-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το γεγονός ότι παρέλαβα το αυτοκίνητο με καμία 10αρια βαθμούς πάνω από την προτεινόμενη τιμή τα λάστιχα είναι κάτι που συνηθίζεται ή απλά λαθος αυτού που τα φούσκωσε?
Δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο...δεν ξέρω γιατί. ΠΟΤΕ δεν έχω παραλάβει καινούργιο αυτοκίνητο με σωστή πίεση στα ελαστικά!
Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Τα αυτοκίνητα φεύγουν από το εργοστάσιο με πολύ υψηλή πίεση στα λάστιχα γιατί μέχρι να πουληθούν θα μείνουν ακίνητα για βδομάδες (στην καλύτερη), μήνες ή και χρόνια. Αν τα λάστιχα είναι φουσκωμένα στην κανονική τους πίεση, θα παραμορφωθεί μόνιμα ο σκελετός τους.
Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του PDI, του ελέγχου πρό της παράδοσης δηλαδή, τον οποίο πληρώνουμε ως αγοραστές, να παραδοθεί το αυτοκίνητο με τις σωστές πιέσεις.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του PDI, του ελέγχου πρό της παράδοσης δηλαδή, τον οποίο πληρώνουμε ως αγοραστές, να παραδοθεί το αυτοκίνητο με τις σωστές πιέσεις.
+1
Eτσι θα'πρεπε να είναι,αλλά για άλλη μια φορά πληρώνουμε 'κερ@τιάτικα' ,για να μην πω 'ντ@β@τζηλίκι' των αντιπροσωπειών. -
@harisma: ναι το ξέρω αυτό που λές, η απόρία μου είναι ακριβώς το PDI, πόσο δύσκολο είναι να ελέξγουν 4 γαμολάστιχα...5' υπόθεση?
-
Και εμένα υποτίθεται πέρασε PDI το καινούριο Focus... 9 PSI περίπου παραπάνω στα λάστιχα, 2 σταγώνες νερό στους υαλοκαθαριστήρες...
Ευτυχώς τα λάδια τα τσέκαρα πριν το πάρω και ήταν εντάξει
-
Τι εχουν παθει με τα psi;;;; ουτε ενας δε το κοιτα το θεμα;;;
-
Και σε εμένα ήταν παραφουσκωμένα.
-
Χονταρα και τα μυαλά στα κάγκελα ρε...
Οι πιέσεις μου όταν παρέλαβα ήταν ακριβώς οι προβλεπόμενες . -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Χονταρα και τα μυαλά στα κάγκελα ρε...
Οι πιέσεις μου όταν παρέλαβα ήταν ακριβώς οι προβλεπόμενες .Ο Σαρακακης στοκαρει επι μήνες αν όχι χρονια αμάξια οποτε ίσως έπεσες στο σημείο που ο αέρας είχε απλά πέσεις στα φυσιολογικά του [emoji23][emoji23][emoji23]
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Και σε εμένα ήταν παραφουσκωμένα.Η νέα μόδα είναι να στα τουμπανιαζουν και στα σερβις.
Εμένα μου έβαλαν 3 παραπάνω psi σε μέρα με 5 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία.
Σε ταξίδι λίγο αργότερα από το σωστό 33 έφτασα 40-41 και παρότι είδα διαφορα στην κατανάλωση το αμάξι κοπαναγε.Ευτυχως τα επανέφερα στο 32-33 κρύα και βρήκα την ησυχία μου.
-
Έχει κάποιος στην κατοχή του Tekna (1,7d CVT) να μας ενημερώσει για τον εξοπλισμό? Στο άρθρο του Autotriti αναφέρει οτι το xtrail διαθέτει και το σύστημα propilot, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από κανεναν έμπορο και καμία αντιπροσωπεία. Πραγματικά ακούγεται παράξενο να διαφημίζεται κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά...
Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει... -
Με αυτή την εισαγωγική δεν βγάζεις άκρη...Σαν παρακατιανο το έχουν το x-trail...Άλλες χώρες το έχουν σε περίοπτη θέση. Κ εδώ ακόμα QQ κ μόνο αυτό
-
Χμμ μάλιστα. Ζηλεύω λίγο αλλά ποιος ξέρει πόσο καιρό θα πάρει για να έρθει στην Ελλάδα...
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... yCp0A32YZzSent from my SM-G950F using Tapatalk
-
Μακάρι αλλά μπλεξαμε ..Ιταλία κ Ισπανία είναι ήδη (Ιταλία το είδα)
-
Γενικά θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος είχε έκδοση 1.7dci με CVT (τι λέω τώρα...) να μας πει εντυπώσεις. Στο site από επιδόσεις βλέπω γύρω στα 2 δευτερόλεπτα χειρότερο 0-100 που δεν είναι διόλου αισιόδοξο αλλά μπορεί σε ρεπρίζ να είναι αλλιώς.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που στον 1.6dci 4x4 CVT το 0-100 ήταν 11.4 δευτερόλεπτα ενώ στον 1.7dci 12.7. Κάτι δε βγαίνει εδώ.
-
Τετρακινηση
-
Το δικο μου 9.7
Θα σεβεστε -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
ΤετρακινησηΑν μιλάς για τη διαφορά επιδόσεων σε 1.6/1.7 cvt, σωστή η σκέψη αλλά τις ίδιες επιδόσεις αναφέρει η Nissan και για 2κίνητο και για 4κίνητο οπότε σε κάθε περίπτωση συγκρίνουμε ίδια πράγματα. Άσε που πολλές φορές τα 4κίνητα έχουν καλύτερο 0-100 απ' τ' αντίστοιχα 2κίνητα.
-
Κατ αρχην ευχαριστώ όλους για το εξαιρετικό νήμα....
Να γράψω και εγώ τον προβληματισμό μου.... σκέφτομαι αρκετά σοβαρά το Xtrail για αγορά σε Nconnecta επίπεδο εξοπλισμού.
Όμως έχω το εξης δίλημμα.
Η βενζίνη (1.3 με dual clutch) ειναι ένα αυτοκίνητο με ένα μοτέρ που βρίθει τεχνολογίας άλλα δεν παύει να είναι καινούργιο (άρα θα υπάρχουν προβλήματα νεοτητας) και έχει και dst κιβώτιο που είναι εκ φύσεως όχι και τόσο αξιόπιστο.
Από την άλλη το πετρέλαιο στα 1.7 με χειροκίνητο είναι θεωρώ πολύ αξιόπιστα άλλα κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με το πετρέλαιο μελλοντικά.
Τι επιλέγει κάνεις? Η αποψη σας?
Ρισκάρεις αξιοπιστία η ρισκάρεις νομοθεσία?
Ευχαριστώ.
Ηλιας
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχει Ηλία κ το 1.7 d με cvt εάν δεν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Υπάρχει Ηλία κ το 1.7 d με cvt εάν δεν κάνω λάθος...Το γνωρίζω.
Απλά το ερώτημα που ξέρω είναι επιλογη Βενζίνη με το Ρίσκο της αξιοπιστίας η πετρέλαιο με το Ρίσκο το αμάξι να χαντακωθει μελλοντικά?
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan X-Trail 2013