-
@Κάβουρας: Προφανώς για την αξιοπιστία δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα. Ευτυχώς για εσένα δεν έτυχες σε κάτι σαν το δικό μας (δεν τολμώ να το χαρακτηρίσω αμάξι... )
Όσον αφορά όμως το στρίψιμο, θεωρώ απολύτως απαράδεκτο το στρίψιμό του. Το ότι με after-market λύσεις βελτιωνόταν δεν μου λέει κάτι... Και η οποιαδήποτε νεκροφόρα με μία καλή after-market ανάρτηση ή και άλλες βελτιώσεις θα γίνει αμαξάρα, αλλά δεν το κάνει καλό. Η VW έβγαλέ απλά ένα απαράδεκτο αμάξι στην αγορά. + -
Το τι θα μπορούσε να κάνει ο κάθε πειραγμένος είναι προσωπική του ιστορία και λέει πολλά για τον καθένα, αλλά τίποτα για το αμάξι.
Απλά σκέψου τι θα μπορούσε να κάνει το αντίστοιχο focus mk1 της εποχής με αντίστοιχη ανάρτηση
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
To Rallye όμως είναι μπροστά. Έχει πολλά θέματα με τα ηλεκτρικά-τροφοδοσία. Αγοράστηκε καινούργιο (τώρα έχει 125.000), και είναι απολύτως «μαμά». Αλλάζω πολλαπλασιαστή κάθε 20-25.000 χλμ, δηλαδή τώρα φοράει τον πέμπτο κατά σειρά, χωρίς να έχει γίνει επαρκής διάγνωση του τι φταίει (την τελευταία φορά άλλαξαν καλωδιώσεις).
Παρουσιάζει απότομα τινάγματα και αρρυθμίες στο ρελαντί όποτε θυμάται. Κάποιες φορές τρέμει ολόκληρο (πολύ περισσότερο από diesel). Κατά καιρούς έχουν αλλαχτεί αισθητήρας υποπίεσης, βηματικό μοτέρ (x2), ένας άλλος αισθητήρας που δε θυμάμαι, 2 φορές από 1 μπεκ που δεν ψέκαζε, ένα αρχικό τμήμα στην εξάτμιση που υποτίθεται ότι προκαλούσε κραδασμούς. Επίσης ρουλεμάν πίσω άξονα και κάποιες βάσεις της αντιστρεπτικής. Και μία φορά έφυγε ο πύρος του λεβιέ (έπαιρνε μόνο 3 και 4η, και γύρισα από Καρπενήσι στη Θεσσαλονίκη έτσι).Μάλλον έπεσες στην περίπτωση, εγώ με 170 Κ στο Σαξο μια φορά άλλαξα πολλαπλασιαστή, κάπου στις αρχές και έκτοτε δεν ξαναχρειάστηκε.
Ναι, βγάζουν κάμποσες χαζοβλάβες, οι περισσότερες όμως είναι φτηνές και εύκολες στην επισκευή τους (πχ θερμοστάτης, πύρος του λεβιέ, με ένα tie wrap την κάνεις τη δουλειά σου).
Αλλά τόσα πολλά όχι. Μπεκ δεν έχω αλλάξει (είχα κάνει όμως έναν καθαρισμό στις 80Κ, επειδή έτσι ήθελα), ζουάν δεν έχω αλλάξει (αυτό το αρχικό τμήμα στην εξάτμιση που λες), ούτε ρουλεμάν πίσω άξονα (αν και έχω μια υποψία οτι παίζει να χρειάζεται τώρα, δικό μου φταιξιμο όμως, έσκασα σε λακούβα κατά τη διάρκεια χειροφρενου).
Με τις βάσεις και τα ημιαξόνια έχω ένα θεματάκι, οι μεν βάσεις όμως είναι πάμφθηνες, για τα δε ημιαξόνια έχω την ευθύνη μου, όπως τότε στα Μέγαρα που έπεσα άτσαλα στο σπάσιμο του κερμπ. Με τις βάσεις της αντιστρεπτικής ούτε καν έχω ασχοληθεί. Και υποψη, το αυτοκίνητο έχει διανύσει σχεδόν όλα του τα χιλιόμετρα χαμηλωμένο.
Από δυναμό έχω μείνει, αν και μιλάμε για πολλά χρόνια πριν, ούτε αυτό ξαναχρειάστηκε και από τρόμπα βενζινης, με υποψία δικού μου φταιξίματος, είχε μεινει πολύ καιρό ακίνητο το αυτοκίνητο και χωρίς βενζίνη στο ρεζερβουάρ.
Γενικά για τις συνθήκες που έχει κινηθεί και για την ταλαιπωρία που έχει φάει (μέχρι και ποταμάκι έχει περάσει σε χωμάτινη ειδική του ιστορικού ράλλυ Ακρόπολις ), παράπονα ιδιαίτερα δεν έχω.Τι να πω, ίσως έπεσα στην περίπτωση, και το περίμενα και 4,5 μήνες (λόγω ABS). Για να πω την αλήθεια δεν το ζορίζω ιδιαίτερα (δεν έχει πατήσει χωματόδρομο), αλλά μάλλον έβγαλε πολλά. Το αστείο είναι με το δούλεμα από τον πατέρα μου, ο οποίος αγοράζει κατ΄ εξακολούθηση ιταλικά (FIAT, Alfa Romeo) τα τελευταία 35 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, οπότε μου έλεγε πάντα : «στου έλεγα να πάρεις ιταλικό –τεχνολογία σίγουρη, αλλά έμπλεξες με τους γάλλους-τρέχα τώρα!»
-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Έχω ακούσει πολύ χειρότερα από ρόβερ οπότε.... πάλι καλά λέω.
Χαχαχαχαχα!!!Εισαι απλά εγκάθετος!!!Rover 45, ο καλύτερος φίλος της Hellas Service!!!!Φυσικά δεν πρόκειται να γράψω τις ζημιές που έβγαλε, δεν θα με φτάσει το χαρτί!!!Συνοπτικα, μηχανη, σασμάν, δυο φορές φλαντζα, μπλα μπλα μπλα μπλα..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................μπλα μπλα μπλα μπλα!!!!Κάθε φορα που ξεκινούσαμε καλοκαίρι για ανηφορικές διαδρομές. απλά... μέναμε!!!Τουλαχιστον γυρνούσαμε τζάμπα!!!
Να κάνω ενα update :ακουγε ο μπράδερ θορυβο σαν φτερωτη και μού είπε να το πάω συνεργείο...διάγνωση: μα τι αλλο.σασμάν!!!!Τουλαχιστον μπορεί, λέει να κρατήσει και καναδυό χρονια που λεει ο λόγος
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Όσον αφορά όμως το στρίψιμο, θεωρώ απολύτως απαράδεκτο το στρίψιμό του. Το ότι με after-market λύσεις βελτιωνόταν δεν μου λέει κάτι... Και η οποιαδήποτε νεκροφόρα με μία καλή after-market ανάρτηση ή και άλλες βελτιώσεις θα γίνει αμαξάρα, αλλά δεν το κάνει καλό. Η VW έβγαλέ απλά ένα απαράδεκτο αμάξι στην αγορά. + -Δεν συμφωνώ στο ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ νεκροφόρα με ένα σετ αμορτισερ-ελατήρια-ελαστικά μπορεί να μεταμορφωθεί τόσο (γιατί στο Golf μιλάμε για μεταμόρφωση -χωρίς υπερβολές).
Ειλικρινά, έκανα (χωρίς να το ξέρω τότε) ό,τι έκανε και η ίδια η VW στην edition 25 έκδοση του Golf (205/55/16 λάστιχα και πιο σπορ/σκληρή ανάρτηση).
Προφανώς και το 175/80/14 που είχε πάνω το δικό μου αμάξι στην αρχή μαζί με τα υπερ-μαλακά αμορτισέρ ήταν φάουλ ως επιλογή του εργοστασίου και δεν σου προσέφεραν καμία διάθεση για να μπεις στη στροφή γρήγορα (μάλλον το ανάποδο ).
Δεν έφταιγε το πλαίσιο. Έφταιγαν οι κακές επιλογές.
Τώρα...θα μου πεις ότι όταν αγοράζεις το αμάξι, αγοράζεις και την ανάρτηση που έχει πάνω, οπότε ουσιαστικά ήταν σα να πέταξες 800€ στο καλάθι.Συμφωνώ.
Πάντως δεν είναι τόσο απαράδεκτο αμάξι όσο θέλουν να το βγάλουν.
Η άποψή μου είναι αυτή βέβαια και δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούμε μαζί μου, γιατί ντε και καλά εγώ είμαι ο πιο σωστός.
Θα ήθελα να δω πάντως στατιστικά σχετικά με την πενταετία 1998-2003 (άντε και 2004) σχετικά με την αξιοπιστία των μικρομεσαίων οχημάτων (Golf-Astra-leon-κτλ-κτλ).Το τι θα μπορούσε να κάνει ο κάθε πειραγμένος είναι προσωπική του ιστορία και λέει πολλά για τον καθένα, αλλά τίποτα για το αμάξι.
Απλά σκέψου τι θα μπορούσε να κάνει το αντίστοιχο focus mk1 της εποχής με αντίστοιχη ανάρτησηΌπως έγραψα και πιο πανω, δεν έκανα κάτι τραγικό.
Πάντως...θεωρώ πως το στρίψιμο του Golf με τα συγκεκριμένα αμορτισέρ-ελατήρια-ελαστικά ελάχιστα αμάξια το είχαν την ΤΟΤΕ εποχή στις νορμάλ εκδόσεις τους.
Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός. Μπορεί απλώς το αμάξι να ήταν 'χώμα' (όντας 1400cc 75ps, 0-100km/h σε...βασικά ντρέπομαι να το γράψω ) και να μην μπορούσες να πιάσεις το 100% (για να μην πω ούτε το 90% ) των δυνατοτήτων του πλαισίου-ανάρτησης κτλ. Όμως έχοντας οδηγήσει αρκετά και άλλα οχήματα (ΤΥΧΑΙΑ μεταξύ άλλων και το 1600cc focus mk1 στενού μου φίλου - το έχει ακόμα - με 195mm πέλμα και bistein sport αμορτισέρ), δεν μπορώ να πω ότι σου ενέπνεε την ίδια σιγουριά ούτε μπορούσες να ακολουθήσεις (το ρυθμό στις στροφές) το Golf-άκι. Μπορεί να έστριβε πιο γρήγορα αλλά όχι με την ίδια σιγουριά.
Δεν ξέρω...υπερβολικός?
Απλώς είμαι κουλάδι?
Απλά αποκομίζεις αυτή την εντύπωση-εικόνα επειδή η μηχανή ήταν 'λίγη' για το αμάξι, να μπορούσες να φτάσεις πιο κοντά στα όριά σου (σαν οδηγός), μπαίνοντας πάντα με 'όσα' (μιας και τα 'όσα' ήταν πάντα πολύ λίγα )?
Μπορεί και όλα τα παραπάνω. (πχ μπορεί οδηγώντας το Golf IV GTi να έβλεπα-ζούσα-συνειδητοποιούσα περισσότερα ελαττώματα στο στήσιμο, τα οποιά τώρα κρύφτηκαν έντεχνα μέσω της έλλειψης αξιοπρεπούς ιπποδύναμης).
Πάντως προσωπικά το λάτρεψα αυτό το αμάξι κι ας με περνούσαν από πάνω (στην ευθεία) και τα παπάκια των 50cc -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μπορεί και όλα τα παραπάνω. (πχ μπορεί οδηγώντας το Golf IV GTi να έβλεπα-ζούσα-συνειδητοποιούσα περισσότερα ελαττώματα στο στήσιμο, τα οποιά τώρα κρύφτηκαν έντεχνα μέσω της έλλειψης αξιοπρεπούς ιπποδύναμης).
Ίσως το χειρότερο αυτοκίνητο (αξιοπρεπούς αξίας γιατί έχω οδηγήσει και Ατος ) που έχω οδηγήσει, μαζί με την C200 Sportscoupe. Αυτά τα δύο δεν σώνονταν ούτε με την ανάρτηση της 458...
-
Lada Niva ειχαμε 2,το πρωτο παροπλιστικε με 250,000 και καμια ουσιαστικη βλαβη αλλα απειρα ηλεκτρικα προβληματα και σπασμενα πλαστικα.Το δευτερο οσο πηγαινε μονο χωμα κανενα απολυτως προβλημα(σοβαρα)οταν αρχισα τα πολλα χιλιομετρα σε ασφαλτο ειχαμε διαφορα,μπροστα διαφορικο,ολες οι βασεις αλλαγη,ημιαξονια μπροστα,μουαγιε αλλαγη δυο φορες,δισκοπλακες 2 φορες,και συνεχεια του αλλαζα διαφορες τσιμουχες.
Τουλαχιστον η ακριβοτερη βλαβη εκανε max 350 ευρω(δισκος πλατω και κατι ψιλολογια),οποτε ηταν σχετικα ευκολο να το εχω στην πενα.Τελικα το πουλησα και πηρα ιαπωνα,θα το ξανααγωραζα ευχαριστως ομως. -
Θα ήθελα να δω πάντως στατιστικά σχετικά με την πενταετία 1998-2003 (άντε και 2004) σχετικά με την αξιοπιστία των μικρομεσαίων οχημάτων (Golf-Astra-leon-κτλ-κτλ).
(Αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε off-topic, μα θα το αναφέρω, ως ξαδελφάκι του Golf IV):
Στην οικογένεια υπάρχει ένα Seat Leon mkI 1.4, Signo (η πλούσια έκδοση), ντιζάτο (μοντέλο 9/2000), με 120.000 χλμ, τα οποία έχουν γίνει μάλλον ξεκούραστα, δίχως ιδιαίτερα φορτώματα, ζόρισμα, κτλ, κυρίως σε ταξίδια & Αττική Οδό, λόγω εργασίας στο αεροδρόμιο.
Από ποιότητα, ακόμη δεν τρίζει τπτ & είναι σαν καινούριο. Οι μόνες βλάβες που έχει βγάλει είναι & οι 4 γρύλλοι των ηλεκτρικών παραθύρων, καθώς & η κατανάλωση λαδιού (αν & μετριάστηκε, χρησιμοποιώντας πλήρως συνθετικό λιπαντικό, & όχι τα ημισυνθετικά ψαρόλαδα που έβαζαν εξαρχής στα επίσημα σέρβις, γνωρίζοντας ότι εκεί πάσχει το συγκεκριμένο μοτέρ). Μας έχει βγει μάλλον αξιόπιστο, επειδή είμαστε μάλλον τυχεροί & επειδή δεν το έχουμε πολυζορίσει & το συντηρούμε ευλαβικά, & αυτά παίζουν το ρόλο τους.
Από μαμά φορούσε λάστιχα 195/65/15 & είχε σχετικά σφιχτή ανάρτηση (στα 75.000 χλμ αλλάξαμε αμορτισέρ, KYB βάλαμε). Από την 1η μέρα, το αυτοκίνητο αυτό πατάει εξαιρετικά, φρενάρει άψογα, είναι πολύ ευθύβολο ακόμη & με πολλά χαώ, έχει 'βαρύ' & πληροφοριακό υδραυλικό τιμόνι, στρίβει πολύ σίγουρα & ευχάριστα. Γενικά μπορείς να κινηθείς με αυτό απίστευτα σβέλτα, παρά τα μόλις 75-80 άλογά του (έχει όμως καλή απόκριση - ντιζάτο γαρ - & έχει αξιοπρεπή ροπή). Απλά, το βαρύ & στιβαρό πλαίσιό του σηκώνει παραπάνω. Ωστόσο, είναι συνολικά άνετο, πολύ αθόρυβο & ταξιδεύει ευχάριστα. Σε σχέση με τα αντίστοιχα Golf IV & A3 mkI φίλων, που έχω επίσης οδηγήσει (καλοσυντηρημένα, μα & αυτά έπασχαν από γρύλλους παραθύρων, αλλά & κάτι ηλεκτρικά θέματα, όπως πολλαπλασιαστές στο Golf, αισθητήρα στροφών & πλακέτα ηλ. παραθυρων στο A3), έχει σίγουρα το σαφέστερο τιμόνι & μάλλον 'πάτημα' (το Golf τελευταίο, όλα είχαν 195/65/15 τροχούς). Ίσως λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων σε ανάρτηση & γεωμετρία. Καλύτερο στο δρόμο & από το Astra G 1.4 που κάποτε οδηγούσα για 3 έτη (btw, αρκετές ηλεκτρικές βλάβες), αλλά & από 307 (σχετικά πιο μαλακό,* & αυτό αρκετές ηλεκτρικές βλάβες*). Focus mkI δεν έχω οδηγήσει, αλλά πρέπει να είναι αυτό & το Leon (ίσως μαζί με τα Megane 1.4 - 1.6 16V & Xsara 1.6 16V, τα είχα οδηγήσει λίγο & αυτά, μου άρεσε πολύ το Ρενώ...) τα καλύτερα εκείνης της εποχής στην κατηγορία τους σε ό,τι αφορά κράτημα & οδηγική αίσθηση. -
Όμως έχοντας οδηγήσει αρκετά και άλλα οχήματα (ΤΥΧΑΙΑ μεταξύ άλλων και το 1600cc focus mk1 στενού μου φίλου - το έχει ακόμα - με 195mm πέλμα και bistein sport αμορτισέρ), δεν μπορώ να πω ότι σου ενέπνεε την ίδια σιγουριά ούτε μπορούσες να ακολουθήσεις (το ρυθμό στις στροφές) το Golf-άκι.Κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω. Να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω. Να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα!
χαιρομαι που σε εκανα να περασεις καλα.
Και συγνωμη που επειδη το λεει ο χ-ψ δημοσιογραφος δεν το καταπινω χωρις σκεψη ασχετως με την εμπειρια μου. Δεν μπορεις να με πεισεις για κατι που εζησα οτι τελικα 'δεν ηταν αυτο που νομιζεις'.
Και το λεω (χωρις να ειναι προσωπικη επιθεση) γιατι πραγματικα αδυνατω να πιστεψω πως ολοι εχουν οδηγησει πια ολα τα μοντελα και για αρκετες μερες και km ωστε να αποκομισουν ολοι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρια και οχι επειδη το ειπα εγω κι εσυ, αρα αυτη ειναι η αληθεια.
Ολοι εχουν αποψη για το:- πως παταει η φερραρι,
- πως ειναι η χρηση μιας porsche ως καθημερινο αμαξι
-πως στριβει το χ αμαξι απεναντι στον ανταγωνισμο
Κοκ.
Τελοσπαντων. Ξεφευγω.
Πραγματικα θα ηθελα να μαθω (απο απλη περιεργεια) αν εχεις οδηγησει και τα 2 αυτα αμαξια για αρκετα km και διαστημα.
Αυτα απο μενα.
ΥΓ: συγνωμη για το offtopic.
-
Εγώ τα έχω οδηγήσει και μάλιστα σε πολλές μορφές (Focus Mk1: 1.4, 1.6, 1.8, ST, δυστυχώς όχι το RS ) και Golf (1.6, 1.6 Generation, 1.8 GTi) καθώς και πολλά της κατηγορίας (Leon, Octavia, Megane, Astra, Α3, Corolla, Civic...) και συμφωνώ ότι η διαφορά Focus και Golf είναι χαοτική. Το Focus ήταν με διαφορά το καλύτερο της κατηγορίας και απίστευτα οδηγοκεντρικό με απόλυτα κριτήρια, τη στιγμή που το VW ήταν από μπάχαλο (GTi) μέχρι μέτριο (1.6) μέχρι απλώς ικανοποιητικό (Generation).
Ίσως απορήσεις γιατί το GTi είναι χειρότερο από το απλό 1.6. Είναι απλό. Πρώτον επειδή η επιπλέον δύναμη εκθέτει το υπόλοιπο αυτοκίνητο και πολλαπλασιάζει τις ατέλειές του και δεύτερον, επειδή το κρίνεις με τα (αυστηρότερα) κριτήρια των GTi. Σε σχέση με τα υπόλοιπα GTi λοιπόν ήταν το πιο ελεεινό. Φριχτό ήταν...
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω οδηγήθηκαν σε απόλυτα εργοστασιακή μορφή. Δεν ξέρω τι θα έκαναν με κάποιες βελτιωτικές ειδήσεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εγώ τα έχω οδηγήσει και μάλιστα σε πολλές μορφές (Focus Mk1: 1.4, 1.6, 1.8, ST, δυστυχώς όχι το RS ) και Golf (1.6, 1.6 Generation, 1.8 GTi) καθώς και πολλά της κατηγορίας (Leon, Octavia, Megane, Astra, Α3, Corolla, Civic...) και συμφωνώ ότι η διαφορά Focus και Golf είναι χαοτική. Το Focus ήταν με διαφορά το καλύτερο της κατηγορίας και απίστευτα οδηγοκεντρικό με απόλυτα κριτήρια, τη στιγμή που το VW ήταν από μπάχαλο (GTi) μέχρι μέτριο (1.6) μέχρι απλώς ικανοποιητικό (Generation).Ίσως απορήσεις γιατί το GTi είναι χειρότερο από το απλό 1.6. Είναι απλό. Πρώτον επειδή η επιπλέον δύναμη εκθέτει το υπόλοιπο αυτοκίνητο και πολλαπλασιάζει τις ατέλειές του και δεύτερον, επειδή το κρίνεις με τα (αυστηρότερα) κριτήρια των GTi. Σε σχέση με τα υπόλοιπα GTi λοιπόν ήταν το πιο ελεεινό. Φριχτό ήταν...
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω οδηγήθηκαν σε απόλυτα εργοστασιακή μορφή. Δεν ξέρω τι θα έκαναν με κάποιες βελτιωτικές ειδήσεις.
Σε γενικές γραμμές έτσι είναι. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι υπήρχε και ένα αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο οδηγικά από το Φόκους... η 147!
-
Παίδες το πιο αναξιόπιστο αμάξι που είχατε λέει το τοπικό
Αν είναι φτιάχνουμε ένα θεματάκι το καλύτερο μικρομεσαίο των '00 μια και είμαστε σχεδόν στο 2012 να τα πούμε αναλυτικά
(πάντως πάλι ένα Golf μονοπολεί τη συζήτηση )
Edit Generation είναι το δικό μας -
Πραγματικα θα ηθελα να μαθω (απο απλη περιεργεια) αν εχεις οδηγησει και τα 2 αυτα αμαξια για αρκετα km και διαστημα.
Αυτα απο μενα.ΥΓ: συγνωμη για το offtopic.
Golf IV 1.6 για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε γρήγορους ρυθμούς.
Focus Mk1 1.6 για 185.000 χλμ σε πίστες, βουνά και εθνικές. -
Για όποιον ενδιαφέρεται στη διεύθυνση
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html
υπάρχει συγκεντρωτικός πίνακας όλων των αναφορών καθώς και σταιστικά στοιχεία για τους κατασκευαστές και τα μοντέλα. Λίγο πολύ συγκεντρώθηκαν 41 αναφορές εξαιρουμένων των αναφορών όπου τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν μεταχειρισμένα με πολλά χιλιόμετρα.
-
Αποψη μου αλλα σε ενα αρθρο+πινακα για αναξιοπιστα αυτοκινητα δεν εχει νοημα να εχεις το πρασινο χρωμα για αξιοπιστα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αποψη μου αλλα σε ενα αρθρο+πινακα για αναξιοπιστα αυτοκινητα δεν εχει νοημα να εχεις το πρασινο χρωμα για αξιοπιστα αυτοκινητα.μάλλον έχεις δίκιο, γι' αυτο αφαίρεσα τις αναφορές για τα αξιοπιστα..αυτά θα αναφερθούν σε άλλο άρθρο!
-
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
Για όποιον ενδιαφέρεται στη διεύθυνσηhttp://carbloggergr.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html
υπάρχει συγκεντρωτικός πίνακας όλων των αναφορών καθώς και σταιστικά στοιχεία για τους κατασκευαστές και τα μοντέλα. Λίγο πολύ συγκεντρώθηκαν 41 αναφορές εξαιρουμένων των αναφορών όπου τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν μεταχειρισμένα με πολλά χιλιόμετρα.
Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να λάβεις υπόψη και της πωλησης που είχε κάθε μοντέλο, το Golf πχ. είναι στην κυκλοφορία ποιο πολλά από τα (πάλι πχ. για να μην έχουμε παρεξηγήσεις) Alfa Romeo που είναι λιγότερα άρα και λιγότεροι μη ικανοποιούμενοι κάτοχοι.
-
Κακως λαμβανουμε ως μετρο αναφορας τους χρηστες ενος forum. Οσο αντικειμενικοι κι αν ειναι οι ιδιοι, η ομαδα στην οποια ανηκουν δεν ειναι αντιπροσωπευτικη ως προς το συνολο της αγορας.
Αποτελεσμα αυτου ειναι να οδηγουμαστε σε λανθασμενα γενικευμενα συμπερασματα.Τελος δε λαμβανεται υποψη το πληθος των οχηματων που αγοραστηκε απο τα μελη του φορουμ, οποτε ακομα κι αν θεωρησουμε οτι σκοπος της 'δημοσκοπησης' ειναι να δουμε τι γινεται στο φορουμ, λαμβανεται υποψη το πληθος των αναφερομενων οχηματων που ειχαν προβλημα ως νουμερο και οχι συναρτησει του ποσα οχηματα αγοραστηκαν απο τους χρηστες του φορουμ.
Συγνωμη για την ελλειψη τονων στο κειμενο.
-
τελικά με κάτι τέτοια πόστ ξεκαθαρίζει το θέμα γιατί το γκόλφ έχει επιτυχία
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ