-
Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο (μην ακούτε τους αθέους) κι όλη τη πλαση, για να υπηρετούν Τις Αγορές.
Μην υιοθετειτε τα ψέματα των Κομμουνιστών. -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο (μην ακούτε τους αθέους) κι όλη τη πλαση, για να υπηρετούν Τις Αγορές.
Μην υιοθετειτε τα ψέματα των Κομμουνιστών.Εγώ για τον @criuser το ανέβασα πάντως
-
@a-d-p said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μην υιοθετειτε τα ψέματα των Κομμουνιστών.Εγώ για τον @criuser το ανέβασα πάντως
Ο Κρουζερ αυτή τη βδομάδα προσπαθεί να κατανοήσει την αγάπη του Μπογδάνου για τον Αντρέα, μην τον υπερφορτώνουμε τον άνθρωπο, χρειάζεται χρόνο.
-
Ο κρούζερ είναι σκληρά εργαζόμενος συνταξιούχος, οπότε μπορεί να σας απαντάει μόνο το πρωί και το βράδυ.
Το βίντεο ήταν βίντεο ηλιθίου.
Δεν τον ξέρω βέβαια ποιος είναι αλλά είναι άσχετος.
Οι Αμερικανοί μια χαρά επένδυσαν στον σιδηρόδρομο τον 19ο αιώνα.
Απλά τον 20ο αιώνα εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.
Η ενιαία χώρα που όλοι βιάζονται βασίζεται στις αεροπορικές συγκοινωνίες.
Σε δεύτερο στάδιο βασίζονται στα αυτοκίνητα, γιατί είχαν βιομηχανία και φτηνά καύσιμα, αλλά και η φιλοσοφία της Αμερικής είναι στην ατομικότητα και στην ελευθερία της μετακίνησης.
Με την ίδια λογική γεννήθηκε και το περιοδικό που μας φιλοξενεί, τότε που ο Ελληνας ανακάλυπτε το ΙΧ και τις χαρές του. Και τα καύσιμα βέβαια ήταν φτηνά.
Επίσης η Αμερική στις παράλιες περιοχές που είναι οι περισσότεροι είναι κάμποι που είναι εύκολο και φτηνό να φτιάξεις δρόμους.
Δεν μπορούσες όμως να πας από την Ν. Υόρκη στο Σικάγο σε ανταγωνιστικό χρόνο με το τρένο, οπότε δούλευε το αεροπλάνο.
Από την άλλη όμως Αμερικανοί και Καναδοί, είχαν τις καλύτερες μηχανές ντήζελ.
Γιατί τα τρένα τους μπορεί να μην έχουν επιβατική κίνηση, έχουν όμως εμπορική και τα τρένα από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες βγάζουν πολλά λεφτά.
Επίσης έχουν πολλές ερημικές περιοχές, που το επιβατικό τρένο δεν έχει κοινό που θα το προτιμούσε.
Αντίθετα η Ευρώπη είναι πολλά κράτη, μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, που το τρένο εξυπηρετούσε πολλές πόλεις, αλλά και εμπορεύματα, για αυτό επένδυσε πολύ στα τρένα.
Το ίδιο και η Ιαπωνία.
Η Κίνα σήμερα επενδύει παντού γιατί έχει κόσμο που ανακαλύπτει τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια, τον τουρισμό, τα πάντα.
Και έχει πολύ κόσμο που μπορεί να στηρίξει πολλές επενδύσεις.
-
Τα τρενα στην αμερικη εχουν πολυ επιβατικη κινηση κυριως απο προαστεια και γειτονικες πολεις. Πχ ΛΑ με Σαν Ντιεγκο.
Ειχα παει μια φορα απο Σικαγο σε Ντιτροιτ με το τρενο πολυ πικρα θυμιζε Ελλαδα δεκαετια του 80 απλα σε μεγαλυτερο μεγεθος.
Αρα δεν ειχε τα πολυ γρηγορα τραινα ουτε τωρα εχει.
Βασικος λογος που ολοι μετακινουντε συνηθως με αμαξι το χαμηλο κοστος βενζινης ο απλετος χωρος να κινησεις και να παρκαρεις αμαξι και η ελευθερια που σου δινει το αυτοκινητο
-
@wantone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Βασικος λογος που ολοι μετακινουντε συνηθως με αμαξι το χαμηλο κοστος βενζινης ο απλετος χωρος να κινησεις και να παρκαρεις αμαξι και η ελευθερια που σου δινει το αυτοκινητο
Αυτός είναι ο λόγος για να μην έχουν τρένα της προκοπής.
-
Να πω την αλήθεια και εμένα μου αρέσει η ελευθερία του αυτοκινήτου, όπως και το δικό μου σαλόνι που έχει
-
Μια χαρά τρένα έχουν.
Δες εδώ
https://www.railpictures.net/showphotos.php
Απλά δεν έχουν κίνηση στο επιβατικό κομμάτι, αφού οι αποστάσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων είναι πάνω από 1000 χλμ που είναι το ανώτατο όριο για τρένα ακόμα και υψηλών ταχυτήτων.
Αντίθετα στο εμπορικό κομμάτι έχουν τεράστιες αγορές, αλλά εκεί έχουν και τζάμπα το πετρέλαιο, οπότε φτιάχνουν τις μηχανάρες τους, τις οποίες έχουμε και εμείς ακόμα και σήμερα κάποιες σε λειτουργία και είναι το 1970.
-
Επισκόπηση AI
Compared to other developed countries, US trains are primarily for freight, have a large but aging network, and lack high-speed passenger rail infrastructure due to factors like a historically car-centric culture, vast distances between cities, and underinvestment in passenger rail. However, the US freight rail system is considered the largest, safest, and most cost-efficient globally.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]