πεντάγωνο) αρκετά τα πετάγαμε στα απλά σκουπίδια. Μήπως έδινε και κανείς σημασία; Μπουρτζοβλαχία. χα!χα!...
Πέρα από την πλάκα, τέτοια περιστατικά γίνονται και στο δικό μας το πεντάγωνο. Νομίζω ότι μόνο σε πολύ αυστηρά κράτη υπάρχει πειθαρχία σε αυτά τα θέματα π.χ. Ρωσία, Κίνα κλπ...
-
https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/353095_i-sbastika-epistrefei-ypoyla-sti-germania?amp
Να βρεθούν τέτοια περιστατικά και σε δικούς μας στρατιωτικους και αστυνομικούς, να γκρεμοτσακιστούμε απ τα σύννεφα...
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ήταν ΕΤΝΑ αυτά που πέταξε ο Γερμανός πανεπιστήμονας στον "μπλε κάδο"; Υπάρχει θέμα με την νέα πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και αυτό έχει φανεί νομίζω σε αρκετά θέματα.
Νομίζω ότι τα "άκρως απόρρητα" είναι τα ΕΤΝΑ. Υπάρχουν οι γνωστές διαβαθμίσεις. Τα "εμπιστευτικά" είναι ποιο χαμηλά στην διαβάθμιση. Αν θυμάμαι καλά.
Στην ΝΑΤΟϊκή μονάδα που ήμουν εγώ (όχι ο πατέρας μου, ο πατέρας μου ήταν πεντάγωνο) αρκετά τα πετάγαμε στα απλά σκουπίδια. Μήπως έδινε και κανείς σημασία; Μπουρτζοβλαχία. χα!χα!...
Πέρα από την πλάκα, τέτοια περιστατικά γίνονται και στο δικό μας το πεντάγωνο. Νομίζω ότι μόνο σε πολύ αυστηρά κράτη υπάρχει πειθαρχία σε αυτά τα θέματα π.χ. Ρωσία, Κίνα κλπ...
Καλημέρα φίλε storm. Κοίτα, δεν ξέρω φυσικά αν ήταν όντως ΕΤΝΑ, (οι διαβαθμίσεις είναι: 1) ΕΤΝΑ Άκρως Απόρρητο, 2) Άκρως Απόρρητο, 3) Απόρρητο, 4) Εμπιστευτικό, 5) Περιορισμένης Χρήσης, 6) Αδιαβάθμητο). Πάντως οποιοδήποτε διαβαθμισμένο έγγραφο να βρεθεί στα σκουπίδια δείχνει τεράστια ασχετοσύνη.
Εμείς τα κρατάμε αυστηρά αυτά τα πρωτόκολλα.. Κάθε Έγγραφο που δεν αρχειοθετούνταν, θα έπρεπε να καταστραφεί προβλεπόμενα.
Και φυσικά Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Άγγλοι, Γάλλοι κλπ σοβαροί Στρατοί τα προσέχουν πολύ αυτά.
ΥΓ: Για τους Γάλλους δεν παίρνω και όρκο, είναι "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου" οι τύποι... Χαχα.
Σε αντίθεση οι Άγγλοι ήταν οι πιο προβλεπέ, με διαφορά από τους Αμερικανούς. -
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Καλημέρα φίλε storm. Κοίτα, δεν ξέρω φυσικά αν ήταν όντως ΕΤΝΑ, (οι διαβαθμίσεις είναι: 1) ΕΤΝΑ Άκρως Απόρρητο, 2) Άκρως Απόρρητο, 3) Απόρρητο, 4) Εμπιστευτικό, 5) Περιορισμένης Χρήσης, 6) Αδιαβάθμητο). Πάντως οποιοδήποτε διαβαθμισμένο έγγραφο να βρεθεί στα σκουπίδια δείχνει τεράστια ασχετοσύνη.
Υπάρχουν και του ΝΑΤΟ
COSMIC και ATOMAL παντα συνοδευόμενα απο το Άκρως Απόρρητο
o απόλυτος συνδυασμός να εχεις και τα δυο ταυτόχρονα ... μαζί πάει και μια "άδεια" σαν του 007
τα παραπάνω "προνόμια " είναι πάντα προσωρινά περιορισμένης διάρκειας
αλλα μετα κερδίζεις θέση στο deposition matrix ισόβια... -
This post is deleted! -
Μόνο που στην Ελλάδα ακόμα και το δελτίο καιρού το χαρακτήριζαν απόρρητο…
Έχω δει σήμα έγκρισης κίνησης βοθροφόρου με βαθμό ασφαλείας άκρως απόρρητο…. -
Ελα βρε, ποιος το περίμενε;
Russia’s Foreign Minister Sergey Lavrov says, in contrast to earlier statements, that Russia is seeking to overthrow the Ukrainian government.
Το είπα και το ξαναλέω για όσους ψάχνουν νατοϊκούς δράκους και φασίστες (καλές και υπαρκτές αφορμές, δεν λέω...) στον πόλεμο αυτό. Αν οι Ουκρανοί δεν αποδεχτούν να είναι δια παντός δορυφόροι των Ρωσων με ανάλογες ηγεσίες, δεν πρόκειται να "ησυχάσουν". Υπέγραψαν την καταδίκη τους από το '14 που έδιωξαν τον Γιανουκόβιτς.
-
Μπρε παιδιά, μέχρι πριν λίγες βδομάδες αλλιώς τα διαβάζαμε, πως οι παρωχημένοι Ρώσοι έσπασαν τα μούτρα τους στην ηρωική αντίσταση των Ουκρανών και τη Νατοϊκή ανωτερώτητα που τους έκλεβαν τα τανκς με τρακτερ και τους βύθιζαν τα πλοία, και παρακολουθούσαμε την αρχή του τέλους του Πούτιν και της διάλυσης της Ρωσίας.
Πως φτάσαμε ξαφνικά στην υπογραφή καταδίκης απ' το 2014; -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μπρε παιδιά, μέχρι πριν λίγες βδομάδες αλλιώς τα διαβάζαμε, πως οι παρωχημένοι Ρώσοι έσπασαν τα μούτρα τους στην ηρωική αντίσταση των Ουκρανών και τη Νατοϊκή ανωτερώτητα που τους έκλεβαν τα τανκς με τρακτερ και τους βύθιζαν τα πλοία, και παρακολουθούσαμε την αρχή του τέλους του Πούτιν και της διάλυσης της Ρωσίας.
Πως φτάσαμε ξαφνικά στην υπογραφή καταδίκης απ' το 2014;Υπερβολικός όπως πάντα. Δες κατ' αρχήν πως τσουλάνε τα γεγονότα και θυμήσου ποιος πόσταρε τις γελοίες "εξηγήσεις" της Ζαχάροβα (ένα τάγμα 1000 ναζιστών) ως "αναμφισβήτηση" αιτία του πολέμου και του δικαίου της Ρωσίας (υπάρχει δίκαιο βεβαίως... του ισχυρού). Και ποιος έλεγε απο την αρχή ότι ο σκοπός των Ρώσων ήταν να βάλουν ξανά δικούς τους εκεί και να έχουν την χώρα του χεριού τους. Προσωπικά δεν έγραψα ποτέ ότι δεν θα νικήσουν οι Ρώσοι. Θαυμάζω την αντίσταση των Ουκρανών και την προσπάθειά τους να αλλαξουν την μοίρα τους, ναι. Αμφισβητώ την απόδοση των ρωσικών "υπερόπλων", ναι. Μέχρι εκεί.
-
-
Διαβάζουμε διάφορα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε σχέση με άλλους που έχουν γίνει την τελευταία 25ετια δεν θυμάμαι σε κανένα πόλεμο ούτε για παραθεριστες ούτε για κολυμβητές ούτε για ανθρώπους που έκαναν τις αθλητικές τους δραστηριότητες και πόσο μάλλον για ανθρώπους που πάνε και για ένα "χαλαρό" ποτάκι και όλα αυτά όταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά ένας συμπατριώτης πολεμάει για την ελευθερία όλων... Δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
https://www.facebook.com/reel/1172910329917910?fs=e&s=cl -
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πως μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας, μην φορώντας γραβάτα;
Ευχαριστώ. -
@bassstarlet said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά πως μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας, μην φορώντας γραβάτα;
Ευχαριστώ.ζεσταίνεσαι λιγότερο , οπότε λιγότερη χρήση a/c .Το συμπέρασμα είναι ένα: τα golden boys και οι γραβατομένοι φταίνε για την κλιματική αλλαγή .
Κατά τα άλλα σε λίγο οι δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείνουν απο τις 12 λόγω καύσωνα ( οικονομία στο ρεύμα ντε) αλλά ο τελευταίος ΔΕΝ θα κλείνει το a/c παρά μόνο την πόρτα για να το βρούνε δροσερό το πρωί και να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα ! -
#only_for_haters
.
Youtube Video.
Μου το έστειλε φίλος Ρώσος ναυτικός , σίγουρα τρολιά για τους Ευρωπαίους -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πως φτάσαμε ξαφνικά στην υπογραφή καταδίκης απ' το 2014;Υπερβολικός όπως πάντα. Δες κατ' αρχήν πως τσουλάνε τα γεγονότα και θυμήσου ποιος πόσταρε τις γελοίες "εξηγήσεις" της Ζαχάροβα (ένα τάγμα 1000 ναζιστών) ως "αναμφισβήτηση" αιτία του πολέμου και του δικαίου της Ρωσίας (υπάρχει δίκαιο βεβαίως... του ισχυρού). Και ποιος έλεγε απο την αρχή ότι ο σκοπός των Ρώσων ήταν να βάλουν ξανά δικούς τους εκεί και να έχουν την χώρα του χεριού τους. Προσωπικά δεν έγραψα ποτέ ότι δεν θα νικήσουν οι Ρώσοι. Θαυμάζω την αντίσταση των Ουκρανών και την προσπάθειά τους να αλλαξουν την μοίρα τους, ναι. Αμφισβητώ την απόδοση των ρωσικών "υπερόπλων", ναι. Μέχρι εκεί.
Η Ρωσία απασχολεί μόνο ένα κλάσμα των ΕΔ της στο μέτωπο της Ουκρανίας και δεν έχει χρησιμοποιήσει τα πολύ βαριά όπλα που διαθέτει, ούτε καν εντατική χρήση ΠΑ. Επίσης είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που μια υπερδύναμη αντιπαρατίθεται με μια χώρα που διαθέτει σοβαρό και οργανωμένο τακτικό Στρατό. Το πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις έναν πόλεμο κατά κατσαπλιάδων το έδειξαν οι Ρώσοι στην Συρία, απλά με χρήση ΠΑ, όπου άλλαξαν όλο το παιχνίδι υπέρ του Άσσαντ. Η Ουκρανία όμως δεν είναι Συρία. Η Ουκρανία έχει Σοβιετική στρατηγική, τακτική, οχύρωση, τεχνογνωσία, όπλα και σοβαρή πολεμική βιομηχανία, συν φυσικά βοήθεια από όλη την Δύση. Παρόλα ταύτα έχει καταληφθεί από τους Ρώσους το 1/4 της τεράστιας αυτής χώρας.
-
Όλα έχουν αντίλογο. Θα μπορούσε να σου πει κάποιος ότι η ρωσική αεροπορία δεν πολυχρησιμοποειται γιατί οπότε πλησίασε σε τακτικό επίπεδο κοντά, είχε επώδυνες (su 34 / su 35) καταρρίψεις. Το γιατί δεν σηκώνουν καθημερινά 300 αφή να βομβαρδίζουν δεν το ξέρω. Απλά εικάζω. Όταν τελειώσει κάποτε ο πόλεμος θα μάθουμε. Όχι πάντως επειδή ο Πούτιν είναι ευγενικός και θέλει να φερθεί με τακτ στον ουκρανικό λαό.
Ο φοβερός στρατός της Ουκρανίας είχε μείνει (με σοφη για αυτους όπως αποδείχτηκε πίεση των Ρώσων) σε αστεία επίπεδα εξοπλισμού σε σχέση με τον κίνδυνο που διετρεχε η Ουκρανία. Μια ματιά σε πίνακες και καταλαβαινεις. Μπορούμε να πούμε ότι οι Ρώσοι αντιμετώπιζαν εκεί την προηγούμενη δική τους γενιά όπλων. Δεν μπορώ να σε πείσω, αλλά το Ιράκ πριν τον πόλεμο του κόλπου ειχε αναλογικά περισσότερα όπλα και ποιοτικότερα για την εποχη. Και μάλιστα με περισσότερο ετοιμοπόλεμο στρατο. Βάλε όμως τους αριθμούς, με πόσα αφη είχαν πάει οι "σύμμαχοι" στο Ιράκ και με πόσα οι Ρώσοι και θα καταλάβεις το γιατί τελείωσε η δουλειά αμέσως. Και ναι εκεί ήταν έρημος, αλλά κι εδώ είναι κάμπος.
Κατά τα άλλα οι Ρώσοι χρησιμοποιουν τα πάντα. Θερμοβαρικα, βαρυ πυροβολικό, πυραύλους... Έγραψα ότι έχουν εκτοξεύσει πάνω από 2500 όταν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ είχαν ρίξει 900. Δεν νομίζω να υπάρχει ρωσικό προηγμένο οπλικό σύστημα που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία.
Ο πόλεμος του Πούτιν δεν είναι εκεί. Εκεί απλά θα κρατάει τις θέσεις του περιμένοντας. Τι; Τους Ευρωπαίους να εξουθενωθουν και να ρίξουν τον ζελενσκι και να παραδεχτούν ότι η Ουκρανία θα είναι δική του με δική του κυβέρνηση. Άλλωστε και οι χάρτες του Μεντβέντεφ κάτι τέτοιο λένε. Η μόνη περίπτωση να στραβωσει αυτό είναι να αρχίσει να έχει μεγάλες απώλειες και να αρχίσουν να φωνάζουν οι δικοί του. Έχω πει ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον κάποιος δημογραφικού γίγαντας, οι απώλειες θα μετρήσουν.
. -
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύουν και να φθείρουν πανάκριβα μέσα, ενώ θα κερδίσουν έτσι κι αλλιώς. Ρίχνουν από μακριά stand off munition από Su-34-35 και Tu-22-95-160, Δοκίμασαν απλά το Su-57 σε ρόλο κρούσης για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας. Για εγγύς αεροπορική υποστήριξη χρησιμοποιείται το Su-25 και φυσικά τα επιθετικά ε/π. Γενικά σε χαλαρούς ρυθμούς όμως. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλήσουν το οπλοστάσιο τους, έχουν να υπερασπιστούν την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου άλλωστε.
Οι Ιρακινοί, όπως όλοι οι Άραβες (πλην Αιγυπτίων και Σύρων), ήταν ανεκπαίδευτοι και πολέμησαν στην έρημο. Τεράστιο λάθος! Οι Ουκρανοί όμως, επειδή είναι μάχιμοι δεν έκαναν το ίδιο λάθος. Δεν πολέμησαν στις πεδιάδες που ανέφερες, κλείστηκαν στις πόλεις και σε οχυρωμένες θέσεις (π.χ. Αζοφστάλ - πυρηνικό καταφύγιο) που είχαν δημιουργηθεί την εποχή της ΕΣΣΔ. Οι Ρώσοι έχουν την ατυχία να πολεμούν ουσιαστικά με τον εαυτόν τους. Αν ήταν τίποτα Ιράν π.χ., που δεν έχει ανάλογη πολεμική γνώση, θα είχε πέσει τις πρώτες μέρες.
Και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκαν τίποτα FOB ή εντατικά τα θερμοβαρικά.
-
Οι σχετικές αναφορές λένε ότι χρησιμοποιούνται (και) θερμοβαρικα όταν και όπου πρέπει. Από ξένα μέσα, αν δεις δε το pro το ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο με κομπορρημοσύνη...
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για τα όπλα αλλά εκεί ερχόμαστε σε αυτά που έγραψες κάποτε περί πολεμικών οικονομιών. Τα σύγχρονα όπλα σε μια καπιταλιστική οικονομία κοστίζουν, θέλουν υλικά και χρήμα και δεν φτιάχνονται από την μια μέρα στην άλλη. Συνεπώς οι Ρώσοι κρατάνε τα αποθέματα τους τα οποία γνωρίζουν ότι δεν αναπληρώνονται έτσι εύκολα. Ειδικά εν μέσω κυρωσεων. Δεν είναι t34 του β Παγκοσμίου να τα φτιάχνει μια σοσιαλιστική οικονομία κατά χιλιάδες, άλλαξαν οι καιροί και έχουν και αυτοί τα ίδια θέματα που έχουν όλοι...
Από το Ιράν πάντως θα αγοράσουν οι ρωσοι drones. Και γενικά εγώ δεν είμαι της δυτικής οπτικης πας μη νατοικος=βλάκας και ανεκπαίδευτος. Ιράν και Ιράκ πολεμούσαν πολλά χρόνια μεταξύ τους και έχουν καταγραφεί αρκετά αξιόλογα στρατιωτικά επιτεύγματα και από τους δύο στον πόλεμο αυτό. Το να λέμε ότι οι τωρινοί Ουκρανοί είναι πιο μάχιμοι από τους τότε ιρακινούς... Πόθεν; Αμουδτακα παιδιά που πιάνουν πρώτη φορά όπλο στην ζωή τους, που την βρήκαν την εμπειρία; Επειδή πολέμησαν οι παππούδες τους το 40; Και το λάθος που έκαναν οι ιρακινοί προέκυψε μέσα από την τεχνολογία των δυτικών και όχι εκ των προτερων, αν τα δυτικά αφή και τανκς δεν είχαν πχ σωστά ηλεκτρονικά, σκοπευτικά και οπλα και βαραγαν στον γάμο του Καραγκιόζη, μια χαρά θα ήταν οι ιρακινοί. Όλα αποδεινυονται επί του πεδίου δυστυχώς... Μην θυμίσω πόσοι αναλυτές έχοντας την εικόνα του Βιετνάμ προέβλεπαν καταποντισμό των δυτικών από τους "σκληροτράχηλους και μπαρουτοκαπνισμενους ιρακινούς"
Κι εδώ οι Ρώσοι ξεκίνησαν για εκδρομή, μετά από κανένα μήνα κατάλαβαν ότι θα γίνει πόλεμος κανονικός και σοβαρευτηκαν. -
Οι Ρώσοι έχουν άπειρα αποθέματα θερμοβαρικών. Έχουν ρίξει το 1/100000.
Τα πολεμικά αποθέματα των Ρώσων (άρματα, πυροβόλα κλπ) είναι τεράστια (με διαφορά τα μεγαλύτερα στον κόσμο), απλά ως κλασικοί Ρώσοι προτιμούν να ξοδεύουν ζωές, παρά ακριβά συστήματα.
Αν ήμουν Ρώσος Στρ θα ένιωθα άσχημα, αλλά ως Αξκος νιώθω αλλιώς.
Αυτές οι αστειότητες με τα τούρκικα και ιρανικά drones,, για να γελάμε είναι...
Στρατιωτικά επιτεύγματα δεν έκαναν ποτέ οι Ιρακινοί και οι Ιρανοί απέναντι σε μια ΕΣΣΔ ή ΗΠΑ. Μεταξύ τους ίσως.
Οι Ουκρανοί 20χρονοι δεν πολέμησαν, όπως δεν πολέμησαν και οι Ρώσοι 20χρονοι. Τους δίδαξαν όμως οι Σοβιετικοί εκπαιδευτές τους, που φοίτησαν στις ίδιες Σχολές!
-
Και ο Ζελένσκι κάνει το σώφρων: https://www.naftemporiki.gr/story/1887503?fbclid=IwAR2N4qPMZ2rxzA74ebo8oNlmENNQazm7snimkld-vgOYD389hIGS42Bme2I
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]