-
Εγω πιστεύω ότι ασχολούνται με την αλφα ρομεο όπως και σήμερα με τα peugeot γιατί γλεντάνε τους φανατικούς υποστηρικτές τους. Και όπου φανατικός υπάρχει χώρος για δούλεμα και καζούρα. Αλλωστε δεν μπορείς να τους δείξεις την πραγματικότητα. Ζουν στην κοσμαρα τους και πιστεύουν πως εχουν και δικιο
-
Εγω πιστεύω ότι ασχολούνται με την αλφα ρομεο όπως και σήμερα με τα peugeot γιατί γλεντάνε τους φανατικούς υποστηρικτές τους. Και όπου φανατικός υπάρχει χώρος για δούλεμα και καζούρα. Αλλωστε δεν μπορείς να τους δείξεις την πραγματικότητα. Ζουν στην κοσμαρα τους και πιστεύουν πως εχουν και δικιο
Προφανώς κάνω πλάκα προσπαθώντας να κατανοήσω την λογική κάποιου που αγοράσει AR με 160k χλμ...
-
Ειναι αυτο που ειχα στο μυαλο μου Αλεξ. Σχωρα με!
-
-
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Ο ρόλος του θα είναι όχι η καθημερινή μετακίνηση, αλλά οι βόλτες σε εβδομαδιαία βάση, αναγκαίες μετακινήσεις για να αποφεύγονται τα ΜΜΜ και ταξίδια στις γιορτές/το καλοκαίρι.
Να δούμε πώς θα κολλήσουμε τώρα με την Αλφα μόλις πιάσουμε το τιμόνι σε μεγάλες διαδρομές.
Καλοτάξιδο με πολλές όμορφες βόλτες.
-
Είχα για 4μησι χρονια μια 147 fl 1.6 TS 120hp σε grigio stromboli με μπεζ αλκαντάρα κι ο πατέρας μου μια 156 fl ( η διαφορά αν θυμάμαι ήταν κάτι λίγο στα πίσω φώτα και το trip computer στο κέντρο της κονσόλας αντί για αεραγωγούς της profl) με ίδιο μοτέρ (μοντ.2002) σε azzuro nuvola. Πραγματικά,ως σήμερα έχω οδηγήσει διάφορα αμάξια που κάποια περισσότερο ή λιγότερο τις πλησίαζαν σε οδηγική συμπεριφορά και τιμόνι,αλλά να τις ξεπεράσουν κανένα.Ειδικά η 156 σε ίδια στροφοδιαδρομή που την κάνω πάνω από 20χρόνια με κάθε αυτοκίνητο,ήταν ελάχιστα καλύτερη κι από την 147.Πιο στιβαρή,με ελαφρώς καλύτερο πάτημα και σε ανοιχτές -κυρίως- και κλειστές στροφές και με την αίσθηση πιο ζυγισμένου συστήματος διεύθυνσης και πλαισίου.Μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές που έπρεπε να τις οδηγήσεις 2-3 φορές για να τις καταλάβεις στην ίδια διαδρομή,αλλά στα δική μου αίσθηση υπήρχαν.
Καλοτάξιδη και καλοστριφτερή η 156 σου!
Ευχαριστώ πολύ γενικά όλους για τις ευχές.
Η Αλφα 147 pre-facelift είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο...κι όπως έγραψα, παρολίγο να σκάσω 2000€ από Αθήνα + μαζέματα + ταξίδι 'επαναπατρισμού', που θα έφταναν συνολικά τα ~3000€.
Για λόγους διαστάσεων προτιμούσα μικρότερο αμάξι, ενώ επειδή στα hatchback πέφτουν τα καθίσματα, θα μπορούσα να έχω και τον αυξημένο χώρο μεταφοράς, αν το χρειαζόμουν.
...επίσης το εσωτερικό είναι πιο ωραίο και πιο πρακτικό...και στις ανανεωμε΄νες 156 το εσωτερικό ήταν πιο όμορφοΥπάρχει μια αγγελία στο car για Αλφα 156 μαύρη, 2004-facelift, στα 1700€, Σαλόνικα, που δηλώνεται 'ατρακάριστη', αλλά όταν πήγα και την είδα βράδυ από κοντά, το καπό είναι κολλημένο στο εμπρός αριστερό φτερό και το κενό από τα δεξιά είναι μισό δάχτυλο (έχω χοντρά δάχτυλα)
...ας μη βάλω σύνδεσμο και παραπονεθεί κανείς για συκοφάντηση, αλλά προσέξτε παίδες, πάντα καλός έλεγχος......παραλίγο να σκάσω και γι αυτήν σε συνεργείο, για έλεγχο συστήματος LPG και το γενικό...δεν θα προχωρούσε ασφαλώς η συναλλαγή, αλλά θα ήταν τελείως πεταμένα λεφτά.
-
Καλοτάξιδο με πολλές όμορφες βόλτες.
Merci, προγραμματίζω το κύκλο της Βόλβης με το που θα τη παραλάβω...μπορεί να τη 'περπατήσω' μέχρι την Ασπροβάλτα, αν βολέψει και τη παρέα.
-
Ολα καλά και μπραβο!! Αλλά η αγγελια ηταν στα 1600 ή 1700€, γιατι λες οτι το πηρες 2,000 ?
ΛΟΛ
Ναι,συγγνώμη...
...πριν το κλείσω το αμάξι, για να μη 'ταυτοποιήσω' την αγγελία, όταν αρχικά ρωτήθηκα πόσο κάνει και ποιά είναι η αγγελία, έγραψα '~2000€' (υπήρχαν κι άλλες κοντά σ αυτά τα λεφτά στη περιοχή) και απέφυγα να παράσχω σύνδεσμο...
...έχω χάσει αμάξι καλό για λίγες ώρες κανά δυο φορές και ποιός ξέρει τώρα, κάποιος που διαβάζει το φόρουμ, μπορεί να δει το αυτοκίνητο, να δει τα δικά μου σχόλια, να πάρει τελέφωνο το μάστορα και να πει 'έρχομαι κ στα ακουμπάω επιτόπου, κλείστο μου'.Εντάξει κι αφού τελικά το 'έκλεισα', γιατί να το αλλάξω; Θα κάνει διαφορά σε κανένα; Εξάλλου, 1700€ + 165€ τέλη + ~115€ ασφάλεια εξάμηνη =~ 2000€
-
Σας χαιρετώ είμαι κάτοχος giulietta (2015) θα ήθελα την γνώμη σας εάν κάποιος γνωρίζει... έχω πρόβλημα με τον κλιματισμο σε ψηλές θερμοκρασίες (42 βαθμούς) δεν αποδίδει βγάζει κανονικό αέρα δεν παγώνει. Ξεκίνα ο κομπρεσορος κάνει προσπάθεια να παγώσει ίσως λίγο και μετά βγάζει κανονικό αέρα όπως τον εξωτερικό. Απόψε με θερμοκρασία 28 βαθμούς 7 η ώρα το βράδυ δούλευε κανονικά και πάγωσε ο αέρας. Το πήρα για αέριο μου παν δεν χρειάζεται και πιθανότατα να είναι ο κομπρεσορος. Αλλά γίνεται μια να δουλεύει και μια οχι; ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπερα παιδια και χαιρετω την παρεα. Θα ειμαι συντομος και θα προσπαθησω να μην κουρασω.
Επαφη με Αλφα Ρομεο εχω παρα πολυ μικρη. Μπορειτε να με πειτε και ασχετο. Παρολαυτα εξεταζω την περιπτωση μιας Giulia Veloce...
Ολα αυτα που διαβαζω μου αρεσουν πολυ. Εχω κανονησει για ενα τεστ drive (δεν ξερω αν θα ειναι συγκεκριμενα veloce) την τελευταια βδομαδα του αυγουστου.
Τωρα οι απορριες μου μαλλον ειναι εντελως κλασσικες:
α) τι γινεται τελικα με το θεμα της αξιοπιστιας; Διαβαζω αρκετα καλα σχολια για την Giulia αλλα εχω ακομα τις αμφιβολλιες μου.
β) Κοστος συντηρησης. Δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Η Αλφα Ρομεο ειναι ιδιαιτερη εταιρεια νιωθω και δεν ξερω τι συνεπαγεται μια εκτενης συμβιωση μαζι της. Τι πρεπει να περιμενω ενδεικτικα ας πουμε απο ενα απλο σερβις;
γ) τι ειδους υποστηριξη και εξυπηρετηση να περιμενω απο την ελληνικη αντιπροσωπεια; Υπαρχει κατι που θα πρεπει να εχω στο νου μου;
Σας ευχαριστω πολυ θα εκτιμησω ιδιαιτερως τις οποιες απαντησεις λαβω!
-
Θα πάρεις ενα από τα καλύτερα (εαν οχι το καλύτερο) αυτοκίνητο της κατηγορίας της. Απλά καλοτάξιδο να ευχηθώ...όλα τα άλλα ειναι λεπτομέρειες ανευ σημασίας.
ΥΓ: μια χαρα υποστήριξη εχει οπως και αξιοπιστία. Για το σέρβις θα σου πουν εκει που θα την πάρεις να εχεις μια ιδέα. -
Σπορ μπερλίνα και πλην ελαχίστων εταιρειών οι περισσότεροι δεν έχουν να επιδείξουν τπτ στην κατηγορία αυτή. Εναλλακτικές προτάσεις μόνο σε BMW,Audi και Merc να προσθέσω εγώ πως θα έπρεπε να δεις. Ειδικά η γκάμα της BMW στην κατηγορία είναι τέτοια που έχει χυθεί αρκετό 'ψηφιακό μελάνι' για το ποιο μοντέλο της είναι ακριβώς ο άμεσος ανταγωνιστής της Τζούλια.
-
Μεταξύ Alfa και BMW θα ήμουν κι εγώ και θα έπαιρνα την Giulia τελικά, παρότι είχα τρίλιτρη BMW 272 ίππων. Οι Mercedes είναι ωραίες, αλλά για όσους δεν έχουν οδηγικές ανησυχίες. Τα Audi για μένα δεν υπάρχουν καν, εκτός αν μιλάμε για TT ή R8.
-
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
BMW και Mercedes τις εχω αποκλησει ηδη διοτι αυτα που δινει η Giulia για να τα παρεις σε αυτες τις εταιρειες το νουμερο παει στο θεο και πραγματικα δε λεει καθολου.
Απλα με το θεμα του κοστους συντηρησης θέλω να δω τι παιζει και τι πρεπει να περιμενω καθως και την αξιοπιστια. Και εδω οι απαντησεις στο θεμα της αξιοπιστιας φαινεται να συμβαδιζουν με αυτα που διαβαζω εκει εξω, αλλα με το κοστος συντηρησης εχω δει κατι θεοτρελα νουμερα και με ανησυχουν. Μπηκα σε ενα φορουμ αμερικανικο δε, που εβλεπα καποιους να πετανε κατι νουμερα 300 ακομη και 400 δολλαρια για μια απλη αλλαγη λαδιων! Πρεπει να εχω μια εικονα γι αυτο το θεμα και δεν ξερω κατα ποσο εκει στην αντιπροσωπια θα ειναι ειλικρινεις σε αυτα που θα μου πουν προκειμενου να πουλησουν το αμαξι. Φυσικα και θα κανω την ερωτηση βεβαια, αλλα πιστευω εδω θα παρω ειλικρινεις απαντησεις.
Γενικα αν υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να ξερω, εαν υπαρχει καποιος γνωστος πωλητης που εχει χρησιμοποιησει εδω η κοινοτητα και μπορει να με εξυπηρετησει καλυτερα, οτιδηποτε γενικα θα το εκτιμησω!
Σας ευχαριστω πολυ!
-
Θα πρότεινα να πας σε ένα συνεργείο εξουσιοδοτημένο και να ρωτήσεις πόσο κοστίζουν μικρό/μεγάλο service να έχεις μια εικόνα. Θα σε κατατοπίσει πολύ.
Σαν αυτοκίνητο είναι πανέμορφο και λογικά το πιο sport sedan στα λεφτά του.
-
Είναι με διαφορά το καλύτερο αυτοκινητιστικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου σ'αυτή την κατηγορία. Αν στο test drive δεν εντοπίσεις κάτι συγκεκριμένο κόντρα στα δικά σου θέλω είναι αστείο να μπεις στην πιθανή διαδικασία: μισό εκατοστό περισσότερο χώρο για τα πόδια και 1,5lt μικρότερο χώρο αποσκευών!
Η αξιοπιστία είναι θέμα περισσότερο του συγκεκριμένου κομματιού. Εγώ 2,5 χρόνια με τη stelvio μόνο τα προγραμματισμένα. Από το 12 ως το 19 ο αδελφός μου με giulietta το ίδιο.
Η συντήρηση, θα στα πουν στο test καλύτερα, ετήσια με κόστος γύρω στα 2 με 2,5 κατοστάρικα (μέχρι στιγμής). Πιθανόν να έχει ακόμα και την πενταετή εγγύηση που έχω.
Στο τρίτο ερώτημα, τι να σου πω; Εγώ δεν έχω παράπονο.
Η χρήση είναι το όμορφο!- Αρκεί να σου αρέσει να οδηγείς.-
-
Ειδικα με τον απλουστατο τροπο που τα εξηγει ο Διας.
-
Απλά, αφού μπορείς, πάρτη και καλοτάξιδη!
Είχαμε πολλές Alfa στην οικογένεια (από την Giulia του 1972 ως τη Giulietta του 2011).Δεν έβγαλαν κάτι παραπάνω από άλλες μάρκες. Νομίζω ότι τα service της είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα της γερμανικής τριάδας (BMW,Merc,Audi) και μια ιδέα πήρες κι από τον manast που έχει τη Stelvio (ίδια ανταλλακτικά είναι κατά 99%).
-
Μπηκα σε ενα φορουμ αμερικανικο δε, που εβλεπα καποιους να πετανε κατι νουμερα 300 ακομη και 400 δολλαρια για μια απλη αλλαγη λαδιων!
Συγγνώμη αλλά τι σχέση έχει Αμερική με την Ελλάδα; Το κόστος εργατοώρας στην Αμερική είναι το τριπλάσιο της Ελλάδας!! Δεν έχει νόημα να πάρεις πληροφορίες για το κόστος service σε μία άλλη ήπειρο και σε μία τελείως διαφορετική αγορά.
-
Μόνο ένα ενδοιασμό θα είχα, την επάρκεια ανταλλακτικών. Μιλάμε πρακτικά για ένα σχετικά σπάνιο ιχ, καμία σχέση με τον πολυμοντελισμό των Γερμανοί.
ΑLFA ROMEO FORUM