-
Εκλογική και παραθεριστική έξοδος στην εθνική, μέτρια προς πυκνή κίνηση, 130χλμ/ώρα σταθερή ταχύτητα, για κάποια δευτερόλεπτα αριστερή λωρίδα προσπερνώντας ένα μικρό κονβόι 4-5 αυτοκινήτων της μεσαίας λωρίδας. Ωσάν ορμητικός κομήτης, ταχύτατο αστρα τζι, το στέησχιο το βάγκο, σε απόσταση ομοφυλοφιλικής σύμπτυξης με παρατεταμένη χρήση της μεγάλης σκάλας απαιτώντας τον διακτινισμό μου στον χωροχρόνο. Δεν ήταν OPC.
Λίγα λεπτά αργότερα ίδιο σκηνικό, με πιο διακριτική απόσταση είναι η αλήθεια, μερτσεντα γκε-ελ –α μετά κυρίου οδηγού, πούρου φέροντος (στο στόμα όχι αλλού). Διακτινισμός, μη εφικτός. Ακόμα. -
Μήπως πρέπει να ελέγχεις πιο καλά πριν βγεις στην αριστερή;
-
Όσο καιρό είμαστε Ελλάδα, (περίπου δύο εβδομάδες) έχουνε βρει καινούργιο παιχνίδι τα πιτσιρικια, ποιος θα μαντέψει τον επόμενο που θα σφάξει στην ψύχρα κόκκινο (από στάση η ρολαροντας χαλαρά).
Είναι λίγο σοκαριστικό με πόση άνεση και χαλαρότητα γίνεται....
-
Φαντάζομαι σοκ...
Και τα δικά μου παθαν μια πλάκα στη Τσεχία που σταμάτησαν στις διαβάσεις...
Επίσης ο μικρός είδε αστυνομία να γράφει κλήση και του έκανε εντύπωση...Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Από το ταξίδι λόγω εκλογών που ήταν πλούσιο σε ζώα, θα ξεχωρίσω :
Τα δύο ζώα στην διασταύρωση Κηφισού με Λ. Αθηνών, όπου οι εισερχόμενοι μπαίνουν στην αριστερή λωρίδα ( άλλη σχεδιαστική ανοησία αυτό) αλλά με λωρίδα επιτάχυνσης, την οποία φυσικά και αγνόησαν και εισήλθαν απευθείας στην αριστερή μπροστά μου, ευτυχώς έχω πάντα το νού μου εκεί και δεν έγινε το κακό.
Το ζώο με megan cabrio που κινούνταν από τα διόδια Πλαταμώνα ως πολύ πολύ μετά στην μεσαία με 110 και είχε κάνει μια όμορφη ουρά από πίσω (άλλα ζώα οι από πίσω...)
Έναν τύπο που δεν είχε φορτώσει καλά την καρότσα και του έφυγε στην εξωτερική περιφερειακή Θεσ/νικης ένα χαρτόκουτο μάλλον με ηλεκτρική συσκευή που ευτυχώς ήταν μέρα και φαινόταν γιατί ήταν αρκετά ογκώδης για να κάνει ζημιά, και είχε σταματήσει 500μ μετά και έψαχνε τι να κάνει...
Το ζώο που είχε φορτωμένα πίσω 4-5 σακιά πατάτες στερεωμένα όπως - όπως
Τα λοιπά είναι είτε πταίσματα είτε συνηθισμένα πια... -
Σήμερα είχα το πλέον κοντινό close call των τελευταίων χρόνων...κινούμενος στην επαρχιακή οδό Ταγαράδων- Σουρωτής σε κάποια φάση θέλω να στρίψω αριστερά. Σταματάω κανονικά γιατί ερχόταν αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα με το φλας μου και ρίχνω μια ματιά στον κεντρικό καθρέπτη. Τότε βλέπω ένα Vitara να έρχεται από πίσω μου με χίλια,πατάω γκάζι,φεύγω σπινιαριστός ευθεία για να μην πέσει πάνω μου βλέποντας συνέχεια τον καθρέπτη μου. Όταν αποφάσισε να φρενάρει ο γελοίος κωλόγερος,σταματάω δεξιά, κατεβαίνω και τον αρχίζω στα καντήλια. Είχε το θράσος να μου πει 'τι έκανες εκεί ρε μ....α,γιατί σταμάτησες'? Όταν του είπα ότι ήθελα απλά να στρίψω,μου είπε 'και γιατί δεν άναψες αλάρμ'?
Εκεί ξέφυγα και τον άρχισα με σπίτια,μάνες κλπ...κάτι πήγε να πει η κωλόγρια του και την άρχισα και αυτήν...στο πίσω κάθισμα δυο μικρά παιδιά,μάλλον εγγόνια...σημειωτέον,στο πίσω κάθισμα ο γιός μου,οπότε αν μας πετύχαινε σίγουρα θα είχαμε σοβαρότατο θέμα. Επίσης ο ίδιος 4 χιλιόμετρα πριν,στην αερογέφυρα Ρυσίου,μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και οι ερχόμενοι δεν ήξεραν που να πάνε. Όσοι κινείστε στην περιοχή,προσοχή σε ένα σκούρο ασημί Βιτάρα με πινακίδες ΑΧΥ-...... -
... ευτυχως το αποτελεσμα ηταν αυτο που ηταν
οταν τελειωσουμε τις διακοπες και γυρισουμε πισω, καλα να'μαστε, θα γραψω ενα ανθολογιο παρατηρησεων μου απο τους ελληνικους δρομους.
-
Αυτές οι αριστερές στροφές σε επαρχιακούς δρόμους θα πρέπει να καταργηθούν . Είναι μεγάλο θέμα .
-
Ειλικρινά Ηλία,μόλις πέρασες τα σύνορα,δεν ένιωσες ότι κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή?
Πέρυσι,μόλις γύρισα από της Ευρώπας και μπήκα Ελλάδα,μέχρι να φτάσω σπίτι 'εκλασα πόμολα'...μετα από 4500χλμ στην Ευρώπη όπου δεν ένιωσα πουθενά κανέναν κίνδυνο,με το που πέρασα τα σύνορα ένιωθα διαρκώς απειλημένος. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μήπως πρέπει να ελέγχεις πιο καλά πριν βγεις στην αριστερή;Σωστα! Μα ναι, σαφέστατα!
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Ειλικρινά Ηλία,μόλις πέρασες τα σύνορα,δεν ένιωσες ότι κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή?
Πέρυσι,μόλις γύρισα από της Ευρώπας και μπήκα Ελλάδα,μέχρι να φτάσω σπίτι 'εκλασα πόμολα'...μετα από 4500χλμ στην Ευρώπη όπου δεν ένιωσα πουθενά κανέναν κίνδυνο,με το που πέρασα τα σύνορα ένιωθα διαρκώς απειλημένος.στις ΕΟ νομιζω ειμαστε καλα, ειναι και οι δρομοι καλοι-συγχρονοι
στο αστικο δικτυο ομως .....ασε να τα πουμε σε λιγες εβδομαδες -
Πηγα τις προαλλες θεσσαλονικη βολο στις εκλογες και ειχε οντως κινηση...ενω συνηθως στο δρομολογιο αθηνα θεσσαλονικη παω σχεδον μονος..
Επρεπε να μαντεψω αν οι παπαρες που ειναι μονιμα στη μεσσαια λωριδα(στην δεξια πραγματικα κανενας) αποφασισουν να βγουν για προσπεραση μην υπολογιζοντας αμα ερχομαι εγω απο πισω με φορα...
Και προφανως οχι μονο σε κοβουν και σε αναγκαζουν να πλακωθεις στα φρενα αλλα κανουν και μιση ωρα να προσπερασουν με 110...Και σε αυτη την ωρα που κανουν να προσπερασουν ολο και καποιος εξυπνος θα ερθει απο πισω να με κανει τα φωτα γιατι οντως παμε αργα λες και θα μπορουσα να πεταξω....Και μπορει να κανει και τη προσπεραση ο αρχιπαπαρας απο τερμα δεξια....( slk του 2000)..Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η Καλαμπάκα υποτίθεται έχει...... Περιφερειακό. Στις δύο εισόδους έχει νέο χαμηλο οριο ταχύτητας αφού σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστος περιφερειακός(πλατος, λωριδες, πεζοδρόμιο, φανάρια που δεν λειτουργουν, διασταυρωσεις χωρίς φαναρια κτλ.) Είναι απίστευτα εκνευριστικό να σου κολλάνε όταν πας με 60-70χαω ήδη πολυ γρήγορα ή και να αρχιζουν τα σινιαλα και τις κορνες. Αν ειχα παλιο αγροτικό λιιιιιιγο φρενο θα τσιμπουσα σε 2-3 καφρους, οι υπόλοιποι μπορεί απλά να μην ξέρουν.
Εκλογές, πολυ κίνηση στην επαρχία και πολλά σαβουροαμαξα ξεχυθηκαν στους δρόμους?! Αλλού λαδια, αλλου κραυγές ιμαντων, ενα χαος. -
Προσοχή στους τουρίστες. Προχθές, στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης, μπροστά ένας σέρβος στη μεσαία με 100χ.α.ω, ξαφνικά λίγο πριν την έξοδο για Τούμπα αποφασίζει να βγεί, πέφτει στα φρένα, και κόβει δεξιά διασχίζοντας την δεξιά και τη λωρίδα επιβράδυνσης... έχω δει και χειρότερα (τα ίδια από την αριστερή)
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Προσοχή στους τουρίστες. Προχθές, στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης, μπροστά ένας σέρβος στη μεσαία με 100χ.α.ω, ξαφνικά λίγο πριν την έξοδο για Τούμπα αποφασίζει να βγεί, πέφτει στα φρένα, και κόβει δεξιά διασχίζοντας την δεξιά και τη λωρίδα επιβράδυνσης... έχω δει και χειρότερα (τα ίδια από την αριστερή)Για κάποιο λόγο ειδικά οι Σέρβοι χάνονται πολύ περισσότερο από τους άλλους ανατολικούς, που επίσης σταματάνε πάνω σε διασταυρώσεις ή κάνουν άκυρες αναστροφές και όπισθεν.
Το σύνηθες πρόβλημα είναι αυτή η σήμανση:
Νομίζουν προφανώς λανθασμένα ότι πρέπει να πάνε δεξιά για αεροδρόμιο όντας στην περιφερειακή (σε οποιαδήποτε από τις 3 λουρίδες), ενώ είναι σαφές ότι αυτή η σήμανση αφορά αυτούς που έρχονται από τον Αγ.Παύλο και θέλουν να μπουν στην περιφερειακή. Βέβαια σχεδόν κανένας από τα ΖΩΑ τους ντόπιους, προερχόμενος από Αγ. Παύλο, δεν το κάνει σωστά και μπαίνει εδώ στην περιφερειακή ΠΑΡΑΝΟΜΑ κι επικίνδυνα, αφού είναι μόνο έξοδος και όχι είσοδος σε αυτή. -
Κι όμως, το πάρκαρε μες στη μέση του δρόμου στην πλατεία της Βουλιαγμένης κι έφυγε. Α ναι, έχουν παιδεία οι Γερμανοί.
-
Γερμανός ή ελληνογερμανος;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λαζοdeutsch
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι όμως, το πάρκαρε μες στη μέση του δρόμου στην πλατεία της Βουλιαγμένης κι έφυγε. Α ναι, έχουν παιδεία οι Γερμανοί.Δεν τίθεται θέμα παιδείας αλλά νόμοι που εφαρμόζονται και αναγκάζουν τους πολίτες να πράξουν αναλόγως. Πιστεύεις πως ένας Έλληνας που το χει σύστημα να διπλοπαρκάρει θα το κάνει στη Γερμανία ή την Ελβετία;
-
Όχι, αλλά περίμενα ότι αυτός που μια ζωή ΔΕΝ κάνει χοντράδες, δε θα τις κάνει ξαφνικά εδώ.
Όπως ακριβώς εγώ που δε βρίζω στην καθημερινότητά μου, δε θα βρεθώ σε μια χύμα παρέα και θα μεταμορφωθώ σε λιμενεργάτη.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]