-
Σχεδον ολοι οι μαντραδες/αντιπροσωποι γυριζουν τα κοντερ
-
Σε μάντρα εδώ που πήγα προ κάμποσα χρόνια (τώρα έχει κλείσει) έκανα μια βόλτα και 9 στα 10 που κοίταξα είχαν 48,000 χλμ. τυχαίο;
-
Ο χρήστης nikos32 έγραψε:
Η RENAULT Ιωαννινων γυριζει τα χιλιομετρα στα μεταχειρισμενα ΠΡΟΣΟΧΗ Ζητηστε βιβλιο serviceΠρωτο ποστ και χωρις διευκρινηση-αιτιολογηση.
Αν δε γραφτηκες για να βλαψεις τη φημη τους χρωστας μια εξηγηση τουλαχιστονΣε μάντρα εδώ που πήγα προ κάμποσα χρόνια (τώρα έχει κλείσει) έκανα μια βόλτα και 9 στα 10 που κοίταξα είχαν 48,000 χλμ. τυχαίο;
Καλα αυτος ειναι απλα χαζος..πολυ δυσκολο να το παρατηρησει καποιος....
-
Εγω πριν 5 χρόνια πούλησα ενα ιμπιζα. Είχα κάνει 120.000 χλμ, οσα δηλαδη έλεγε και ο οδόμετρο. Μου λέει ο υποψήφιος αγοραστής ' πάμε σε μια seat που έχω γνωστό να το τσεκάρει και αν μου πει οκ το παίρνω'. Πάμε το τσεκάρουν ολα καλά, το βάζουν διαγνωστικό και του λέει ' εντάξει ειναι το αμάξι και τα χλμ πραγματικά'. Τώρα τι κάνουν και το βλέπουνδε ξέρω.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Εγω πριν 5 χρόνια πούλησα ενα ιμπιζα. Είχα κάνει 120.000 χλμ, οσα δηλαδη έλεγε και ο οδόμετρο. Μου λέει ο υποψήφιος αγοραστής ' πάμε σε μια seat που έχω γνωστό να το τσεκάρει και αν μου πει οκ το παίρνω'. Πάμε το τσεκάρουν ολα καλά, το βάζουν διαγνωστικό και του λέει ' εντάξει ειναι το αμάξι και τα χλμ πραγματικά'. Τώρα τι κάνουν και το βλέπουνδε ξέρω.κατι ψιλα που ξερω διαβαζουν με το διαγνωστικο τα χιλιομετρα που ειναι γραμμενα στον εγκεφαλο.
-
Κάποτε πούλησα ένα Honda Bross 400cc και είχε περίπου 40.000 χλμ σε κάποιο γνωστό μου. Περνώντας από κάποια μάντρα, μετά από 5-6 χρόνια περίπου έπεσε το μάτι μου πάνω της μια που είχε ένα χαρακτηριστικό σημάδι (μπαρουλίτσα) στο ντεπόζιτο και κατέβηκα επίτηδες να τη δω. Τα χλμ. που έγραφε πάνω εκείνη τη στιγμή ήταν 19.000. τι να πείς, η απατεωνιά πάει σύννεφο.
-
Κατοπιν ανταλλαγης του αυτοκινητου με αλλο νεοτερο, βρηκα σε αγγελια το παλιο αυτοκινητο με σχεδον 200.000 χλμ λιγοτερα
-
Μαλλον αναφερεσαι στο δικο μου ποστ παραπανω. Τωρα ναι.. Αν ειναι τωρα στις αγγελιες καλα θα ηταν να πεις και ποιο ειναι..
-
Δυστυχώς δεν ειναι, πλεον προφανως πουληθηκε (μεσα σε λιγες μερες). Δεν ειχα τη δυνατοτητα να κανω κατι.
-
Τελικά μπορεί να μας πει κάποιος αν υπάρχουν αυτοκίνητα στα οποία μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα? Γνωστός μηχανικός και φίλος μου επιμένει ότι αν συνδεθείς στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα ανεξαρτήτως τι λέει το καντράν. Συγκεκριμένα για τα ρενό που έχει και το εργοστασιακό λογισμικό αν λέει πειράξεις τα χιλιόμετρα σου βγάζει στον υπολογιστή που το συνδέεις μια συγκεκριμένη βλάβη που δε σβήνει με τπτ...... Άκρη θα βρούμε τελικά με αυτό το θέμα?
-
Ίσως να μην μπορείς να δεις τα χιλιόμετρα αλλά να υπάρχει log που να λέει ότι κάποιος έχει πειράξει τα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης lambrosA έγραψε:
Τελικά μπορεί να μας πει κάποιος αν υπάρχουν αυτοκίνητα στα οποία μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα? Γνωστός μηχανικός και φίλος μου επιμένει ότι αν συνδεθείς στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα ανεξαρτήτως τι λέει το καντράν. Συγκεκριμένα για τα ρενό που έχει και το εργοστασιακό λογισμικό αν λέει πειράξεις τα χιλιόμετρα σου βγάζει στον υπολογιστή που το συνδέεις μια συγκεκριμένη βλάβη που δε σβήνει με τπτ...... Άκρη θα βρούμε τελικά με αυτό το θέμα?Κι εγω ξερω αυτό που λεει ο φιλος σου...Του κατραν τα χιλιόμετρα γυριζουν....αλλα μεσα στον εγκεφαλο όχι.
-
Ο εγκέφαλος συνήθως καταγράφει τα χιλιόμετρα (τουλάχιστον στα VW).
http://www.ross-tech.com/vcds/tour/EDC-15-Mileage.html
Παρόλα αυτα μάντρες/αντιπροσωπείες/κτλ δεν πρόκειται (σχεδόν) ποτέ να σας πούνε τα πραγματικά χιλιόμετρα (ακομη και στο αυτοκίνητο σας). Μόνο αν έχετε κάποιον φιλο μηχανικό. Ο λόγος είναι ότι οι συνέπειες απο τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι αρκετά σοβαρές (αναστροφή πωλησης, κτλ) και δεν θέλουν να μπλεχθούν. Επίσης, είναι αρκετά εύκολο να βρεθείς στα χέρια με ενα αμάξι με γυρισμένα χιλιόμετρα (χωρίς να τα εχεις πειράξει εσύ).
-
Στο Group VAG για το αν μπορείς η όχι να δείς τα πραγματικά χιλιόμετρα του αμαξιού , έχει να κάνει με το τι μοντέλο controller module έχει συγκεκριμένα η ECU η το οδόμετρο στο κάθε αμάξι και ισχύει για συγκεκριμένα μοντέλα με συγκεκριμένους τύπους ECU απο μια χρονολογία και μετά που υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία ,δεν υποστηρίζουν δυστυχώς όλοι οι τύποι των μοντέλων αυτή την λειτουργία αν ήταν έτσι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στον εντοπισμό ταλαιπωρημένων αμαξιών με πειραγμένα κοντερ γιατί θα υπήρχε τότε μια συμβατή λύση για όλες τις χρονιές των μοντέλων για να μπορείς να το ελέγξεις με ένα διαγνωστικό μονο που θα είναι το αποτέλεσμα σίγουρο.
-
Υπάρχουν και οι κλασικές μεθόδοι , που μπορείς οπτικά να καταλάβεις με το να δείς την φθορά της στεφάνης του τιμονιού, τα καθίσματα πόσο φθαρμένα είναι, το άνοιγμα των πορτών , τα πεντάλ τι σημείο φθοράς έχουν , αυτά δείχνουν ότι έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα ένα αμάξι. Ομως αν καποιος είναι πολύ καλός και έμπειρος μηχανικός / ηλεκτρολόγος / φανοποιός μπορούν να καμουφλάρουν το αμάξι να μην φαίνεται τόσο φορτωμένο με χιλιόμετρα και για να το καταλάβει κανείς τότε είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ περισσότερο ψάξιμο με άλλους τρόπους. Οπότε έχει να κάνει με την ειλικρίνεια του πωλητή και το κατα πόσο καλά θα ελέγξει κανείς το αμάξι και αναφέρομαι σε έμπειρους οδηγούς-αγοραστές που ξέρουν ακριβώς σε ποια σημεία θα κοιτάξουν για να δούν σημάδια που μαρτυρούν ότι τα χιλιόμετρα είναι πειραγμένα σε ένα αμάξι ανεξάρτητα με το πως είναι το αμάξωμα του σε πόσο καλή κατάσταση.
-
Οι κλασσικοί δείκτες φθοράς (τιμόνι, κάθισμα, λεβιές κλπ.) ποικίλουν πάρα πολύ ανάλογα με το μοντέλο και τον οδηγό (είναι 50 ή 150 κιλά) Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο (ιδιαίτερα τα εισαγωγής) να έχει πάνω από 200.000χλμ. και να έιναι σαν καινούργιο και ένα άλλο με 100.000χλμ να έχει φθαρμένο λεβιέ λόγω συνήθειας του οδηγού ή βουλιαγμένο κάθισμα γιατί ήταν 120 κιλά και του άρεσε να κάθεται στο αμάξι.
Από την άλλη πιο σημαντικό σε ένα μοντέρνο (ας πούμε 10ετίας) στοκ μεταχειρισμένο είναι τα υπόλοιπα και όχι το μοτέρ. Πως είναι τα εξαρτήματα της μετάδοσης και της ανάρτησης. ψαλίδια/μπιλιοφόροι/ζαμφόρ/ρουλεμάν/ακραξόνια και δεν ξέρω τι, φθείρονται/σκίζονται και η επισκευή κοστίζει πολύ.
Αν κάτι εμφανησιακά είναι καλό, και κάποιος που ξέρει δει ότι δεν έχει θέματα ειδικά με τη μετάδοση/ανάρτηση προσωπικά δε θα ανησυχούσα και τόσο για τα χιλιόμετρα. Άλλο 100.000 σε καρόδρομους και άλλο 200.000χλμ σε εθνική...
-
επειδη αναφερθηκε πιο πανω η ρενο ιωαννινων αλλαξε πριν λιγο διαστημα την ανελαβε αλλος.. λογικα για το γυρισμα των χιλιομετρων θα παει στην προηγούμενη αντιπροσωπεια το σχολιο
-
*Tο Υπουργείο Μεταφορών σε Εγκύκλιό που απέστειλε στα τελωνεία και στις εφορίες όλης της χώρας, κάνει γνωστή την υποχρεωτική αναγραφή πλέον στην άδεια κυκλοφορίας, των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.
Ειδικότερα, κατά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στη χώρα μας, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στο χώρο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» στη Β όψη της άδειας τα διανυθέντα κατά την εισαγωγή χιλιόμετρα, όπως αυτά φαίνονται στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης Οχήματος του τελωνείου.
Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο προσπαθεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων. Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που τα χιλιόμετρα γυρίζονται στο εξωτερικό,πριν ταξινομηθεί το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, όμως και πάλι δεν είναι κάτι σύνηθες, μιας και δεν συμφέρει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να ταξινομηθεί με λιγότερα χιλιόμετρα, γιατί θα λάβει μεγαλύτερο φόρο κατά την ταξινόμηση.*
Πηγή -
Αντε μπας και παρουνε τ @@ τους κατι ''Αλιβυζομπαλοι'' και κατι ''Καραμπητροι'' και κατι ''Οτομαρινακιδες''...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αντε μπας και παρουνε τ @@ τους κατι ''Αλιβυζομπαλοι'' και κατι ''Καραμπητροι'' και κατι ''Οτομαρινακιδες''...Ακριβώς σε αυτούς πήγε το μυαλό μου και εμένα, νονέ
Πως βρίσκουμε πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. έχει ένα μεταχειρισμένο?