-
Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ!!!!Δίκιο έχεις. Κι εγώ μάλλον θα προτιμήσω τον δρόμο της οικονομίας. Φυσικά όμως και είσαι απόλυτα σωστός στην επιλογή σου για εξαρχής εγκατάσταση στον νέο δίσκο που δεν θα επιφέρει ούτε κατ' ελάχιστο κάποια δυσλειτουργία.
-
Ο χρήστης ktgeo έγραψε:
Το dvd προτείνω να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από δεύτερο σκληρό ssd.
Aυτό γίνεται σε όλα τα laptop; Για να μην αλλάζω τον ήδη υπάρχον μηχανικό και να μπει ένας SSD στη θέση του DVD ώστε να χω 2 εσωτερικούς.
Ναι από ebay μπορείς να πάρεις hard drive caddy συγκεκριμένο για το laptop σου σε ξεφτίλα τιμη. Επειδή όμως είναι όλα αυτά είναι λίγο κινεζικές, τον boot τον δίσκο θα τον βάλεις στο κανονικό slot και τον δεύτερο σε αυτό.
Συνηπολογισε ότι θα πέσει η απόδοση της μπαταρίας, αφού θα έχεις παραπάνω δίσκο που θα τρώει ενέργεια, και ανεπαίσθητη θέρμανση εφόσον μιλαμε για μηχανικό και όχι ssdΣτάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εμ αυτό θέλω να γλιτώσω, να μην φτάσω μέχρι το κανονικό slot, να βάλω τον ssd σαν βασικό στο tray του dvd. Eννοείται βέβαια πως θα υπάρχει backup στο μηχανικό και καθαρή εγκατάσταση στον ssd.
-
Ο λόγος που το λέω για εγκατάσταση εκ νέου, είναι γιατί πρέπει πχ στο bios να έχει ahci Mode (αντί για ide) και να είναι align τα partitions του λειτουργικού και και και. Λεπτομέρειες απλά μερικά πράγματα έχουν σημασία για Best performance. Σε κακοστημένο παλαιό λειτουργικό με αμαρτίες παρελθόντως απλά τα μεταφέρεις με το κλώνο, αλλά σίγουρα είναι η εύκολη απλή λύση. Όλα τα παραπάνω, μπορεί να μην έχουν σημασία, αν κάποιος όμως απλά το χρησιμοποιεί για να μπαίνει στο Internet και κανα Word. Αυτά
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
σπυ κλπ
για ευκολια σε αντικαταστασεις προσθηκες alienware λαπ
δυο βιδουλες και voila.
το 17αρι μου παιρνει και 3 σκληρους, χωρια το μπλουρέι
και με αλλη μια βιδα νεα nvidia.
για εργασιακα πισι, μια ειναι η λυσις: κανεις vm και ειναι μεταφερσιμα τα παντα ολα. το system software ειναι πλεον τπτ να ξαναμπει.
hp για τον φιλο που γραφει, πηρα κανα χρονο τωρα ενα αυτης - ουτε θυμαμαι τι μοντελο ειναι, παντως με καλα χαρακτηριστικα = i7 - vga - ssd+hdd, fhd - ειχα ελπιδες τοτε για κατι παραπανω απο καληνυχτα.
ειπα να το ανοιξω να πεταξω τον hdd για ενα ssd, μου μεινανε 2 των 2t crucial απο το alienware που εβαλα evo
σκατοκατασκευη, για να ανοιξει το πλαισιο μου εβγαλε τη ψυχη στα κλιπσακια που δεν ξεκουμπωνανε με τη καμια και ηταν και ψευτικα με φοβο μη σπασουν. εχασα ενα διωρο με τη παπαρια...
εχω, παλαιοτερα βεβαιως, δεσει-λυσει μερικες χιλιαδες κομματια, οταν ειχα την εισαγωγικη.
ντελ και παλι ντελ. έισερ μονο τα μεγαλα. αλλα και αυτα ειναι φτηνοκατασκευες.
ειναι μαγεια να δουλευεις ενα καλο πληκτρολογιο-οθονη και μονο σε bto dell (...alieware=dell) τα βρισκεις. -
θα συμφωνήσω βεβαίως βεβαίως. Το ένα και μοναδικό dell που είχα πριν πάρω αυτής και όσο το κράτησα με την 17άρα του οθόνη δεν είχα να ζηλέψω τπτ από πισιά. Μετά το πήρε αυτή και μετά χάλασε. Μετά της πήρα το acer. Τώρα που οι μέρες του acer θεώρησε πως είναι μετρημένες, της έδωκα ένα νέο dell. Θα κρατήσω το παλιό acer και το ΗΡ θα το πάρει η μικρή. Αυτή που μου έδωκε το asus όταν νόμισε πως κι αυτό μετρούσε μέρες. Αυτή που μέχρι τώρα είχε και ένα ακόμη HP COMPAQ αλλά που δεν σηκώνει πλέον σοβαρή αναβάθμιση. Και έτσι παει ο κόσμος...
-
Για όσους ξέρουν από σκληρούς δίσκους.
Στο Laptop έχω αυτόν τον δίσκο: TOSHIBA MK6465GSX 640GB 5400 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s 2.5'Ξαφνικά τα Windows7 πετάνε πρόβλημα κάτι με το SMART και για υποχρεωτικό backup.
Το πρόγραμμα CrystalDiskInfo βγάζει ότι ο δίσκος έχει 2047 Reallocated Sectors Count.Από το ψάξιμο που έκανα μάλλον πάω για αλλαγή δίσκου.
Και τώρα τι δίσκο μπορώ να βάλω;
SATA 3 μπορώ να βάλω με μία χωρητικότητα 1Τb;π.χ.
https://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st100 ... PER.302222
https://www.e-shop.gr/hdd-western-digit ... PER.303045
https://www.e-shop.gr/hdd-toshiba-mq01a ... PER.333588υ.γ. δεν θέλω SSD.
-
Προσωπικά WD Blue έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη (δεν ξέρω από επιδόσεις, αυτές μπορείς να τις δεις σε σχετικά sites.). Ο ένας χρόνος παραπάνω εγγύηση δεν μου λέει κάτι, γιατί ποτέ δεν μου έχει χαλάσει δίσκος στην εγγύηση, πάντα μετά 6-7 χρόνια και αν.
-
Λαθος σου που δεν θες ssd.Θα απογειωθεί το λαπτοπ σου .
-
+1>Ο χρήστης adensa έγραψε:
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Λαθος σου που δεν θες ssd.Θα απογειωθεί το λαπτοπ σου .Αν ο άνθρωπος θέλει τόσο μεγάλη χωρητικότητα, ο SSD είναι εντελώς εκτός budget. Πάντως είναι μαγεία ένας SSD, σε σχέση με έναν HDD.
-
Στο καινούργιο PC έβαλα M.2 ssd για λειτουργικό και έναν 1T evo για αρχεία παιχνίδια κτλ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ο άνθρωπος θέλει τόσο μεγάλη χωρητικότητα, ο SSD είναι εντελώς εκτός budget. Πάντως είναι μαγεία ένας SSD, σε σχέση με έναν HDD.
Τελευταία πάντως έχουν πέσει σε απίστευτο βαθμό οι τιμές των SSD! Αν ας πούμε είναι ο storm ικανοποιημένος με 480GB χωρητικότητας, το Πλαίσιο έχει προσφορά (για 22 ώρες ακόμη) Sandisk SSD Plus 480 GB με 69,90. Οι επιδόσεις του υπολογιστή θα απογειωθούν σε σχέση με τον υπάρχοντα HDD, ενώ και η χωρητικότητα νομίζω ότι είναι επαρκής για τους περισσότερους (σε συνδυασμό εν ανάγκη με ένα εξωτερικό δίσκο).
-
Προς το παρόν με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των SATA εκδόσεων.
Μπορώ να βάλω SATA 3 δίσκο; Θεωρητικά μπορώ σύμφωνα με αυτό:
https://kb.sandisk.com/app/answers/deta ... d-sata-iiiΟπότε πρέπει άμεσα να δω τι σκληρό δίσκο θα καβατζώσω.
Χθες πήρα image το partition με το λειτουργικό και backup τρία άλλα partition. Οπότε είμαι ok.
υ.γ. έχω ακούσει ότι οι SSD πετάνε αλλά λόγω χωρητικότητας θέλω κανονικό σκληρό δίσκο.
SSD θα βάλω αν είναι κάποια στιγμή στο DVD tray αν βρω το τρόπο... Χρειάζομαι κάποιο κιτ αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. -
Την πρώτη φορά που θα βάλεις SSD σε υπολογιστή σου, θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που δεν το είχες κάνει τόσο καιρό!
Φαντάσου ας πούμε να έκανες αναβάθμιση σε έναν υπολογιστή από i3 χ γενιάς σε i3 πέντε γενιές νεώτερο. Καλά δεν θα ήταν; Ε, με αναβάθμιση σε SSD από HDD, θα δεις μεγαλύτερη βελτίωση!
Εν ολίγοις είναι κρίμα να τα σκάσεις αυτή την εποχή για HDD. Εγώ στο προτελευταίο laptop που πήρα πριν δύο χρόνια, άλλαξα με το καλημέρα τον HDD 1 TB που φορούσε για έναν SSD 240GB. Απλώς απογειώθηκε, με ένα πολύ μικρό συγκριτικά κόστος. Όσο για την χωρητικότητα, εμένα μου φτάνει. Άσε που έχω και 2-3 εξωτερικούς σκληρούς να παίζουν.
-
Εμένα στο λάπτοπ δεν με προβληματίζει η ταχύτητα.
Θα ήθελα ταχύτητα, αν είχα επιλύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχω στo laptop και τα οποία απέκτησα μόλις πέρασα στα Windows 7.Τέλος πάντων. Μπήκε παραγγελία σκληρού δίσκου και μαζί παρήγγειλα και μία κάρτα γραφικών για το desktop.
Με 100euro πήρα αυτά:
Gigabyte GeForce GT710 2GB DDR3
Σκληρός δίσκος Seagate BarraCuda 1TB -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προς το παρόν με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των SATA εκδόσεων.Μπορώ να βάλω SATA 3 δίσκο; Θεωρητικά μπορώ σύμφωνα με αυτό:
https://kb.sandisk.com/app/answers/deta ... d-sata-iiiΟπότε πρέπει άμεσα να δω τι σκληρό δίσκο θα καβατζώσω.
Χθες πήρα image το partition με το λειτουργικό και backup τρία άλλα partition. Οπότε είμαι ok.
υ.γ. έχω ακούσει ότι οι SSD πετάνε αλλά λόγω χωρητικότητας θέλω κανονικό σκληρό δίσκο.
SSD θα βάλω αν είναι κάποια στιγμή στο DVD tray αν βρω το τρόπο... Χρειάζομαι κάποιο κιτ αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς.Ανάποδα πρέπει να το κάνεις.Τον ssd στην κανονική θέση και τον hdd στο dvd tray για αποθήκη.
Και ναι μπορείς να βάλεις sata3 ότι sata και να έχει το λαπτοπ απλά δεν θα έχεις την φουλ ταχύτητα του δίσκου αν το λαπτοπ υποστηρίζει μικρότερο sata. -
α! ok. ευχαριστώ. Με τους SSD δεν έχω καθόλου εμπειρία και δεν ξέρω τι παίζει.
Πάντως τα windows 7 είχαν δίκιο στην προειδοποίηση.
Πριν λίγο που άνοιξα το laptop πήρα στα μούτρα μία μπλε οθόνη για πρόβλημα στον σκληρό δίσκο.Ευτυχώς που έκανα άμεσα την παραγγελία και ευτυχώς που χθες πήρα backup τα πάντα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
α! ok. ευχαριστώ. Με τους SSD δεν έχω καθόλου εμπειρία και δεν ξέρω τι παίζει.Πάντως τα windows 7 είχαν δίκιο στην προειδοποίηση.
Πριν λίγο που άνοιξα το laptop πήρα στα μούτρα μία μπλε οθόνη για πρόβλημα στον σκληρό δίσκο.Ευτυχώς που έκανα άμεσα την παραγγελία και ευτυχώς που χθες πήρα backup τα πάντα...
Αυτό αγγίζει τα όρια της κωλοφαρδίας. Βάλε και τα 10αρια πάνω θα δεις διαφορά σε σχέση με τα 7.
Από τη στιγμή που η Microsoft έβγαλε τα 10 τα 7 έχουν καταντήσει μη λειτουργικά.
Για τον ssd οι παραπάνω έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιοSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
10άρι έχω στην εργασία μου με 8GB Ram σε i3-2100/3.1Ghz.
Καθυστερούν λίγο στην εκκίνηση, αλλά είναι ποιο γρήγορα από τα Win7 σε περιβάλλον εργασίας.
Ωστόσο εγώ ποιο γρήγορα από όλα βλέπω τα Windows XP που τα έχω ακόμη σε ένα μικρό λάπτοπ με 12άρα οθόνη και 4gb ram. Το λαπτοπάκι αυτό με έχει σώσει σε όλες τις δύσκολες στιγμές και είναι άκρως φορητό.Τα 10άρια θα ήθελα να τα βάλω, αλλά εκτός ότι δεν τα έχω, δεν έχω ούτε άδεια χρήσης και χρειάζεται και αρκετός χρόνο για να στηθεί από την αρχή το σύστημα.
Αναγκαστικά κάποια στιγμή θα περάσω στα 10άρια, όπως έγινε και με τα 7άρια... -
Άσχετο ή μάλλον σχετικό.
Σε όλα τα PC/laptop στο σπίτι έχω βάλει το Comodo Free Internet Security (Antivirus+Firewall)
Έχω μία υποψία ότι αυτό μου προκαλεί το πρόβλημα σε Login sessions σε ιστοσελίδες όπως και στο φόρουμ εδώ.Έβαλα το ZoneAlarm Free Antivirus+Firewall και τα μηχανήματα κλάταραν εντελώς. Χάλι εντελώς.
Ξέρετε κάποιο άλλο πρόγραμμα της προκοπής που να συνδυάζει και Antivirus και Firewall μαζί;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]