-
Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας σε σχέση με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα,αν πιστεύετε ό,τι τα χ.λ.μ που γράφουν είναι πραγματικά,γιατί βλέπω τα περισσότερα μεταχειρισμένα σε αγγελίες αυτοκίνητα να έχουν λίγα χιλιόμετρα και εντάξει μου γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά σε σχέση με το αν είναι πραγματικά ή όχι.Πιστεύω ό,τι τα γυρίζουν τα Km.Ισχύει το γεγονός, ό,τι τώρα με τα digital κοντέρ μπορείς να βρείς τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο; ή είναι αρβίλα;
-
Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας σε σχέση με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα,αν πιστεύετε ό,τι τα χ.λ.μ που γράφουν είναι πραγματικά,γιατί βλέπω τα περισσότερα μεταχειρισμένα σε αγγελίες αυτοκίνητα να έχουν λίγα χιλιόμετρα και εντάξει μου γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά σε σχέση με το αν είναι πραγματικά ή όχι.Πιστεύω ό,τι τα γυρίζουν τα Km.Ισχύει το γεγονός, ό,τι τώρα με τα digital κοντέρ μπορείς να βρείς τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο; ή είναι αρβίλα;
-
-
Μια σχετικά καλή μέθοδος πιστοποίησης είναι να ψάξεις γι'αμάξια που έχουν κάνει όλα τα service σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους. Τα βιβλιαράκια τους γράφουν πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει κατ'έτος.
Μια φορά που έψαχνα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είδα ένα civic κάμποσων ετών με 15.000 χλμ [το είχαν λέει παρατημένο σ'ένα γκαράζ λόγω ασθένειας του ιδιοκτήτη]. Όταν όμως κάθησα στη θέση του οδηγού το κάθισμα ήταν τόσο πατικωμένο που δεν υπήρχε περίπτωση να είχε κάνει τόσο λίγα χιλιόμετρα. Η δε μηχανή κλώτσαγε σε κάθε μικρό πάτημα του γκαζιού. Έφυγα τρέχοντας! -
Θέλει πολύ προσοχή, αφού πλέον ακόμα και στα ηλεκτρονικά κοντέρ μπορούν κάποιοι 'ειδικοί' να γυρίζουν τα χλμ. Το γράφω αυτό γιατί το έκανε γνωστός μου σε εταιρικό αυτοκίνητο που του είχαν δώσει, για να φανεί πως έκανε με αυτό τα απαιτούμενα ετήσια χλμ. Ο συγκεκριμένος πήγαινε σε επαγγελματικά ταξίδια με το δικό του αυτοκίνητο (πολλαπλάσιας αξίας από το 206 που του είχαν δώσει), και το εταιρικό το είχε δώσει στη γυναίκα του. Για να μην του πουν τίποτα όμως, αφού επέμεναν πως το αυτοκίνητο έπρεπε σε ένα χρόνο να κάνει κάποια συγκεκριμένα χλμ, πήγε και γύρισε το κοντέρ και αντί πχ. για 20.000Km έγραφε 40.000km μετά. Και ήταν ψηφιακό!
Αυτό που έγραψε ο manosk είναι απόλυτα σωστό, δηλ να βλέπετε το βιβλίο συντήρησης. Επίσης αν τα service γινόντουσαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, αυτά έχουν συνήθως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και κρατάνε ιστορικό για το πότε επισκέφθηκε κάθε αυτοκίνητο το συνεργείο, στα πόσα χλμ έγινε αυτό και για ποιούς λόγους.
-
Μιας και πιάσατε το θέμα θέλουν πολύ ψάξιμο τα και καλά λίγα χλμ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έρχονται από Γερμανία.
-
Ακομα και τα ψηφιακα γυριζουν και δεν καταλαβαινεις τπτ μετα.
Στον κοντερα που ειχα παει την αντικα και τον ειχα ρωτησει αν γυριζονται τα ψηφιακα μου ειπε 'Φερε οτι να ναι και με 50Ε στο παω οπου θες...'
Μονο απο το βιβλιαρακι οτι βρεις αλλα αν μετα τα 70000κμ πχ ο ιδιοκτητης σταματησε να πηγαινει αντιπροσωπεια και το αμαξι εχει 150000κμ αντε καταλαβε το...
Το χειροτερο στα μεταχειρισμενα ειναι τα προσεκτικα επισκευασμενα χοντρα στουκια..... (καλιμπρες κλπ κλπ).....
-
Και βιβλίο συντήρησης να υπάρχει δεν είναι απόλυτο αν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά,ένας φίλος μου εκτός του ό,τι είχε γυρίσει το κοντέρ αρκετά χιλιόμετρα(-αυτοκίνητο 4ετίας είχε 200000Km και το έφτασε στα 80000Kmκαταλαβαίνετε λοιπόν την απάτη 120000 Km πίσω-),σημειωτέον είναι και το γεγονός ό,τι είχε γνωρίσει καλά και τον αρχιμηχανικό στο εξουσιοδοτημένο ''παρακαλώ'' συνεργείο και του έβγαλε βιβλίο συντήρησης με τα καινούργια πλέον χιλιόμετρα.Αποτέλεσμα;Πούλησε το αμάξι του με 80000Km στην τιμή που ήθελε εκείνος και ο δόλιος αγοραστής καμαρώνει για την αγορά του,που να ήξερε ό,τι το καινούργιο του αυτοκίνητο έχει στη πλάτη του άλλα 120000Km.
-
Το πρόβλημα είναι γνωστό. Έτυχε σε συγγενικό πρόσωπο, χάλασε ο δείκτης της βενζίνης σε ένα Avensis και στα πλαίσια της εγγύησης αλλάχτηκε όλο το καντράν. Το αυτοκίνητο είχε 15.000 km και με την αλλαγή πήγε στα... 0! Όταν ρωτήθηκε το συνεργείο για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα (ο ευσυνείδητος θείος το ήθελε να λέει τα σωστά), η απάντηση ήταν να πάει στον τάδε μάστορα ο οποίος θα του το κάνει να λέει το σωστό αλλά δεν υπάρχει λόγος...
Για να γίνω λίγο κακός, απ' ότι είδα στο manual του δικού μου Corolla η εγγύηση παύει να ισχύει αν για κάποιο λόγο μηδενιστεί ο μετρητής οπότε και δε θα ξέρουν τον ακριβή αριθμό των χλμ... (!) Να ακολουθήσω τον συνειρμό ή θα γίνω πολύ κακός;
Ο κόσμος πάντος έχει πονηρευτεί. Κάποια στιγμή βάλαμε σε αγγελία το Seicento της γυναίκας μου (μοντ '99 με 33000km... σας το ορκίζομαι τόσα έχει) και όλοι μας ρωτούσαν αν όντως είναι αλήθεια!!! Άντε να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!! -
Ενας φίλος μου έδωσε το αυτοκίνητό του και πήρε ένα καινούριο. Το παλιό του αυτοκίνητο είχε κάνει 120.000km. Μετά από καμιά εβδομάδα τον πήρε κάποιος τηλέφωνο, ο οποίος είχε αγοράσει από την αντιπροσωπεία το παλιό αμάξι του φίλου μου, για να τον ρωτήσει για την κατάσταση του αυτοκινήτου, αν έχει αλλάξει ιμάντα, αμορτισέρ κλπ. και τον ρώτησε πόσα χιλιόμετρα είχε όταν το πούλησε. Ο φίλος μου του είπε 120.000 οπότε ο άλλος του λέει: Εγώ πάντως το αγόρασα με 78.000 km.!
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ο κόσμος πάντος έχει πονηρευτεί. Κάποια στιγμή βάλαμε σε αγγελία το Seicento της γυναίκας μου (μοντ '99 με 33000km... σας το ορκίζομαι τόσα έχει) και όλοι μας ρωτούσαν αν όντως είναι αλήθεια!!! Άντε να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!!Καλά και το Yaris '01 της κοπέλας μου έχει μόνο 16.000Km μέσα. Για αυτό αν πεις πως το οδηγούσε γυναίκα, οι περισσότεροι κατανοούν πως ενδέχεται να είναι όντως αυτοκίνητο περιορισμένων χιλιομέτρων...
-
Σχετικά με την αντικατάσταση κοντέρ, αρκετά βιβλία συντήρησης περιλαμβάνουν αυτή την πιθανότητα. Έχουν ειδική σελίδα που αναφέρει στα πόσα χλμ χρειάστηκε να αντικατασταθεί το κοντέρ, ποια ημερομηνία έγινε η αντικατάσταση και υπογραφή-σφραγίδα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου.
Τώρα το αν γίνει 'μαγείρεμα' για τα δηλωθέντα χλμ ή δεν τηρείται αυτή η λεπτομέρεια (καταγραφή αντικατάστασης κοντέρ στο βιβλίο συντήρησης) αυτό είναι άλλο θέμα...
-
Το δικό μου είναι του Δεκ.99 και έχει 'μόνο' 35.000χλμ. που φυσικά αποδεικνύονται και απο το βιβλίο service. Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να μην πειστεί ένας υποψήφιος αγοραστής βλέποντας την γενική κατάσταση του αυτοκινήτου, το original βιβλίο και σφραγίδες και γενικά την εικόνα μου σαν πωλητής (το τελευταίο συζητιέται!).
Πάντως, το αστείο είναι, πρόσφατα είμουν με το Golf της μητέρας μου και εκεί που περίμενα το φανάρι μου κάνει νόημα ο διπλανός και μου λέει 'φίλε, να σου δώσω την κάρτα μου, φτιάχνω τα κοντέρ, αν θέλεις να το πουλήσεις, ξέρεις τώρα'.
????
-
Με τα κοντέρ, ακόμα και τα ψηφιακά γίνονται πολλές κομπίνες. Έχει τύχει μπροστά στα μάτια μου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο -που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με το εργοστασιακό διαγνωστικό- να φωνάζουν έναν τύπο με μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή και να αλλάζει επί τόπου τα χιλιόμετρα
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Όσο περνάει ο καιρός ΟΛΑ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία συνδέονται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ on-line με τα εργοστάσια, με τον προφανή λόγο της εγγύησης. (πχ 3 χρόνια Η 100.000χλμ.) Έτσι ελέγχονται και όλα τα σέρβις.
Έχουν συμβεί τα εξής (και φαντάζομαι πολλά άλλα): Αγοράζει τύπος το πανάκριβο μεταχειρισμένο γερμανικό σπορ στην Ελλάδα με 30.000χλμ στο κοντέρ και ηλικία 2 χρόνια. Όλος χαρά το πάει στο εξουσιοδοτημένο να του κάνει έναν επιπλέον έλεγχο. Συνδέεται το συνεργείο με το εργοστάσιο και ανακαλύπτει πως έχει αλλαχτεί ιμάντας στα... 60.000χλμ!!!
Δεν ξέρω τι έγινε μετά στον έμπορο που το πούλησε, αλλά όλοι μπόρούμε να φανταστούμε
Παρόμοια περίπτωση ΠΑΛΙ με ακριβό σπορ γερμανικό. 'ΕΥΚΑΙΡΙΑ' ενός έτους και 10.000 πραγματικά χιλιόμετρα τα οποία ήταν όντως σωστά. Μία μικρή λεπτομέρεια, είχε επισκευαστεί από σχεδόν total loss ατύχημα, το οποίο ανακαλύφθηκε και αυτό on-line δίνοντας απλώς τον αριθμό πλαισίου.
Πάλι δεν ξέρω τι επακολούθησε στον έμπρο
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ακομα και τα ψηφιακα γυριζουν και δεν καταλαβαινεις τπτ μετα.Στον κοντερα που ειχα παει την αντικα και τον ειχα ρωτησει αν γυριζονται τα ψηφιακα μου ειπε 'Φερε οτι να ναι και με 50Ε στο παω οπου θες...'
Μονο απο το βιβλιαρακι οτι βρεις αλλα αν μετα τα 70000κμ πχ ο ιδιοκτητης σταματησε να πηγαινει αντιπροσωπεια και το αμαξι εχει 150000κμ αντε καταλαβε το...
Το χειροτερο στα μεταχειρισμενα ειναι τα προσεκτικα επισκευασμενα χοντρα στουκια..... (καλιμπρες κλπ κλπ).....
50 € μόνο!!! Ο ανταγωνισμός στην υπηρεσία του πολίτη!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μιας και πιάσατε το θέμα θέλουν πολύ ψάξιμο τα και καλά λίγα χλμ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έρχονται από Γερμανία.Καλά εκεί γίνετε σφαγή. Έχω ακούσει να λένε ότι πελάτης είδε την Ζ3 και την έκλεισε το απόγευμα. Την άλλη μέρα το πρωί θα πήγαινε για παραλαβή. Προς το πλύσιμο ο νεαρός υπάλληλος κάνει ένα ανάποδο τιμόνι και το πετάει απο τα πλάγια σε μία μάντρα. Έχετε απορία για το τι έγινε?
Την απομένη ημέρα το πρωί ο νέος ιδιοκτήτης έδειχνε το νέο του αυτοκίνητο!΄Να βάλω και άλλη μια φυτιλιά. Θυμάστε το χαλάζι που έπεσε και έσπασαν παρμπρίζ και λαμαρίνες στα αυτοκίνητα μας? Γιατί δεν έσπασαν στα μεταχειρισμένα και στα καινούρια που υπάρχουν στις αντιπροσωπείες και στα τελωνεία? Γιατί?
-
Eδώ USA υπάρχει το carfax (http://www.carfax.com)
Όποτε ένα αυτοκίνητο πηγαινει για emission test , ή έχει κάποιο ατύχημα, ή αλλάζει ιδιωκτήτη ,ή γενικά γίνεται κάτι που πρέπει να μπεί στο history toy< αυτά καταγράφονται παντά βάση του VIN number στο carfax.
Όταν κάποιος διαφημίζει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δίνει και το VIN number του. Έτσι όποιος υποψήφιος αγοραστής θέλει μπορεί να ελέγξει την ιστορία του οχήματος, ακόμα και άν είναι lemon.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Πάντως αν το αμάξι βγάλει κάποια βλάβη και καταγραφεί στον εγκέφαλο ταυτόχρονα καταγράφονται και τα χμ που είχε το αμάξι όταν βγήκε η βλάβη οπότε μπορείς να βρεις αν είναι αληθινά.!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Eδώ USA υπάρχει το carfax (http://www.carfax.com)Όποτε ένα αυτοκίνητο πηγαινει για emission test , ή έχει κάποιο ατύχημα, ή αλλάζει ιδιωκτήτη ,ή γενικά γίνεται κάτι που πρέπει να μπεί στο history toy< αυτά καταγράφονται παντά βάση του VIN number στο carfax.
Όταν κάποιος διαφημίζει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δίνει και το VIN number του. Έτσι όποιος υποψήφιος αγοραστής θέλει μπορεί να ελέγξει την ιστορία του οχήματος, ακόμα και άν είναι lemon.
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΠολλές φορές ζηλεύω την οργάνωση των 'γιουσάδων'...είναι όλα τόσο αγγελικά πλασμένα εκεί..?
Βy the way τί είναι lemon car..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eδώ USA υπάρχει το carfax (http://www.carfax.com)
Όποτε ένα αυτοκίνητο πηγαινει για emission test , ή έχει κάποιο ατύχημα, ή αλλάζει ιδιωκτήτη ,ή γενικά γίνεται κάτι που πρέπει να μπεί στο history toy< αυτά καταγράφονται παντά βάση του VIN number στο carfax.
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΠολλές φορές ζηλεύω την οργάνωση των 'γιουσάδων'...είναι όλα τόσο αγγελικά πλασμένα εκεί..?
Βy the way τί είναι lemon car..?
Lemon είναι τα ελλατωματικά. Άν είναι ελλατωματικό το όχημα καταγράφεται και αύτο στο carfax.
Ώς κριτήριο για να θεωρηθεί ένα όχημα ελλατωματικό είναι να μπεί για service αρκετές φορές ενώ είναι καινούργιο. Και πόσο καιρό έμεινε για service. Δεν ξέρω αναλυτικά τα κτιρήρια αλλά μέσα στο site http://www.carfax.com θα τα γράφει σίγουρα.
Αγγελικά πλασμένα σίγουρα δεν είναι, αλλά σε θέματα του να προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον άλλον πουλώντας του κάτι νομίζω είμαστε πολύ καλύτερα απο τον υπόλλοιπο κόσμο.
Ώς παράδειγμα σου λέω οτι μπορείς να αγοράσεις οτι θέλεις απο καταστήματα και άν απλά δεν μείνεςι ευχαριστημένος το πηγαίνεις πίσω και παίρνεις τα λευτά σου πίσω χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο εδώ αφού ο πελάτης πρέπει να μείνει ικανοποιημένος με αυτό που αγόρασε. Νομίζω οτι το παράδειγμα δείχνει ένα μέρος της νοοτροπίας
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Γιουσάδων τι σημαίνει;
Πως βρίσκουμε πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. έχει ένα μεταχειρισμένο?