-
Ίος - Παραιτήθηκε ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, για λόγους «προσωπικής κι επαγγελματικής αξιοπρέπειας»
'Ενας (1) ιατρός - παιδίατρος- και δύο (2) νοσηλευτές για τα 400 παιδιά ΟΛΟΥ του νησιού !
Ευτυχώς που δεν έχουν τα άγχη των μεγάλων πόλεων βρε παίδες ! -
Απολαμβάνω πολύ τη συζήτηση στο νήμα παιδιά.
Πιστεύω ότι έχω αρκετές εμπειρίες να καταθέσω ώστε να εμπλουτίσω κι εγώ τη συζήτηση.
Έχω γεννηθεί Θεσσαλονίκη (Κρήνη/Καλαμαριά), έχω ζήσει μέχρι τα 14 μεταξύ Αθήνας (Α. Γλυφάδα, τότε που περπατούσες Σ/Κ και πρόσεχες μη πατήσεις 'τρουφάκια' από τα πρόβατα...) και Θεσσαλονίκης (Ν. Ρύσιο). Από τότε μέχρι και το '21 Γλυφάδα με μικρά διαλείμματα (1 χρόνο Πάτρα, 1 χρόνο Essex/Chelmsford, 6 μήνες Χανιά ως φαντάρος) και από το '22 Ασπρόπυργο.
Λόγω κυρίως πρότερου επαγγέλματος, έχω οργώσει επαρχία, κυρίως Δωδεκάνησα, Χίο, Λέσβο και δευτερευόντως Στερεά και Πελοπόννησο (με λιγότερο Θεσσαλία/Ήπειρο).
Το κυριότερο για την επιλογή τόπου διαβίωσης, καλώς ή κακώς αποτελεί η εργασία (εκτός αν... κληρονόμοι χαχα). Προσωπικά, μέχρι και το 2015, επεδίωκα να ανέβω Θεσσαλονίκη, αλλά ήμουν άτυχος από πλευρά δουλειάς. Έμεινα Αθήνα, βρήκα εργασία, συμεταιρίστηκα σε μαγαζί γρήγορης πρωινής εστίασης (Αιγάλεω) εκτός μισθωτής εργασίας, γνώρισα και τη κοπέλα μου (κατά διαβολική σύμπτωση, βρήκα δουλειά με έδρα Ασπρόπυργο πριν μετακομίσω εκεί) και η Θεσσαλονίκη έγινε ανάμνηση...
Είναι καιρός που με τρώει η πιθανότητα μετοίκησης. Όχι απαραίτητα στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά ακόμη και κάπου στυλ Μέγαρα.
Προσωπικά, βρίσκω συγκεκριμένες πόλεις/περιοχές εξαιρετικές και άλλες ούτε για φυλακή!
Αγαπημένες είναι η Ιτέα (κάτι υπολόγισαν λάθος και έφτιαξαν τόσο φαρδείς δρόμους!), τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη (είχε χειροτερεύσει πολύ από συγκοινωνίες, δεν γνωρίζω πια τη καθημερινότητα με μετρό), ο Βόλος, η Πρέβεζα (δυστυχώς χαλάει με γοργούς ρυθμούς), τα Τρίκαλα και από νησιά, η Λέσβος, η Λέρος, η Νάξος και η Κεφαλονιά.
Η Πάτρα, έχει κάνει τεράστια βήματα βελτίωσης από τότε που ήμουν φοιτητής (2001-2002) αλλά δεν έχω πειστεί ότι αξίζει. Η Λάρισα, μου φαίνεται κόλαση το καλοκαίρι και δεν είμαι κληρονόμος να τη βγάζω στη καφετέρια όλη μέρα (όπως κάνει η μισή πόλη ενόσω η άλλη μισή δουλεύει...). Η Τρίπολη, δεν με έχει κερδίσει, αλλά συνήθως ήμουν περαστικός. Το ίδιο και τα Γιάννενα με τη Λαμία. Η Καλαμάτα, δεν είναι κακή...
Επειδή πολλοί γράφετε για Ναύπλιο, νομίζω ότι το ιδανικό σε όσους αρέσει το τελευταίο, είναι να μένεις Άργος... Το οποίο θεωρώ πολύ παρεξηγημένο, ενώ είναι και δίπλα στο Ναύπλιο (χωρίς τα κόστη διαβίωσης του τελευταίου...).
-
Και εγώ πρόλαβα περιοχές στα ΒΠ με πρόβατα, πλέον έχοην πυκνοκατοικηθεί. Το ενοίκιο για σπίτι 115 τμ είναι 1000 ευρώ
Δηλαδή 12Κ το έτος απλώς το ενοίκιο χωρίς θέρμανση ρεύμα κτλ δηλαδή 14-15Κ με όλα μέσα
Δηλαδή σε δέκα έτη έχεις δώσει 150Κ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ. Δηλαδή σκεφτείτε με 150Κ σε δέκα έτη τι (έστω μεταχειρισμένα) αυτοκίνητα αγοράζεις και βλέπεις την ζωή ολιστικά. Από πορσε και Φεράρι μέχρι s class για να πήγαινες σουπερμάρκετ
Αυτά δεν τα καταλαβαίνουν οι κληρονόμοι, τα θεωρούν δεδομένα.
Στην επαρχία αν το πεις αυτό θα γελάνε. Με τα λεφτά αυτά έχεις μονοκατοικία το πολύ δέκα ετών με ένα στρέμμα κήπο και ότι έχουν και τα ΒΠ , δηλαδή πράσινο και μαγαζιά.
Και ξαναλέω μονάχα για 10 έτη και μονάχα το ενοίκιο. Βάλε όλα τα άλλα ....απλώς δνε βγαίνει
-
Αυτό για τους ΒΠτιωτες που το παίζουν ιστορία. ΓΙΔΟΤΟΠΟΣ ήταν πριν λίγα χρόνια, έστω αρχές του 2000. Μεγαλώσαμε πια.
Για να συνεχίσω, είχα πάει σε επαρχιακή πόλη και βρέθηκα σε συνοικία γύρω από επαρχιακή πόλη. Βλέπω μια βιλλα, ναι βιλλα, όχι μονοκατοικία. Εάν την δείτε θα σας πέσει το σαγόνι. Ημινανακτορο. Μιλάμε για σπίτι σε σειρά του Φώσκολου. Ξέρετε επαρχιώτικη πολυτέλεια στο φουλ. ΘΕΑ, καλή γειτονιά, γυμναστήριο, γκαράζ για 5-6 αυτοκίνητα, κήπος με φυτά σε διάφορα σχήματα, γκαζόν πολλά μέτρα νομίζω είχε και πισίνα.
Μιλάμε για σπίτι με πολυτέλεια που για να πας στο μπάνιο φοράς κουστούμι. Το δε μπάνιο για μπανιέρα είχε κάτι σαν μικρή πισίνα
Είχε Πωλητήριο. Ψάχνω έτσι πληροφοριακά να δω πόσο.....
Όσο ένα διαμέρισμα, νεόδμητο των 60 τμ στην Αθήνα. Αχαχαχαχα
Εάν μπορείς να έχεις τα χρήματα αυτά, και είσαι ας πούμε δημόσιος υπάλληλος ώστε να έχεις σταθερό εισόδημα, Το αγοράζεις, βάζεις φωτοβολταϊκά ώστε να το θερμαίνεις σχεδόν τζάμπα, παίρνεις και μια μεταχειρισμένη s class 10-12 ετών και άσε τους Αθηναίους να πηγαίνουν στα malls και να αυτοθαυμάζονται
-
Ολοι μεγάλωσαν ΒΠ και ΝΠ και αφενός μας έχουν ζαλίσει τα @@ με την γκρίνια αφετέρου περιμένει να τον καταλάβουν ο οτσο;
Ποιο γιατρό και ποια μαγιονέζα βρε οτσο μου ;Η ελληνική επαρχία είναι ειδυλλιακή και είναι να απορείς που μαζευόμαστε όλοι στα πατησια σαν τις κατσαρίδες
-
Δεν είπαμε πως μεγαλωσαν, αλλά πως γνωρίζουν από ΒΠ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ακριβώς είναι να απορείς. Η αστυφιλία ειναι μια προβληματική αντίληψη του έλληνα.
Για παράδειγμα δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει αγοραστική δύναμη και προτιμά την ονομαστική τιμή ενός μισθού που εμφανίζεται υψηλότερη από αυτήν σε μια επαρχία.
Καταντα να ζει σε χειρότερες συνθήκες και ποιότητα ζωής και δεν κατανοεί το γιατί.
Δηλαδή τα 2000-3000 ευρώ ανά μήνα αντιστοιχούν χοντρικά στα 1000 στην επαρχία με ακόμα καλύτερες συνθήκες. Μιλάμε για πόλεις όχι χωριά.
Εάν όμως του πεις ότι θα βγάζεις 1000-άντε 1200 σου λέει θα πάω Αθήνα για να βγάλω 2000-3000, ενώ εναρμονισμένα είναι το ίδιο!
Ο ελληνικός λαός καταγράφει την χαμηλότερη γνώση σε απλές οικονομικές έννοιες.
-
To Χαλάνδρι έχει Ιστορία, γιατί είναι αρχαίος Δήμος με το όνομα Φλύα, γενέτειρα του Ευριπίδη, αλλά μέχρι πρόσφατα είχε ελεύθερους χώρους, όπως βλέπετε από φωτογραφία των μέσων του 1970 που δείχνει την πλατεία Δούρου στο κέντρο του.
500 μ πιο έξω από το κέντρο, υπήρχαν χωράφια, που μπήκαν διαδοχικά στο σχέδιο πόλης από τα μέσα του 1970 και μετά και είχαν μεγάλες αρτιότητες, 400 και 600 τμ για άρτιο οικόπεδο, κυρίως χαμηλό συντελεστή δόμησης 1 και χαμηλότερο μέχρι 0,80.
Αντίθετα άλλες περιοχές όπως ο Χολαργός ή Αγία Παρασκευή χτίστηκαν πιο άναρχα, πιο γρήγορα με πρόβλημα στην στάθμευση και συχνά με στενούς δρόμους, ειδικά η Αγία Παρασκευή.
Προφανώς λοιπόν η επιλογή της Αθήνας έχει μεγάλες διαφορές που αποτυπώνονται στο κόστος διαβίωσης.
Εχεις όμως και εναλλακτικές που είναι φτηνότερες.
Σπάτα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Καλύβια, Κερατέα, από την μια πλευρά, Μαραθώνας στα βόρεια, Ελευσίνα, Νέα Πέραμος, Μέγαρα στα δυτικά μας δίνουν εναλλακτικές που έχουν μικρότερο κόστος ζωής.
Τώρα για επαρχία, έχω φίλους στα Γιάννενα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, προφανώς έχουν χαμηλότερο κόστος από Αθήνα και όχι τόσο λιγότερες επιλογές, αλλά έχουν και άλλες θετικότερες επιλογές.
Το ίδιο ισχύει και για όσους είναι σε κωμοπόλεις και χωριά σε απόσταση 30-45 λεπτών από μεγάλη πόλη.
Μέρη ημιορεινά ή ορεινά που θέλεις ώρες για μεγάλη πόλη, ή 30-60 λεπτά από μικρότερη πόλη, προφανώς είναι διαφορετικός ο τρόπος ζωής.
Για τα αγροτικά δεν γνωρίζω. Ακούω από τον Οτσο, τον Αλεξ τι γίνεται, ας μας πει και ο Σεττε λόγω ειδικότητας, αλλά μιλώντας για το σήμερα, για άτομα που στην ηλικία τους έχουν μπροστά το 1 ή το 2 ή το 3 μέχρι την μέση του, νομίζω ότι η επιλογή της διαμονής σε μικρή επαρχία, θα πρέπει να γίνει με τις συνθήκες του σήμερα και θεωρώ ότι πρέπει να τα δούμε ψυχρά τα πράγματα.
Εμαθα ότι τα χωράφια νοικιάζονται τα μη αρδευόμενα κάπου 20 ευρώ το στρέμμα τον χρόνο.
Εγώ έχω τέτοια κληρονομικά. Κάποια 2-3 μπόρεσα να τα πουλήσω σε τιμές της περιοχής και της εποχής και στο ένα χωριό έμειναν 2 χωράφια με παλιές ελιές, τα οποία τα νοίκιασα σε ένα νέο παιδί που έχοντας μέση γεωπονική εκπαίδευση σε ΕΠΑΛ και του αρέσει η ζωή αυτή, πέρα από τα δικά του νοικιάζει και άλλα χωράφια, αφού η τιμή πρακτικά δεν είναι πρόβλημα.
Εμείς έχουμε να δούμε λάδι από τα χωράφια αυτά εδώ και 7 χρόνια, αφού ένα χιόνι 4-5 μέτρων που είχε πέσει τότε τις έσπασε τις ελιές, μετά για τα ξύλα τις τσάκισαν, ήταν και 60 - 80-100-120 ετών, κάθε προσπάθεια να αναρρώσουν ήθελε κόπο και αρκετό χρήμα και αβέβαιο αποτέλεσμα, αφού γενικά τα τελευταία χρόνια υπήρχε χαμηλή συγκομιδή στο λάδι.
Μόνο να καθαρίσεις από τα κωλορίζια ήθελες μερικά κατοστάρικα, τελικά φέτος πήρα τα 50 κιλά λάδι που χρειαζόμαστε οικογενειακά από το λιοτρίβι με 7 ευρώ το κιλό.
Πιστεύω ότι αυτό το λάδι θα μου το δίνει το ενοίκιο που εισπράττω από τα 2 χωράφια και αυτά θα συντηρούνται για το μέλλον.
Κάποια στιγμή θα κάνω και το ανάλογο στο άλλο χωριό, αλλά εκεί έχουμε και συνιδιοκτησίες με ξαδέρφια και θείους και πρέπει να ασχοληθούμε όλοι.
Γενικά θεωρώ ότι το δίλλημμα Αθήνα - Επαρχία, πρακτικά δεν υφίσταται...
Γιατί ότι κερδίζεις σε κάτι το χάνεις σε κάτι άλλο.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως αισθάνεται ο καθένας μας και πόση σημασία έχει για αυτόν το κάθε τι.
Ατομα πάντως που γεννήθηκαν στο χωριό και δούλεψαν και έκαναν οικογένεια στην Αθήνα, δίνουν το σπίτι τους στην Αθήνα στα παιδιά τους και επιστρέφουν ως συνταξιούχοι στο χωριό, που όντως έχουν μικρότερο κόστος ζωής, αλλά και παρέες.
Εχουν κοινωνική ζωή, έχουν συλλόγους, κάνουν εκδηλώσεις, πάνε εκδρομές ή πάνε σε θέατρα στην Αθήνα, όλα αυτά για το διάστημα από 1/11 έως 31/3 που είναι ο χειμώνας, αν και τα Χριστούγεννα, Απόκριες δίνουν ζωή μέχρι να έρθει το Πάσχα και μετά ο καιρός και η θάλασσα σε κάνουν να ξεχνάς τα προβλήματα.
-
Ενφια, φόρο πολυτελείας και λοιπά έχει και στην επαρχία πάντως, οπότε δ.υ. δύσκολα συντηρεί μέγαρο και λιμουζίνα.
Υπάρχουν δύο επαρχίες, οι μεγάλες ή (και) τουριστικές πόλεις, πχ Λάρισα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και λοιπά και το υπόλοιπο 70 % της ελληνικής επικράτειας που περιμένει να μπει ο μισθός των δ.υ. και οι συντάξεις και να πιάσει καλή τιμή το γάλα και τα αγροτικά προϊόντα μπας και ανασανει η πόλη, όπως η Καρδίτσα, τα Γρεβενά, η Άρτα η Καστοριά και λοιπά.
Μια χαρά είναι η επαρχία, αν την αποδεχτείς. Ούτε το μικρό σπίτι στο λιβάδι είναι, ούτε από την άλλη η Μόρντορ. Πρωτίστως πρέπει να πληρεί η πόλη τις επαγγελματικές σου ανησυχίες (δεν εννοώ να πλουτίσεις βέβαια) , όλα τα άλλα βρίσκονται.
-
Πόσο ενφια να έχει ένα σπίτι ας πούμε 300 τμ στην επαρχία. Σε εσένα κοντά ας πούμε σε συνοικία έξω από τα Γιάννενα.
Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτώ.
-
@lap said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):
Πόσο ενφια να έχει ένα σπίτι ας πούμε 300 τμ στην επαρχία. Σε εσένα κοντά ας πούμε σε συνοικία έξω από τα Γιάννενα.
Ανάλογα την οικιστική ζωνη.
Άλλη τιμή το κέντρο,άλλη η «τουριστική» ζωνη (παραλια),αλλη τα περίχωρα. -
Θεωρώ ότι οι περιοχές αυτές θα έχουν τιμή ζώνης γύρω στα 500 ευρώ το τμ.
Στην Αθήνα έχουν 1100 έως 4000.
Αρα αν βάλουμε μία μέση τιμή 2000, στην επαρχία ο ΕΝΦΙΑ θα είναι το 1/4, όσο ένα μικρό τριάρι εδώ..
-
Συνήθως 550 με 600 , τα περίχωρα. Εκεί τα είχα αφήσει εδώ και χρόνια, δε ξέρω πια δεν ασχολούμαι
-
Οκ άρα για ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων με αθροιστικό εισόδημα 2500-2800 ευρώ / μήνα παλεύεται η κατάσταση. Θεωρώ πως τεράστιο κόστος είναι η θέρμανση ψύξη για αυτό ένα σύστημα φωτοβολταϊκών και αντλιών θερμότητας είναι βασικός εξοπλισμός.
Τεσπα όντως θα φτάσουν στα όρια τους αλλά είναι πιθανό σενάριο από το νεόδμητο 60 τμ στην Αθήνα.
Μιλάμε για βιλλα πως να σας το πω. Προφανώς υπερβολή αλλά όντως πιθανό σενάριο
Η ζωή εκεί όμως είναι απίστευτη. Καταρχάς, δεν νιώθεις την ανάγκη για συχνή εκδρομή όπως οι Αθηναίοι που τους πνίγει το τσιμέντο.
Στην Αθήνα από την Πέμπτη ψάχνουν να βρουν δωμάτιο για ένα διήμερο ώστε να αναπνεύσουν λίγο καθαρό αέρα, αλλα έξοδα και αυτά. Στην επαρχία απλώς ετοιμάζεις το μπάρμπεκιου για τους φίλους το σαββατοκύριακο
Τα παιδιά παίζουν στον κήπο και κάνουν συχνά πάρτι. Στην Αθήνα τα τρέχεις σε διάφορα malls να δουν δωρεάν συναυλίες.
-
Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε ορεινό χωριό, έχω κάνει φοιτητής Αθήνα, έχω μείνει σε μικρή επαρχιακή πόλη 6 χρόνια και τώρα κάτοικος ΒΠ.
Η επαρχία δεν συγκρίνεται (κυρίως για πόλεις μιλώ) με την Αθήνα.
Καλά δεν συζητάμε για Γιάννενα, Καλαμάτα που είναι σε άλλο level. Τρομερές πόλεις για να μείνεις.
Μπορώ να γράψω ολόκληρα σεντόνια.
Στην τελική όσοι έρχονται Αθήνα από επαρχία για τουρισμό (θέατρο, ΣΚ κτλ.), κανέναν δεν έχω ακούσει όταν επιστρέφει να λέει γιατί έφυγα.
Ενώ το ανάποδο συμβαίνει.
-
Οκ άρα για ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων με αθροιστικό εισόδημα 2500-2800 ευρώ / μήνα παλεύεται η κατάσταση. Θεωρώ πως τεράστιο κόστος είναι η θέρμανση ψύξη για αυτό ένα σύστημα φωτοβολταϊκών και αντλιών θερμότητας είναι βασικός εξοπλισμός.
Τεσπα όντως θα φτάσουν στα όρια τους αλλά είναι πιθανό σενάριο από το νεόδμητο 60 τμ στην Αθήνα.
Μιλάμε για βιλλα πως να σας το πω. Προφανώς υπερβολή αλλά όντως πιθανό σενάριο
Η ζωή εκεί όμως είναι απίστευτη. Καταρχάς, δεν νιώθεις την ανάγκη για συχνή εκδρομή όπως οι Αθηναίοι που τους πνίγει το τσιμέντο.
Στην Αθήνα από την Πέμπτη ψάχνουν να βρουν δωμάτιο για ένα διήμερο ώστε να αναπνεύσουν λίγο καθαρό αέρα, αλλα έξοδα και αυτά. Στην επαρχία απλώς ετοιμάζεις το μπάρμπεκιου για τους φίλους το σαββατοκύριακο
Τα παιδιά παίζουν στον κήπο και κάνουν συχνά πάρτι. Στην Αθήνα τα τρέχεις σε διάφορα malls να δουν δωρεάν συναυλίες.
η τιμη θερμανσης που πληρωνουν ειναι διαφορετικη απο αυτην που πληρωνουμε στην αθηνα, διοτι υπαρχει εξτρα επιδοτηση. Ναι ομως, εχεις δικιο οτι η θερμανση ειναι σημαντικο εξοδο. Περιμενα και εγω να δω πολλα φωτοβολταικα πανελ σε σπιτια στη βορεια ελλαδα, αλλα δεν ισχυει. Ισως ειναι αυτο που ειπωθηκε περι μεγαλου μεσου ορου ηλικιας και αποστροφης προς οποιαδηποτε νεα τεχνολογια.
Μια χαρα κανουν εκδρομες απο την επαρχια. Πανε ειτε στις κοντινες μεγαλουπολεις (αθηνα, θεσσαλονικη συνηθως) ειτε, οι βορειοι στις κοντινες βαλκανικες χωρες ή τουρκια. Εχουν το πλεονεκτημα οτι πεταγονται πολυ ευκολα σοφια, βελιγραδι, κων/πολη κτλπ, σε σχεση με εναν αθηναιο.
-
Αντλία θερμότητας σε ορεινό χωριό
Να δουλεύει μόνιμα με το μισό βαθμό απόδοσης και να χορεύει πεντοζάλι η κεντρική πλακέτα από τις αυξομειώσεις τάσης !
Ονειρο ! -
Ποιος μίλησε για ορεινό χωριό;
-
@red_monster said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):
Να δουλεύει μόνιμα με το μισό βαθμό απόδοσης και να χορεύει πεντοζάλι η κεντρική πλακέτα από τις αυξομειώσεις τάσης !
Ονειρο !με κινδυνο να κανω λαθος, εχω την εντυπωση οτι το φβ, σε συνδυασμο με μπαταρια, δρα και ως σταθεροποιητης τασης. Επισης, οι αυξομειωσεις τασης δεν επηρεαζουν μονο την αντλια θερμοτητας αλλα και τον καυστηρα/κυκλοφορητη σε θερμανση με πετρελαιο. Λαθος;
-
Όχι μόνο αυτό, δείτε εδώ.
Κοζάνη. Παγωνιά!!!!!
Αλλά.... Νο προμπλεμ
Οι Αθηναίοι ακόμα ζουν σε μια φούσκα.
-
@dettol said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):
@red_monster said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):
Ονειρο !με κινδυνο να κανω λαθος, εχω την εντυπωση οτι το φβ, σε συνδυασμο με μπαταρια, δρα και ως σταθεροποιητης τασης. Επισης, οι αυξομειωσεις τασης δεν επηρεαζουν μονο την αντλια θερμοτητας αλλα και τον καυστηρα/κυκλοφορητη σε θερμανση με πετρελαιο. Λαθος;
Κάνει λάθος ναι.
Η πλακέτα μιας αντλίας είναι πολύ πιο πολύπλοκη και ευαίσθητη από ένα συμβατικό κυκλοφορητη χωρίς πλακέτα κλπ.
Τα φ/β έχουν και αυτά ευαίσθητες πλακέτες
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)