-
H AWS ξερουμε αν θα χωθει σε καποιο υπαρχων data center στην Ελλαδα ή θα χτισει δικο της;
-
@piliourits said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@megane98hp said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Ανοιγω το λαπ τοπ και μου βγάζει μήνυμα ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή και ότι ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση. Το λαπ τοπ λειτουργεί μόνο όταν είναι στη πρίζα. Μόλις το βγάλω από την πρίζα σβήνει ενώ το σχηματάκι της μπαταρίας στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης είναι άδειο μόνιμα.
Αντικατάσταση?Αν το δουλεύεις και το χρειάζεσαι εκτός μπρίζας, ναι αγοράζεις μπαταρία.
Αν το χρησιμοποιείς πάντα καθιστός στο γραφείο/τραπέζι σου, το αφήνεις όπως είναι... κι αν η μπαταρία έχει σημεία φθοράς, την αφαιρείς και τη πας ανακύκλωση.Μου είχε πει κάποτε ένας τεχνικός ότι ναι μεν η μπαταρία τα παίζει όταν δουλεύει στην πρίζα συνέχεια αλλά δεν πρέπει ποτέ να δουλεύει στην πρίζα χωρίς μπαταρία , χάνεται η προστασία απο της διακυμάνσεις του ρεύματος . Ισχύει κάτι τέτοιο ?
-
Ότι είναι καλύτερα να έχει μπαταρία πάνω είναι.
Να κάθεται η μπαταρία σε ένα ντουλάπι "για να μη χαλάσει" όπως κανουν κάποιοι, δεν έχει νόημα.
Αλλά σε παλιό λαπτοπ το να δώσεις λεφτά να αγοράσεις ιμιτασιον μπαταρία, αν δεν χρειάζεσαι να δουλέψεις μακριά από μπριζα, δε νομίζω πως αξίζει, ειδικά για τα φθηνότερα παλιά λαπτοπ.Στα δύο δικά μου αρκετά καλά αλλά παλιότερα Asus που φούσκωσαν οι μπαταρίες (διάρκεια είχαν) τις αφαίρεσα αλλά δεν αγόρασα άλλες.
Για μακριά από μπριζα, πλέον έχουμε τα κινητά... -
Ήθελα να γράψω επί του θεματος κάποιες απορίες. Καταρχήν το λααπ τοπ δεν δουλεύει μόνιμα στη πρίζα. Κάποιες, λίγες φορές πρέπει να πάει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Πως μπορει να γίνει η μεταφορά? Πατάω το κουμπί off και το κλείνω ή απλά κλείνω το λαπ τοπ και το βγάζω από το πρίζα?
Επίσης, εδώ και 1-2 μέρες δεν βρίσκω μπαταρία στο διαδίκτυο. Εκτός και αν κάνω λάθος αναζήτηση. Το μοντέλο είναι HP laptop 15-db0xxx
-
Ήθελα να γράψω επί του θεματος κάποιες απορίες. Καταρχήν το λααπ τοπ δεν δουλεύει μόνιμα στη πρίζα. Κάποιες, λίγες φορές πρέπει να πάει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Πως μπορει να γίνει η μεταφορά? Πατάω το κουμπί off και το κλείνω ή απλά κλείνω το λαπ τοπ και το βγάζω από το πρίζα?
Επίσης, εδώ και 1-2 μέρες δεν βρίσκω μπαταρία στο διαδίκτυο. Εκτός και αν κάνω λάθος αναζήτηση. Το μοντέλο είναι HP laptop 15-db0xxx
Αν έχεις windows 10 και δεν έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις, κλείνοντας το καπάκι θα μπει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε sleep (αν έχει ssd δίσκο, μέσα σε δυο δευτερόλεπτα πρακτικά). Μετά το βγάζεις απ' το ρεύμα, πας στη άλλη θέση, το βάζεις στη πρίζα και όταν το ανοίξεις συνεχίζεις τη δουλειά από κει που βρισκόσουν. Ίσως μόνο αν παίζεις βαριά παιχνίδια να έχει μπέρδεμα...
ή πήγαινε εσύ με το ποντίκι στο στο power-->sleepψάξε με τον ακριβή πλήρη κωδικό που γράφει το αυτοκόλλητο από κάτω (ή τον κωδικό μπαταρίας)
βάλτο και δω μηπως δούμε κάτι
-
@piliourits said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Αν έχεις windows 10 και δεν έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις, κλείνοντας το καπάκι θα μπει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε sleep (αν έχει ssd δίσκο, μέσα σε δυο δευτερόλεπτα πρακτικά). Μετά το βγάζεις απ' το ρεύμα, πας στη άλλη θέση, το βάζεις στη πρίζα και όταν το ανοίξεις συνεχίζεις τη δουλειά από κει που βρισκόσουν. Ίσως μόνο αν παίζεις βαριά παιχνίδια να έχει μπέρδεμα...
ή πήγαινε εσύ με το ποντίκι στο στο power-->sleepψάξε με τον ακριβή πλήρη κωδικό που γράφει το αυτοκόλλητο από κάτω (ή τον κωδικό μπαταρίας)
βάλτο και δω μηπως δούμε κάτι
Αν εννοείς να ανεβάσω φωτογραφία είσαι γελασμένος. Δεν έχω ιδέα πως να ανεβάσω φωτογραφία. Black midnight εντελώς!!!
-
Κύριοι τα φώτα σας, το λάπτοπ της συζύγου πέθανε.... Να το φτιάξω δεν έχει νόημα είναι ξεπερασμένο.
Ερώτηση , πέριξ των 600 -700 ευρώ , τι αγοράζουμε για χρήση τηλεργασιας και μόνο. Office και παρόμοια όχι τρελά πράγματα. Άντε να το καβατζωνω και εγώ κάπου κάπου.
Βασικά περισσότερα δε δίνω γιατί έχω και εγώ αρκετά αξιοπρεπές λάπτοπ που σηκώνει εύκολα σχεδιαστικά προγράμματα οπότε το έξοδο είναι απλά για τη δική μου διευκόλυνση , κοινώς να μη δανείζεται το δικό μου.
Αυτονομία δε μας νοιάζει , ούτως η άλλως μπριζωμενο θα είναι. Ελαφρύ ας είναι, πάει επαγγελματικά ταξίδια...
Τα Huawei είναι αξιοπρεπή; Μια ζωή dell και hp probook ( πώς τα λένε ...) αγόραζα. Έχει νόημα η μάρκα σε τέτοια χρήματα;
Ή εγώ έχω χάσει επεισόδια ή και η αγορά υπολογιστών έχει ανεβάσει τιμές χειρότερα και από τα αυτοκίνητα.
Να πω τέλος ότι αν δε φτάνουν τα χρήματα για αξιοπρεπές με τα σημερινά δεδομένα μηχάνημα , απλά θα ξεβολευτω και θα παραχωρήσω το δικό μου. -
@civil357 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Ερώτηση , πέριξ των 600 -700 ευρώ , τι αγοράζουμε για χρήση τηλεργασιας και μόνο. Office και παρόμοια όχι τρελά πράγματα. Άντε να το καβατζωνω και εγώ κάπου κάπου.
Ορίστε, αξιοπρεπέστατο για απλή χρήση και ρέστα 100€
-
Θες οπωσδήποτε LAPTOP? Έχει τρομερές απαιτήσεις για την δουλειά? Έχεις γραφείο? Εγώ της πήρα ένα mini desktop με μια καλή οθόνη και την βόλεψε περισσότερο από το λαπτοπ
-
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Θες οπωσδήποτε LAPTOP? Έχει τρομερές απαιτήσεις για την δουλειά? Έχεις γραφείο? Εγώ της πήρα ένα mini desktop με μια καλή οθόνη και την βόλεψε περισσότερο από το λαπτοπ
Ναι, γιατί πάει και επαγγελματικά ταξίδια , στα οποία της χρειάζεται.
-
@yem said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Ναι, γιατί πάει και επαγγελματικά ταξίδια , στα οποία της χρειάζεται.
Μονόδρομος τότε , απλά όλοι ψάχνουν λαπτοπ επειδή είναι μοντέρνο αλλά στην ουσία για σταθερή δουλειά απο το σπίτι παίρνεις ένα basic mini desktop και ρίχνεις και κάποια λεφτά σε οθόνη και είσαι μάγκας !
-
Οι επιλογές στα 700euro ενώ φαίνονται πολλές, στην ουσία είναι λίγες. Lenovo, HP, Dell, Asus, Huawei άντε και κάτι Acer, Gateway.
Όλα πάνω/κάτω ελαφριά είναι. Το θέμα είναι ότι όσο ποιο ελαφρύ είναι ένα λάπτοτ, τόσο πάσχει σε αντοχές, ζεσταίνεται κλπ...
Για όλα τα Laptop οι απόψεις διίστανται. Ορισμένα έχουν και κάποιες ατέλειες που μπορεί να προκαλέσουν και ζημιές κατά τη χρήση (π.χ Lenovo).
Εγώ θα προτιμούσα ένα Gaming λάπτοπ. Μπορεί να είναι λίγο ποιο βαρύ αλλά έχει καλύτερες προδιαγραφές για να μπορεί να αντέχει σε πολύωρη χρήση παιχνιδιών. Έχουν καλύτερα συστήματα εξαερισμού και πλαστικά μεγαλύτερης αντοχής. Και συνήθως ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.
Όλα τα υπόλοιπα θέλουν καλή μελέτη και έρευνα.
-
Τυχαία είδα αυτή τη διαφήμιση, είναι προσφορά για σήμερα, η λίγο καλύτερη έκδοση από αυτό που προτάθηκε χτες.
-
Κι αυτό το δίνουν 700€ στο media markt τώρα, με πολύ δυνατή κάρτα γραφικών, αν και με 750 βρίσκεις το ίδιο σε Lenovo
-
Με πείσατε , πάω για gaming λαπτοπ τώρα στα γεράματα. Κοιτάω ακριβώς αυτό που έβαλε ο πιλιορίτης και το κάτωθι :
https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/performance-and-gaming/lenovo-ideapad-gaming-3-15-ryzen5-8gb-ssd512-gtx1650-4gb-w10.html
Αν και με βλέπω στο hp στο στυλ , είχα πάλι hp , είναι αθάνατα που ακούμε και εδώ στο φόρουμ καμιά φορά για την επιλογή αυτοκινήτων.
Άσχετο , δηλαδή πριν 3-4 χρόνια είχα πάρει dell στα 750 , i7, 8 Gb ram, και 4 gb κάρτα γραφικών, περίμενα με τα ίδια χρήματα σήμερα να έπαιρνα το υπερμηχάνημα.......
Ευχαριστώ! -
Φιλική συμβουλή. Τα Lenovo δεν έχουν περιφερειακά της οθόνης προστατευτικά pads και σε ορισμένα μοντέλα η οθόνη ακουμπά στο άνω σημείο του touchpad και στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου που κάνει μία γωνία.
Αποτέλεσμα; Σημάδια στην οθόνη. Το διάβασα στο Insomnia από παλικάρι που έκλεινε την οθόνη μετά την χρήση.
-
@storm said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Φιλική συμβουλή. Τα Lenovo δεν έχουν περιφερειακά της οθόνης προστατευτικά pads και σε ορισμένα μοντέλα η οθόνη ακουμπά στο άνω σημείο του touchpad και στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου που κάνει μία γωνία.
Αποτέλεσμα; Σημάδια στην οθόνη. Το διάβασα στο Insomnia από παλικάρι που έκλεινε την οθόνη μετά την χρήση.
Ενδιαφέρον! πόσο τσιγκουνιά .......thx
-
πάω για gaming λαπτοπ τώρα στα γεράματα. Κοιτάω ακριβώς αυτό που έβαλε ο πιλιορίτης και το κάτωθι :
https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/performance-and-gaming/lenovo-ideapad-gaming-3-15-ryzen5-8gb-ssd512-gtx1650-4gb-w10.htmlΘα τη βολέψει τη γυναίκα να κουβαλάει το gaming στα επαγγελματικά ταξίδια?
Αν ναι, έχει καλώς.
Αυτό του πηλιορίτη (το lenovo) μην το κοιτάς, δεν υπάρχει λόγος να ψωνίσεις 3500U (3 ετών cpu) to 2022. -
@polistas said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
πάω για gaming λαπτοπ τώρα στα γεράματα. Κοιτάω ακριβώς αυτό που έβαλε ο πιλιορίτης και το κάτωθι :
https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-ultrabooks/performance-and-gaming/lenovo-ideapad-gaming-3-15-ryzen5-8gb-ssd512-gtx1650-4gb-w10.htmlΘα τη βολέψει τη γυναίκα να κουβαλάει το gaming στα επαγγελματικά ταξίδια?
Αν ναι, έχει καλώς.
Αυτό του πηλιορίτη (το lenovo) μην το κοιτάς, δεν υπάρχει λόγος να ψωνίσεις 3500U (3 ετών cpu) to 2022.Δεν γκρινιάξε για αυτό, που δίκιο έχεις, αλλά στο ότι θα μοιάζει λες και δανείστηκε το λάπτοπ του παιδιού της λόγω χρώματος και σχεδιασμού.....
-
Κατ'αρχάς, στις απλές σειρές των laptops, τα HP έχουν την πιο ψεύτικη ποιότητα από όλες τις γνωστές εταιρίες. Αντιθέτως τα Lenovo έχουν από τις καλύτερες ποιότητες. Έχε το υπόψιν σου, συνάδελφε.
Επιπλέον, μην πάρεις gaming laptop για λειτουργίες office και συχνή μετακίνηση και ταξίδια. Θα κουράσει...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]