-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
παγκακι και κλειστος χωρος?Ανοιχτός χώρος λέμεεεεε
Στους κλειστούς χώρους ξέρουμε ότι απαγορεύεται...
-
τον ρωτας αν ψηφισε τσιριζα ,αν ναι , τον μαχαιρωνεις με κρητικο μαχαιρι.
-
Για να ξεθάψουμε... Εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στα μαγαζιά που επισκέπτεστε;
-
Σε αυτα που βγαινω, για μασα δηλαδη, ναι κανονικά. Μπραβο στους ελληνες, δεν ηταν δα και τοσο δυσκολο.
-
Κι εγώ βλέπω πλέον άκαπνα μαγαζιά. Εδώ και στα προποτζίδικα τους βλέπεις έξω με το τσιγάρο.
-
Αποδείχτηκε πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζαμε. Εμείς διατηρούμε κατάστημα καφε, υπάρχει μουρμούρα μεν αλλα πολλοί καπνιστές συμφωνούν με την εφαρμογή του νόμου.
Μεταξύ μας, αναρωτιέμαι γιατί δεν πήραμε το ρίσκο να το εφαρμόσουμε από μόνοι μας τόσα χρόνια.. -
Αρκετά ταΐσατε το θηρίο με τα κωλοτσίγαρα, νισάφι πια, δεν προτιμάτε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα παντού και μια καλύτερη υγεία ? Γιατί να μειώνεται μόνοι σας τα προσδόκιμα χρόνια σας ? Τώρα πια ξέρουμε πόση ζημιά προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα.
-
Μεταξύ μας, αναρωτιέμαι γιατί δεν πήραμε το ρίσκο να το εφαρμόσουμε από μόνοι μας τόσα χρόνια..
Γιατί αν δεν δούμε να εφαρμόζεται όντως ο νόμος και οι ποινές να είναι όντως αυστηρότατες,δεν τον νοιάζει κανένα να είναι νόμιμος.Μηδενική παιδεία ακόμη και στα θέματα υγείας,τα προσωπικά μας και των συμπολιτών μας.
Ήμουν κι εγώ αυτές τις μέρες σε 2-3 καφέ σε διαφορετικά μέρη της Αθήνας και όντως στο εσωτερικό των μαγαζιών κανένας δεν κάπνιζε.Αποτέλεσμα καθαρότερος αέρας και τα ρούχα σου να μην μυρίζουν όταν γύριζες σπίτι.Μάλιστα, σ'ένα καφέ είχαν κι ένα μωράκι το πολύ 1 έτους το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα ήταν για μένα εγκληματικό να το είχαν πάρει μαζί τους.
Επίσης,σε όσους λένε ότι είμαστε μεσόγειοι κι όχι ξενέρωτοι βόρειοι, να πω πως η αδερφή μου με το γαμπρό μου είχαν πάει Ιούνιο 2-3 μέρες στην Μπολόνια (Ιταλία) κι όταν κάθισαν σε μια τρατορία έξω σε τραπεζάκια να τσιμπήσουν κάτι,ένας -μάλιστα νέος σε ηλικία- για να καπνίσει πήγε στο απέναντι πεζοδρόμιο κι ας ήταν τα τραπέζια σε εξωτερικό χώρο. Ούτε μεσόγειοι,ούτε νότιοι,ούτε τίποτα.Είμαστε μια κατηγορία μόνη μας όταν είναι να εφαρμόσουμε νόμους...
-
+10
-
Πλέον όταν φτάνω στο σπίτι μετά από την βάρδια μου δεν μυρίζουν ούτε ρούχα ούτε το τζάκετ.
Σιγουρα υπάρχει μείωση τζίρου το βράδυ, αλλα η κατάσταση θα επανέλθει σταδιακά.
-
Χτες ήμουν σε μία συναυλία μικρού γκρουπ σε ένα χώρο 100 ατόμων περίπου . Ηταν πολύ ωραία που δεν κάπνιζε κανένας και μάλιστα το επεσήμαναν και οι μουσικοί , πόσο καλύτερα ήταν για αυτούς .
-
Σε όσα μαγαζιά και να πήγα τους τελευταίους 2 μήνες,δεν κάπνιζε κανένας. Και σε εμένα έκανε εντύπωση πως προσαρμόστηκε ο κόσμος. Πάντως σαν καπνιστής,δεν θεωρώ ότι θα μου πέσει ο κώλος αν βγω έξω να κάνω 1-2 τσιγάρα...τόσο το καλύτερο,σε τελική ανάλυση θα καπνίσω λιγότερο. Φίλος που είναι επιθεωρητής δημόσια υγείας έχει διαπιστώσει τα ίδια,σχεδόν μηδενικές παραβάσεις ακόμα και αυτές τις μέρες που είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Ενώ είναι ροκάς τον στέλνουν συνέχεια σε μπουζουξίδικα.....
-
Στα μπουζουκια δηλαδη δεν καπνιζουν;;;
Μωρε μπραβο μας ρε σεις....
Εντυπωσιακο μ ακουγεται.
-
Στα μπουζουκια δηλαδη δεν καπνιζουν;;;
Μωρε μπραβο μας ρε σεις....
Εντυπωσιακο μ ακουγεται.
-
Η παράνοια μίας σύγχρονης κοινωνίας...
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, σκοτώνει...
Το κάπνισμα απαγορεύεται σε διαφόρους χώρους γιατί προκαλεί προβλήματα υγείας και στους παθητικούς καπνιστές.
Κάθε χρόνο η κοινωνία καμαρώνει την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ που δίνει μπόνους στους εργαζόμενους και δώρα πολλά. Και αποτελεί και πρότυπο επιχείρισης... Τόσο που την επισκέπτονται και πρωθυπουργοί. Και κάποιοι από αυτούς ίσως να είναι αντικαπνιστές...
Άντε να βγάλεις άκρη...
-
Δεν εχεις και πολυ αδικο.....
Το ειχα σκεφτει και εγω αυτό.
Αν παει καλα η καπνοβιομηχανια θα κατστρεφονται τα δημοσια ταμεια υγειας..
Το βλεπουμε πολυ τεχνοκρατικα και απανθρωπα το θεμα αλλα αυτη ειναι η αληθεια.
-
Η Παπαστράτος παράγει και διαθέτει προϊόντα που επί του παρόντος (τουλάχιστον) είναι νόμιμα. Και οι οποιεσδήποτε (επι)βραβεύσεις και εγκώμια αφορούν την εργασιακή πρακτική της και το ύφος και το ήθος του επιχειρείν της. Από την άλλη, η ζημιά που κάνει το κάπνισμα είναι γνωστή τοις πάσι και κανένας καπνιστής δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια!
Ως εκ τούτου εγώ δεν βρίσκω κανένα οξύμωρο εδώ...
-
Μερικές απορίες
Όταν πάρεις στο 1142 να κάνεις καταγγελία πρέπει να είναι οπωσδήποτε επώνυμη ή πιάνει το ίδιο και η Ανώνυμη, άν είναι επώνυμη μπορείς να δώσεις ψεύτικα στοιχεία?
Όταν έρθει το όργανο για να ελέγξει μετά την καταγγελία πρέπει να βάλει το πρόστιμο όταν πιάσει κάποιον επ΄αυτοφόρω να καπνίζει ή μπορεί να το βάλει επειδή έτσι του γουστάρει μόνο από την καταγγελία?
Ως στεγασμένος χώρος τι θεωρείται, είναι και η τέντα στεγασμένος?
.: Περί τσιγάρων, καπνού και τα συναφή... :.