-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Έτσι για να το διακωμωδήσουμε και λίγο, μην ξύνεις πληγές με το τι πολεμικό υλικό μπορεί να παράγει η Γερμανία σε περίπτωση ανάγκης. Άκου θα βγάλει Mercedes και BMW...
Ένα μόνο ναυπηγείο στο Κίελο, μπορεί να βγάλει ένα υποβρύχιο τύπου 214 σε 1 χρόνο, σαν κι αυτά που πήραμε κι εμείς εδώ και θαυμάζουμε. Και μετά 1 ανά εξάμηνο. Το ίδιο και με μεγάλες φρεγάτες στο ναυπηγείο στο Αμβούργο. Για τανκς, αντιαρματικά και ένα σωρό άλλα θανατηφόρα μπλιμπλίκια, είναι θέμα από εβδομάδες έως μήνες.
Κι αυτά τα νούμερα είναι για εμπορικούς λόγους, σε καιρό ειρήνης, χωρίς να γκαζώσουν.
Τα σχέδια και οι γραμμές παραγωγής είναι έτοιμα, μόνο τα υλικά θα περιμένουν να μαζέψουν... Έχω ξεναγηθει σε όλες τις εγκαταστάσεις που σου αναφέρω.
Το πολύ θετικό είναι ότι οι νέες γενιές τους είναι πολύ μακριά απ' όλα αυτά, Αμερικανάκια, με κινητά, play station και τέτοια. Παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ πειθαρχημένος λαός, με υψηλή Εθνική συνείδηση και μυρμήγκια, με ομαδική λειτουργία. Αν κάποιος ηγέτης τους κάνει πλύση εγκεφάλου, δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν
Οπότε άστους εκεί να φτιάχνουν Mercedes, BMW και άλλες μηχανές, που τους αρέσει κιόλας και βγάζουν πολλά λεφτά, για να κοιμόμαστε όλοι οι υπόλοιποι ήσυχοι...Ε να κάνεις σε μένα μάθημα για τα γερμανικά όπλα δεν στέκει. Θα δεις παρακάτω την φωτο τις Ίλης που διοικούσα, γερμανικής κατασκευής.... Καλά οπλάκια βγάζουν, αλλά τίποτα το φοβερό. Έχω πάει κι εγώ στην KMW για εκπαίδευση. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν τίποτα αυτήν την στιγμή στον γερμανικό Στρατό. Εμείς άνετα τους κερδίζουμε σε περίπτωση πολέμου.
-
Αν ξέρατε σε τι αποσύνθεση είναι οι Γερμανικές ΕΔ….τους νοιάζει μόνο να πουλάνε και να τσιμπάνε τα φράγκα. Εδώ στους Ουκρανούς έστειλαν 5000 κράνη, πάλι καλά που δεν τους έστειλαν προφυλακτικά.
-
Ξέρω kkostask, για αυτό λέω όσα λέω. Ούτε για να πάρουν το Βέλγιο δεv κάνουν οι Γερμανοί...
-
Γιατί, θα φτάσουν μέχρι εκεί?
-
Άμα είναι έτσι ρε παιδιά, να πάρουμε τα Γερμανικά τανκς, πυραύλους, φρεγάτες και υποβρύχια που έχουμε στην Ελλάδα και να τους κάνουμε ένα ντου. Να πάρουμε και το αίμα μας πίσω για την κατοχή...
-
Μπράβο, το πέτυχες...
-
Ποιος να τρέχει μέχρι εκεί,είναι χειμώνας έρχεται και το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…να αφήσουμε τα μπιτσόμπαρα για τους ξενέρωτους?
-
Αν παράγουν και προφυλακτικά, μάλλον είναι μεγάλοι Γκουσγκούνηδες.
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ποιος να τρέχει μέχρι εκεί,είναι χειμώνας έρχεται και το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…να αφήσουμε τα μπιτσόμπαρα για τους ξενέρωτους?
Δίκιο έχεις. Άσε που μπορεί να χρειαστούμε και τίποτα ανταλλακτικά στο δρόμο και δε θα μας τα δίνουνε. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε επίταξη στις BMW και τις Mercedes του κοσμάκη...
-
Αστεια αστεια παλι τις μαλακιες των Γερμανων θα πληρωσουμε. Ναι αυτων που ηθελαν διευρυνση της ΕΕ προς Ανατολας...
-
Ο Κίναν που θεωρείται ο εμπνευστής του ψυχρού πολέμου, λίγο πριν πεθάνει είπε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς είναι το πιο ολέθριο λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γιατί θα ξυπνήσει την αρκούδα. Η ΕΕ και η επέκταση της δεν νομίζω ότι ενόχλησε τους Ρώσους και αυτό λόγω της ανυπαρξίας κοινής αμυντικής πολιτικής. Η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ξεχείλισε το ποτήρι.
-
Ο σκοπός όλου του καυγά είναι να επαναχαραχθεί μια νεα κοκκίνη γραμμή (ανάλογη με το τείχος του Βερολίνου).
Το ιδανικό σενάριο για την Δύση είναι να χωριστεί η Ουκρανία στα δυο
(να καταλάβει στρατιωτικά όλη την Ανατολική και νότια Ουκρανία η Ρωσία και να γίνει ένα δυτικόφιλο κράτος στα δυτικά). Όταν λέμε δύση δεν έννουμε ΕΕ γιατι αυτός θα είναι ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας. (Αμερική και Αγγλία απλά χαμογελάνε για καταφέρνουν πάντα να βρουν τους χρήσιμους ηλίθιους για να είναι χωρισμένοι στα δυο η Ευρωπη)Ταφόπλακα για την Ευρώπη είναι το νεο τείχος. Μακιαβελικά το ίδιο ρόλο πρέπει να παίζει και η Τουρκία. Αυτοεπιτηρούμενη γεωπολιτική φυλακη με φθίνουσα δημογραφικά στοιχεία που θα πλημμυρίζει τριτοκοσμικους μετανάστες
-
Μόλις αναγγέλθηκε τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας...100 δις....τρίβουν τα χέρια τους οι οπλάδες...άγαλμα στον Πούτιν θα φτιάξουν.
Δεν κοιτάνε βέβαια που έχουν μόνο μια φρεγάτα διαθέσιμη και με το ζόρι 10-12 Eurofighter.....άντε και κανένα Tornado 50 χρονών....
Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό, βαριά νύχτα πέφτει στην Ευρώπη. -
Η ΕΕ και η επέκταση της δεν νομίζω ότι ενόχλησε τους Ρώσους και αυτό λόγω της ανυπαρξίας κοινής αμυντικής πολιτικής. Η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ξεχείλισε το ποτήρι.
Συμφωνώ.
Απόδειξη ότι η Σουηδία κι η Φινλανδία ενώ είναι ήδη στην ΕΕ δεν ένοιαξε την Ρωσία,μόλις όμως υπήρξε πιθανότητα για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ,αγρίεψαν. -
Μόλις αναγγέλθηκε τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας...100 δις....τρίβουν τα χέρια τους οι οπλάδες...άγαλμα στον Πούτιν θα φτιάξουν.
Δεν κοιτάνε βέβαια που έχουν μόνο μια φρεγάτα διαθέσιμη και με το ζόρι 10-12 Eurofighter.....άντε και κανένα Tornado 50 χρονών....
Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό, βαριά νύχτα πέφτει στην Ευρώπη.Το άκουσα κι εγώ τώρα στην TV. Μεγάλη επιτυχία του συντρόφου Πούτιν. Όλα τα θηρία ξυπνάνε ένα-ένα.
Το επόμενο βήμα ποιό θα είναι άραγε? Να πεθαίνουν οι Γερμανοί από το κρύο λόγω έλειψης ΦΑ και να βρεθεί ένας Χιτλερίσκος να τους πείσει ότι γι΄ αυτό φταίνε οι Ρώσοι? Και τα 100δισ. που είναι πασατέμπος για τους Γερμανούς, να γίνουν κάποια τρισ.?
Όπως πάνε τα πράγματα, πρέπει να ψάχνουμε νέα Ήπειρο για να στείλουμε τα παιδιά μας... -
Εφόσον οι Γερμανοί, και μεις, εξαρτώμαστε απόλυτα απ τη ρωσική ενέργεια, η ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων, είναι ευθύνη του τρελού Πούτιν, ή και κάποιων άλλων ακόμη περισσότερο;
Πολλοί σοβαροί αναλυτές, απ την κρίση του 2008 άρχισαν να περιγράφουν ένα περιβάλλον αντίστοιχο με αυτό πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Αν η τρέχουσα κατάσταση εξελιχτεί στον 3ο παγκόσμιο, είναι απλά στο χέρι των Ευρωπαίων πιστεύω.
-
Μπορεί αν το δει κάποιος νηφάλια να έχουν βάση αυτά που λες. Αλλά όταν μπαίνουν στη μέση τα συμφέροντα, οι εγωισμοί και οι ανάγκες, η νηφαλιότητα πάει περίπατο και τα πράγματα οδηγούνται σε σύγκρουση.
Θέλω να πιστεύω ότι λόγω της ιστορίας στην Ευρώπη όλοι έχουν πάρει το μάθημά τους και στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.Τελικά πάντως και ανεξαρτήτως των ευθυνών που έχει ο καθένας και των λαθών που έχει κάνει, το φυτίλι το άναψε ο Πούτιν, δεν τον ξεπλένει τίποτα και θα τον κρίνουν πλέον οι εξελίξεις και η ιστορία.
-
«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.
https://www.dikastiko.gr/eidhsh/i-oykrania-prosfeygei-sti-chagi-agogi-kata-tis-rosias-sto-diethnes-dikastirio-toy-oie/ -
Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο αρνητική, για τους απλούς ανθρώπους.
Τα γεράκια έχουν πάρει το πάνω χέρι παντού και επειδή δεν τους βγαίνει η νίκη σε κανένα, γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνη γιατί παίζεται το γόητρο τους.
Τελευταία μέρα για μένα, που θα μπορούσε να νικήσει ο Πούτιν, είναι σήμερα που από ότι φαίνεται δεν υπολόγισε, ή δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα πήγαινε τόσο αργά.
Τώρα θα πρέπει να πολεμήσει μέσα στις πόλεις, ο αιφνιδιασμός έχει χαθεί και αν παίξουν και τίποτα μισθοφόροι από την δύση, τότε τα πράγματα θα τραβήξουν.
Σε κάθε περίπτωση το γόητρο του ρωσικού στρατού έχει πληγεί και αυτό θα του δημιουργήσει πρόβλημα στις άλλες χώρες που θα θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ.
-
Απλά φαίνεται να χάνονται οι ελπίδες για κατάπαυση πυρός σύντομα, κι ειρηνική επίλυση. Να δούμε μήπως, τελευταία στιγμή...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]