-
Ο Πούτιν απειλεί Σουηδία και Φινλανδία με στρατιωτικές συνέπειες αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
https://www.tanea.gr/2022/02/25/world/o-poutin-apeilei-souidia-kai-finlandia-me-stratiotikes-synepeies-an-entaxthoun-sto-nato/βλαδιμηρε ε'εις ξυφυυυγ'
Youtube Video -
Ρε τι πάθαμε με τον Χιτλερισκο!
Είδα το απόγευμα στο Twitter αφηγήσεις και βίντεο από ένα νεαρό Αμερικανό που έφευγε χθες για Πολωνία και έδειχνε εκατοντάδες αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν σταματήσει δεξιά αριστερά στο δρόμο χιλιόμετρα πριν τα σύνορα , και το βράδυ Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν άφηναν κανένα άντρα από 18-60 χρόνων να φύγει , τους έπαιρναν για επιστράτευση και με τη βία ακόμη.
https://twitter.com/UkraineLive2022/status/1497108924276916232?t=hvHSIVNe9LJur-R2D-APMw&s=19Δεν το βάζουν κάτω οι Ουκρανοί ,
από τη μια θέλει ο Πούτιν συνθηκολόγηση από την άλλη λέει αυτά που λέει για Φιλανδία και Σουηδία , μπλέξαμε πολύ άσχημα νομίζω παιδιά, οι Γιανκηδες δεν θα ανεχτούν άλλους τσαμπουκαδες στο κοντινό μέλλον αν δεν φύγει με κάποιο τρόπο από την εξουσία ο Πούτιν. -
Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακούν ποτέ άμεσα σε πόλεμο οι Γιάνκηδες με τους Ρώσους. Όχι ότι ξέρω κάτι παραπάνω, αλλά έχουν και οι 2 πολλά πυρηνικά, οπότε φοβάται ο Γιάνκης το θεριό και το θεριό το Γιάνκη...
-
@katafractos17 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εδω καλύτεροι φίλοι του που έλεγαν πριν οτι η CIA λεει ψέμματα και δε θα γίνει πόλεμος κάνουν πολύ χειρότερες δηλώσεις .Ο Μητσοτάκης σε πείραξε? Ο covid που κολλάει?Οι κινέζοι οι φίλοι του πούτιν τον έφεραν!
Επίσης ολη αυτή η λατρεία για τον Πούτιν και τη Ρωσία απο κάποιους Ελλήνες κομμουνιστές και αριστερούς είναι λίγο γελοία την ώρα που πεθαίνει κόσμος και πρόσφυγες φεύγουν κυνηγημένοι να σωθούν.
Δε τους βγήκε το παραμυθι ¨δε θα γίνει επίθεση" είναι κατασκευασμένα όλα από τη CIA(ήθελαν τόσο πολύ να το πιστεψουν) ας δούνε λίγο και τη πραγματικότητα του δικτάτορα πούτιν.Είναι κρίμα και για το ρωσικό λαό .Συνέχεια στη καταπίεση και στη πείνα...Ανθρώπινα δικαιώματα μηδέν επι αιώνες.
Τσάροι ,κομμουνισμός ,πουτιν .Καταπίεση και χούντα.Την πληρώνουν και άλλοι τη νύφη όμως.
Καμία πορεία στη ρωσική πρεσβεία θα παίξει?Μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα θα έλεγα τα πράγματα στο μυαλό σου.
Ο Πούτιν και η σημερινή Ρωσία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με κομμουνισμό ή υπαρκτό σοσσιαλισμό ή τέλος πάντων πείτε το όπως θέλετε, όπως επίσης δεν έχουν και καμία σχέση με το πάλαι ποτέ καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Δεν βλέπω το λόγο λοιπόν οι Έλληνες αριστεροί να λατρεύουν τον Πούτιν για κάτι.
Το να βάζουμε τα πάντα μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπάμε, πολλές φορές δεν έχει νόημα.Επίσης πορεία απ' όσο διαβάζω θα γίνει.
Συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από τη ρωσική πρεσβεία για την εισβολή στην Ουκρανία -Παρουσία ΚουτσούμπαΕγω καθόλου μπερδεμένα δε τα έχω. Αλλοι απο οτι φαίνεται τα έχουν. Προφανώς και έχει σχέση ο Πουτιν με το κομμουνισμό γιατί και οι δύο καταπιέζαν το Ρωσικό λαο και τον αναγκάζουν να ζει σε πολύ χειρότερες συνθήκες από ότι θα μπορούσε .Έχουν καταπατήσει κάθε εννοια δημοκρατίας και ανθρωπίνου δικαιώματος στη Ρωσία.Και ο πούτιν και οι κομμουνιστές ....Ο Πούτιν μάζεψε 600 δις αποθεματικό και αντί να το δώσει στο Ρωσικό λαο που πεινάει αποφάσισε να κάνει πόλεμο....Αυτή είναι η σχέση λοιπόν οπως ακριβώς το έγραψα ,αλλά μάλλον δεν ήθελες να καταλάβεις. Τώρα ο πούτιν τους ακολουθεί και στη χρήση των οπλών σε άλλες χώρες.
Εσυ δε βλέπεις το λόγο, κάποιοι Έλληνες αριστεροί να υποστηρίζουν τον Πούτιν ,αλλά κάποιοι τον υποστηρίζουν όπως υποστήριζαν και τον κομμουνισμό μάλλον. Προφανώς τους φέρνει αναμνήσεις, βλέπουν ομοιότητες. Τονίζω το κάποιοι ξανά ,δε το κάνουν όλοι.
Την πορεία του ΚΚΕ τη λες και παρωδία. Με βαριά καρδιά αναγκάστηκαν να περπατήσουν απο την ρώσικη στην Αμερικανική(!!!!!) πρεσβεία .Και ο Κουτσούμπας έκανε και παρατήρηση στο Μητσοτάκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο πόλεμο λες και φταίμε εμεις να πούμε που μπούκαρε ο πουτιν και τώρα απειλεί και τη Σουηδία ...Πάντως ειλικρινα δε περίμενα να κάνουν πορεία. Μπράβο τους και μόνο που το έκαναν. -
@asep said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν είναι μαγκιά να λες τα αυτονόητα όταν χύνεται αίμα και δημιουργούνται προηγούμενα που μπορούν να επηρεασουν και εμας.Επίσης ο Μητσοτάκης λεει οτι λεει και η ΕΕ στην οποία ανήκουμε και καλώς ή κακώς στηριζόμαστε.
Να καταδικάσει συμφωνώ, να πει ότι θα συνταχθώ με την υπόλοιπη ΕΕ συμφωνώ, αλλά να λέει θα αναλάβω εγώ πρωτοβουλίες για να κάνει η ΕΕ είναι κάτι πολύ πάνω από τις ικανότητες του και δημιουργεί εχθρότητες.
Εγω οι μόνες πρωτοβουλίες που άκουσα οτι θα αναλάβει ο Κούλης είναι για να υπάρχει κοινη πολιτική και ενεργειακή -οικονομική ενισχυση των ευρωπαικών χωρών.Έχεις κανένα link για αυτα που λες να τα δω?
Ζητά αντίστοιχη απάντηση από την ΕΕ.
Δε λεει αυτό που έγραψες παραπάνω εδώ. Λεει οτι θα συντονιστεί με ΕΕ και Νατο. Δε βλέπω που είναι το περίεργο.
-
Κωστή είσαι πολύ μπερδεμένος. Οι ίδιιοι οι Ρώσοι λένε ότι επί Κομμουνισμού ζούσανε πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Όχι όλοι βέβαια. Οι λίγοι τώρα ζούνε σαν Τσάροι. Για τους πολλούς μιλάμε. Άλλωστε το ΚΚΡ είναι το 2ο Κόμμα στην Ρωσία. Θα μου πεις γιατί δεν είναι το 1ο. Επειδή ο Πούτιν υπόσχεται μεγαλεία επιπέδου ΕΣΣΔ. Το βλέπεις αυτό σήμερα με την εισβολή στην Ουκρανία...
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Κωστή είσαι πολύ μπερδεμένος. Οι ίδιιοι οι Ρώσοι λένε ότι επί Κομμουνισμού ζούσανε πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Όχι όλοι βέβαια. Οι λίγοι τώρα ζούνε σαν Τσάροι. Για τους πολλούς μιλάμε. Άλλωστε το ΚΚΡ είναι το 2ο Κόμμα στην Ρωσία. Θα μου πεις γιατί δεν είναι το 1ο. Επειδή ο Πούτιν υπόσχεται μεγαλεία επιπέδου ΕΣΣΔ. Το βλέπεις αυτό σήμερα με την εισβολή στην Ουκρανία...
Με το πουτιν τόσα χρόνια στην εξουσία πολύ πιθανο να ζουσανε καλύτερα δε διαφωνώ. Αυτό λέω και εγώ οτι ο τύπος αντί να κοιτάξει την ευημερία των πολιτών του μοιράζει τα χρήματα σε λίγους και κάνει πόλεμο.
Η παρατήρηση μου έχει να κάνει με τη διαχρονική ταλαιπωρία των Ρώσων. Γιατί και με το κομμουνισμό δέχονταν καταπίεση .Τουλάχιστον τότε όπως λες και εσυ είχαν όλοι τα βασικά.Συμφωνώ. -
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Με το πουτιν τόσα χρόνια στην εξουσία πολύ πιθανο να ζουσανε καλύτερα δε διαφωνώ. Αυτό λέω και εγώ οτι ο τύπος αντί να κοιτάξει την ευημερία των πολιτών του μοιράζει τα χρήματα σε λίγους και κάνει πόλεμο.
Η παρατήρηση μου έχει να κάνει με τη διαχρονική ταλαιπωρία των Ρώσων. Γιατί και με το κομμουνισμό δέχονταν καταπίεση .Μεγάλη κουβέντα... εμείς ζούμε καλύτερα όμως;
-
Νομίζω πως ναι. Αλλά η σύγκριση είναι λίγο άκυρη γιατί η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα με ανεξάντλητο φυσικό πλούτο σε θάλασσα και στεριά...
-
Δεν νομίζω ότι ζούμε καλύτερα... Αλλά ακόμα και αν πεις ότι ζούμε καλύτερα, γιατί συμβαίνει αυτά μετά από 31 χρόνια καπιταλισμού στην Ρωσία;
-
Προφανώς τα πρώτα χρόνια της μετάβασης θα ήταν δύσκολα, αλλά για τα 31 χρόνια δεν υπάρχει δικαιολογία.
Υπάρχει εξήγηση όμως: τα 21 κυβερνάει ο ίδιος άνθρωπος και διαχειρίζεται τα πάντα όπως θέλει αυτός. -
Δηλαδή αν πάει κάποιος άλλος Πρόεδρος εκεί θα ζήσουν καλύτερα οι Ρώσοι επί Καπιταλισμού; Προσπαθώ να σε καταλάβω βρε φίλε μου...
-
Αν υπήρχαν κανονικές δημοκρατικές κυβερνήσεις τουλάχιστον στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθερίων σίγουρα θα ήταν καλύτερα.
Αλλά και στον οικονομικό τομέα μάλλον ναι...Ειδικά αν σκεφτούμε ποσο ευνοεί τους ολιγάρχες ,τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς κτλ. Τέλεια δε θα ήταν αλλά καλύτερα σίγουρα. -
@katafractos17 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εδω καλύτεροι φίλοι του που έλεγαν πριν οτι η CIA λεει ψέμματα και δε θα γίνει πόλεμος κάνουν πολύ χειρότερες δηλώσεις .Ο Μητσοτάκης σε πείραξε? Ο covid που κολλάει?Οι κινέζοι οι φίλοι του πούτιν τον έφεραν!
Επίσης ολη αυτή η λατρεία για τον Πούτιν και τη Ρωσία απο κάποιους Ελλήνες κομμουνιστές και αριστερούς είναι λίγο γελοία την ώρα που πεθαίνει κόσμος και πρόσφυγες φεύγουν κυνηγημένοι να σωθούν.
Δε τους βγήκε το παραμυθι ¨δε θα γίνει επίθεση" είναι κατασκευασμένα όλα από τη CIA(ήθελαν τόσο πολύ να το πιστεψουν) ας δούνε λίγο και τη πραγματικότητα του δικτάτορα πούτιν.Είναι κρίμα και για το ρωσικό λαό .Συνέχεια στη καταπίεση και στη πείνα...Ανθρώπινα δικαιώματα μηδέν επι αιώνες.
Τσάροι ,κομμουνισμός ,πουτιν .Καταπίεση και χούντα.Την πληρώνουν και άλλοι τη νύφη όμως.
Καμία πορεία στη ρωσική πρεσβεία θα παίξει?Μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα θα έλεγα τα πράγματα στο μυαλό σου.
Ο Πούτιν και η σημερινή Ρωσία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με κομμουνισμό ή υπαρκτό σοσσιαλισμό ή τέλος πάντων πείτε το όπως θέλετε, όπως επίσης δεν έχουν και καμία σχέση με το πάλαι ποτέ καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Δεν βλέπω το λόγο λοιπόν οι Έλληνες αριστεροί να λατρεύουν τον Πούτιν για κάτι.
Το να βάζουμε τα πάντα μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπάμε, πολλές φορές δεν έχει νόημα.Επίσης πορεία απ' όσο διαβάζω θα γίνει.
Συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από τη ρωσική πρεσβεία για την εισβολή στην Ουκρανία -Παρουσία ΚουτσούμπαΕγω καθόλου μπερδεμένα δε τα έχω. Αλλοι απο οτι φαίνεται τα έχουν. Προφανώς και έχει σχέση ο Πουτιν με το κομμουνισμό γιατί και οι δύο καταπιέζαν το Ρωσικό λαο και τον αναγκάζουν να ζει σε πολύ χειρότερες συνθήκες από ότι θα μπορούσε .Έχουν καταπατήσει κάθε εννοια δημοκρατίας και ανθρωπίνου δικαιώματος στη Ρωσία.Και ο πούτιν και οι κομμουνιστές ....Ο Πούτιν μάζεψε 600 δις αποθεματικό και αντί να το δώσει στο Ρωσικό λαο που πεινάει αποφάσισε να κάνει πόλεμο....Αυτή είναι η σχέση λοιπόν οπως ακριβώς το έγραψα ,αλλά μάλλον δεν ήθελες να καταλάβεις. Τώρα ο πούτιν τους ακολουθεί και στη χρήση των οπλών σε άλλες χώρες.
Εσυ δε βλέπεις το λόγο, κάποιοι Έλληνες αριστεροί να υποστηρίζουν τον Πούτιν ,αλλά κάποιοι τον υποστηρίζουν όπως υποστήριζαν και τον κομμουνισμό μάλλον. Προφανώς τους φέρνει αναμνήσεις, βλέπουν ομοιότητες. Τονίζω το κάποιοι ξανά ,δε το κάνουν όλοι.
Την πορεία του ΚΚΕ τη λες και παρωδία. Με βαριά καρδιά αναγκάστηκαν να περπατήσουν απο την ρώσικη στην Αμερικανική(!!!!!) πρεσβεία .Και ο Κουτσούμπας έκανε και παρατήρηση στο Μητσοτάκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο πόλεμο λες και φταίμε εμεις να πούμε που μπούκαρε ο πουτιν και τώρα απειλεί και τη Σουηδία ...Πάντως ειλικρινα δε περίμενα να κάνουν πορεία. Μπράβο τους και μόνο που το έκαναν.Αρχικά θα σου πω ότι κάνεις αυτό που περιγράφεις για τους άλλους. Ότι δηλαδή δεν τους βγήκε το παραμύθι, κτλ. Ούτε εσένα σου βγήκε το θέμα με την πορεία και τώρα το γυρνάς ότι ήταν και καλά παρωδία και αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά να το κάνουν, κτλ.
Πήγες και έχεις προσωπική εμπειρία; Όχι φυσικά. Απλά το γράφεις γιατί έτσι βολεύει. Κάτι άλλο πρέπει να βρεθεί για να ειπωθεί.
Τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν δηλαδή για να μην είναι κατά τη γνώμη σου "παρωδία"; Να κάνουν πουτάνα τη μισή Αθήνα ή να βάλουν φωτιά στη Ρωσική πρεσβεία;
Αυτές είναι πρακτικές κάποιων άλλων.Και πάμε και στην καταπίεση των Ρώσων κατά το Σοβιετικό καθεστώς.
Φαντάζομαι όπως και για την πορεία, θα έχεις ιδία εμπειρία, έχοντας ζήσει στην Σοβιετική Ένωση και γνωρίζεις από πρώτο χέρι για την καταπίεση αυτή που μας λες.
Εγώ πάντως παρόλο που λόγω ηλικίας την έχω προλάβει αρκετά τη Ρωσία ως Σοβιετική Ένωση, ούτε έχω ζήσει εκεί, ούτε και γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Επειδή το ανατολικό μπλοκ είχε επιλέξει να είναι μία πολύ κλειστή κοινωνία, λίγα ήταν αυτά που μπορούσες να ξέρεις. Ο δυτικός κόσμος σχημάτιζε τότε άποψη για της χώρες του λεγόμενου Σύμφωνου της Βαρσοβίας μέσα από την δυτική προπαγάνδα, της ταινίες, κτλ.
Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι θα γινόταν και σε αυτές της χώρες ως προπαγάνδα προς την καπιταλιστική δύση.
Έπειτα από χρόνια, κάποια πράγματα που γνωρίζω είναι από μαρτυρία ανθρώπου όπου οι γονείς του έζησαν στο καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης. (όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι, γιατί και 10 Έλληνες να ρωτήσεις μπορεί να σου πουν διαφορετικά πράγματα για την Ελλάδα)
Αυτό που δεν είχαν είναι σίγουρα η πολυτέλεια και η ατελείωτη πρόσβαση σε καταναλωτικά αγαθά που είχε η Δύση. Δεν μπορούσαν να έχουν δηλαδή Μερσεντές ή πολυτελή βίλες ή τα σούπερ ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που γνωρίζαμε εμείς στις καπιταλιστικές χώρες ή Levi's, adidas, κτλ. Ήταν λίγο πιο "Σπαρτιάτικα" τα πράγματα.
Είχαν όμως όλοι πρόσβαση στην παιδεία, τα γράμματα και τις σπουδές, είχαν όλοι δουλειά, είχαν όλοι φαγητό, είχαν όλοι πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές και ιατρική περίθαλψη και γενικώς σε όλα τα βασικά πράγματα τα οποία χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει.
Θα μου πεις, μπορούσαν πλουτίσουν ή να έχουν τεράστιους μισθούς, κτλ; Όχι.
Όμως τα περισσότερα από αυτά που χρειάζονταν τους τα παρείχε το κράτος.
Μπορούσαν να έχουν ιδιόκτητα σπίτια. Όχι. Όμως είχαν όλοι σπίτα να μείνουν.
Είδα και εμάς που μπορούμε να έχουμε ιδιόκτητα σπίτια. Σε τόσο και τόσο κόσμο τα παίρνουν οι τράπεζες και τα μεγάλα funds. Το τίμημα του καπιταλισμού
Βέβαια για ρωτήστε και στη Γερμανία πχ, αν οι περισσότεροι έχουν δικό τους σπίτι ή νοικιάζουν. Όχι γιατί τους τα παίρνουν, αλλά γιατί είναι πολύ δύσκολο οικονομικά να αποκτήσεις δικό σου σπίτι.
Να μη μιλήσουμε για τη φούσκα της προπαγάνδας που και καλά πείναγαν και ψώνιζαν με το δελτίο. κτλ η οποία έτσι κι αλλιώς καταρρίφθηκε.
Βέβαια αντίθετα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα βλέπαμε και βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια και να κοιμούνται στα πεζοδρόμια.
Διαφορετικοί κόσμοι και αντίληψη ζωής τότε.Πάμε τέλος και στον κομμουνισμό.
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα στην ιστορία όπου άλλο πράγμα η θεωρία και άλλο η προσπάθεια εφαρμογής της.
Οι περισσότεροι άνθρωποι τον κομμουνισμό τον έχουν συνυφασμένο με την εφαρμογή του στην πρώην Σοβιετική Ένωση και όχι άδικα βέβαια μιας και είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα προσπάθειας να εφαρμοστεί.
Όμως ο κομμουνισμός ουσιαστικά είναι η θεωρεία η οποία αναπτύχθηκε από τους Κάρλ Μάρξ και Φρίντριχ Ένγκελς.
Το αν κάποια κράτη κατόρθωσαν να τον εφαρμόσουν σωστά ή με επιτυχία είναι κάτι άλλο. Και η Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία λέει ότι είναι, αλλά οι μεγιστάνες δίνουν και παίρνουν ενώ μεγάλο μέρος του λαού έχει αρκετά χαμηλό βιοτικό επίπεδο.Τρανό παράδειγμα εφαρμογής όπως συμφέρει τον άνθρωπο και όχι όπως διατυπώθηκε, δεν είναι άλλο από τον Χριστιανισμό.
Άλλα πράγματα δίδαξε ο Ιησούς και φυσικά άλλα πράτουμε ως χριστιανοί.
Ο Ιησούς για παράδειγμα δεν είπε "κάντε σταυροφορίες και σφάξτε γυναίκες, παιδιά και όσο κόσμο βρείτε στο διάβα σας, προκειμένου να διαδώσετε την χριστιανική πίστη".
Δεν είπε να καίγονται στην πυρά άνθρωποι που κάποιοι διεστραμμένοι εκπρόσωποι του κλήρου τον Μεσαίωνα τους θεωρούσαν ετσιθελικά δαιμονισμένους ή μάγισσες ή αιρετικούς, κτλ.
Δεν είπε να πηγαίνει κάποιος στην εκκλησία και να κάνει καμιά τριανταρία μεγαλόσχημες μετάνοιες, αλλά γυρνώντας σπίτι του να καταριέται να καεί το Audi του γείτονα.
Δεν είπε να πατάμε επί πτωμάτων προκειμένου να ζούμε εμείς καλά και να πετυχαίνουμε αυτά που θέλουμε.
Δεν είπε... δεν είπε... δεν είπε...
Εμείς παρόλα αυτά κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μας βολεύει και ότι μας συμφέρει, αλλά κατά τα άλλα είμαστε χριστιανοί. Θα ανάψουμε και ένα κεράκι για συγχώρεση και όλα καλά
Η θρησκεία λοιπόν είναι ίσως από τα μεγαλύτερα παραδείγματα λανθασμένης εφραμογής σε σχέση με τη θεωρία.Για να επανέλθω όμως και να κλείσω. Ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο καλός ο καπιταλισμός και δεν ζούμε τον εφιάλτη του κομμουνισμού ε;
-
Εχω ζήσει 8 χρόνια σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και μάλιστα εχω δουλέψει και εκεί. Οπότε το πως περνούσαν επι κομμουνισμού μου το έχουν πει οι φίλοι μου και οι ασθενείς μου. Όπως μου είπαν τι ωραία που πέρασαν όταν μπούκαραν οι Ρώσοι στη Πράγα με τα τανκς. Αυτή η περίοδος ήταν και η καλύτερη. Μιλάμε για παράδεισο....
Οπότε το ποιος δικαιούται να ομιλεί ,σύμφωνα με τα γραφομένα σου ,είναι ένα θέμα.
Για τη πορεία του ΚΚΕ τώρα προφανώς και είναι παρωδία όταν κατευθύνετε προς την αμερικάνικη πρεσβεία και ο Κουτσούμπας κάνει παρατηρήσεις στην Ελληνική κυβέρνηση μη τυχών και πειράξει το τσάρο. Εγω πάντως τα παραδέχομαι τα λάθη μου και δε δίστασα να γράψω πιο πάνω οτι μπράβο τους που την έκαναν τη πορεία .Δε το περίμενα. Τώρα βεβαια να εξισώνεις το λάθος μου για τη πορεία του ΚΚΕ με το λάθος όλων αυτών που έσκιζαν τα ρούχα τους οτι δε θα σκοτώσει κοσμο ο Πούτιν είναι κάπως δυσάναλογο αλλά οκ. -
Ε δώσε και σε εμάς συγκεκριμένα παραδείγματα από τις μαρτυρίες των φίλων σου στην (Τσεχία απ' ότι κατάλαβα), για να μπορέσουμε να μάθουμε και να κρίνουμε.
Όσο για τα τανκς που μπούκαραν, θα σου πω ότι και τότε αλλά και μέχρι σήμερα, υπάρχουν γενικώς τανκς που μπουκάρουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη και δεν είναι όλα Ρωσικά.
Δεν ξέρω αν επιλεκτικά τα άλλα θέλουν κάποιοι να τα ξεχνάνε.Το ΚΚΕ όσο εναντίον είναι του Πούτιν άλλο τόσο είναι προς τους Αμερικανούς, όπως ήταν άλλωστε πάντα λόγω ιδεολογίας.
Εκτός αν πιστεύεις ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή δεν είναι μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη με καπιταλισμό και συνεχίζει να έχει ακόμη κομμουνισμό.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας φίλος Πούτιν που δεν θέλει να του τον πειράξουν.
Έχει εκφράσει λοιπόν τη θέση ότι όλα αυτά είναι καπιταλιστικά παιχνίδια όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οπότε διαμαρτύρεται προς όλους.
Άλλωστε οι Αμερικανοί είναι μόνιμα στο κάδρο του μιας και η θέση του είναι ότι εμπλέκονται στα περισσότερα δεινά του πλανήτη.Δεν ξέρω τι ακριβώς μου ζητάς.
Να παραδεχτώ εγώ κάποιο λάθος που εσύ βλέπεις εκ μέρους του ΚΚΕ;
Ούτε το εκπροσωπώ, ούτε στην πορεία ήμουν. -
Δεν είναι μαγκιά να λες τα αυτονόητα όταν χύνεται αίμα και δημιουργούνται προηγούμενα που μπορούν να επηρεασουν και εμας.Επίσης ο Μητσοτάκης λεει οτι λεει και η ΕΕ στην οποία ανήκουμε και καλώς ή κακώς στηριζόμαστε.
Να καταδικάσει συμφωνώ, να πει ότι θα συνταχθώ με την υπόλοιπη ΕΕ συμφωνώ, αλλά να λέει θα αναλάβω εγώ πρωτοβουλίες για να κάνει η ΕΕ είναι κάτι πολύ πάνω από τις ικανότητες του και δημιουργεί εχθρότητες.
Εγω οι μόνες πρωτοβουλίες που άκουσα οτι θα αναλάβει ο Κούλης είναι για να υπάρχει κοινη πολιτική και ενεργειακή -οικονομική ενισχυση των ευρωπαικών χωρών.Έχεις κανένα link για αυτα που λες να τα δω?
Ζητά αντίστοιχη απάντηση από την ΕΕ.
Δε λεει αυτό που έγραψες παραπάνω εδώ. Λεει οτι θα συντονιστεί με ΕΕ και Νατο. Δε βλέπω που είναι το περίεργο.
Δες την τελευταία φράση, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αυτό μεταφράζεται να βομβαρδίσουμε την Ρωσία κάτι που δεν άκουσα να λέει κανένας άλλος από την Δύση.
-
Αν λέμε για τις λάθος εφαρμογές και τις καλές θεωρίες, τότε να αθωώσουμε και τις άλλες θεωρίες που ήταν καλές, σοσιαλιστικές άλλωστε και αυτές, αλλά είχαν ένα θεματάκι στην πράξη...
Για το Ουκρανικό προφανώς όλη η ιστορία έχει βαλτώσει και υπάρχει θέμα, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πόλη με τόσα θύματα, ούτε η πόλη μπορεί να επιβιώσει...
Οσο για το ανάθεμα που ρίχνουν πολλοί στην μία πλευρά, μάλλον μονόπλευρα βλέπουν, γιατί δεν πήγε αυτός να βάλει πυραύλους στην Κούβα..
Τι θυμήθηκα τώρα...
Ασχετο βέβαια, αλλά όταν εξελέγη ο βαψομαλλιάς, κάποιοι εκεί ξεκίνησαν καμπάνια, με το νοτμαιπρεζιντεντ, κάποιες γηραιές ελαφρές κυρίες θυμήθηκαν αναπόδεικτα , που μετά ξεχάστηκαν ...
Οταν εξελέγη ο άλλος με λογική στοιχήματος , άσος ημίχρονο, 2 τελικό και κάποιοι μπούκαραν γιατί ήθελαν και αυτοί να παίξουν το νοτμαιπρεζιντεντ, τότε όλοι έσκουξαν...
Μετά θυμηθήκαμε τον ειρηνοποιό νομπελίστα με τους 14 πολέμους και τώρα μόλις ξαναγύρισαν οι ειρηνοποιοί, έπιασαν πάλι το παιχνίδι.
Και επειδή εκεί στις ερήμους δεν τους σηκώνει ο αέρας, είπαν να το παίξουν σε πιο κυριλέ μέρη...
Τελικά εμείς πληρώνουμε ακριβά τα πάντα και την πληρώνουμε γενικά, τουλάχιστον να μην χάνουμε την ευθυκρισία μας και δεν βλέπουμε ότι είμαστε όλοι μυρμήγκια και αυτοί είναι ελέφαντες που μαλώνουν.Και όπως και οι λύκοι, άσπροι ελέφαντες , μαύροι ελέφαντες , όλοι οι ελέφαντες μια γενιά...
Οπως και τα μυρμήγκια άλλωστε...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν λέμε για τις λάθος εφαρμογές και τις καλές θεωρίες, τότε να αθωώσουμε και τις άλλες θεωρίες που ήταν καλές, σοσιαλιστικές άλλωστε και αυτές, αλλά είχαν ένα θεματάκι στην πράξη...
Για το Ουκρανικό προφανώς όλη η ιστορία έχει βαλτώσει και υπάρχει θέμα, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πόλη με τόσα θύματα, ούτε η πόλη μπορεί να επιβιώσει...
Οσο για το ανάθεμα που ρίχνουν πολλοί στην μία πλευρά, μάλλον μονόπλευρα βλέπουν, γιατί δεν πήγε αυτός να βάλει πυραύλους στην Κούβα..
Τι θυμήθηκα τώρα...
Ασχετο βέβαια, αλλά όταν εξελέγη ο βαψομαλλιάς, κάποιοι εκεί ξεκίνησαν καμπάνια, με το νοτμαιπρεζιντεντ, κάποιες γηραιές ελαφρές κυρίες θυμήθηκαν αναπόδεικτα , που μετά ξεχάστηκαν ...
Οταν εξελέγη ο άλλος με λογική στοιχήματος , άσος ημίχρονο, 2 τελικό και κάποιοι μπούκαραν γιατί ήθελαν και αυτοί να παίξουν το νοτμαιπρεζιντεντ, τότε όλοι έσκουξαν...
Μετά θυμηθήκαμε τον ειρηνοποιό νομπελίστα με τους 14 πολέμους και τώρα μόλις ξαναγύρισαν οι ειρηνοποιοί, έπιασαν πάλι το παιχνίδι.
Και επειδή εκεί στις ερήμους δεν τους σηκώνει ο αέρας, είπαν να το παίξουν σε πιο κυριλέ μέρη...
Τελικά εμείς πληρώνουμε ακριβά τα πάντα και την πληρώνουμε γενικά, τουλάχιστον να μην χάνουμε την ευθυκρισία μας και δεν βλέπουμε ότι είμαστε όλοι μυρμήγκια και αυτοί είναι ελέφαντες που μαλώνουν.Και όπως και οι λύκοι, άσπροι ελέφαντες , μαύροι ελέφαντες , όλοι οι ελέφαντες μια γενιά...
Οπως και τα μυρμήγκια άλλωστε...
Και ο πλεον επιφυλακτικός έχει πειστεί πλεον οτι τον Βαψομαλλιά δεν το θέλανε. Η για την ακρίβεια το θέλανε μόνο και μονό για να κάψουν κάποιες ιδεες.
-
Αν υπήρχαν κανονικές δημοκρατικές κυβερνήσεις τουλάχιστον στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθερίων σίγουρα θα ήταν καλύτερα.
Αλλά και στον οικονομικό τομέα μάλλον ναι...Ειδικά αν σκεφτούμε ποσο ευνοεί τους ολιγάρχες ,τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς κτλ. Τέλεια δε θα ήταν αλλά καλύτερα σίγουρα.Ξεκινάω από το τελευταίο. Η Ρωσία διαχρονικά (Ρωσική Αυτοκρατορία, Σοβιετική Ένωση, Ρωσική Ομοσπονδία) δεν είχε ποτέ δυτικού τύπου "Δημοκρατία" - αν την θεωρείς δημοκρατία δηλαδή, εγώ 25 χρόνια ψηφίζω και ποτέ δεν βγαίνει αυτό που πιστεύω, οπότε απλά πάω στην κάλπη σαν μακάκας). Οι Ρώσοι λοιπόν θέλουν έναν ισχυρό ηγέτη. Αυτό ζητάνε και για αυτό ψηφίζουν Πούτιν. Το ΚΚΡ βγαίνει 2ο κόμμα επειδή ο λαός πιστεύει ότι τους πρόδωσε και έριξε την ΕΣΣΔ, αλλά πάλι είναι η 2η δύναμη. Ο Πούτιν λοιπόν κάνει αυτό που θέλει ο μέσος Ρώσος, δηλαδή την επανόρθωση και επανένωση της υπερδύναμης. Ναι, φυσικά και τους νοιάζει το επίπεδο ζωής, αλλά σε αντίθεση με εμάς αν τους πεις να πάνε να πεθάνουν για την Μαμά Ρωσία θα το κάνουν με χαρά οι 8 στους 10 και για αυτό δεν έχασαν ποτέ μεγάλο πόλεμο. Αυτό δεν καταλαβαίνει η Δύση.
Πάω στο 1ο τώρα. Αν ο Καπιταλισμός είναι τόσο καλός, γιατί ο μέσος Ρώσος είναι πολύ φτωχότερος σήμερα από τον μέσο Σοβιετικό πριν 50 χρόνια; Μήπως επειδή το σύστημα αυτό δεν δουλεύει και ευνοεί μόνον τους λίγους;
Εχω ζήσει 8 χρόνια σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και μάλιστα εχω δουλέψει και εκεί. Οπότε το πως περνούσαν επι κομμουνισμού μου το έχουν πει οι φίλοι μου και οι ασθενείς μου.
Εγώ πάλι που πάω κάθε χρόνο στο Φεστιβαλ της ΚΝΕ ακούω ακριβώς τα αντίθετα από συναδέλφους σου, πιο μεγάλους, που έζησαν εκεί επί Σοσιαλισμού. Μάλιστα είχα συζήτηση με ιατρό που ήρθε από Τσεχία και σκεφτόμουν εσένα φίλε Κωστή. Για να ήταν στο Φεστιβαλ ΚΝΕ φαντάζεσαι ότι ήταν υπέρ του Κομμουνισμού.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]